Last news in Fakti

26 Октомври, 2021 22:21 2 951 63

Антоанета Цонева: ГЕРБ легитимира завръщането на Пеевски в политиката

  • антоанета цонева-
  • демократична българия-
  • герб-
  • дпс

ГЕРБ и ДПС заедно са бламирали всички опити за реформа на съдебната система в изминалото 46-о Народно събрание

Антоанета Цонева: ГЕРБ легитимира завръщането на Пеевски в политиката - 1
Снимка: бТВ

ГЕРБ легитимира завръщането на санкционирания по закона “Магнитски” Делян Пеевски чрез действията на регионалния си координатор и кмет на Велико Търново, заяви Антоанета Цонева от “Демократична България” по bTV. Преди дни кметът на Велико Търново от ГЕРБ Даниел Панов прие делегация на ДПС с участието на Делян Пеевски.

“Пеевски, който е санкциониран по „Магнитски“ и който е водач на листата на ДПС във Велико Търново, е посрещан със страхотни салтанати от кмета на ГЕРБ и се черпят с шоколадови бонбони. Какво показва ГЕРБ с това свое поведение, тъй като той е и техен регионален координатор? ГЕРБ на практика легитимира този човек и неговото завръщането в политическия живот без никакъв свян”, заяви Цонева в телевизионен дебат с Деница Сачева в предаването “Лице в лице”.

Антоанета Цонева обясни, че ГЕРБ и ДПС заедно са бламирали всички опити за реформа на съдебната система в изминалото 46-о Народно събрание. И в правна комисия, и в зала, ГЕРБ и ДПС блокираха всякаква възможност за промени в законите, които касаят прокуратурата.

“Щом чуят Гешев, специализиран съд и специализирана прокуратура, все едно ги удря ток. Защо е така? За да могат да останат неразследвани чекмеджета, които целият свят видя и които се превърнаха в символ на управлението на ГЕРБ”, заяви Цонева, която е водач на листата на “Демократична България” в Пазарджик и втора в 23 МИР в София.

“ГЕРБ искат някаква цялостна съдебна реформа, обаче не са готови да започнат никаква реформа. Винаги гласуват срещу промените - както в комисия, така и в зала”, добави тя.

Антоанета Цонева запита Сачева защо лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разпространява невярна информация, че хората се ваксиринат с ваксини с изтекъл срок на годност.

“Правят се на силно загрижени, а техният лидер Борисов разпространява невярна информация. Как да го нарека това поведение, освен саботаж”, заяви тя и и припомни, че “Демократична България” настояваше при актуализацията на бюджета да бъдат заделени 10 млн. лв. за информационна кампания за ползите от ваксиниране.

“Да припомним, че когато ГЕРБ беше на власт имаше алтернативен щаб и алтернативни източници. Това бяха авторитети, с които Борисов се срещаше и показваше, че съгласува своето мнение. Хора, които обясняваха, че това е просто едно грипче. Те също бяха легитимирани от Борисов”, заяви Цонева.

Според нея част от кризата в България в момента се дължи на хаоса с управлението на енергийната система, като разкритикува и поведението на служебното правителство.

“Когато говорим за хаос, кой е по-силен от хаоса и кой създава хаоса – само няколко примера са достатъчни да покажат следното: енергийната система на България е превърната в черната корупционна каса. Енергийните дружества са пълни с калинките на ГЕРБ, шефът на “Булгаргаз” и всички бордове са пълни с назначения на ГЕРБ. Така не се управлява криза, а мерките трябва да бъдат въведени навреме”, заяви тя.

"Кризите в България са системен резултат от хаоса в управлението на ГЕРБ. Ако кризата се управляваше правилно, нямаше да се стигне с третия фалит на “Топлофикация” в ръцете на г-жа Фандъкова. Онези, които не могат да управляват кризи, трябва да стоят далеч от властта – това са ГЕРБ и ДПС. България трябва да бъде модернизирана радикално, а авангардът на тази промяна е „Демократична България“, добави Цонева.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ, ХУНТА

    35 14 Отговор
    ДПС НЯМА МЯСТО В УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА

    Коментиран от #15, #35

  • 2 кпсс бкп

    12 15 Отговор
    герб е избора на СССР! Абе те и другите са троянси коне,ама нейсе!

    Коментиран от #62

  • 3 Хахаха

    23 13 Отговор
    Да, и вашето напускане, другарко Цонева - Лапнигрантова.
  • 4 Жътвар

    25 17 Отговор
    ГЕРБ са пустиняци.

    Коментиран от #34

  • 5 Порно

    28 14 Отговор
    И що да вярваме на грантажийката кака Цона с триста бона
  • 6 БОКО Е ГЪРМЯН ЗАЕК

    26 18 Отговор
    Затвор за тиквата съсипа България
  • 7 гербаджия

    21 13 Отговор
    Тези некадърници успяха ли да се регистрират? А ще ми правят съдебна реформа.
  • 8 Грета Тумберг - Ортячкя с Боко

    19 5 Отговор
    За „тестване“ на здрави деца, 13 милиона.
    За лечение на болни деца, капачки.
  • 9 Сашо

    15 8 Отговор
    Напротив госпожо Цонева, служебното правителство чисти имиджа на Пеевски в момента, даже не са споменали нищо лошо за него, не че като казват, че Бойко краде правят нещо за да го спрат де

    Коментиран от #19

  • 10 6523

    27 9 Отговор
    Антоанета Цонева е празна, безвкусна, безсолна, аморфна ...
    Типична предтавителка на бозавата си партия
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 mdaaaaaaaa

    14 15 Отговор
    Бойо и неговата групировка в затвора! Крадлива пасмина нагла! Кюлче егоцентрично...краде от народа, от милиардите заеми , които правнуци ще изплащат да може неговите да са фобре.
  • 13 5789

    21 4 Отговор
    А вие легитимирате прокопиев, нпо-та сте

    Коментиран от #16

  • 14 Фактите, не думите

    13 5 Отговор
    Никой ли не се запитва защо Бойко е на свобода и няма дори и едно повдигнато дело срещу нещо??? Мислите, че Радев му е враг??? Мислите, че служебното правителство ще го вкара в затвора??? Мислите, че Слави Трифонов го мрази??? .........Да, отговора е ясен, всички са едно и се държат здраво един за друг, без значение какво говорят за пред народа, ако не беше така до сега 100пъти да сме се оправили и държавата да е слънце!!!

    Коментиран от #17

  • 15 Платените

    19 5 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ, ХУНТА":

    протестъри соросоиди са бедни,че останаха без порции. Много е гладна тази.
  • 16 гербаджия

    11 2 Отговор

    До коментар #13 от "5789":

    Много и е кофти от днешното решение на Конституционният съд за половете.
  • 17 Трудно ли е

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Фактите, не думите":

    мисленето? Гледайки глупостите които си надраскал, така изглежда!

    Коментиран от #18

  • 18 Фактите, не думите

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "Трудно ли е":

    Опровергай ме кукло! Дай ми поне един факт който говори обратното!

    Коментиран от #20

  • 19 Киро Жарта

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Сашо":

    Всички сте скраб, гарбидж 🎃🇹🇷🇱🇷
  • 20 Ами

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "Фактите, не думите":

    те и куклите и фактите са пред теб, а ти дращиш първолашка простотия! Затова децата трябва да си играят с куклите и да четат мечо пух, а не да дращят глупости за турските бонбони на копейкин!

    Коментиран от #22

  • 21 оня с коня

    10 3 Отговор
    Тая ЛЪЖЕ безобразно че ГЕРБ били Легитимирали Пеевски,че бламирали с ДПС някакви опити в Последното НС зареформи и всякакви други Щуротии.А защо лъже ли?Ами защото тука ВСИЧКИ РУСОФИЛИ решиха и Оповестиха че "ГЕРБ УМРЕ",а Борисов е при бай Ставри!Е на Тях ли да вярвам Аз,или на нея?

    Коментиран от #23

  • 22 R.I.P.

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ами":

    Гласувай си за Слави, слушай си чалга и си пий бира с шкембе чорба

    Коментиран от #25

  • 23 Та то

    4 8 Отговор

    До коментар #21 от "оня с коня":

    не е лъжа, че герб е умрял! Останал е с шепа поддръжници и ежедневни лъжи! Виж за бай Ставри е сложно! С тоя главен прокурор и Доганова съдебна система, шанс няма!

    Коментиран от #28, #30

  • 24 Отивам на свиждане

    7 3 Отговор
    Ъъъъ в коя килия точно е Бойко Борисов, че ми е интересно
  • 25 Ами

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "R.I.P.":

    какво общо има да гласуваш за някой, да пиеш бира и да слушаш чалга? Това звучи толкова тъпо, че освен с някое съученик, не виждам с кой ще коментираш подобни простотии! И продажника копейкин ли ходи да ви събира по детските градини? 😂
  • 26 Шнорхел

    9 0 Отговор
    При неуспорими доказателства не Гешев ,а Страсбург ще осъди Бойко, но защо ли служебното правителство не разполага с такива?
  • 27 Ами

    3 1 Отговор
    Извинявам се г-н R.I.P. просто прекалих с алкохола тази вечер и не мисля трезво, съжалявам
  • 28 оня с коня

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "Та то":

    Ама обясни Й точно това на Тая Персона - че ГЕРБ е Умрел,щото тя търси Вина у Мъртвец който няма как да върши нито добро,нито лошо!

    Коментиран от #32

  • 29 Лечков

    8 1 Отговор
    Тази е луда лизбйка
  • 30 гербаджия

    8 0 Отговор

    До коментар #23 от "Та то":

    Ако ГЕРБ е с шепа подръжници. На другите, и чаената лъжичка им е голяма.
  • 31 Адолф

    9 1 Отговор
    А твоята партийка кого легитимира бе госпожа?Мавъра Костов, който след Жанчо Виденов е следващото най-голямо зло за България в последните 30 години.
  • 32 Това

    2 3 Отговор

    До коментар #28 от "оня с коня":

    което е свършил герб, ще рефлектира години наред на много места!
  • 33 Комон сенс

    4 5 Отговор
    Това което каза г-жа Стефанова по БТВ си беше самата истина.
    Явна е любовната афера между ГЕРБ и Пеевски. Както и симбиозата ГЕРБ+ДПС, насочена към запзване на Каскета и спец съдебните органи на всяка цена.

    Защо тези факти са толкова неубдобни? Ами защото засегнатите от тях политици са крайно неискренни към публиката. Ако не лъжеха толкова много, казаното от Стефанова щешпе да е просто една баналност.
  • 34 Бой Бате Киро

    3 7 Отговор

    До коментар #4 от "Жътвар":

    Да, затова Продължаваме Промяната. 25.

    Коментиран от #36

  • 35 Бой Бате Киро

    2 9 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ, ХУНТА":

    Да, затова Продължаваме Промяната. 25.

    Коментиран от #38

  • 36 Демек

    12 2 Отговор

    До коментар #34 от "Бой Бате Киро":

    подмяна! Да замениш кръга на Доган, с кръга на Прокопиев, си е жива подмяна! Каква е разликата за България? 😃

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 може

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "Бой Бате Киро":

    Много зависи как ще си изиграете картите през последните 3 седмици. Резултата на ПП се очертава между 9 и 29 процента. По-голямата част от този потенциал са колебаещи се граждани.
    Властта се търкаля не по жълтите павета, а из студията на медиите, ФБ и форумите....
  • 39 И аз да питам

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "da pitam":

    Ти трол да ти пише истината, виждал ли си? 😃

    Коментиран от #40

  • 40 понякога

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "И аз да питам":

    И те са хора. Поддават се на лафове офтопик.
    Но, всъщност, въпросът ми беше реторичен.

    Коментиран от #41

  • 41 Затова

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "понякога":

    и отговора ми беше риторичен! 😃

    Коментиран от #42

  • 42 идея нямам

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Затова":

    За какво са те делнали?
  • 43 Aмии

    7 3 Отговор
    Добре я съсипа. След него инфлацията тръгна, Ковида и той, идиотите са пак на ръководни позиции, Мунчо и той щастлив... Абе рай за 80%.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 изтекъл срок

    2 6 Отговор
    Това, което направиха ГЕРБ с Пеевски във старопрестолния град е потресаващо?

    Коментиран от #46

  • 46 Aмии

    7 2 Отговор

    До коментар #45 от "изтекъл срок":

    Да не би да се целиваха с ДПС като БСП, които сега са ортаци на "реформаторите" :-)))

    Коментиран от #58

  • 47 Може би

    2 3 Отговор
    Не предават точно диалога Най важното което бе казано.За реформа в правосъдието трябва конституционна промяна за която са нужни 160 гласа.Те не може да дойдат без участието на ГЕРБ БСП и ДПС.Така че с празните приказки до тук. Само ГЕШЕВ не е достатъчен.Ще се наложи да реформират и другите включително и съюзът на съдиите
  • 48 Спас

    7 2 Отговор
    Леля Цонка със старомодната прическа от преди 50години пак се изказва неподготвена.
  • 49 Цонето,бе

    8 1 Отговор
    Бандата на Прокопиев тръгнала срещу Пеевски,който си е обявил всички офшорки в Сметната палата.Пандора,мандора ,на Прокопи офшорките се спотайват,защото разследват неговите придворни журналисти..И като кажат че Прокопиевите правели съдебна " реформа" системните лъжи,ами нищо подобно.Никаква реформа,вдинствената е да сменят Гешев,щото пречи на спонсорите им и олигарсите дружки по неволя и на Цецо Сръбския,на Божето Дубайски,ами пречи им и законовите колаборации не са за реформа ,а за зависимост ,да могат гл.прокурор да си ги шиткат,ако им настъпи интересите.То е много нахално да посочват определен съдия Лозан Панов за гл.прокурор ,като личен,прескачайки процедури,прокурорска колегия и т.н.
  • 50 Не се връзва

    7 0 Отговор
    Стринке ,вие какво направихте за енергийната криза докато обитавахте сградния фонд на НС?Че откога се тръби ,бизнеса ви казва ,г- Велев ,ехе още преди да затворите портите.Ама,не ,те " за реформа" влезли ,че и Тошката и Хаджията ,като овни зор зорна от сутрин до вечер реформират Гешев и хич не сте платени.Ами точно това което искате да " деформирате" италианските магистрати и прокурори искат да приложат в Италия като по квалитетно и успешно и наградиха точно спецпрокуратурата.
  • 51 Б Борисов

    3 6 Отговор
    Аз съм сигуен че този Радев ако бъде преизбан за президент ще ме вкара в затвора заедно с моя авер шиши.

    Коментиран от #52

  • 52 Сидер Воленов

    4 3 Отговор

    До коментар #51 от "Б Борисов":

    Той Радев от 4 години е президент, ама не вкара Б.Борисов в затвора
  • 53 нннн

    1 6 Отговор
    Трябват им пари за Чекмедже бандита !!!!Парите на чалгаря професор от хонорарите не им /МУ/ стигат!!!
  • 54 Деян Икебаната

    4 1 Отговор
    Някой ще обясни ли какво е това нещо на снимката. Така и не мога да разбера каква точно форма на живот е. Помогнете.
  • 55 Тредстоун

    6 1 Отговор
    кое, кое,46-то , че то имаше ли бе балалайке , смешници такива , все ГЕРБ ви е виновен за тоталния ви провал , куци коне такива.
  • 56 отврат

    6 1 Отговор
    Ето заради такива като тази, България е колония вече 30 години. Ще си остане и колония. Дано поне е чела вчерашното решение на КС за биологичния пол.
  • 57 въпрос

    6 1 Отговор
    Вие вярвате ли на човек, който десетилетия се издържа от милиони, давани му от чужда държава ? Според вас за чии интереси работи - за българските, или за тези, дето им дават милионите? Хубаво я погледнете тази и си отговорете на въпроса. Не 6 %, даже и 0.6% са им много.
  • 58 дом

    1 2 Отговор

    До коментар #46 от "Aмии":

    Че те си гласуваха пари за ремонт и всички заедно се върнаха в партийния дом. Кой от тях възрази?
  • 59 КОРЕЕЦ

    2 2 Отговор
    ПРИ БАЙ ТОШО ГЛЕДАХМЕ ЕДНИ МУЦУНИ ДЕСИТИЛЕТИЯ СЕГА СЪЩАТА РАБОТА / ЧУДЯ СЕ КАК ЕДИН ТОЛКОВА БЕЗПОЛЕЗЕН ЧОВЕК ЖИВЕЕ ТОЛКОВА ДЪЛГО И ОСВЕН ТОВА ГОВОРИ/
  • 60 И аз така

    3 1 Отговор
    си мислех- ГЕРБ са вписани Пеев ски в листите на ДПС. Е може ли тази тъпа лимона да бъде политик?
  • 61 Блу

    1 0 Отговор
    И тази започна да се изявява ... Явно, който влезе в ДеБе-то взима уроци от Христо по правене на скандали и високо его хахахаха
  • 62 Селянин

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "кпсс бкп":

    Само в българия може да се случи «Д Б уж Десни с БСП наи леви в съюз само да угодят на президента « алчиноста за власт до къде я докара Иван костов да го е срам да кажи от коя партия е
  • 63 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 0 Отговор
    ТАЗИ КЛАКЬОРКА НА ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП НЕ ЗАСЛУЖАВА КОМЕНТАР.........
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове