Last news in Fakti

22 Октомври, 2021 16:08 1 145 26

Нинова: Общинските болници трябва да имат статут на защитени

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • болница

Да се мобилизираме в помощ на хората в следващите тежки месеци, каза тя

Нинова: Общинските болници трябва да имат статут на защитени - 1
Снимка: БСП

Ръководството на БСП проведе среща с кметове на общини, за да се запознае със затрудненията пред тях при справянето с кризата и преди приемането на държавния бюджет за следващата година.

"Всички трябва да се мобилизираме в помощ на хората в следващите тежки месеци. Вие сте на първа линия, най-близо до българските граждани. Моля, организирайте всички ресурси да осигурим социални услуги на бедните, слабите, пенсионери и подкрепа на младите семейства, деца, работещите. Ние сме готови с конкретни решения за проблемите в общините:

1. Общинското здравеопазване да е абсолютен приоритет. Общински болници в отдалечени и трудни райони да станат защитени болници така, както има защитени училища. Това означава да се подсилят с допълнително, целево финансиране, да не се закриват. Готови сме с критерии как да стане и списък на тези болници. Всеки български гражданин, където и да се намира, да има достъп до лечение.

2. Заради увеличението на ток, газ, парно, храни предлагаме увеличение на субсидията към общините с 20% и ръст в стандартите на делегираните държавни дейности в бюджета за следващата година.

3. Процент от събраните данъци да остават в общината и да стигат обратно за хората, от които са платени. Сега трябват конкретни и работещи решения. Готови сме да дискутираме нашите с всеки, за да намерим съгласие и пристъпим към бързи действия," заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

За проблем с доставката на дърва за огрев преди задаващите се студени месеци алармираха кметове на няколко общини. Увеличаващите се цени на газ и ток притесняват на практика всички кметове и ги изправят пред риск да не могат да се разплащат с доставчиците.

"Този месец разходите ни за електроенергия са с 300% повече спрямо предходните месеци", заяви кметът на Пещера Йордан Младенов.

Пред риск хора да останат без вода, ако държавата не финансира подмяната на стари водопроводи е община "Добричка", съобщи кметът Соня Георгиева. От липса на финансиране за ВиК сектора от страната на държавата се оплакаха и от Разград.

"Единственият начин да решаваме проблемите си е като има подкрепа от държавата, която, за съжаление, през последните 10 години нямаме", солидаризира се кметът на Дряново Трифон Панчев.

Темата за въвеждането на "зеления сертификат" също не бе подмината като кметът на Белоградчик инж. Борис Николов изрази притеснения, че при въвеждането му по този начин, без каквато и да е подготовка, може да блокира множество общински услуги за гражданите.

Кметовете призоваха в следващия държавен бюджет да бъдат предвидени повече средства за общините, предвид увеличаващите се цени на тока и нуждата да се увеличи заплащането на служителите от администрацията.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил

    12 11 Отговор
    Дали ви харесва или не , но БСП бяха най-нормалната партия последните два парламента.

    Коментиран от #19, #21

  • 2 БСП

    16 12 Отговор
    Тая е готова да обещава всичко само да излъже още някой заблуден пенсионер.Знаем ви като дойдете на власт какво следва.
  • 3 Смех

    10 5 Отговор
    Ей по хитлерово не е било толкова зле...
  • 4 Пълна

    10 6 Отговор
    некадърност и проспани ипропиляни толкова много пари ! Сега акъл сипят !
  • 5 фйхед

    10 7 Отговор
    Най-разумните решения в полза на населението и държавата, винаги са излизали от социалистите, като отсеете пропагандата и лакомията на някои партии и борбата помежду им за постове, ще останат само позитивните идеи и програма от БСП, а други партии , крадат от програмата на БСП, защото толкова са се откъснали от проблемите на народа, хората, че и дори не знаят какво да напишат и какви са реалните проблеми в страната! В БСП имат и добре подготвени специалисти с опит, за разлика от разни калинки!
  • 6 Виденов

    5 6 Отговор
    Мафиотите в БГ са БСП-ДПС-ГЕРБ, време е да се изчагъркат!
  • 7 нещо

    11 0 Отговор
    За плоския данък?
    За съдебната реформа?
    За разследване и търсене на наказателна отговорност от политици, олигарси и мафиоти участвали и участващи в корупционни модел от последните 31 години?
    За възвръщаемост на заграбените милиарди потънали в офшорки и имоти?
  • 8 33333

    11 3 Отговор
    НИНОВА, СПРИ ДА БЛЯБОСВАШ! ВАКСИНИРАТ НАРОДА ТИ НАСИЛА, С ТЕРОР И СКРИТА ПРИНУДА! НЕЩО ДА КАЖЕШ ЗА ТОВА ,А? НАКРАЯ ЩЕ ОСТАНЕШ БЕЗ ИЗБИРАТЕЛИ МА, ПРОСТА ЛИ СИ, ЧЕ НЕ ВДЯВАШ?!?
  • 9 Даааааа

    7 4 Отговор
    Това, което предлага даже е абсолютно задължително и не е необходимо да управлява определена политическа сила за да се направи. И ние трябва да го изискваме от следващите управляващи, независимо кои са те. Особено е важно за малките общини.
  • 10 ТАКА ДЕ

    5 4 Отговор
    ДА ИЗМЕТЕМ УПРАВЛЯВАЩИТЕ.....ФАТМАЦИ ВЪН
  • 11 НИНОВА, КОЙ ЩЕ ЗАЩИТИ ТРУДЕЩИТЕ СЕ

    7 6 Отговор
    ОТ УБИЙСТВЕНИТЕ ЦЕНИ НА РАДЕВ.......ТРАЕТЕ СИ, СКАТАВАТЕ СЕ, СКРИХТЕ СЕ КАТО МИШКИ.....ДА НЕ СКЪРШИТЕ КАХЪРА НА РАДЕВ
  • 12 Дайте да дадеме

    4 1 Отговор
    Да се мобилизираме с на гол тумбак чифте.
  • 13 ФАТМАШКОТО УПРАВЛЕНИЕ

    6 5 Отговор
    ПОДКРЕПЕНО ОТ БСП КОМУНЯГИТЕ НИ ДОКАРА ДО ТВА ДЕРЕДЖЕ....НИНОВА , НЕ СЕ ПРАВИ НА ХИТРА ЛИСИЦА...ПРОБЛЕМА Е В НЕКАДЪРНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА РАДЕВ И НЕГОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО
  • 14 Ахахаа

    4 2 Отговор
    От БСП акъл не щем. Да върнат трилионите окрадени от предшествениците им и от тях самите.
  • 15 Нинова,

    6 2 Отговор
    Приоритет на общинските и държавни болници пред частните такива.
    Лечението на гражданите да е безплатно,което е записано и в Българската Конституция!

    Например така е в Испания.

    Държaвнитe и oбщинcкитe бoлници трябвa зaдължитeлнo дa ce прeрeгиcтрирaт пo зaкoнa зa здрaвнитe зaвeдeния.Тe нe мoгaт и нe трябвa дa бъдaт "Търгoвcки Дружecтвa".В тях трябвa бeзплaтнo дa ce лeкувaт бeднитe бългaри и пeнcиoнeритe.Кoйтo имa пaри и бoгaтитe дa cи търcят чacтнитe бoлници.
    Партиите в Парламента след 2000 година прeвърнaхa бoлницитe в търгoвcки дружecтвa.Пo тoя нaчин oтвoрихтe ширoкo врaти зa рoeнeтo нa чacтнитe бoлници.Тe пък oт cвoя cтрaнa oткрaднaхa дoбритe дoктoри и cecтри и рaзвихa дeйнocт caмo пo cкъпo cтрувaщи мeдицинcки пътeки.Кaтo включим и тoвa,чe чacтнитe бoлници нaпрaвихa бивши дeпутaти,здрaвни миниcтри,oблacтни упрaвитeли,тeхни приближeни и близки.A твoeтo учacтиe в тoзи грaбeж кaквo e?!

    Коментиран от #25

  • 16 НИНОВА, КОЙ ЩЕ ЗАЩИТИ ТРУДЕЩИТЕ СЕ

    5 2 Отговор
    ОТ КОЖОДЕРСКИТЕ ПРАВИТЕЛСТВО НА РАДЕВ. ЩО НЕ СИ НА УЛИЦАТА С МАНОЛОВА, ДОНЧЕВА, БАБИКЯН, ХАДЖИКЯН.....ШУБЕ ВИ Е , ДА НЕ СЕЦНЕТЕ КАХЪРА НА РАДЕВ
  • 17 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    3 1 Отговор
    НИЕ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА БОЛНИЦИ СМЕ СУПЕР...ЯКО ДЕРЕМ БЪЛГАРИТЕ, ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА, ТА ДО ДНЕС....НЕМА ЛАБАВО
  • 18 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    3 3 Отговор
    БЪЛГАРИТЕ ИМАТ ПАРИ ЗА ЯДЕНЕ, ПИЕНЕ И КУВИ, А ЗА ЗДРАВЕ, НЕМАТ....НЕ НА НАС ТИЯ НОМЕРА
  • 19 Да,да,

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Васил":

    нали в малките населени места те точат общинските болници чрез бордовете и директорите. В тези болници работят само некадърници и моргите им. Персоналът и отношението към пациентите е безобразие!
  • 20 Виденов

    2 0 Отговор
    Статут на защитен вид.
  • 21 Centyrion

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Васил":

    Да Васко,ам чакай да вземат властта,те в опозиция всичките са мед и масло.После ще види и усетиш разликата между думи и дела.И тиквата и царя,дойдоха с думи които хората искат да чуят, действителността е друга.
  • 22 БАЦО, ВРЪЩАЙ СЕ

    1 2 Отговор
    ТИЯ СА ПЪЛНИ НЕКАДЪРНИЦИ.........ЯКО ЩАВАТ НАРОДА, БЪРЗО ШКАФЧЕТА ПЪЛНЯТ......ЗАКОПАХА Я ТАЯ ДЪРЖАВА
  • 23 ВРАГ НА НАРОДА

    2 0 Отговор
    А БИВШИ $Д$арки - ПРИВАТИЗАТОРКИ- ДН€ШНИ Б$-ПАРИ ТРЯБВА ДА $А В ЗАТВОРА!
  • 24 ЦОЦИАЛИСТИ

    1 0 Отговор
    А ДОКОГА МЕДИЦИНАТА ЩЕ Е ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО ? ТАЯ ГЛУПОСТ ЗАЩИТЕНА БОЛНИЦА Е ДЪВКА ЗА ДЪВЧЕНЕ !

    Коментиран от #26

  • 25 Д-р Хаус

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Нинова,":

    Тези " констатации и " препоръки" съм ги дал още от 1999г., когато ДАНЪЧНО осигурителния модел на здравеопазването беше заменен с КАСОВО осигурителен,при който НЗОК се източва и се краде " законно"!! Така ,че 15 - " откриваш" топлата вода!!
  • 26 Беновска пита

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "ЦОЦИАЛИСТИ":

    От кого ще се защитават държавните и общински болници бе Курнелио???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове