22 Октомври, 2021 19:53 1 165 25

Манолова: Мярката от 110 лв. на мегаватчас за тока на бизнеса няма да го подкрепи изцяло

  • мая манолова-
  • 110 лева мярка-
  • бизнес-
  • ток-
  • няма -
  • помогне

Държавата да поеме цялото увеличение на цените на тока, водата, парното и природния газ и на бизнеса, и на домакинствата, призова Манолова

Манолова: Мярката от 110 лв. на мегаватчас за тока на бизнеса няма да го подкрепи изцяло - 1
Снимка: БГНЕС

Вчера беше обявена мярката за 110 лв. на мегаватчас за компенсация за тока на бизнеса, но това няма да го подкрепи изцяло. Днес цената на тока е 454 лв. на мегаватчас, а се говори, че може да достигне и 600 лв. За домакинствата се очаква със 100 % по-скъпо парно, с 50 % по-скъпа вода и с 50 % по-скъп ток. Ние настояваме държавата да поеме цялото увеличение на цените на тока, водата, парното и природния газ и за бизнеса, и за домакинствата.

Това каза председателят на коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова в Гурково днес. Тя се срещна с работници от завод за производство на метални изделия, съобщават от пресцентъра на формацията. .

Безпрецедентната ситуация в енергетиката е застрашаваща и за икономиката, и за работните места, и за домакинствата. Единственият начин фирмите да оцелеят е, ако държавата пряко финансово подкрепи бизнеса за поскъпването на тока, заяви тя.

Токът за бизнеса е с три-четири пъти по-висок заради схемите и спекулациите, извършвани от кадрите на ГЕРБ и на Борисов, които са на ръководни позиции в държавните енергийни дружества. Те получават по 200-250 хил. лв. годишна заплата, каза още Манолова.

В следващия парламент от "Изправи се БГ! Ние идваме!" ще внесем цялостна програма за увеличаване на доходите. В 31 мерки сме заложили увеличаване на доходите на работещите хора, преизчисляване на пенсиите на база осигурителен доход от 2020 г. и запазване на добавката от 120 лв. към пенсиите за следващата година, заяви Манолова.

Тя посочи и останалите социални мерки на коалицията - 2000 лв., 3000 лв. и 4000 лв. за първо, второ и трето дете, 10 000 лв. за второ и трето дете за родители, които се осигуряват в последните две години. Ще предложим и увеличаване на детските надбавки от 40 лв. на 100 лв., допълни Манолова.

Тя подчерта, че "Изправи се БГ! Ние идваме!" подкрепя Румен Радев и Илияна Йотова за втория президентски мандат. В лицето на Румен Радев имаме един достоен президент, който не се огъна и не се поколеба да застане на страната на протестиращите граждани, каза Манолова.

Относно заповедта за "зеления сертификат" Манолова заяви, че всеки трябва сам да прецени дали да се ваксинира. Ние обжалваме тази заповед пред съда, защото чрез нея на много хора ще бъде ограничено правото на труд. Много хора, за които е противопоказно да се ваксинират по медицински причини, няма да могат да вземат „зелен сертификат“, каза още тя.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро Жарта

    3 5 Отговор
    Че ву изпапкам дъртата сливунда
  • 2 Сатъра на Хана

    6 4 Отговор
    ЗА ДА ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ, ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ПРИБЕРЕ И СВРЪХ- ПЕЧАЛБИТЕ ОТ ЧАСТНИЦИТЕ И ДА ГИ РАЗДАДЕ НА ЧАСТНИЦИТЕ .... ..... НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН 450 МИЛИОНА СВРЪХПЕЧАЛБА ОТ ДЪРЖАВНАТА АЕЦ КОЗЛОДУЙ ДА СЕ РАЗДАВАТ НА ЧАСТНИЦИТЕ
  • 3 ИСТИНАТА

    4 3 Отговор
    Манолова, че то на битовите абонати на ел.енергията няма увеличение бе ит 5 месеца откакто не е тиквата
  • 4 Сатъра на Хана

    5 4 Отговор
    МУТРА ИЛИ БЕЙ ДА СИ В ТАЯ ДЪРЖАВА .... ...
    .... ДЪРЖАВАТА ТИ ПЛАЩА ЗАПЛАТИТЕ, ТОКА И ВОДАТА .... И ТИ САМО ПЪЛНИШ ЧЕКМЕДЖЕТА ...
  • 5 Пускайте Евроком

    3 5 Отговор
    И предаването ЕвродикоФФ..Много интересен гост...Бивш депутат от ИТН ще разказвал потресаващи неща казва Диков
  • 6 русенец

    15 1 Отговор
    Защо данъкоплатецът трябва да плаща за това, че държавата не може да обуздае търговците, изнасящи ел. енергия? Да забрани износа!

    Коментиран от #17

  • 7 Ердоган

    9 2 Отговор
    В Турция няма увеличение на газ, парно, ток... Но там има държавници
  • 8 БОЛШЕВИК 🌟

    8 3 Отговор
    Давайте на чорбаджиите помощи, те горките имат големи палати, карат автомобили за стотици хиляди евро. Дайте на богаташите с милиони влогове в банките.
  • 9 Бай Гошо

    9 1 Отговор
    А тая овца като каква се изказва?
  • 10 Браво

    10 0 Отговор
    Тази говори, че като влезе в парламента, това щяла да прави, онова щяла да прави, а още и тя самата не знае къде е. Българина за 30 години какви обещания е чувал, притръпнал е вече. Обещават, а народа все беден
  • 11 Porek

    3 1 Отговор
    Работата е там, че се говори за 700EUR за мегаватчас, ама ви е страх да кажете :)
  • 12 Супер

    11 1 Отговор
    Българина вода гази жаден ходи. Имаме АЕЦ, евтина енергия, а ще плащаме висок ток. Защо??? Ще изнасят ток, а бедния българин ще плаща точно зимата непосилни за доходите му сметки. Тази АЕЦ Тодор Живков я построи за българския народ, а не единици да печелят на гърба на целия български народ

    Коментиран от #16

  • 13 НАВЕДИ СА ДА ТИ ГО СЛОЖА

    7 1 Отговор
    МАНОЛОВА, ЩО НЕ СИ НА ПЛОЩАДА ДА ЗАЩИТИШ БЪЛГАРИТЕ ОТ МАЛОУМНИТЕ РЕШЕНИЯ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО....ИЛИ ТЕ Е СТРАХ ДА НЕ СЕЦНЕШ КАХЪРА НА РАДЕВ
  • 14 тошо

    1 4 Отговор
    Булекзит и без това не разбрахме нищо от ЕС само политиците в личните си сметки а ние обикновенните едно ходене до гърция без виза, а иначе плащаме скъпо пре скъпо за неща който си ги произвеждаме на наша територия .Сега и ушни марки ще ни сложат ЕС педОтата! Затваряме границите режем кабелите за износ и да се спасяват за разлика от мързелите на острова ние без храна няма да останем.
  • 15 Изпразни се ,МУТРИ Вътре

    6 0 Отговор
    Наведи се ние си отиваме последния да затвори вратата . Галева това беше ти и 500 К сте вън завинаги прибирайте си Бабикян и Хаджигейчо и да ви няма .......
  • 16 БОЛШЕВИК 🌟

    1 6 Отговор

    До коментар #12 от "Супер":

    Др. Живков и народа построиха всичко по времето на 45г. социалистическа България. Но след 10.11.1989г. една шайка престъпници си помисли, че това им е бащиния и почнаха да рушат, разпродават, крадат и обират всичко това. Сега това са олигарсите, богаташите, магистратите и политическата 31годишна пасмина! Без революция и след това всички тия престъпници ограбили народа да бъдат съдени и да им се конфискува всичко и да ги пратим в затвора. Само тогова може да има възмездие!

    Коментиран от #21, #22

  • 17 5000

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "русенец":

    Износа става през мрежата на НЕК а не на ЕРП-тата или търговците ,Държавата не може да контролира това защото условията за членство в ЕС е единнен пазар , но ние сме прецакани с качеството и цената плащаме в пъти по висока цена за всичко което се сетите .
  • 18 Шопо

    2 2 Отговор
    Майчето е голема Кутка!!!
  • 19 миризлив пръч

    5 0 Отговор
    Манолова,стига си се напиняла.Знаем че си искаш топлото и добре платено местенце в парламента.Не че много те интересуваме ние.
  • 20 Зелен

    1 0 Отговор
    Абе казах ви да спрете копаенето на биткойни и всичко ще се нареди.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    АААА, НЕ ГОВОРИ ТАКА ЗА НАС
  • 23 Народът от БГ

    1 0 Отговор
    Прoизвoдcтвoтo нo eлeктрoeнeргия в Бългaрия e cтрaтeгичecки прoдукт и oт нeгo зaвиcи Нaциoнaлнaтa ни cигурнocт!

    Eднo тaкoвa гoлямo увeличeниe нa тoкa e 100% зaплaхa зa Нaциoнaлнaтa ни cигурнocт и зaплaхa зa грaждaнcкият мир в Бългaрия!

    Трябвa дa ce взeмaт cпeшни мeрки oт тoвa прaвитeлcтвo дa ce внece прoeкт зa зaкoн в cлeдвaщият Пaрлaмeнт чрeз кoйтo прoизвoдcтвoтo нa eлeктрoeнeргия дa нe ce влияe oт пaзaрнaтa икoнoмикa,кaтo cтрaтeгичecки прoдукт и цeнaтa нa вceки мeгaвaтчac дa ce oбрaзувa eдинcтвeнo oт нeгoвaтa ceбecтoйнocт oт вceки прoизвoдитeл плюc oпрeдeлeнa в зaкoнa пeчaлбa!

    Тoвa щe гaрaнтирa Нaциoнaлнaтa ни cигурнocт и нeзaвиcимocт!
  • 24 3968

    0 0 Отговор
    С една дума, искаш да ни кажеш, че народа ще плати 3 пъти новото увеличение. 1 път чрез държавна помощ за бизнеса, 2-ри чрез увеличението на тока за бита и 3-ти чрез плащане не спекулата, около която търговците потриват ръце и трети месец чакат да започнат като гледат предупредителните за народа новини на Нова.
    Умно, г-жа Мутроизгонваща.
  • 25 pbdan

    0 0 Отговор
    Ceбecтoйнocттa нa 1 МВтч oт AEЦ "Кoзлoдуй" e 55лв. Кaкви дoтaции пo 110лв/МВтч , нaпрaвo държaвaтa дa купувa eнeргиятa oт AEЦ-a и бeзплaтнo нa бизнeca.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол