Last news in Fakti

19 Октомври, 2021 12:17 1 573 22

Увеличават COVID-19 леглата в София, плановият прием остава

  • covid-19-
  • covid легла-
  • планов прием

Той добави, че плановият прием няма да бъде преустановен, а решението остава да бъде взето индивидуално от всеки директор на лечебно заведение

Увеличават COVID-19 леглата в София, плановият прием остава - 1
Снимка: БГНЕС

Увеличават COVID-19 леглата за леки и интензивни случаи на територията на столицата. Това обяви на брифинг шефът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев след среща с ръководствата на лечебните заведения на територията на София, цитиран от Нова ТВ.

Той добави, че плановият прием няма да бъде преустановен, а решението остава да бъде взето индивидуално от всеки директор на лечебно заведение.

"Тенденцията е леглата за COVID-19 в болниците да достигнат 30% от общия брой на леглата в лечебните заведения. Предстои преструктуриране на клиники и пренасочване на персонал, за да се покрият нуждите на болните", добави Пенчев.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    17 3 Отговор
    А в Париж днес имало празник на миниатюрнлто изкуство, ама ама за протестите нищо
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Развеселен

    14 8 Отговор
    Ко стана с "грандиозния протрст" днес срещу Радев ха-ха-га? 280 човека платени от хунтата Герб омърлушени и подтиснати! Народа доказа че е зад Радев и ще бъде избран на първи тур!

    Коментиран от #4, #8

  • 4 TBC

    5 8 Отговор

    До коментар #3 от "Развеселен":

    Изчакай народа да се освести и ще видиш как Радев ще виси като Чаушеску. И не само той, ами и Борисов, Прокопиев, Пеевски, Доган и всички други виновни за тая гърбеж последните 32 години.
  • 5 Хомосапиенс

    9 0 Отговор
    Те хубаво ги увеличават ама кой ще ги лекува хората .Аз легло и у нас имам Не е нужно да ходя да лежа в болницата.

    Коментиран от #7, #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сър

    3 9 Отговор

    До коментар #5 от "Хомосапиенс":

    Ще ги лекуват антиваксъри гледайки новия клип във VBOX нa Мангъров как се лекува с чайче и топъл душ.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 2020

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хомосапиенс":

    Защо леките случаи - в болница. Само да се точи здраванат пътека. Трябваше една болница да стане инфекциозна и останалите да си работят по план. сега във всяка болница има огнище на зараза????!!!! КОЙ умник направи това?

    Коментиран от #11

  • 11 Миризлив пор

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "2020":

    Да не ти се налага да си "лек случай" и да си за болница. Ако се оправяш само с парацетамол и чай трябва да си луд да драпаш за болница.
  • 12 📌🇧🇬

    7 4 Отговор
    Към Форума. 📌 От приетите 6 хиляди + със Ковид в Медиц. болници, 20% са приетите от началото на тази седмица! Със това темпо до 10/14 дни болничният капацитет в България ще бъде изчерпан. Направет собствен разчет за това къде ще изкарате евентуален Ковид, вие или Ваши близки! Не оставяйте всичко на Дъжавата, в България Държавата не работи. Знайте че при заразяване на един/а от семейството Ви, вероятноста сега, да се окаже че до 4/5 дни всички в семейството Ви са заразени е много по голяма.
    Бъдете Здрави.
  • 13 no name no face no number

    5 5 Отговор
    Не им омръзна да заливат хората с простотии по цял ден. И какво като е ковид и нямало легла все едно за друготе заболявания има. Аре у лево с тоя грип
  • 14 📌🇧🇬

    3 3 Отговор
    В България нещата тепърва ще се влошават, достатъчно е да се погледне в Румъния! Веднъж Ефекта на Снежната/Топка/Лавина, Здравната Система ще бъде затрупана със болни за които неможе/няма възможност да се грижи. Лавинно образният ефект се разпространява върху цялото общество. При 20% процента вакс. в България съпоставимо с 30% Румъния!
    Бъдете Здрави.

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 към Дупница

    4 1 Отговор
    Кога ще махнете Кацата ? Той е некадърник и мързеливец. Цяло лято нищо не направи, сега още се мотае да обяви "мерки". Какво чака? Да се заразяват по 10000 на ден ли ? Да се маха, това рефлектира върху правителството и президента.
  • 17 📌🇧🇬

    1 1 Отговор
    Починали от Ковид за последните 30 календарни дни, България - 2 460 ; Румъния - 6 528
  • 18 📌🇧🇬

    0 1 Отговор
    Нужен е Тотален Локдаун за 3 Семици и нещата ше влязат в Релсите! В България Правителството/Президента Няма Топки! Цената ще бъде платена от средно статистическият📌 гражданин/ка селянин/ка.
  • 19 📌🇧🇬

    0 0 Отговор
    3 Седмици Локдаун
  • 20 Васил

    0 0 Отговор
    Многоооооо е просто това служебно правителство още повече здравният министър който меко казано е неадекватен. Мислех си при Герб е зле ама при тези е десетократно по зле.
  • 21 📌🇧🇬

    1 0 Отговор
    Не бива/не трябва в никакъв случай да се стига до там болните да умират по стълбите! 📌За съжаление това се очертава като действителност в близките 3/4 седмици. Румен Радев е паниран, така както панирате яйца на очи в къщи за закуска, но който няма топки и се оставя на един книжен/плъх/бюрократ като Кацаров да го води, това е.
  • 22 📌🇧🇬

    2 1 Отговор
    В края на тази седмица е почти сигурно, Правителството да обяви локдаун, какъв точно предстои да разберем. Единственно пълен локдаун за 3 седмици би свършил работа, останалото е политиканстване и предизборна чалга!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове