25 Октомври, 2021 12:12 4 124 28

Две самоубийства за ден в Югозапада

  • самоубийства-
  • благоевград-
  • депресия

Десетки са случаите, които преминават през Спешно отделение и се нуждаят от консултация с психиатър, особено по време на пандемията

Две самоубийства за ден в Югозапада - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС
Зачестиха самоубийствата в Благоевград, само за броени дни 2-ма мъже сложиха край на живота си със скок от високите етажи. В петък около 11 часа в ж. к. Струмско-център пред блок 28, е намерен трупа на 61 годишния Методи Я. Мъжът е скочил от прозореца на стълбищна площада между високите етажи на блока, съобщи Struma. com.
Ден по- рано 80- годишния Евгени Т. също се самоуби със скок от високо на ул. Даме Груев в областния град. Мъжът бил болен и отчаян. В началото на миналата седмица в кв. Еленово бе свален от бесило 30-годишен мъж, който не успял да стегне примката и паднал.
Животът му е спасен, но младият мъж страда от тежка депресия, която го подтиквала към мисли за самоубийство. Млада жена направи опит за прекъсне живота си с коктейл от сънотворни, но не успя и бе спасена. Със скок от висок етаж се самоуби и идолът на тийнейджърите Денис Теофиков-вчера.
И това е само част от черната статистика за самоубийствата напоследък.

Според психиатри в разгара на есента се отключват есенните депресии, които много често са в основата на самоубийствата и опитите за това.

Десетки са случаите, които преминават през Спешно отделение и се нуждаят от консултация с психиатър, особено по време на пандемията. След преболедуван Ковид, част от пациентите отключват депресии и страхови неврози. Изолацията, страхът от заразата и липсата на свободни социални контакти се отразяват изключително зле на психиката на някои хора, коментираха лекари.
"Депресията без съмнение е най-честата причина хората да се самоубиват. Тежката депресия винаги е придружена от всеобхватно усещане за страдание, както и вяра, че няма надежда за бягство от нея. Страдащите от депресия не бива да бъдат съдени, че се превръщат в плячка за такива изкривени мисли, както не съдим пациент с белодробен проблем, че се задушава – това е просто част от болестта.
Тъй като депресивните епизоди са почти винаги лечими, е добре да се постараем и да ги разпознаваме в нашите колеги, приятели и близки. Често хората страдат мълчаливо, планирайки самоубийство, без никой да подозира. Ако имате съмнение, че ваш близък е депресиран, не позволявайте на тенденцията за отричате на възможността за самоубийство да ви попречи да вземете мерки".
Затова те съветват при най-малките оплаквания да се търси специализирана помощ, защото тези състояния бързо се задълбочават и може да се стигне до фатален изход.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    20 3 Отговор
    Човечеството се е запътило към групов скок от покрива на блока.
  • 2 Свети Петър/Сан Пиетро/

    8 1 Отговор
    Не съм взимал отпуска от 30 години,постоянно ми тропат на Портите..
  • 3 жалко

    19 2 Отговор
    Много хора са самотни и нещастни, а пандемията допълнително влошава състоянието им.
  • 4 гост

    16 2 Отговор
    Даа, и малкият чалгар скочи от балкон на 7 етаж. Народа подивя от тия всекидневни всявания на ужас и паника за това какво ги чака неваксинираните за ковид.
  • 5 Радеви последствия

    18 7 Отговор
    Какво да правят хората...предпочитат еднократният скок вместо безкрайното падане
  • 6 Ивелин Михайлов

    15 3 Отговор
    Според най-големият Исторически парк в света това се дължи на ВАКСЪРСКАТА ДИКТАТУРА!
  • 7 Fate

    11 2 Отговор
    Американска демокрация
  • 8 7983

    27 3 Отговор
    Това постигнаха управляващите и медиите. В другите държави не тръбят от сутрин до вечер,за ковид, колко са умрели, колко болни, и кск ще умрем ако не се ваксинираме. Има отделни канали, ако искаш да научиш гледаш. Живота си тече нормално. А при нас психясаха народа.

    Коментиран от #9, #21

  • 9 Така е да

    7 17 Отговор

    До коментар #8 от "7983":

    Ама в другите държави си ваксинираха населението въпреки протестите на неуките деббили и сега си живеят нормално.

    Коментиран от #11

  • 10 !!!?

    10 10 Отговор
    Хунтата на Радев убива !!!?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Югозапада

    6 4 Отговор
    Район със затихващи функции, след Северозапада.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Самоубиец

    14 2 Отговор
    Като чувам, че доктори и чиновници взимат заплати по 100 000 лева месечно от моите данъци и на мен ми идва да се самоубия

    Коментиран от #25

  • 15 Rock

    14 0 Отговор
    Много от лекарствата причиняват депресии, тревожност и загуба на памет. ЧЕТЕТЕ листовките. Чай от жълт кантарион помага при леки депресивни състояния, но трябва консултация с лекар дали жълтият кантарион е подходящ и дали се съчетава с лекарствата, които са предписани.И тъй като клин- клин избива най- доброто против депресия е да се занимавате с нещо, което ще ви отдалечава от депресивните мисли- четене, музика, хоби и мн. други.Животът никога не е само черен или само бял. Животът е шарен.

    Коментиран от #19

  • 16 От това управление

    4 8 Отговор
    на военен идиот хората с лабилна нервна система не издържат !
  • 17 Гост

    3 8 Отговор
    Еми през радевата зима така ще е свикваите
  • 18 Какво става

    2 9 Отговор
    Сега пак ли ГЕРБ са виновни ? Нали уж дойде Промяната !?
  • 19 Така е

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "Rock":

    Особено опасни са глюкокортикоидите които се назначават за лечението на неваксинираните. Самоубиват се предимно те.

    Коментиран от #26

  • 20 Раданч Татлъту

    7 0 Отговор
    Типично за гласоподаватели на ГЕРБ.Бойко ги лъже,че могат да летят като Батман!🐱‍🏍🐱‍🏍🐱‍🏍
  • 21 Германия

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "7983":

    Живея в Германия. Тук нито по ТВ нито другаде някой говори за вируси.

    Коментиран от #24

  • 22 на оружие

    4 0 Отговор
    ковид мерките дават резултат
  • 23 Просветен илюминат

    4 1 Отговор
    Плана работи успешно на Ковид ПЛАНденмията.
    Лека полека нещата за които писах почват от конспирация да се превръщат в реалност.
    После не вярвай в конспирации.
    Те всичко показват от години във филмите и народа ги гледа за развлечение.
  • 24 Раданч Татлъту

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Германия":

    Лъжеш!Сямо за това се говори!☠☠☠
  • 25 Ако знаеш,

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Самоубиец":

    колко милиона народни пари налапа Волен Сидеров само от субсидийте....какво би направил
  • 26 Rock

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Така е":

    Хубаво е да не дърпаш опашката на дявола по този начин. Никой не е застрахован. И чети- това се отнася за ПРЕБОЛЕДУВАЛИТЕ! Би ли обяснил защо един преболедувал е необходимо да се ваксинира?

    Коментиран от #27

  • 27 Просветен илюминат

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Rock":

    Не е нужно да се търси логика и обяснения.
    Не е нормално да работи някой и да плаща на другите в държавната администрация където следват едни закони и идват да те контролират и глобяват защото не правиш нещо измислено от тарикати или психопати и живееш против природата.
    За това всеки е болен сега и страда.
  • 28 444444

    2 0 Отговор
    ПСИХОПАТИТЕ ОТ ФАКТИ: ДВЕ САМОУБИЙСТВА ЗА ДЕН....В РАМКИТЕ НА БРОЕНИ ДНИ ДВАМА МЪЖЕ СЕ САМОУБИХА....И ТОВА В ДВЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ ИЗРЕЧЕНИЯ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове