Last news in Fakti

26 Октомври, 2021 19:07 2 780 30

От утре увеличават COVID леглата в болниците в Пловдив

  • болница-
  • коронавирус-
  • пловдив

Пандемия в Града под тепетата

От утре увеличават COVID леглата в болниците в Пловдив - 1
Снимка: БГНЕС

От утре увеличават ковид леглата в болниците в Пловдив, съобщиха за Plovdiv24.bg от РЗИ. Това се налага заради увеличената заболеваемост в областта. Отделенията са препълнени и това налага разкриването на допълнителни легла – касае се не само за интензивните такива.

В Спешна помощ в УМБАЛ "Свети Георги“ снощи е било препълнено с ковид болни, съобщиха наши източници. Картината е подобна и в другите приемни отделения.

В момента отчитането на заболелите, хоспитализираните и карантинираните в областта изстисква целия ресурс на Здравната инспекция и това бави проверките за изпълнението на заповедта на здравния министър за въвеждането на зелени сертификати.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доктор Шварц

    9 35 Отговор
    Да откажеш да се ваксинираш е равно на самоубийство. Българските власти да въведат задължителната ваксинация, ако искат да останат живи хора в БГ.

    Коментиран от #4, #20, #24

  • 2 Менгеле

    30 12 Отговор
    Увеличават реглата за да поемат хора с настинки, които да пишат болни от ковид, за да източват Здравната каса. И всичко това се знае от Хунтата на Радев, но целта е да се вземат едни милиарди от сатанинския съюз за масово ваксиниране на хората с ракови клетки.

    Коментиран от #23

  • 3 онзи

    25 11 Отговор
    Какви болни, какви глупости. Подготвят ни терор.
  • 4 доКовидНаркоман

    21 8 Отговор

    До коментар #1 от "Доктор Шварц":

    Боцкай се колкото искаш. Всеки решава какво да прави с живота си.
  • 5 Такованката

    19 2 Отговор
    Да попитам, като се разболея от сезонно грипче, къде да ходя.
    Искрено се надявам един милион лекари, учени, юристи от цял свят завели дело срещу Ковид Нацизма, да го спечелят.
    Тогава съд и затвор за всички прокламирали този ГЕНОЦИД.
  • 6 Интензивното

    24 2 Отговор
    Спрете да ни карате хора,които не са за болница и трябва да се лекуват в къщи.Как изведнъж хората масово забравиха,какво е грип?За първи път ли развивате пневмония всички?Половината не са за болница а ги бутат по ковид отделенията само защото теста е показал ковид и когато леглата свършат ви казват да се лекувате в къщи.През това време сериозно болни хора с инсулти и инфаркти биват разкарвани от болница до болница и умират по пътя.Това е идиотщина западноевропейска.С нищо не сте по-различни от предишните мутри

    Коментиран от #22

  • 7 Гад Заяви

    16 1 Отговор
    А защо Мин. Здр., РЗИ и Здр. каса не задължат частните еврейски болници да приемат ковид болни??!?! Тия за какво са тук бе, само да крадат от ЗК и бюджета ли?

    Коментиран от #9

  • 8 123

    16 2 Отговор
    Политичета долни. Продадохте се на Дявола. Народа ще избухне и ще бягате като бити пeдеpacи.
  • 9 Санитар

    15 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гад Заяви":

    Веднага ти отговарям,защото работя в частна болница.Още от началото на пандемията направихме бързо проучване сред болните и разбрахме,че ковид не означава вирус,който убива.Скафандрите,които държавата ни подари бяха от първата световна и отидоха в боклука няколко чувала.В началото слагахме маски а в момента е по желание.Всички го преболедувахме и снабдихме с добри имунитети,това важи и за болните.Имаше натиск да отворим ковид отделение,но шефа каза,че не изпълнява немедицински заповеди и няма да спре плановите операции,но за да няма натиск отвори стая за ковид болни в която приемахме по 2-3 човека.Тежки ковид болни при нас не са идвали.Ковид отделение беше отказано заради натиска,който болницата и персонала и болните щяха да понасят а той е огромен и изкуствен.Това не означава,че нямаме заразени с ковид,но ние работим по придружаващите заболявания,които са по опасни за здравето.Ако бяхме отворили ковид отделение болницата щеше да се напълни с мутри или тените калинки,които да иземат управлението от нашите специалисти и това да застраши бизнеса и грижите за болните

    Коментиран от #11

  • 10 Васил

    3 5 Отговор
    И като ги увеличават какво? Това ли са великите мерки на провалилото се служебно правителство и кой ще лекува?

    Коментиран от #16

  • 11 Директно:

    17 2 Отговор

    До коментар #9 от "Санитар":

    Браво! Напълниха болниците с кихащи и подсмърчащи за едни пари и после олеле.... цирк, фарс, абсурд в едно е цялата пЛандемия! Най-голямата световна измама в историята на човечеството!!!
  • 12 ти да видиш

    13 0 Отговор
    Яката пропаганда в действие , не се правят аутопсий забранени са телефоните в тези отделения да не им лъсне голия Г.ъ.з. Не дават конкретна информация а само за смърт говорят. сакаш преди пандемията всички са били безмъртни .БЪЛГАРИНА НЕ ВЯРВА НА НИЩО
    това не го разбра никой политик през последните 30 год.

    Коментиран от #18

  • 13 Касиопея

    14 3 Отговор
    Болници затварят други отделения и отварят ковид-отделения! Лапачката е огромна! Вкарват се хора или изобщо без ковид, или с леки състояния!! Не че няма тежки. Усилено се сьздава паника, страх!! Медици-медии-власт!

    Коментиран от #15

  • 14 ТАКА ДЕ

    1 8 Отговор
    ДА ДОЙДАТ АНТИВАКСЪРИТЕ ДА...ПОМАГАТ

    Коментиран от #17

  • 15 ТАКА ДЕ

    1 6 Отговор

    До коментар #13 от "Касиопея":

    ИДИ И ТИ ДА....ЛАПАШ
  • 16 Никой

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "Васил":

    няма за цел да те лекува. Точно обратното, целта е да се унищожават хората, особено възрастните. Стресират хората, за да ги мачкат и подчиняват. Тези "мерки" нарушават чл.143 ал.1 на конституцията на РБ. "Лекуват" с коктейл антибиотици, което е абсолютно противопоказно и против всякакви правила на такова лечение. Казва му се геноцид.
  • 17 Ти да

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "ТАКА ДЕ":

    не би да се имаш за човешко същество? Сега си мутант и собственост на притежателя на патента. Не се бъркай в Човешките дела.
  • 18 Gost78

    5 11 Отговор

    До коментар #12 от "ти да видиш":

    Моят брат е с двустранна пневмония в резултат на Ковид, сега е в болница на кислород, ВСЕКИ Божи ден ходим по-три пъти, да му носим някаква храна за да се опитва да се храни ВСЕКИ ДЕН СМЕ ДОПУСКАНИ В КОВИД ОТДЕЛЕНИЕТО, БЕЗ НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ И ДА ТИ КАЖА, СТРАШНИЧКО Е, НО ти не си влизал там, а само повтаряш като папагал!!

    Коментиран от #19

  • 19 Лъжеш

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "Gost78":

    Много тролско. Но нормален не би се хванал на такава служба.
  • 20 Ами ...

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Доктор Шварц":

    Отиди да си получиш поредната доза и не си ври носа в живота на другите.
  • 21 Ами ...

    7 1 Отговор
    Не ми е ясно за какво са тези легла. Все едно - лечение няма. А, сетих се. Паричките от клиничната пътека. 😀
  • 22 Ами ...

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Интензивното":

    Че те са си същите.
  • 23 ГОСТ

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Менгеле":

    Подготвят още легла за да убиват легално още хора в болниците !!!
  • 24 Рошко

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Доктор Шварц":

    Аз тебе да та знам кой си, така ша та ваксинирам
  • 25 доктор Ганьо

    4 3 Отговор
    Гaньo, взeми ce вaкcинирaй нaкрaя и cпри дa вярвaш нa рaзни пceвдoпoлитичecки aнтивaкcърcки oтрeпки oт coртa нa Кoпeйкин. Cпaceниeтo щe дoйдe caмo aкo зaпрeтнeш ръкaв!
  • 26 Имунолог

    3 4 Отговор
    Aaaaa..., ceтихтe ce! И кoгa ce ceтихтe най после? Кoгaтo вeчe ДEЛТA ЛEГИOНИТE БУКВAЛНO ВЪРШEЯТ И ЗAРAЗЯВAТ ВCИЧКO ЖИВO ИЗПРEЧИЛO ИМ CE НACРEЩA. Ceгa кaктo кaзaх прeди врeмe, дo крaя нa мeceцa бoлницитe изпaдaт в кoлaпc. Тoвa e. Нaгли aнтивaкcъри.

    Коментиран от #27, #28

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ами ...

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Имунолог":

    Пак ли ще чакаме чували с трупове? 😀
  • 29 Вижте се

    1 1 Отговор
    Вижте се бе, ганьовци, вижте заради безпочвеното антиваксърско настроение до къде ни докарахте, същевременно с аргументите си против ваксината звучите като хора от средновековието. Цивилизованите държави са на път да изллязат от тази криза благодарение на масовите ваксинации, докато ние всеки ден подобряваме черните рекорди. Но какво ли сравнявам, явно ни е такъв контингента - шан и мален.
  • 30 протест

    0 0 Отговор
    Защо не се прилагат противоепидемичните протоколи и правила? До кога политическите целесъобразности ще надделяват над медицинските? Няма да гласувам! Оставка!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове