24 Октомври, 2021 15:34 6 450 58

Абсурден казус: Два пъти длъжник на "Топлофикация София", без да си живял в столицата

  • абсурден казус-
  • два пъти-
  • длъжник-
  • топлофикация софия-
  • не си живял-
  • столицата

През 2015 година Цанка Димитрова за първи път получава съдебно известие, че дължи на "Топлофикация София" 2300 лева за неплатени сметки заедно с още трима души. Периодът е 2013-2014 година, а по това време тя даже живее в чужбина

Абсурден казус: Два пъти длъжник на "Топлофикация София", без да си живял в столицата - 1
Снимка: БНТ

Възможно ли е два пъти да се окажеш длъжник на "Топлофикация София", без никога да си живял в столицата или да имаш имот там? И съдия изпълнител да ти запорира сметките, а дори и да ти тегли от спестяванията. С този абсурд се бори Цанка Димитрова от Русе, вече цели 6 години. Въпреки че още през 2015 година от "Топлофикация" признават, че е станала техническа грешка. За абсурда разказват от БНТ.

През 2015 година Цанка Димитрова за първи път получава съдебно известие, че дължи на "Топлофикация София" 2300 лева за неплатени сметки заедно с още трима души. Периодът е 2013-2014 година, а по това време тя даже живее в чужбина.

"Внезапно ми се наложи да се прибера в България и научавам, че аз съм длъжник на "Топлофикация София", където аз никога не съм живяла, никога не съм имала адрес, никога не съм имала квартира. Абсолютно никога, нищо не съм имала в София като имот", заяви Цанка Димитрова.

Подава възражение в Софийския районен съд. Софийска районна прокуратура прави собствено разследване и се произнася, че има злоупотреба с личните ѝ данни.

"Извършили са разпити или справки с наистина живущите на този адрес и с тогавашния юрисконсулт на "Топлофикация". И двете страни казват, че аз никога не съм живяла на този адрес. Но, има едно но. Живея си спокойно и прекрасно допреди 2-3 седмици, когато реших да си упражня правото на онлайн банкиране. И установявам, че аз съм длъжник. Моите сметки са запорирани от частен съдебен изпълнител, отидох по банките и познайте защо, кой- "Топлофикация София", допълни Цанка Димитрова.

А сумата, която дължи на "Топлофикация София", според запорното съобщение, вече е над 9350 лева. Веднага пише до частния съдебен изпълнител, че отново е станало объркване, а той ѝ отговаря, че не може да се произнесе относно допусната фактическа грешка. И веднага тегли пари от сметката ѝ.

Екипът на БНТ се обърна със запитване и до "Топлофикация София". От там отговориха, че грешката произлиза от документи в период, в който потребителите и собствениците на имоти са били посочени само с имена, без други идентификационни данни. В последствие грешката е мултиплицирана автоматично. Но вече са извършени корекции в базата данни на дружеството.
За Цанка Димитрова обаче остава неясен фактът:

"Много странното нещо, как моето ЕГН, моите лични данни попадат в тяхната база данни и още повече, че аз им дължа пари?", каза още Цанка Димитрова.

По този въпрос от "Топлофикация София" мълчат. Но ѝ поднасят извинения. А запорът по сметката ѝ продължава да е факт. Цанка Димитрова ще отстоява истината докрай и ще си наеме адвокат.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евро

    107 1 Отговор
    Кочина
  • 2 Мдааа....

    150 1 Отговор
    Това само в България може да стане.Тия ЧСИ незнам изобщо защо все още ги има.

    Коментиран от #14, #15, #23

  • 3 Гост

    120 6 Отговор
    Е юрданка фандакова и господаря и как ще пълнят чекмеджета инак....
  • 4 Куранага Сан

    79 4 Отговор
    Това, ,са абсурдите на ШИБАНИСТАН....ИДИОТИЗМА ПРОДЪЛЖАВА И НИЩО НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ГО СПРЕ!!!...
  • 5 Факти кажете

    59 4 Отговор
    Протестиращи срещу сертификатите нахлуха в мол с крясъци. Протестиращи срещу сертификатите нахлуха в мол в Стара Загора с викове “Сърце, душа, за България!”.

    Публикация в личния профил на Христо Христов във Facebook ни показва как тълпа граждани щурмува старозагорския мол “Галерия” с викове “Сърце, душа, за България” и “Българи юнаци”.

    Коментиран от #21, #25

  • 6 ЧСИ

    70 1 Отговор
    Цанке, ти не знаеш ли, че ЧСИ и Топлото са комбина? Гепиха хиляди апартаменти и сметки. Нещо си паднала в томболата.
  • 7 Джамбаза

    80 0 Отговор
    Не адвокат, а трябва да си наеме килър.
    ЧСИ ще е горд да ѝ върне парите в петорен размер и ще покрие разходите за килър.
  • 8 гост

    73 1 Отговор
    Всеки може да поиска и да обвини грешно някой. Обаче - защо съда се съгласява с него!? Реално наказанието е от държавния съд, чрез частния съдия изпълнител. И понеже има конституционна равнопоставеност на собствеността, то хипотетично може жената да обвини Топлофикация за грешно надвзетата сума, да осъди Топлофикация и да й блокира сметките.
  • 9 Гената

    72 0 Отговор
    ...но запорът продължава да е факт ?!
    Тия ЧСИ са най-окаяните юристи, дето даже и за депутати не стават. В пословичната си лакомия могат да измъкнат и близалката от устата на дете ! НАП-аджиите на Бою се оак-ха като изринаха личните данни на целия български народ на тротоара, та кой къде мине да ни спретва сделки и дългове. Ама Бою и плевенския му данъчен гуру, Горанов, не се извиниха дори ! Което не им пречи днес да търсят кал под ноктите на Спецов и на ПП - лидерите !!!
  • 10 Последния Софиянец

    19 21 Отговор
    Време е да върнем софийското жителство.

    Коментиран от #18

  • 11 Българската кочина

    63 0 Отговор
    Това само в скапаната България може да се случи слапаняци и мизерници чси са легална мафия дето треа да се изкорени ама как ще се случи това и кога

    Коментиран от #16

  • 12 Българин

    40 1 Отговор
    Живее те в Болгаристан за съжаление. Съд до дупка..
  • 13 Една

    78 0 Отговор
    помощничка на ЧСИ около 25 годишна беше запорирала цялата пенсия от 230 лева на една баба на 85 г. пълен инвалид. И най нагло твърдеше, че не било вярно. Докато не гръмнат в главата някое ЧСИ няма да се оправят нещата.

    Коментиран от #56

  • 14 Петър

    46 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мдааа....":

    Има ги защото са в услуга на МАФИЯТА(ДЪРЖАВАТА).
  • 15 карамфила

    65 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мдааа....":

    Докато не почне избиването на животнитеЧСИ няма да имате оправия.Да знаят че като застават зад измислено обвинение,блокиране и крадене на пари от сметката на потребител може да очакват нещо като безплатно погребение.На зла круша,зъл прът.
  • 16 Хич не

    18 11 Отговор

    До коментар #11 от "Българската кочина":

    съм съгласен с теб! Навсякъде се случват такива грешки и истината е, че трудно се излиза от този омагьосан кръг. И е крайно време да се забрави изричението"Това само в България е възможно" или само българите са такива и онакива. Свят голям хора всякакви.
  • 17 трясъ

    18 2 Отговор
    Пак българска работа!
  • 18 TROY

    13 12 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Да, верно софиянцо. Върнете софийското жителство ви понеделник на обед и пълна блокада на гетото софия. Когато всичките селяци са се събрали. Столица на България Пловдив, Варна или Велико Търново, или и трите едновременно.

    Коментиран от #27

  • 19 Лудница

    27 1 Отговор
    В АБСУРДИСТАН всичко е възможно скоро ще ни гонят от къщите и ще е законно. Егати смотан ата държава. Нищо няма да занесете на ония свят.
  • 20 Гост

    29 1 Отговор
    ТОПЛОФИКАЦИЯ = РЕКЕТ! ЗАКРИВАНЕ ВЪЗМОЖНА НАЙ-СКОРО!
  • 21 Гоуст

    28 0 Отговор

    До коментар #5 от "Факти кажете":

    Супер! Само защо в мол-а, трябва в парламента, в прокуратурата, в ДАНС, в Банкя, в Росенец, в сграда Летера или както там беше на цв.цв. и тн - там трябва да влезе тълпата и тогава може и да се оправим.
  • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 1 Отговор
    ТОПЛОФИКАЦИЯ мафия КЕВР мафияЧСИ колетори мутри кожодери
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гост

    19 1 Отговор
    БЪЛГАРСКА РЕАЛНОСТ.И АКО НЯМАШ ПАРИ ДА ГИ ОСЪДИШ ЩЕ СИ ПЛАТИШ И ТОВА Е,НЯМА НА,КОЙ ДА СЕ ЖАЛИШ.ИНТЕРЕСНО МИ Е КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ СЛЕД КАТО СЕ УСТАНОВИ ,ЧЕ НЕ Е ТЯ.ЩЕ И ПЛАТЯТ ЛИ ОБЕЩЕТЕНИЕ И В КАКЪВ РАЗМЕР.ВИНОВНИТЕ ЗА ДОПУСНАТАТА КРЕШКА ДАЛИ ЧЕ СИ ПЛАТЯТ.ЗАЩОТО Е РЕДНО ДА ИМА НАКАЗАНИЯ И ОБЕЩЕТЕНИЯ.
  • 25 В момента се поти

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Факти кажете":

    Закривай кочината язък за децата и техните родители и семейства им и учителите им и колегите ми
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Кореняк

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "TROY":

    Има разлика между жителство и столичанин.Разбираш ли я?Бих се радвал цялата селяндурия да замине за Филибето или Търново,защото би искала да е столичанка .Явно е ,че си комплексиран нещо .
  • 28 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    3 0 Отговор
    фашизъм!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ГОШО

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "Гошо Калето":

    герберунгел май теб са те били
  • 31 Топлофикация може да са напровили

    24 0 Отговор
    Грешка, но Мафията На ЧСИ само това чакат!! Тези над минаха по наглост Мутрите от 90год!!!новите мутри на 21век в Европейска България!!Къде се скри шефаим, на който откриха 15 милиона Евра в Овшорка??? Съдия, подаде оставка и се Изпари, изчезна!! Никой нито пише за него нито говори!!! Телевизии, Мисирки всичко мълчи, Следствие, Прокоратура Всичко мълчи!!! Мафиотска Държава!!!!

    Коментиран от #46

  • 32 СТАМАТ МАГАРЕТО

    1 3 Отговор

    До коментар #29 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Денис белята не е късно да те отпори но ти си гол кат пушка и какво да ти вземе? Инвалидната пенсия ли?

    Коментиран от #44, #53

  • 33 Направили грешка??

    8 0 Отговор
    Може и да НЕЕ Грешка!! ОПГ с ЧСИ. та!!!!!!
  • 34 Иван

    4 2 Отговор

    До коментар #29 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не се коси колега! Влязох в база данни и му изтрих коментара дето лъже че са те били! Защо да четат всички тук лъжата му и го изтрих.

    Коментиран от #45

  • 35 гост

    8 0 Отговор
    Никой да не плаща на Топлофикация ,мафия
  • 36 Перо

    8 0 Отговор
    Защо тя не заведе дело срещу Топлофикация?
  • 37 Юристите

    8 0 Отговор
    На Топлофикация подават, на ЧСИ всички дела, както спечелени , така и загубените, от тях! Факт!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Гошо Калето

    2 4 Отговор

    До коментар #29 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Много добре те познавам и скоро ще ти се обадя по мобифона.

    Коментиран от #41

  • 40 Всичко е възможно

    15 0 Отговор
    На тая територия.....живея в квартал на голям град,преди 7-8 години имаше авария на питеен тръбопровод на кръстовището между улиците...течеше близо месец...получавам фактура за ! 135 куб.изразходени литра....шок....нормалното потребление на вода за едно домакинство е примерно 4 членно семейство по 5-6 кубика=20-25 сложи ги 50 кубика,амааа 135.....и отивам да споря с ВиК....обяснявам на служителката, предварително че действително работя 20 г. като водопроводчик ....ииии !!!цирка свърши...питам?жалба да пускам ли
    ..тя:нали знаеш ...отиват в коша....питам:ако бях платил?....тя:За твоя сметка....Така че който се хване на кукичката.....10-20 домакинства като спонсорират аварията и заплатите са осигурени....търсете си правата... бъдете активни.
  • 41 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "Гошо Калето":

    АКО ТЕ СПИПАТ ЦВЕТОМИР ЕНОВ квиц АНАТОЛИ КУЛТУРИСТА АНГЕЛ ГЛАВЕСТИЯ свършен си
  • 42 е па

    9 0 Отговор
    Ми той Зуека го каза кратко и ясно - отивам да живея дето се спазват закони. Тук не е държава - джунгла е.
  • 43 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 0 Отговор
    пазете се от чси колекторската мутра ДЕНИСЛАВ ПЪРВОЛОВ
    ДЕНИ белята от КОЗЛОДУЙ
    ЖИВЕЕ н
    в ГРАД БУРГАС
  • 44 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "СТАМАТ МАГАРЕТО":

    АКО ТЕ СПИПААНАТОЛИ АНГЕЛОВ
    той ми е БРАТ и е културист от групата на ПОПОВ на ЦЕНОВ квиц
    друго ще пхееш
  • 45 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Иван":

    ИВАНЕ ВИЖ ПОСТ
    32
    СТАМАТ МАГАРЕТО
    мве
    заплашва
  • 46 За Топлофикация..

    12 0 Отговор

    До коментар #31 от "Топлофикация може да са напровили":

    Всеки коментира,и то вярно и точно,но защо никой не зададе въпрос: Защо никоя Партия- без изключение,и стари и най вече тези новите,който все Народа е в устата им, не проговори едно изречение на тема ЧСИ ,и тяхната безнаказна " под законова форма на брутален грабеж? Вижте- дълг от 2300 лв,през ЧСИ нараства над 3 пъти.! А това е само при нея! За 17 години,през сметките им са минали 17 ,3 милиарда лева!!! Над8% от БВП на България.Какви Олигарси, какви пет лева.Че те са дребна цаца в сравнение със шепа столични ЧСИ.Офиси по големи и скъпи на най големите банки.Със 40- 50 служители- млади хиени.Само тяхната издръжка е над 250 бона на месец.А баровеца дори не стъпва там.От Малдиви,до Марбея,след това Австрия, Швейцария.Защото стриже спокойно хиляди ежемесечно.В продължение на години.И всеки ден- нова партида за стригане и доене.Ще си останете с писането,докато милиони не скочат заедно.Тогава в НС ще се оцвъкат от шубе.И ще променят и техния закон,и Топлофикация.Иначе ще си ви клатят поединично,без да им мигне око.В Паничище един вече строи трети хотел- с 47 апартамента.Да ти се не види и робското племе.Да ти взима залъка,и ти мълчиш.А оня- Ристъо Брадата- загрижения за хората, като министър подписа лиценз на още 128 чси.От грижа за хората! Вервайте ми,о,фф,,с,,се!
  • 47 Васил

    4 1 Отговор
    С две думи Made in BG
  • 48 Krasimir Kostov

    11 0 Отговор
    обявете цена за главата на ЧСИ и проблема ще се реши
  • 49 СЪДИ В СТРАСБУРГ ДО ДУПКА

    7 0 Отговор
    Тая отв ратителна държава бг и малки букви са и много
  • 50 Ханибал

    8 0 Отговор
    Да плати за ЧСИ-то да падне от осмия етаж с главата надолу.
  • 51 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 8 Отговор
    От над 400 000 абоната на Топлофикация София има един изолиран случай и то своевременно поправен, но "незнайно защо" става новина....а наетият адвокат ще работи за едното мерси, нали???
  • 52 Тони

    5 0 Отговор
    С топлофикация винаги може да се оправите, защото само лице с идентификация ( имена и ЕГН) може да ви поиска пари ако наистина ги дължите - за това са се извинили . Но с банките проблемът ще се точи. Банките са фалирали още 2012 година но това не се признава публично. Измислят си кризи, които пак народа поема на плещите си. Когато имате нужда от голяма сума , например за жилище, банката не ви дава кеш или злато а произвежда виртуални пари без покритие. Въздух работа. Само биткойн може да ги сложи на мястото им - в небитието.
  • 53 ИВО

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "СТАМАТ МАГАРЕТО":

    АКО те хване ВЕСЕЛИН АБАЛТОВ знаеш ли какво щи те прави
  • 54 ФИНЦИ

    5 0 Отговор
    ТРЯБВА ДА СЕ ЛЕЕ К.ЪВ ИНАЧЕ НЯМА ДА СТАНЕ
  • 55 Отряд1

    6 0 Отговор
    За мен лично няма по омразна професия от ЧСИ...
    Мога да напиша един договор, че лицето Х ми дължи пари и да го занеса на ЧСИ. Без съд и без причина на лицето Х веднага ще му се наложи запор, без да се гледат документи. Ще му се навреди не само финансово но и психически...

    Поради това, работата на ЧСИ трябва да бъде прекратена, с изключение на държавният съдебен изпълнител, който изпълнява съдебни решения на съд... всичко друго е ала бала портокала, и някой някъде някога ще му изгърми бушона и ще има ... детско филмче с разчленени части!
  • 56 отговор

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Една":

    Един в Пловдив, го бяха пребили яко с метални тръби, и авно е имало защо, защото поле го лишиха от права. Голяма част от ЧСИ-тата са голями мошенници, а други са от школата в Симеоново и си действат като мутри.
  • 57 комшията

    0 0 Отговор
    Крадливата топлофикация отдавна трябваше да фалира. А за злоупотребата с лични данни има закон, но никой не го спазва.
  • 58 Азсъм

    1 0 Отговор
    От случката КТБ нито лев в банка в бг
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове