Last news in Fakti

2 Ноември, 2021 22:45 8 216 23

Димитър Стоянов: За шеф Андре Токев постоянен арест, а за Тодор Попов пресконференция

  • андре токев-
  • тодор попов

Случващото се днес не е случайно

Димитър Стоянов: За шеф Андре Токев постоянен арест, а за Тодор Попов пресконференция - 1
Снимка: Архив

Значи така значи? За шеф Андре Токев постоянен арест значи, за Тодор Попов пресконференция значи! Това написа разследващият журналист Димитър Стоянов във Фейсбук.

Припомняме, че повдигнаха обвинение на известния шеф готвач Андре Токев, след като беше заловен да шофира пиян. Той беше задържан за 72 часа, съобщиха от държавното обвинение.
Токев беше хванат на Околовръстното шосе в София. Дрегерът е показал 1,9 промила. По-късно кръвната проба е отчела 1,7. Сегашното му провинение на пътя е станало по време на изпитателен срок заради предишна присъда отново за шофиране в нетрезво състояние.

Припомняме, че вчера започна и масирана проверка, която започна тази сутрин в община Пазарджик от служители на ДАНС, НАП и ГДНП. Кмет на Пазарджик е Тодор Попов.

"Случващото се днес не е случайно. Явно срещу мен се изпълнява поръчка. Вие си отговорете от кой и защо. Проверката е по сигнал за нередности. Проверяват 10 документа, които са публични. Копия от бюджета, актуализации на бюджета, публични документи. И за всичко това са изпратени повече от 30 човека и един фотограф", каза той пред журналисти.

Тодор Попов разказа и защо и как в петък късно вечерта му е била отнета шофьорската книжка от полицаи, защото е отказал да бъде тестван с дрегер за употреба на алкохол. Той е бил спрян за проверка на разклона към село Паталеница, където е къщата му.

„Спряха ме полицаи, които не познавам и не са от Пазарджик. Държаха се крайно арогантно и провокативно. Много искаха да дам проби за алкохол и наркотици, но аз ги знам тези номера. Бил съм 5 г. съдия и 10 г. адвокат и не се връзвам на елементарни схеми. Отказах да дам проби по една причина. Ако бях дал и като ги нагласят щеше да излезе, че съм с 5 промила алкохол зад волана и съм надрусан", коментира Попов.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гешо Келешо

    25 31 Отговор
    А за Расате доживотен затвор!
  • 2 Гешо

    8 27 Отговор
    Тоя Стоянов иска ли да ми дойде на гости и да го пратя в ареста?

    Коментиран от #12

  • 3 Само празни приказки

    76 11 Отговор
    Там е разликата . Едното е административно нарушение ,а другото е престъпление .Лишава се 2 години от книжка и 2000 лв глоба ама не е осъждан.А Токев вече е бил осъждан и е в изпитателния срок и ще готви в затвора известно време.Тъкмо ще се вдъхнови за нови рецепти .
  • 4 Този кмет

    64 3 Отговор
    има резиденция за два милиона.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Бобчо

    14 6 Отговор

    До коментар #4 от "Този кмет":

    Аз пък си имам нов мандат и кво ?

  • 6 БОЛШЕВИК 🌟

    84 1 Отговор

    До коментар #4 от "Този кмет":

    Много оргии се правят в тия резиденции, а тоя е феодал като всички кметове и е недосегаем. Това е България след 31 години, една мафиотска кочина и пълно беззаконие, а народа чезне в мизерия!
  • 7 Николай

    47 8 Отговор
    Това шеф кой го измисли? Пише се така: Хванаха готвача Токев с 1.9 промила. Гледам по ресторантите и там всички шефове! Ти изгърмя един шамар, ще ти паднат и табелки и всичко!

    Коментиран от #16

  • 8 Няма такава държава !

    35 2 Отговор
    На този родата му е в чужбина.Ама като дойдат в кочината се разпилщоват.Защо ли ?
  • 9 Ранърса

    10 3 Отговор
    Ток, по тялото, осещам аз, при мисълта за Толев.
  • 10 Ранърса

    8 6 Отговор
    Ток, по тялото, осещам аз, при мисълта за Токев.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Сюн 🌟

    20 7 Отговор

    До коментар #2 от "Гешо":

    Засега, за жалост, е така.
    Продължаваме промяната на 14-ти.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 кат искат та нагласят

    20 1 Отговор
    и да не искаш да даваш проба па ше те нагласят или ше ти метнат плик с дрога и пак си нагласен
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ТОЙ И БАГАТА РАЗДАВАШИ

    19 0 Отговор

    До коментар #7 от "Николай":

    ШАМАРИ В ЕДНА КРЪЧМА АМА НАЛИ ЗНАЙШ КО СТАНА....
  • 17 Чуторан

    12 4 Отговор
    Е, как да не побеснееш в такава държава? Идва ти да ги из..... тия от съдебната система. Как може за едно и също престъпление да има такъв двоен стандарт? За единия затвор, за дргия - оправдателна пресконференция. Докато продължаваме да търпиме това положение, така ще ни доят. Всичко е в нашите ръце.

    Коментиран от #22

  • 18 Просветен илюминат

    8 1 Отговор
    А ако те наредят полицаи по заповед отгоре те не са ли съучастници в престъпление?
    Като цяло държавните служители вършат постоянно престъпления защото слушат и се подчиняват на тези,които са над тях.
    В случая и с пандемията се вижда как се действа по заповеди от горните етажи и народа като най-голямата част и двигателна сила го отнася.
    За тези които няма закони прибират милиони.
    Като го знаете това и го търпите нямате право да нвдоволствате.
  • 19 Гейджипов

    3 3 Отговор
    Тонев ми е правил друсан кебап по Анадолски
  • 20 big

    6 0 Отговор
    Та ето я корумпираната съдебна система и адвокатура в действие! Да, полицаите не са цвете за мирисане, но после се прави кръвен тест, ако се съмнява в лабораториите, може и няколко теста да си направи! В случай, че го съдят, резултата е ясен!
  • 21 Смешници

    1 6 Отговор
    Пак неква недъгава статийка платена ат радевите подлоги и списана от пеадекватник .
  • 22 Ха ха ха

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Чуторан":

    И ти си се хванал на внушенията и бръщолевенията на тази статийка . Първо мисли , каква е разликата в двата случая , а после дрънкай . Едното е административно нарушение и за него затвор няма , а другото случайче на Токев, е повторно нарушение в изпитателен срок , в условията на тежък рецидив , за който се полага моментално задържане и пандела .
  • 23 адолфо

    0 0 Отговор
    а за аня дето утрепа Милен Цветков ...какво ...?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове