Last news in Fakti

27 Октомври, 2021 19:12 2 873 33

Каракачанов: Политиката не е чесане на егото, а ГЕРБ така разглеждат нещата

  • каракачанов-
  • герб-
  • политиката-
  • чесане-
  • егото-
  • разглеждат

За лидера на ВМРО Кирил Петков умишлено е нарушил Конституцията 

Каракачанов: Политиката не е чесане на егото, а ГЕРБ така разглеждат нещата - 1
Снимка: БГНЕС

Актовете на Кирил Петков като служебен министър са незаконни. Това каза в „Лице в лице“ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

След като Конституционният съд се произнесе, че Петков е бил с двойно гражданство докато е бил част от кабинета „Янев 1“, партията поиска от Върховния административен съд да анулира актовете му.

„След като един човек в нарушение на Конституцията изпълнява някаква длъжност, това означава, че всичко, което е правил е незаконно. Незаконно е заемал този пост. Излизаш и казваш: „Извинявайте, полакомих се да бъда министър, предложиха ми, не проверих“. Той днес обяснява как се пожертвал, че даже си зарязал пенсията в Канада“, коментира Каракачанов. Според лидера на ВМРО, Петков умишлено е нарушил Конституцията. Той даде пример с Жорж Ганчев, който беше избран за народен представител с двойно гражданство и в КС прекратява правомощията му като депутат.

По думите на Каракачанов, Петков е трябвало да си подаде оставката като министър, след като казусът е станал публично достояние.
Относно предстоящите избори, лидерът на ВМРО посочи, че партията му има каузи, които иска да осъществи и затова се борят да влязат в следващото Народно събрание. Той допълни, че докато са били във властта са направили редица реформи в полза на обществото.

На въпрос дали ВМРО би управлявало отново с ГЕРБ, той отговори негативно: „Политиката не е чесане на егото, а ГЕРБ така разглеждат политиката – да покажат, че са №1. Държавата е в криза, не може едните да злорадстват, а другите да се оправдават“.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GGG

    59 6 Отговор
    За подлогите на Тулупа под 4%

    Коментиран от #13, #15

  • 2 Македонец

    62 10 Отговор
    Бате, колко ги даваш пашапортите?
  • 3 Левски Г

    53 11 Отговор
    Колкото повече,говори това леке, толкова повече се уверявам,че не трябва да гласувам за тЕх.
  • 4 гадно

    48 7 Отговор
    Шкечбето да си взима торбичката и отива в Билла за друго не става.
  • 5 Bil4o

    56 7 Отговор
    Докато беше на власт с ГЕРБ нищо не казваше за гласовете от Турция- те с какво гражданство са ?!

    Коментиран от #29

  • 6 да бе

    26 3 Отговор
    ВМРО се върнаха в дома на БКП. Кой от тях възрази?
  • 7 праси

    56 6 Отговор
    Този мазен и гнусен лъжец, тръгнал да плюе по Кирил. Същия този крадец купи на хартия за 3 милиарда самолети и държа до последно разбойника от Банкя, а сега бил за законност. Никакъв глас за тези пропаднали лъжци лъже патрЕоти.
  • 8 Опа

    43 5 Отговор
    Колкото и да се напъваш повече във власта няма да бъдеш. Или може би когато хартиени те самолети ги сгънат? Може би, ама надали!
  • 9 Шопо

    23 5 Отговор
    Моамар Кадафи да почеше невестата ти по дефиринциала🇹🇷😍
  • 10 шкембо

    30 4 Отговор
    Са разбрах , ама ти що му чеса на Вожда яйцaтa , те това не го разбрах.
  • 11 Тиква

    32 5 Отговор
    Я кажи как се напика като стреля преди две години. Какво стана с паспортите които продаде? Нещо съд за теб?
  • 12 Абе

    31 6 Отговор
    я не замърсявай медиите , нагъл агенте и безродник !
  • 13 ПЕНЦИОНЕР

    20 7 Отговор

    До коментар #1 от "GGG":

    ... КАРАКАЧАН... ТИ СИ ЗА ЗАТВОРА БРАТ... ТИ СИ ПРЕСТАВИТЕЛ НА МАФИЯТА В ЕНО С ШИШКО И Е. ДИМИТРОВ-МАФИОТА... ПРЕДИ ГОДИНА БАСТИСАХТЕ И ОКРАДОХТЕ БЪЛГАРИЯ...!!!!... МЪ-ША... СЪСИПАХТЕ БОЙКО... ТОЙ ТР ДА ВИ БИ-Е И И... Е СЯКА СУТРИН И ВЕЧЕР..... ВЛАСТ ЗА МВРО, ДПС, БСП, МАЙНОЛОВА... НИКОГА ПОВЕЧЕ... .!!!!!!
  • 14 дада

    22 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Каракачанов: Политиката не е чесане на егото.........Taка e! Политиката за вас e кражбA
  • 15 Оппа

    18 4 Отговор

    До коментар #1 от "GGG":

    под 1%!!!Cyбcидии...нaнaйcи!
  • 16 Error

    16 6 Отговор
    Мястото на ортаците на герб е при герб - на бунището! Прошка няма да има за вас долни предатели!!!
  • 17 ФЕЙК

    17 5 Отговор
    Той и Борисов каза, че кражбата на 8 милиарда било гнусна лъжа! ВЕрно Е! Не са 8 - ДВОЙНО ПОВЕЧЕ СА! Ама тези Хамериканчата са толкова слабоумни, че не могат 8 от 16! Само 8 милиарда е излагация за фирмата ГЕРБ!
  • 18 tomito

    14 3 Отговор
    Един път доностник. Цял живот си оставаш доностник.

    Коментиран от #20

  • 19 Народна поговорка!

    11 0 Отговор
    Недей да плюеш в канчето на ближния си,в което до скоро сте яли заедно...!
  • 20 Така е!

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "tomito":

    Само,че без-,,Т"...!Просто-,,доносник"..,а не...,доносТник"...!А бре хора,вие на училище ходили ли сте,или сте били на онлайн обучение...🙄?!?!

    Коментиран от #30

  • 21 Ами ...

    7 4 Отговор
    Войводо, ама ти въобще ли не се усещаш? :) 😀 😀😃
  • 22 Сесесере

    7 2 Отговор
    ЦЯЛ ЖИВОТ МИЛИЦИОНЕРИ И АГЕНТИ НА РЕПРЕСИВНИТЕ КОМУНИСТИ СЛУЖБИ АКЪЛ ШЕ ДАВАТ КАК ДА ЖИВЕЕМ Зуека каза и си замина от тук това беше звучен шамар за елитът
  • 23 КО КААШ

    8 2 Отговор
    ЕЙ КУЧЕЕЕ , ТОЯ ИЗРАЗ ,,ЧЕСАНЕ НА ЕГОТО" БОЙКО ПОСМЪРТНО НЯМА ДА ГО РАЗБЕРЕ - ИЗРАЗЯВАЙ СЕ ПРОСТО - БОЙКО Е ПРОСТ ЧОВЕК !
  • 24 тхйт

    2 6 Отговор
    Каракачанов е най-добрият министър на войната!!
  • 25 00004

    8 4 Отговор
    Този нещо втален ми се вижда, дали защото го махнаха от масата на папкащите ГЕРБАДЖИИ и Сие! Помним те като патерицата на Боко Тиквата които му помогна да ни краде един цял мандат! Да те няма Красимире вече си история, на един доказан лъжец няма как да повярваме!
  • 26 Въпрос

    5 3 Отговор
    Това, че си приватизирал имотите на ВМРО също е незаконно. Какво прави в България Вътрешна Македоно Одринска революционна организация! Как ще отговориш на този въпрос? Ти си каракачанин - личи си по името ти. Каракачаните са гърци, населяващи вкл. България, хора с подчертано с гръцко самосъзнание. Какво общо имаш ти с македонците и с българите?
  • 27 Анонимен

    2 4 Отговор
    Турците може да са с двойно гражданство, но не са тръгнали да стават министри. Разлика има. И тя е огромна. А Каракачанов, може да е бил в дс, но е много начетен и. Що да не е депутат.

    Коментиран от #31

  • 28 Ицо

    6 3 Отговор
    Кръкачанов ще го надуваш още дълги години щом си бил авер на шайката на суджуците
  • 29 ФАКТИ :

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "Bil4o":

    Какво ВМРО постигна:

    1. Спряха коварната Истанбулска конвенция.
    2. Спряха опасната Конвенция за бежанците.
    3. Настояваха и се прие необходимоста от ограда на границата с Турция, която за съжаление и заради чукундура Валери не се направи както трябва.
    4. Ограничиха гласуването в Турция чрез ограничаването броя на секциите и ЛИЧНО попълване на декларациите.
    5. Въпреки задкулисната каолиция на ГРОБ с ДПС значително ограничиха участието на кадри на ДПС в централната власт.
    6. Категорично и последователно се противопоставят на антибългарската политика на управляващите вСев.Македония сръбски еничари и в защитата на тази кауза обединиха всички истински българи.
    7. Обещаха и постигнаха увеличаване на пенсиите.
  • 30 tomito

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Така е!":

    Така и не разбрах какво е твоето мнение по темата .Учителю по правопис.
  • 31 НЯМА ДА Е

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Анонимен":

    ЩОТО Е МАЗНИК ГЕРБ Е ПАРТИЯТА С КОЯТО ВМРО ИМА НАЙ ОБЩИ ЦЕЛИ ЗАЕДНО С НФСБ И ВОЛЯ /КОЛКО БОЙ ТРЯБВА ДА ЯДЕ ВМРО ЗА ДА ГО ПРОУМЕЕ АКО ВСЪЩНОСТ ЦЕЛТА НЕ Е УЧАСТИЕ В УПРАВЛЕНИЕТО КОЕТО СИ Е ГЛАВОБОЛИЕ А СУБСИДИЯТА КОЕТО СИ Е ДАЛАВЕРА/ ВСЕ ПО ЯСНО СТАВА КОЙ КОЙ Е
  • 32 Успех на ВМРО

    1 2 Отговор
    Подкрепям ВМРО с две ръце и им желая успех на следващите избори, без значение с кой ще се обединят.
  • 33 патриот

    1 0 Отговор
    каракачев политиката е продажба на български паспорти на всекаква измет и вкарване на чужденци като депутати в парламента
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол