Last news in Fakti

20 Октомври, 2021 07:12 3 815 29

Методи Лалов с нови обвинения към съпартийците си от ДБ

  • методи лалов-
  • нови обвинения-
  • съпартийци-
  • дб

Според него колегите му от СОС взимат неправомерно хиляди левове за работа, която реално не са извършили

Методи Лалов с нови обвинения към съпартийците си от ДБ - 1
Снимка: БГНЕС

Общинският съветник от "Демократична България" Методи Лалов отправи нови обвинения и критики към съпартийците си. Според бившия председател на Софийския районен съд колегите му от СОС взимат неправомерно хиляди левове за работа, която реално не са извършили.Това Лалов направи с публикация в социалната мрежа.

Той призовава лидерите на ДБ Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев да вземат най-накрая политическо решение общинските съветници от коалицията да престанат да получават по над 2000 лева на месец (над 24 000 лева годишно) без реално да полагат съответен труд за участието си в общински структури.

Лалов разкрива, че до този момент общинските съветници на ДБ са взимали тези средства в полза на партията.

Преди седмица той поиска оставките на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов, както и на Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева, които пък са в ръководството на "Да, България". Лалов обвини Иванов, че оставя хора като Цонева и Мирчев да дерибействат. В началото на септември Лалов се оттегли от поста председател на групата съветници на ДБ в Столичния общински съвет.

Ето и какаво още написа Лалов във Фейсбук:

Призовавам Христо Иванов (Да, България), Атанас Атанасов (ДСБ) и Владислав Панев ("Зелено движение") да вземат най-сетне политическо решение общинските съветници от "Демократична България" в СОС да престанат да получават по над 2000 лева на месец (над 24 000 лева годишно) без реално да полагат съответен труд за участието им в Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ), Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ) и Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия (ОГФМСП). Нали обещавахме и обещаваме да сме носители на промяната, а не да бъдем част от "Коалицията на софрата" в СОС.

Призовавам общинските съветници от "Демократична България" - Грети Стефанова, Симеон Ставрев и Тома Белев (СОАПИ), Марта Георгиева и Веселин Калановски (СОПФ) и Яна Тодоранова (ОГФМСП) да напуснат незабавно тези общински структури или да се откажат от незаслужените пари.

От самото начало в СОС настоявам тази кражба да се преустанови, а благодарение на мен тя беше намалена наполовина - от 4000 лева месечно на 2000 лева месечно. Половин кражба, обаче, също е кражба, поради което непрестанно настоявам - на вътрешно партийни срещи и публично, това да бъде преустановено. (Моето несъгласие с нея, както и борбата ми за спазване на устава, са в основата на партийната стигма, на която съм подложен.)

И ако преди оправданието на лидерите на ДБ беше, че ДБ няма субсидия, а средства от СОАПИ, СОПФ и ОГФМСП, могат да служат за издръжка на партиите в коалицията, това вече не е така. Отделен въпрос е, че е недопустимо разходване на средства за каквато и да е цел, включително партийна, щом и самото получаване на средствата е недопустимо.

Преди близо година беше сформирана работна група с участие на представители на всички политически групи в СОС, както и на Борис Бонев, в която участвах и аз. Получената информация показа ясно и категорично, че броят на общинските съветници в СОАПИ, СОПФ и ОГФМСП, както и получаваните там възнаграждения са умишлено раздути, а тези структури съществуват, за да може общинските съветници да си добавят тлъсти суми към възнагражденията. Така се купува послушание, така се осигурява колаборация между управляващи и опозиция.

Всички участници в работната група, които са и вносители на доклада, гласуван на заседанието на СОС, с изключение на мен гласуваха "за" запазване на сегашното положение, както и за това общинските съветници да продължат да получават безобразно високи възнаграждения, макар и намалени наполовина от досегашните (имената на вносителите на доклада са видими на снимката долу).

Гражданите са на улицата поради наличието на такива "схеми", в които участват хора от всички политически групи, а и т.нар. "независими". Тези схеми няма как да съществуват с моето знание и съгласие, включително мълчаливо и затова ще продължа да пиша и говоря по темата до постигане на справедливо решение в полза на обществения интерес


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 29 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    22 1 Отговор
    Ако Луна стане президентка, президентството ще се нарича Лунапарк!
  • 2 Слави Трифонов

    19 1 Отговор
    Кой сега е чалгар, а? А? А, Жендъри хахаха
  • 3 гражданин

    19 1 Отговор
    Мушингията в държавата е безкрайна !! Милиарди се дават за тоз де духа !!Ве4е няма надежда никаква, да станем бели хора !
  • 4 Лозенец, Ив.Вазов, Сердика, Панчерево, М

    23 2 Отговор
    СЪДИЯ ЛАЛОВ, ОТНОВО ВЕ ВИДЯ, ЧЕ "ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА". ВИДЯ СЕ И ЧЕ АВГИЕВИТЕ ОБОРИ НАРЕЧЕНИ ПО НЕДОРАЗУМЕНИЕ "ГОЛЯМА СОФИЙСКА ОБЩИНА" ТАКА СА СЕ РАЗМИРИСАЛИ, ЧЕ АКО ПРОДЪЛЖАВА ТАКА, ЩЕ ЛЕТЯТ ПАВЕТА. СЪДИЯ ЛАЛОВ, ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ИЗРИНЕТЕ ТАЗИ СМРАД, НО НЕ СЕ ПЛАШЕТЕ, НИЕ С ОГРОМНА РАДОСТ ЩЕ ВИ ПОМОГНЕМ. А И СЪС ЗЛОБА, МА..МКА ИМ!
  • 5 Иван Асен I

    13 4 Отговор
    Грозна работа, течове от всякъде, дано Асенчо да ги спре сиромаха.
  • 6 ДБ=ДПС=ГЕРБ

    32 9 Отговор
    ИТН бяха прави като казаха,че ДБ са виновни да няма правителство! ДБ са същите като ГЕРБ и ДПС!
  • 7 Чегобара

    14 7 Отговор
    Иии.. съвсем случайно тоя се раздрънка преди избори..
  • 8 Вергина

    12 2 Отговор
    Както се пееше в една получалга: "покажи на тия хора как са мяташ" къмто ПП ;)
  • 9 LOSHIA

    13 9 Отговор
    ДБ и ИБГНИ са РЕТРОГРАДНИ,МУХЛЯСАЛИ и ПЛЕСЕНЯСАЛИ КРЕАТУРИ на БКП! ТЕ И ГЕРБ са ЕДНИ и СЪЩИ!!
  • 10 Глупости

    9 7 Отговор
    Тоя па Лалов кога е намерил да се дърля. Първо разкарай Бойко и Гешев, след това се занимавай свътрешнопартийни боричкания!

    Коментиран от #16

  • 11 XYZ

    7 1 Отговор
    Почтените намерения трябва да бъдат подкрепяни, ако искаме да имаме нормална държава и справедливо отношение персонално към всеки от нас!
  • 12 пенчо питанката

    3 3 Отговор
    Лалов плаче за власт и пари!
    Не е включен в парламентарните листи!
  • 13 Хюмняр

    3 1 Отговор
    Същото се отнася и за него,когато оглавяваше съда.
  • 14 кауза пердута

    6 4 Отговор
    ДБ е една изгубена кауза, всички търсят келепира, намърдаха се хора от селата и провинцията, главно от града на Прокопи- РЯзград- Цона, някоя си Йорданова, Гнома, както и комунистическа отрочета-охранени , с вид на мутри като оная добруджанска питка от с. Крушари, Толбухинско. ДБ ще вземе на изборите не повече от 7%. Жалко за хилядите, които я подкрепяха, нищо не излезе от лакомия, от простотия и от недооценяване на истинските привърженици и такива като М. Лалов.

    Коментиран от #18

  • 15 Хари

    2 1 Отговор
    тия не изчакаха изборите да мината за да се хванат за гушите :)))
  • 16 7735

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Глупости":

    Напротив, трябва да се извършат "свътрешнопартийни боричкания", за да се освободи път към Гешев и Борисов. Двама получават поддръжка от всякъде.
  • 17 рада дълбоката

    2 1 Отговор
    Абе айволе ами нали ако престанат да вземат тия пари те ще се откажат и от партиите си . Вие и без това сте един автобус хора искаш да останете само предните 2 седалки зад шофьора ли ?
  • 18 подскачащо паве

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "кауза пердута":

    Жалко на кого ? За нищо не ми е жал , наскачах се !
  • 19 Защо така

    4 0 Отговор
    Методи, само радваш мафията с това поведение...
  • 20 Много

    2 1 Отговор
    Точна и открита позиция на Методи Лалов - така правят дългосрочно мислещите политици! Респект и успех!
  • 21 Бел

    2 0 Отговор
    ДБ с всеки изминал ден се разцепват все повече ... Ставаме свидетели на саморазрушение от вътре на вън ...
  • 22 НЯКОЙ

    1 1 Отговор
    Не гласувам за ДБ, но ми е странно, че точно преди избори започва атака срещу лидерите на партията. Няма време да се започне някаква промяна - само се вреди на партията като цяло! Прилича на нещо като поръчка!
  • 23 Делия

    3 0 Отговор
    Те почнаха да се карат помежду си в тая смешна партия.
  • 24 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    КОЙ Е ПО -ПО- НАЙ ---. МЕТО ТУПАНЕТО -ИЛИ МЕТО ТРАЛАЛАЛОВ
    !?!?!?!?
  • 25 Калин

    3 1 Отговор
    Какво се учудва не знам като отдавна е известно, че хората от ДБ ги интересуват само парите!
  • 26 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    КОЙ Е ПО -ПО- НАЙ ---. МЕТО ТУПАНЕТО -ИЛИ МЕТО ТРАЛАЛАЛОВ
    !?!?!?!? НО ТУКА Е ПРАВ --- ВЪВ ВСИЧКИ ОБЩИНИ - "СЪВЕТНИЦИ " ГЕПСАТ ПАРИ ЗА НИЩО !!! ПРОЦЕНТ ОТ НЕЩО СИ --СОМООПРЕДЕЛЯНО ОТ ГНУСАРИТЕ -ОБИРДЖИИ !!!!!!!!!!!!!! Е - УБИВА МИ СЕ - УБИВА МИ СЕ -БРАТЯ И СЕСТРИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 27 Краси

    0 0 Отговор
    Разколът в ДБ продължава…не ги знам как ще се явяват на избори
  • 28 Ицо

    0 1 Отговор
    Тия не могат да се разберат помежду си, а държавата искат да управляват
  • 29 Токин

    1 0 Отговор
    Методи Лалов е истински "Да, Българин"! Той удобно беше до Христо Иванов Прокопиев и неговия Шиши - Ивайло Мирчев, когато го направиха част от СОС, но сега когато не искат да го направят депутат със заплата от само 10 000 лева на месец - скача против тях!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол