Last news in Fakti

26 Октомври, 2021 11:36 4 293 79

Денков: Има починали 17 деца, днес поръчваме от щадящите тестове

  • проф. николай денков-
  • щадящи тестове-
  • covid-19

По думите му в следващите седмици по-големите ученици се очаква да се върнат в училище

Денков: Има починали 17 деца, днес поръчваме от щадящите тестове - 1
Снимка: БГНЕС

Не можем да позволим взрив в училище на болни деца, защото това ще има много тежки последствия, вече имаме 17 деца, които са починали от COVID, и над 150, които са в болница. Това каза министърът на образованието проф. Николай Денков в интервю за предаването „Денят започва“ по БНТ.

„Вече се тестват ваксини и за деца над 5 години. Моят призив е към родителите да чуят, че имаме 17 деца, починали от COVID, и над 150 деца, които в момента са в болница. Не можем да позволим взрив в училище на болни деца, защото това ще има много тежки последствия“, заяви Денков.

По думите му е обмисляно тестовете да се правят от родителите вкъщи, както и за тестване само на деца със симптоми, но това ще подрива доверието, че нещата се случват както трябва. „Трябва да убедим родителите, че осигуряваме безопасна среда. За по-големите деца според мен тестовете ще могат да си ги правят самите те. В момента, в които стартираме с най-малките и видим, че системата е подредена и е тръгнала, ще стартираме и с по-големите. Тези тестове са много подходящи за по-големите. Нашата амбиция е следващата седмица да се върнат в училище децата от 1-ви до 4-ти клас, а по-следващата би трябвало да се върнат и учениците от 5-и до 7-и. Единственото, което можем да направим в тази среда на ирационални страхове, е да предоставим избор“, добави министърът.

„През последната седмица наблюдаваме ускоряване на процеса на ваксиниране. След 15 септември процесът замря, но в последната седмица виждаме отново ускорение“, посочи той.

„Мога да съжалявам за много неща, но трябва да гледаме ситуацията такава, каквато е. Ако обществото действаше рационално, щяхме да сме в различна ситуация и щяхме да сме ваксинирани. Около 10-15 септември имахме понижение на заболяемостта и след 15 септември тя тръгна нагоре. Когато пуснахме децата във ваканция, ни питаха защо децата не са в училище. Има много училища, които работят. Те затвориха там, където имаме извънредна ситуация. В Софи имаме над 1000, може би са над 1100 заболели. Това означава, че един на всеки 100 човека е носител на вируса. Ние се справяме с тази ситуация“, добави Денков.

„Има си учебни занятия онлайн, които се водят. Миналата година показа, че мотивирано учители и ученици се справят с онлайн обучението. Мисля да напиша писмо до ректорите на висшите училища, че трябва да отворят университетите. Искам да чуя ясен план кога ще бъдат отворени със зелените сертификати, защото чува, че на много места те са затворени. Огромният дял от учителите искат да са в училище, но ние трябва да им осигурим безопасна среда. Над 100 учители починаха миналата година и не трябва да забравяме това. Темата защо се връщат в училище е ясна - защото за децата всеки ден в клас е полезен, въпросът е да бъде безопасно", допълни той.

По думите му в следващите седмици по-големите ученици се очаква да се върнат в училище.

"Днес ще поръчаме със сигурност един от двата типа тестове за учениците. От месеци ние се борим с ирационални страхове на хората. Един от тях е за тестването на децата. В момента изборът е или децата са в училище и се тестват, или са вкъщи. Ние ще дадем този избор на родителите и те ще го направят. Тестове имаше и досега. Две училища показаха как може да се използват тези тестове, но съпротивата беше много по-голям от подкрепата. В началото на годината, ако бяхме казали, че трябва да се наложат тези тестове, щеше да има революция и бунт. Сега имаме всички аргументи, заболяемостта е такава, че ние не можем да пуснем децата в училище без тези тестове, защото те ще се разболеят“, заяви Денков.

„Вчера беше подписано постановлението на Министерски съвет и парите са осигурени за тестовете. Днес ще напиша писмото от кой вид тестове и колко ще поръчаме. Има една особеност. Два са основните типа тестове. Те е различават съществено. Има дискусия дали да вземем и от двата вида. Днес ще поръчаме със сигурност един от двата типа тестове. Със социалните партньори ще обсъдим дали да поръчаме и от втория тип. Поръчката е разчетена да имаме тестове за един месец. Ако видим, че родителите разбират, че това е правилният подход, ще продължим с 5-и до 7-и клас и ще поръчаме още. Това е начинът да продължим напред. Тази мярка ще действа докато мине вълната. Ако тръгнат нещата, ще продължим и докато спаднат заразените под 100 средна заболяемост. Тези тестове се използват в Германия и Австрия и други страни. Истерията е много голяма и тя е експлоатира от политици и от хора, които търсят популярност и нямат аргументи“, посочи министърът.

„Децата, които са преболедували и имат документ, както и ваксинираните деца няма да бъдат тествани и ще влизат с документа, че са преболедували и имат защита. Децата са на друг режим и за да бъдат в безопасна среда, ние не можем да ги задължим да бъдат ваксинирани. Приет е подходът на зеления сертификат. Не можем да наложим такова нещо. Може да се наложат мерки, за които има обществена подкрепа“, каза още той.

„Изискването за носене на маска в училище за момента няма да отпадне докато не спадне заболяемостта. Това намалява риска. Ние сме в изключително висока вълна. Мисля, че хората не разбират, че сме в кризисна извънредна ситуация в градовете над 750 и над 1000 средна заболяемост и ние трябва да се справим с нея. Ще се опитаме да дадем пълен избор за преминаването в онлайн среда, ще действаме според ситуацията по области и училища. Няма обща рецепта“, уточни той.

„Работи подходът и в много общини продължиха да учат децата. Примери има в Кюстендил, Видим, Монтана и др. Искаме да сложим филтър на входа на училището. Става дума за тестове, които могат да бъдат направени и без здравните власти. Ако има позитивен тест, се отделя детето, за да не се заразят другите. След това детето се тества от здравните власти“, заяви Денков.

„Вариантът, който сме обсъдили и следобед ще вземем решение тестването да се прави два пъти седмично – в понеделник и четвъртък в първия час. В единия случай ще трябва човек да помогне на учителя, а при другия – ще се прави от учителя без нужда от помощ.
Нямаме друга възможност в момента. Това се прави в много страни и е крайно време да разберем, че трябва да направим избора. Това е най-доброто, което можем да предложим. Ако някой има по-добро предложение, слушам всякакви мнения и съвети“, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    41 11 Отговор
    Бравос,че ще щадите добитъка!🐂🐏🐂🐏🐂

    Коментиран от #72

  • 2 Псевдоним

    78 16 Отговор
    Няма да се тестват децата, ясно ли ти е?!

    Коментиран от #14, #16, #29

  • 3 SH BG

    56 10 Отговор
    тоА вече и джЕндарите не моат го спаси...!!!

    Дааа...!!!
  • 4 Анонимен

    75 11 Отговор
    Страшен вирус пък нито клоуна от снимката, нито някой от политическата мафия се гътна. Интересно съвпадение.

    Коментиран от #8, #17, #38

  • 5 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    74 14 Отговор
    Ето това е насаждане на страх и паника в чист вид!

    Коментиран от #74

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 00014

    50 8 Отговор
    "Академикът" се натяга, за да заслужи наградата си. Чест, достойнство .... какво е то?

    Коментиран от #59

  • 8 12321

    43 5 Отговор

    До коментар #4 от "Анонимен":

    И аз това се питам - поне един, бе хора, ей така - за реклама!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 тей ще е

    41 8 Отговор
    престъпната влас ще ни мачка докато си държим ръцете в джобовете нищо няма да постигнем. къде са скинарите когато ти трябват

    Коментиран от #18, #79

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 аде

    54 5 Отговор
    АЙде пак хората виновни, а преди ковид ,че България е първа по смъртност пак ли хората са виновни или пак ковид?
    Няма общо с това ,че направиха болниците търговски дружества,а хората клиенти ,а не пациенти?
  • 13 Аз от БЕХ

    47 13 Отговор
    Това е гнусна лъжа. Няма деца починали от КОВИД...

    Коментиран от #64

  • 14 4466

    10 29 Отговор

    До коментар #2 от "Псевдоним":

    А тотален локдаун, по-добре ли ще ти се отрази?
  • 15 Иван

    48 6 Отговор
    Веднага да кажат дали тези деца са със придружаващи заболявания или са здрави прави деца, защото тази паника не е за пренебрегване

    Коментиран от #42, #70

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Кккттт

    21 1 Отговор

    До коментар #4 от "Анонимен":

    Не ги мисли тях, имат си вип отделения, пари и познати, мисли се теб ако нямаш кинти, какво ще правиш!
  • 18 Ужасонн

    8 40 Отговор

    До коментар #10 от "тей ще е":

    Какво ви мачкат? Против ваксините съм, но народа трябва да осъзнае, че наистина умират хора от вируса и трябва да мислим и за другите! Колко деца останаха пълни сирачета? Няма ли грам човещина у вас?

    Коментиран от #60, #71

  • 19 питам си

    23 5 Отговор

    До коментар #11 от "пико":

    Те вечи си го бббиха на митинга, а той се гушкаше у полицаите да го спасяват - виж видео. Май всичките служебни министри са платени и играят за Теквата против Президента! Нещата май се забъркват - кой с кого е!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Въпроси

    35 6 Отговор
    В кое населено място са "починалите деца"?

    Поименно, ако обичате.

    От какво са починали - може би от глад и студ...

    Аутопсии от независим източник!

    Хайде стига с тия стари манджи!!!
  • 22 ФАТМАКА-БЪЛГАРОУ'БИ'ЕЦ Е ЗА РАЗ'СТ'РЕЛ

    28 4 Отговор
    БЪЛГАРИ, ОСЪЗНАЙТЕ СЕ,...БЪЛГАРИЯ Е В НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА

    Коментиран от #41

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Димитрова

    13 17 Отговор
    Децата да останат у дома. Поне докато СЗО не каже край на пандемията.
    Онлайн обучението да остане и после. Всички учители сме за това.
    Скоро внасяме законопроект.
  • 25 Електра

    11 17 Отговор
    Така е, защото Кауна Радеф ни набута антиваксъри за министри, и разни БСПдирасти да ни управляват...
  • 26 антиваксер

    24 9 Отговор
    Не може да се докаже от какво са починали. Децата не боледуват от Ковид. Тези тестове пак ще пълнят джобовете на някого
  • 27 Гост

    21 3 Отговор
    Това правителство се превърнаха и в убийци на деца.Начело с военният им вожд.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Учител

    7 27 Отговор

    До коментар #2 от "Псевдоним":

    Децата са главни виновници. Докато вирусът не изчезне съвсем децата нямат работа вън от къщи. Не може заради едни деца да застрашаваме възрастните.

    Коментиран от #33, #34, #36

  • 30 Уууууу

    16 1 Отговор
    Факти у вие сте от мафията на управляващите.
  • 31 Не с децата

    30 4 Отговор
    Сега и с децата ли почнахте, то бива жестокост, ама вашето е САДИЗЪМ.
    Така е като не лекувате сезонни грипове, и закрихте отделения.
    А в аптеките намя Ваксини за грип.
    Верно се забогатява от Ковид пътеките,ама прекалихте.
    Сега и децата да боцката.
    Само с децата не се заигравайте, че Българинът е много жесток, като трябва да си опази децата.

    Коментиран от #35, #76

  • 32 така ли

    20 0 Отговор

    До коментар #20 от "Чакайте-чакайте още само малко":

    Няма да чакаме, след две седмици ще има избори.
  • 33 Оня

    17 3 Отговор

    До коментар #29 от "Учител":

    Абе ти нормален ли си??леле майко
  • 34 ЗАПОМНИ!

    18 0 Отговор

    До коментар #29 от "Учител":

    Децата за нищо не са виновни, защото са деца. Възрастните отговарят за тях!
  • 35 9377

    7 28 Отговор

    До коментар #31 от "Не с децата":

    Госпожо/Господине!

    Всичко идва от децата. В такава обстановка "вашите" деца стават общи, на държавата. Не може Вие да решавате. Законът не Ви дава право. Разбира се, че децата трябва да се тестват, ваксинират и без родителско съгласие.
    Сгига хленч!

    Коментиран от #40, #43, #45, #48, #50, #68

  • 36 На такъв

    14 2 Отговор

    До коментар #29 от "Учител":

    учител като тебе мястото му е на улицата не в класната стая. Ще ти смени физиономията някой родител, ако не го е направил вече.
  • 37 Позор

    20 3 Отговор
    Децата са ви виновни, че превърнахте болниците в Ковид заведения.
    Побъркахте се от служинаж към ЕС и САЩ.
    Спряхте да лекувате хронично болни деца, с диабети, грипове, пневмонии, инсулти, инфаркти, ми разбира се, че хората ще си отиват от настинки.
    5 болници връщате здрави хора, докато не загинат.
    След Съд за вас трябва, слуги на Сатаната.
    Един милион лекари заведоха дела, и всичките тези плокламотори на пропаганда при Бай Ставри.
    То бива жестокост, ма вашето е....
  • 38 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Анонимен":

    Едва ли ти ще имаш достъп до същите специалисти и оборудване като тях ..замисли се малко.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Съвет

    21 4 Отговор

    До коментар #35 от "9377":

    Вие добре ли сте, как ще му бъркате на това дете в една тънка преграда с мозъка, вие медик ли сте, сульо пульо ви бърка у носовете.
    Общувам с 20 деца всекидневно на съседи и по магазини, изтрещяхте бе хора.
    Разбирам, че това облъчване по медиите психяса хората, ама малко човечност.
    Каквото ви Кажат, пореднитеБГ Менгеле или Химлер и вие съгласни.
    Слушайте професори, академици, имунолози, патолози-всяка мисирка с очилца на Химлер ви облъчва безнаказано.
    Пийте довечера чаша вино, пуснете един софт джаз, прегърнете си детето и се радвайте на живота.

    Коментиран от #46

  • 41 ПИГВИНА ГЕНЕРАЛ

    12 1 Отговор

    До коментар #22 от "ФАТМАКА-БЪЛГАРОУ'БИ'ЕЦ Е ЗА РАЗ'СТ'РЕЛ":

    АМИ ТОЙ ВИРУСА Е ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕН ЗА ДА УБИВА И НАМАЛЯВА БРОЙКАТА НА ЧОВЕЦИТЕ. ТОВА ДЕТО ВИ БОЦКАТ И ГО НАРИЧАТ ВАКСИНИ СРЕЩУ КОВИД ,ТОВА НЕ Е ВАКСИНА А НЯКАКЪВ ПРЕПАРАТ ЗА ПРЕБРОЯВАНЕ НА ПИНГВИНИТЕ. ТОВА СА ПСЕВДО ВАКСИНИ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ПИТАЙТЕ БИЛИ ГЕЙ!!!!!!
  • 42 глупак

    2 11 Отговор

    До коментар #15 от "Иван":

    За твое сведение имаше и здрави , и кърмачета и родилки. Сега си затвори мръсната уста.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 5873

    2 14 Отговор

    До коментар #40 от "Съвет":

    Тук не става дума за децата!
    Напълно достатъчно е децата де се изолират за един месец в местата за лишаване от свобода и вирусът изчезва.
    ама трябват топки за такова решение.

    Коментиран от #47, #55, #69

  • 47 Аз от БЕХ

    7 1 Отговор

    До коментар #46 от "5873":

    В местата за лишаване от свобода!!!???

    Коментиран от #52

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 МУНЧО

    13 2 Отговор
    ОСТАВКА НА ФАТМАКА ЛИЦЕМЕР.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Анализатор

    14 1 Отговор
    Факторите за разболяване:
    1. Сезонен грип А и Б, заедно с ОРВ бяха диагностицирани като Ковид заради фейковия, че и с пре-увеличени цикли на амплификация, и вече отречен официално ПСР.
    А защо умират хората от тях?
    – заради психосоматичините медийни атаки внушаващи на хипохондриците мощни ковид-състояния, същите медии внушаваха страх от „страхотията вирус“, и така активираха психосоматичен имунен срив правещ хората податливи на всякакви бактерии и токсини, с които некомпроментиран с ваксини, стрес и фарма-боклуци имунитет би се справил без грижи с малко натурална помощ.
    – следващия удар идва заради богато изписваните антибиотици и токсикиращи телата и черния дроб на горките жертви, от което положението им се влошава още повече и те от страх стигат до болниците.
    – в болниците ги чака следващата брадва, тази с преднамереното използване на убийствени протоколи, които ги правят още по-болни, по причини, че смесват леко разболяни или просто сугестирани с реално болни от грипове и други инфекции, в добавка яко ги тъпчат с много вредни кортикостероиди още антибиотици, мега дози ралаксанти, лекарства за кръвно и сърце, силни антикоагуланти, токсичен и нарколепсен Рамдесивир (мега-убийствен), дозаразяват ги често с вторични бактериални инфекции в анти-„храната“ там, смазват ги и психически с липса на внимание, нахокване, обстановка на обреченост, и на финала ги тъпчат с кислород под повишено налягане, с което ги довършват.

    Коментиран от #53

  • 52 5426

    1 8 Отговор

    До коментар #47 от "Аз от БЕХ":

    Е къде да ги съберем всички деца, да са изолирани от обществото? Там разбира се ще учат дистанционно, ще има условия за живот и всички удобства.
  • 53 Също така

    8 0 Отговор

    До коментар #51 от "Анализатор":

    2. Друг фактор е вълновата генатика на Гаряев, и методите й, които отдавна са част от аресенала на психотрониката. Този фактор също разболява с вълново пренасяне на болестотворни вълнови патерни (шаблони) снети от хора, в който Кабал вече е предизвикал ковидо-подобни симптоми с токисни, микровълнова радиация, бактерии или ДНК-манипулация.
    Тогава в разболяните по този начин възниква отделяне на ЕКЗОЗОМИ с грипо-ковидни симптоми, които се „диагностицират“ и „лекуват“ по бетонираната схема описана в предната точка.
    Ако някой оцелее, то е въпреки усилията на докторите.
    А, как се разпространяват такива атаки. Вектор едно са мобилните кули, които имат граждански и военен режими на работа. Във военния те си стават психотронни излъчватели. Вектор 2 са специални генератори от квантов, скаларен или торсионен тип, налични в градовете ни, чрез които на енерго-информационно ниво тихо и подло се предават разболяващи вълнови патерни (шаблони) към групи хора с общи генетични или физиологични признаци … примерно са над 60 годишни и са пред пенсия, за елита и местните им васали е супер да премахнат такива, или просто пускат разболяващия патерн с нехомогенно излъчване, което поразява хора с компроментиран имунитет, я от лош стил на живот, я от много вярване на ТВ и корпоративни медии, и като ги пипнат така, пак ги вкарват в схемата описана ви в точка 1.

    Коментиран от #56

  • 54 Да ама не

    17 1 Отговор
    Отново лъжи!От както има пандемия няма нито едно дете починало от Ковид,както в България така и в световен мащаб.Явно усилено се подготвя и унищожението на нашите деца.От няколко месеца се прави реклама в тази насока,колко безопасни били ваксините за децата в ЕС и БГ.Децата не боледуват от Ковид,но са преносители,но и ваквсинирани и неваксинирани си остават само преносители.Тогава за какво да ги ваксинираме????
  • 55 И да пуснем престъпниците на свобода? По

    5 0 Отговор

    До коментар #46 от "5873":

    То бива умствена изостаналост, но твоето е за евтан... я
  • 56 Друго

    10 0 Отговор

    До коментар #53 от "Също така":

    3. Следващ фактор са самолетите, разпръскващи токсични метали, литии, моргелони, нано-графенов смарт-прах (като този във ваксините), латентни патогенни бактерии, инфектиращи бойни токсини предизвикващи в хората, особенно с по-компроментиран имунитет, така наречения химически и бактериален пневмонит, подобрена проводимост за микровълни (нано-алуминий и нано-графени), оглупяване (литий) и депресия (няколко нано-метала).

    Дозите от самолетите попадат в хората в много неравномерен състав и количества, което помага да се размие концентрацията на инфекцията или заразата, а това прави нещата по-неуловими за страничен непрофесионален наблюдател и за анализ като причинител.

    Лично съм пращал в дирите на самолетите над Пловдив и Варна, дронове с кеп за ловене на кемтрейл съставки, за да събирам семпъли за анализ.

    И анализът показа такъв бъркоч, дето да не ви идва до главите.

    Та, да, това е другия разболяващ фактор, който когато хората го пипнат, вместо да ги лекуват с интезивен детокс, „докторите“ ги тъпчат с антибиотици усложняващи положението и пак ги вкарват в пътеката от точка 1.

    Коментиран от #58

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Верно

    9 1 Отговор

    До коментар #56 от "Друго":

    4. Следващ мега фактор са психосоматика, стрес и хипохондрия.

    Там главна роля имат психо триковете за сугестия на обслужващите кабала корпоративни и псевдо-частни медии, както и мъпетите (куклите) на елита в лицето на „нашия“ НОЩ-генерал и всички, които му пригласяха.

    С психо-трикове и манипулирани новини те масово така психясаха много хора, че последните започнаха да губят в стреса си всяка здрава логика и разсъдък.

    Резултатът е ясен, както каза д-р Мангъров, в болниците е пълно с наплашени хора и много малко такива с нужда от болнично лечение.

    Коментиран от #61

  • 59 селтак

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "00014":

    Ма то такива са ни сичките академици и пруфесори! Къв академик е па тоа? ОШМУЛЯК! Подфрълили са му кокалче!
  • 60 До смешника

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "Ужасонн":

    Абе смещшник.Тук повечето хора са нормални и не ти се връзват на глупостите.Намери си аудитория от нискоинтелигентни и зомбирани като теб,защото само там можеш да водиш диалог със себеподомни и умствено ограничени.
  • 61 Излъчватели

    8 0 Отговор

    До коментар #58 от "Верно":

    5. Този фактор е много стабилно представен и се нарича микровълново въздействие на нерната система, клетъчния метаболизъм, аурата ни и микробиома (т.е. полезните бактерии в телата ни, участващи активно в имунитета ни). Как се извършва. Никой редови човек няма познания по реалната радио-екология, или как радио-вълновите високочестотни и нискочестотни + електрически полета и системите, които ги излъчват, ни влияят на споменатите в тази точка телесни елементи. Тази област е нарочно заметена в днешно време, с цел да няма как и кой да ви каже, колко са вредни за здравето ви, и при какви условия, и параметри, различните вълни и полета.Визирам и наблягам особенно на тези от 2/3/4/5G и 2/5G Wi-Fi. Как в ковида те станаха вредни за нас. Ето ги векторите на тази невидима атака над здравето, психиката и имунитета ви.

    – Силата на сигнала от мобилните кули беше усилена с предлог по добра връзка.
    – В затишието на ковид-локдауните и под прикритието им, беше добавена 5G-мрежата и антените без никой да ни пита и въпреки хилядите (110000 страници доказателства и апелации за вредата им!!!), а тя е още по-вредна от предходните, защото работи на по-високи честоти (3.5-5.5 милиона трептения в секунда на импулси за поколения 1, до 21 милиона за поколение 2 и до 110 милиона за поколение 3).
    – Увеличената употреба на домашните ви Wi-Fi и мобилни телефони, и модеми за интернет, които започнахте да ползвате интензивно, защото в локдауните, масово на всички Ви се наложи да сте с

    Коментиран от #63

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Ваксиниране

    8 0 Отговор

    До коментар #61 от "Излъчватели":

    6. Предходни ваксини за грип. Този фактор много бързо беше заметен от медиите, но още в началото на ПЛАНдемията националния ни патолог д-р Стоян Алексов го каза ясно и недвусмисленно след като беше на международна конференция с хора, правещи аутопсии на УЖ ковидясали, че всички починали от „ковид“, т.е. поредния сезонен леко модифициран грип, графените, микровълните на мобилните, нагалазата и други … бяха хора с много съпътстващи заболявания и с предходни ваксинации от грипове.

    Това е фактор, точно 1:1 със сегашната измама за отровите с прякор ваксини. Всички грипни ваксини подриват имунитета ви, а тези от 2018 и 2019 съвсем, защото имаха графени и графенова нано-технология (тя не е отсега), и отделно си имаха тимеросал (живак), чужда ДНК, скоалин, полиетилен гликол, ензима нагазала и куп други токисни добре обсъдени в „Падането на Кабал 17“.
  • 64 Морски

    2 6 Отговор

    До коментар #13 от "Аз от БЕХ":

    Ти си по информиран от здравния министър ли!?

    Коментиран от #65

  • 65 опааа

    9 2 Отговор

    До коментар #64 от "Морски":

    министърчето е информирана по банкова сметка - а това са измекярщини от 1001 нощи, който ще и излязат през носа на изборите.
  • 66 селтак

    8 3 Отговор
    Я не разбрах,тва ли е министъро на образованието или е здравнио министър? У пандемията е млЯкото баце!
  • 67 Мангъра

    3 5 Отговор
    17 съчки бее.... Долу маските, не на ваксата! Само чайче, аспиринче и всичко е ОК!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Оня

    6 1 Отговор

    До коментар #46 от "5873":

    Топките ще са ти в гърлото на тебе
  • 70 Казаха го

    10 1 Отговор

    До коментар #15 от "Иван":

    Следя некролозите за починалите и нито едни, ама нито едно от тези дечица не е било без тежки заболявания.Даже и момченцето на 11 г. от Стара Загора е било с тумор в гърлото. А за едно току-що родено писаха, че е починало от ковид, с множество придружаващи заболявания.
  • 71 УБИВАТ ГИ в болниците!!!!

    11 1 Отговор

    До коментар #18 от "Ужасонн":

    Не ги убива ВИРУСА!!!! УБИВАТ ГИ в болниците!!! Идват си на крака, със положителни тестове и със симптоми на ИСТИНКА и излизат с КРАКАТА НАПРЕД, като започнат да ги ДРУСАТ с 4 вида АНТИБИОТИК И ОТРОВАТА -РЕМДИСИР докато им ИЗГНИЯТ БЪБРЕЦИТЕ, ако не мрът от “лечението” ги включват на апаратно дишане, докато докато КИСЛОРОДА не им ИЗГОРИ БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ!!!!!!!
  • 72 Министерша

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    "След това детето се тества от здравните власти" - министърче, само през трупа ми!!!
  • 73 хахаха

    7 1 Отговор
    аз да си попитам пак....защо грипна епидемия се обявява при 2 на 100 заболели, а сегашното затваряне на държавата става при 0,5 на 100 ЗАРАЗЕНИ?
  • 74 Жоро

    2 9 Отговор

    До коментар #5 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Като ти легне детето без да може да диша ще дойда да те питам, ти нямаш елементарни човешки чувства, болен си
  • 75 Калкулатор

    7 0 Отговор
    "1100 заболели означавана всеки 100 човека в София по един болен?!?"
    София е около 2 милиона... Денков, как точно ги смяташ тия неща, бе човек?!? 🤔
  • 76 77777

    6 0 Отговор

    До коментар #31 от "Не с децата":

    ТИ КАКВО ОЧАКВАШ ОТ ЯВНИ И ПРИКРИТИ ПЕДОФИЛИ И САТАНИСТИ?! ПО ВЪРХОВЕТЕ ВСИЧКИ СА ТАКИВА, ЗАРАДИ ТОВА ГИ НАЗНАЧАВАТ И С ТОВА ГИ ДЪРЖАТ НА КАИШКА!
  • 77 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    2 3 Отговор
    АЛО Г-Н АКАДЕМИК,
    ЩЕ СИ ПУСНА ВНУЧЕТАТА НА УЧИЛИЩЕ ,КОГАТО ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ СЕ ВАКСИНИРАТ. МОЙТЕ ДЕЦА ДА НЕ СА ОПИТНИ ЗАЙЧЕТА. ИСКАМ ДА МИ ПОКАЖЕТЕ КАК УЧИТЕЛИТЕ ПЛЮЯТ В ПЛИКЧЕТАТА И ТЕХНИТЕ РЕЗУЛТАТИ.
    ДЕЦАТА НЕ СА ПОЧВА ЗА ЕКСПЕРИМЕНТ.
    ЗАДЪЛЖЕТЕ ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ, АКО ТОВА НЕ СТАНЕ ГИ УВОЛНЕТЕ. ПЕНСИОНЕРИ УЧИТЕЛИ БОЛ, С ТЕЗИ МИЗЕРНИ ПЕНСИИ ВИНАГИ ЩЕ ИМА КАНДИДАТИ ЗА РАБОТА.
    САМО НЕ ЕКСПЕРИМЕНТИРАЙТЕ С НАЙ-ЦЕННОТО НА БЪЛГАРИНА - ДЕЦАТА МУ.
    АКО НЕЩО СТАНЕ ЩЕ ВИ НАМЕРИМ И НА МАРС ДА СЕ СКРИЕТЕ ВИЕ И ОНЗИ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО.
  • 78 Васил

    0 3 Отговор
    Ами затворете ги както и детските градини какво чакате и на какво се надявате чудеса не стават.
  • 79 ммммм

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "тей ще е":

    Трябва да се плати както на природозащитниците и тогава са на улицата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове