21 Октомври, 2021 11:19 3 548 40

Първан Симеонов: Намалете лицемерието и партизацията!

  • първан симеонов-
  • коронавирус-
  • пандемия

Разберете, без ваксина, утре България ще е гетото на Европа. Това ли искаме!?

Първан Симеонов: Намалете лицемерието и партизацията! - 1
Снимка: БГНЕС

Малко лично мнение.
Намалете лицемерието и популизма! Не ви ли стигнаха близо две години на тежки изкуствени червени линии, да видите, че това не работи и народът не го иска. Ето че агресията се обръща.

Това коментира във "Фейсбук" Първан Симеонов.

Странно е днес точно бившите управляващи да критикуват по ковид темите. Странно е БСП да скача срещу сертификата, след като точно нейните привърженици са най-уплашени от вируса. Странно е как сега прогресивните либерали искат затваряния и сертификати, след като масовата опорна точка сред тях през март миналата година беше "това е истерия, не ни затваряйте". И правеха палави интервюта с проф. Мутафчийски.

А протестите после горяха маски и чакаха доц. Кунчев да го питат дали наистина има вирус. Ама всичко това се забравя... Странно е как поклонниците на "науката" сега се радват, че ще надделеят над Ганя с ваксина, но иначе по разните модни прогресивни теми са "моето тяло - мой избор". Странно е днес сертификат да въвеждат хора, които преди години бяха за либерални мерки.

Намалете лицемерието и партизацията!

Да, светът е в ненужна истерия и прекали с реакцията на вируса. Да, зеленият сертификат е почти дискриминация. Да, тези ваксини са по-скоро добър имуностимулант (ползвайте ги!). Но нали тоя "Фейсбук", дето го четете постоянно, ви научи, че трябва да имате мъдростта да знаете какво не може да се промени. Уви, ето това не може да се промени - западният свят е тръгнал към тези сертификати и толкова. И на мен ми е гадно.

Обратното обаче означава утре да се затворим всички. Извинете, неваксинирани приятели, но това вече би означавало да го отнеса, заради вас, и аз - който спазвам правила, ваксиниран съм и това е бил моят избор. Моето тяло, моят избор, нали така, драги поклонници на бгмама, борци за незнайни права и т.н. Демокрацията не е диктатура на мнозинството. Не го казвам от егоизъм, казвам го като пример.
Пък и кои права точно? Със същия патос ли протестирате, когато за децата се искат задължителни ваксинации? Съвсем примерно.

Разберете, без ваксина, утре България ще е гетото на Европа. Това ли искаме!?

И изобщо, аз може би имам инстинкт винаги да съм контра. Когато ме заливат ковид фундаменталисти, роптая. Същото е сега - когато се надига вълна от псевдоборба за права. Впрочем, ако с потъналите в ковид теми поне имам различия, с агресивните конспиромани дори нямам разговор. Затова и рядко ги обсъждам - те са отвъд.

Смятам, че и българският народ е именно такъв - далеч от крайностите. Да, може да не изгаря от желание да се ваксинира, но утре няма и да направи антиваксърски погроми в размера, който виждаме в други страни.
Затова много моля столичната морализаторска интелигенция да не приписва антиваксърството, конспирациите и т.н. на "българите".

Контракултрура има в целия свят, веко казано, не е само у нас. В САЩ едни подобни хора нахлуха в самото сърце на демокрацията.

Две конкретни неща могат да се направят, за да намалее напрежението. Да се признаят най-накрая правата на онези, които нямат ваксина, но имат антитела. И да се включи администрацията в примера с ваксинирането.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GGG

    54 12 Отговор
    Първанка, откакто сме колония 30г на США сме гетото на ЕС!

    Коментиран от #11

  • 2 провинциалист

    49 21 Отговор
    Оцапан, скрий се! Израел освен бум на заразени вече пръкна и нов щам! Замълчи позорно!
  • 3 Бацо

    29 11 Отговор
    С шкаф в затвор
  • 4 hhh

    31 19 Отговор
    Първак, жалък си!

    Коментиран от #9

  • 5 Първане

    10 24 Отговор
    Признай, че Възраждане ще са първи
  • 6 Гост

    24 13 Отговор
    Симеончо, защо ти са пари от господарите да рекламираш отровите им, след като някой от заболелите от рак от тях може да те посети за последно!
  • 7 ПКП Я

    20 15 Отговор
    Българина е специалист по всичко или казано прост!
  • 8 Мислещ

    26 2 Отговор
    "Почти дискриминация", а? Като почти бременни?
  • 9 Ми той

    16 2 Отговор

    До коментар #4 от "hhh":

    винаги си е бил такъв.
  • 10 Вълк

    12 22 Отговор
    Мълчи Радева подлого
  • 11 Фактъ

    6 20 Отговор

    До коментар #1 от "GGG":

    Гетото на ЕС е кано най богатата част на Москва. Жалки руски подлоги
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 5 Отговор
    БОЙКО герб са прстъпници

    Коментиран от #15, #24

  • 13 big

    20 9 Отговор
    Пълни глупости! Ваксиниран си, чудесно! Защо се притесняваш, че аз и много други отказваме да се ваксинираме, нали ще живееш? Не трябва ли аз да се притеснявам за моето здраве и живот? Не трябва ли аз да взема решението за тях, особено като се сблъсквам с нелогични действия и обяснения? За мен този вирус "напада" определена група хора и етноси. В противен случай досега 100% от населението по света щяха да са го изкарали, а не определени хора по 2-3 пъти!

    Коментиран от #25

  • 14 оригами

    18 8 Отговор
    Изведнъж натискът да се ваксинираме стана голям и това ме навежда на мисълта , че нещо е много съмнително..даже и руската не е безопасна.
  • 15 оня с коня

    7 13 Отговор

    До коментар #12 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Точно така - Абсолютни престъпници!затова и ПАК ЩЕ ГИ ИЗБЕРЕМ,за да видим докъде могат да стигнат с делата си.

    Коментиран от #20

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Лудница

    6 6 Отговор
    Как мога и аз като тези да изляза да дрънка глупост и да получавам пари от това. Писна ми всеки ден някакви не знаещи от коя страна се държи лопатката или от коя страна се рита топката да си пълнят гушите с дрънканици. Не разбрахте ли всички къде е истината истината е в парите направете заплатите европейски здравеопазването на прилично ниво и всичко е свършило. Най лесно затворете за 20 дена държавата да работят само докторите и готово няма никой да умре от жажда или от глад и никой няма да си загуби скъпоценната служба, защо трябва да правите хората на маймуни?

    Коментиран от #22

  • 18 айде бе

    7 6 Отговор
    Първан ДПС-то май не сди е схванал трудовата характеристика. Работата му е да мери обшествените нагласи, а не постоянно да лияе и ръси мозък!
  • 19 Toxic

    12 10 Отговор
    Браво, Първан, подкрепям те!
  • 20 Bai...

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "оня с коня":

    Ще ми изберете "писания"! Ахмак!
  • 21 НаукатаЕслънце

    7 3 Отговор
    "... но това вече би означавало да го отнеса, заради вас, и аз - който спазвам правила, ваксиниран съм и това е бил моят избор".
    Защо???... Нали ти си ваксиниран? Имаш ли обяснение за горното твърдение?? Или щото така казали по радиото???
    Айде малко по-сериозно, ако искаш да звучиш сериозно!!!...
  • 22 Сети се

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "Лудница":

    Нали,ако затворят всичко,трябва да осигурят компенсации ,а те колкото и да се хвалят,че са голяма работа,са пълна скръб.
  • 23 чики

    4 1 Отговор
    Докато Божков си връткаше бизнеса цените бяха по ниски и имаше лихви в банките сега има излишък и наказателна лихва мафията трябва да има конкуренция
  • 24 Не мислиш ли

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Малко си неадекватен,не мислиш ли?! Къде в случая е ББ,според теб? Не е задължително да пишеш,ако няма какво да кажеш по темата.
  • 25 Гошо

    3 5 Отговор

    До коментар #13 от "big":

    Така е, ти решаваш. Проблемът е, че така държавата дава повече за лечение от короната, когато има неванскнирани. Въпреки, че не знам, какво им лекуват на хората за 4 бона и от какво издъхвала системата, но...
  • 26 Найнай

    9 2 Отговор
    Колкото по ултимативно ни натявкват медиите и задължават властите без да дават глас на разумни диалози толкова повече личи че нещо гнило има!!! Не се говори за произхода и какво е от къде тръгна изобщо вече нищо по медиите. Тука сме малко ама сме друга бира който ще да го разбира България не е от вчера бе БОКЛУЦИ ФАРМАЦЕВТИЧНИ ПОЛИТИЧНИ АЛЧНИ ЧИЧАЦИ И ЛЕЛКИ""
  • 27 Тъ.па.нар

    6 0 Отговор
    2000 думи глупости. И.ди.от ли си ти?
  • 28 ПфизВер

    2 1 Отговор
    Абе тия бутат плацента и не знам кви други боклуци в вксн !!$;;$ изтекъл мейл на ръководството от съвестна служителка която е избрала истината пред парите уличава пфизер в престъпление против човечеството като там си пишат че не е в интерес на компанията да бъдат огласявани съставките!!!$$ Google pfizer whistleblower emails
  • 29 бай Цеко

    4 3 Отговор
    Другарю Първанов, вие сте най -партизиран/ФАКТ/,най- големият популист и лицемер и не можете да приемете, че хаосът в държавата обърна палачинката и доведе отново до протести и блокиране на Орлов мост!Гладните бунтове тепърва престоят и никакви разделителни линии не могат да ги спрат, др.Първанов!
  • 30 Анонимен

    9 2 Отговор
    Позицията на Първан е общо взето следната: да, вярно е, че ни дискриминират, гадно е, но дайте да се набодем, щото и в чужбина го правят.
  • 31 Буха ха

    6 1 Отговор
    Със или без ваксина сме гетото на Европа, със и без ковид сме номер едно по смъртност в СВЕТА, по зле и от държавите които сме свикнали да наричаме “маймунски”
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Винету

    3 0 Отговор
    Този козел винаги говори Бокоугодно.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ..... Значи!....

    3 1 Отговор
    ГЕРБ,яко ни забатачи!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 От отдавна

    5 1 Отговор
    Че то България е гето от отдавна. Гето сме откакто направиха болниците търговски дружества,откакто ликвидираха превантивната
    медицина,откакто ручаме отрови и ГМО и се дуем като американски плондери.Кого плаши Първанчо? Плаши ми магарето. Иначе за столичните либерастни изклесавци е прав - много лапацотеха за индивидуалните права,а сега обърнаха палачинката като партийни секретари.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 един човек

    4 0 Отговор
    Да се скриеш пишман социолог!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове