4 Ноември, 2021 08:55 1 129 51

Нинова: Нека направим национална кампания за доброволци в болниците

  • нинова-
  • национална кампания-
  • доброволци-
  • болниците

Респиратори и кислород да се осигурят от Държавния резерв

Нинова:  Нека  направим национална кампания за доброволци в болниците - 1
Снимка: БСП

„Служебното правителство не успява да овладее пандемията от ковид, затова поискахме и оставката на служебния здравен министър. Ние имаме и конкретни предложения какво трябва да се направи в момента.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на БНТ като обясни: „Болниците са претоварени, лекарите и медицинските сестри са изтощени, затова се обръщам към лидерите на другите партии с апел за обединение за Национална доброволческа кампания.“ Тя допълни, че за да се случи това служебният кабинет трябва да осигури финансиране. На въпрос за личния и опит , тя отговори, че е била доброволец-санитар в ковид отделение и знае каква ценна помощ е това за лекари и пациенти.

На второ място лидерът на БСП очерта проблемът с липсата на важни неща в болниците като респиратори, кислород и лекарства и призова за пореден път да бъде отворен Държавният резерв: „Ако там ги има тези неща осигурете ги на болниците. Ако ги няма нека да потърсим европейска помощ“, каза още Нинова. Тя допълни, че отделянето на специални ковид болници също е мярка, която е трябвало, и все още трябва да бъде предприета: „По този начин няма да се спират плановите операции в чистите болници.“ Към здравните мерки Нинова добави и допълнително финансиране на медицинските лица на първа линия.

В предаването “Още от деня“ председателят на БСП обясни, че трябва да се говори и за реформа в здравеопазването, както и за това, че здравето не трябва да е стока и болниците да не са търговски дружества.

Във връзка с обявената от здравния министър кампания за ваксинация, Нинова заяви, че тя е закъсняла, но нормална, а относно контролът върху спазването на мерките заяви: „Той не е ефективен. Призовавам всички да спазват елементарните мерки за маска, дистанция, дезинфекция.“

Корнелия Нинова обясни, че за да се сформира редовен кабинет, партиите трябва да загърбят желанието си за власт, постове и разпределяне на министерски кресла. „Има кризи, но има и решения. Решението е редовен кабинет, работещо правителство, стабилно мнозинство и няколко конкретни стъпки в 3 посоки“, заяви Нинова като по думите ѝ в момента има 3 кризи – социална, енергийно-икономическа и здравна. „Изключително важно е след 14 ноември да сформираме парламент, да проявим мъдрост, спокойствие, разум, и диалогичност“, категорична бе тя.

По думите на Корнелия Нинова една от първите стъпки в новия парламент трябва да бъде за уязвимите групи, тъй като увеличението на всички цени се отразява в крайния продукт, а него го плаща народът. „Трябва да подобрим доходите на хората, а това минава през минимална работна заплата и преизчисляване на пенсиите. Една средна заплата за самоосигуряващите се, както и за родителите, които остават вкъщи да си гледат децата. Подпомагане на енергийно слабите с 200 киловатчаса електроенергия, които държавата да гарантира, както и да не им се спира тока 2 месеца, ако сметките не са платени“, заяви тя.

Корнелия Нинова посочи и няколко от предложенията на левицата, свързани с енергийната криза: „Ние искаме да намалим ДДС на енергоносителите, както и на храните от малката потребителска кошница. Държавата да поеме определен процент фиксирани разходи за миналата година на фирмите“, обясни тя, като по думите ѝ това е практика и на редица европейски държави

Относно бизнеса Нинова заяви: „Искаме да спасим българските фирми и българското производство. Мярката 60/40 да стане 80/20. Натрупаните свръхпечалби на производителите и търговци на енергия да се преразпредели справедливо към българските фирми и домакинства“, коментира тя.

По думите ѝ всички тези предложения трябва да бъдат облечени в 3 закона, за които трябва работещ парламент – Законът за НЗОК, бюджетът на НОИ и държавният бюджет. „Ние сме готови да разговаряме с т.нар. “партии на протеста“, за да търсим решение на проблемите“, допълни лидерът на БСП

Корнелия Нинова заяви, че е изненадана от липсата на разговор по темата за Бюджет 2022г., тъй като ще има само един месец за неговото приемане. „Призовавам служебния кабинет да сложи на масата техния проект за бюджета за 2022г., защото такъв се готви, но никой от нас не знае какво има вътре“, обясни тя.

„Не искаме да се повтаря картината от 46-ия парламент. Тогава изпитахме отговорността да водим едновременно преговорим и за правителство, и за актуализация на бюджета“, припомни тя и призова останалите партии да бъдат подготвени за този момент. „Ние сме готови с нашия План за първите 100 дни и всеки момент сме готови да разговаряме“, допълни Нинова.

Във връзка с президента Радев Корнелия Нинова обясни, че неговият успех е важен за левицата и за държавата, но в ситуация на парламентарна република, каквато е България, парламентарните избори са по-важни. „Служебният кабинет и президентът на Републиката ,който и да е той, не може да реши нито един от тези проблеми. Само парламентът може да преизчисли пенсиите, да поеме процент от фиксирания разход на фирмите, да помогне на младите семейства и да увеличи майчинството“, обясни тя.

Темата с броенето на разписките при гласуването Нинова коментира така: „Ние го подкрепяме и се изненадвам от истерията, която се разрази последните дни. С броенето на разписките не се отменя машинното гласуване, то е контрол дали машината отчита вярно резултата“. Имаше съмнения за манипулиране на софтуера , броенето ще докаже че тези съмнения са неоснователни. Но като виждам каква истерия обхвана някои хора да не лъсне злоупотреба с гласове започвам да си мисля, че съмненията са основателни", обясни тя.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    23 0 Отговор
    Урок по геометрия:
    - Асане, излез на дъската и докажи, че това е триъгълник.
    - Това е триъгълник, заклевам се!
  • 2 Социалист

    14 4 Отговор
    Време за оставка.

    Коментиран от #36

  • 3 русенец

    24 2 Отговор
    Глупости. По-добре мобилизирайте тези лекари, които са извън системата на болниците и ДКЦ-тата. Оправете организацията. Иначе се говори, че в Бг имаме най-много лекари на глава от населението. Е, то имаме и най-много юристи, професори, генерали но нейсе.

    Коментиран от #18

  • 4 аха

    29 1 Отговор
    Другарко със вашите диействия както и на вашите колеги успяхте да накарате повече от 3 милиона българи да напуснат а сега искате нещо което не може да си позволите .Като имате нужда от доброволци хванете се за рачика всички 240+ кръгчеата около вас и вървете на Ма.й.н.а.т.а. СИ
  • 5 Локдауна,който готвите на хората без сер

    23 3 Отговор
    Локдауна,който готвите на хората без сертификат,ще ви изяде главите! Ще се обединим!
  • 6 Имам списък

    25 3 Отговор
    с доброволци:
    Кунчев, другия Кунчев, Ботокса Кунчев, Витанов, Радка, Мутафчийски и още много герберасти! Да се хващат са помагат, вместо да се изявяват като медийни звезди..
  • 7 Доктор Ох Боли

    8 18 Отговор
    Предлагам да се изпращат такива, които проповядват, че няма такъв вирус и всичко е заговор. Те да работят без маски и защитни облекла и да си докажат твърденията.

    Коментиран от #15, #25

  • 8 ХА ХА ХА

    10 6 Отговор
    БРАВО НИНОВА , АЗ СЪМ ...ЗА !!! НО ПЪРВО ТАМ ДА ИДЕ ФАТМАКА , ДА ПОМАГА И ОТТАМ ДА СИ ПРАВИ ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ !!! НЕ ДА ХОДИ ПО СЕЛА И ПАЛАНКИ СЪС НАРОДНИ ПАРИ.....КАТО НА УМРЯЛ ДУШАТА !!!
  • 9 въпросче

    9 1 Отговор
    И като приключим с тоя Държавен резерв,какво ще правим по-нататък,госпожо Нинова?
  • 10 др Гей Билтс

    18 0 Отговор
    Кастинг за кризисни актьори на Козяк и Позитано 20
  • 11 📌🇧🇬

    14 6 Отговор
    📌🇧🇬:) Ами да направим, чакаме Корнелата - Санитарка в ВМА, някой тррябва да изхвърля боклука, да мие пода, Ръководството на БКП/БСП и без туй за друго не става! Откакто се помня, им бера, черешите, ябълките, гроздето, доматите на Комунистите без Пари и така до ден днешен! Но днес всичко е с Пари, всъщност така беше и преди 10!Ноември.📌 Аз имам работа и не смятам че мога да помогна, но щом Корнелия Нинова желае да заповяда във ВМА, сигурен съм там в чакат с нетърпение.
  • 12 Радев играе мръсна игра

    13 2 Отговор
    Да мълчи за самолетите дето ни пръскат с отрови и от тях хората се разболяват !
  • 13 Крум

    9 0 Отговор
    А нови джипки ще има ли, като тези на служебния паркинг пред болниците?
  • 14 Фикус

    12 0 Отговор
    Думата “психиатър” е плашеща. В бъдеще ще бъде заменена с “мениджър по връзки с действителността”.
  • 15 ХИ ХИ ХИ ДА МУ МИСЛИ ФАТМАКА

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Доктор Ох Боли":

    Той на ШИПКА туй рече...вирус няма !!! Лъжат ви , ЗАПУШВАТ ви устите, ограничават ВИ свободите, вдигна и юмруче !!!! Първи доброволец ще е във КОВИД отделенията , гарантирам , ще го видите скоро със скафандър !!!!
  • 16 БоБо

    2 7 Отговор
    Когато миналата година Борисов се е обадил лично на Нинова за да и предложи съввместна борба срещу Ковид, защо тя му е отказала? Защо след това саботираха всички действия на ГЕРБ? И тя и резидента?
    Не излезе ли той по-далновиден като осъзна преди всички голямата опасност и предлагайки общ фронт срещу нея? Не излезе ли той лидер, повеждайки сам борба и овладявайки кризата ВЪПРЕКИ действията на Радев и опозицията? Сега всички се правят на загрижени, но истината е, че всичко, което вършат е само и единствено с предизборна цел. Отвратително!
  • 17 препис

    12 0 Отговор
    Oткaктo ce пoмня, им бeрa, чeрeшитe, ябълкитe, грoздeтo, дoмaтитe нa Кoмуниcтитe бeз Пaри и тaкa дo дeн днeшeн! Нo днec вcичкo e c Пaри, вcъщнocт тaкa бeшe и прeди 10! И АЗ,И АЗ. ТО НЕ БЯХА БРИГАДИ,ВОЕННИ ЛАГЕРИ,БРАНЕ НА ПАМУК,ТИКВИ,РАБОТА В КОНСЕРВНИ КОМБИНАТИ,А СЕГА ГОСПОЖАТА ИСКА ПАК ДОБРОВОЛЦИ! ГОСПОЖО,СОЦИАЛИЗМЪТ СВЪРШИ,БАЙТОШО СИ ОТИДЕ. ВСЕКИ ТРУД Е ДОСТОЕН ЗА ЗАПЛАЩАНЕ. ДОБРОВОЛЦИТЕ СЪЩОТО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗХРАНВАТ,ОБЛИЧАТ,ПЛАЩАТ СМЕТКИ,ГЛЕДАТ СЕМЕЙСТВА. БЕЗ ЗАПЛАЩАНЕ,НЕ СТАВА. СТИГА ВЕЧЕ С ВАШИТЕ ГЛУПОСТИ!21-ВИ ВЕК СМЕ.
  • 18 бл.134 в Зап. парк

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    5000 минимална работна заплата ...Или марш от парламентО
  • 19 📌🇧🇬

    7 7 Отговор
    📌:) Нещо и Радев се изгуби напоследък с вдигнатият Юмрук? 📌🇧🇬:) Лозан Панов кратко и ясно, точно в целта. “Президента Румен Радев е “фалшив герой”.
  • 20 КрЕмЪ(л)ньонци сър!

    4 5 Отговор
    Белите златки Волен и имитатора му Костя Копейкин могат да се включат без предпазни средства - да докажат на електората, че вирус няма. Стиска ли им ?!

    Коментиран от #26

  • 21 БКП-КПСС вечна дружба

    7 0 Отговор
    Другари, дайте да дадем . :))))

    Коментиран от #23

  • 22 Истински ЛЕКАР

    10 3 Отговор
    Има много желаещи за доброволци, ама този ЗЕЛЕВ сертификат не им позволява...
  • 23 По делата ще я познаете

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "БКП-КПСС вечна дружба":

    Приказки , дела нъц.
  • 24 📌🇧🇬

    4 1 Отговор
    📌🇧🇬 :) 🏴‍☠️ Асоциацията “Гробарите/Изкопчиите” е добре да изпрати запитване, зов за помощ до ЦК на БКП/БСП/ДС да им помогнат при така създалата се обстановка, със сигурност в ЦК на БКП/БСП имат опит в това, как се копаят “гробове” било то по единично или масови такива.
  • 25 Българин

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "Доктор Ох Боли":

    Ок, давай договора - 1200 лв заплата + 1000 лв бонус, кажи кога и къде да дойда да го подпиша! А на преработените лекари мога да им предложа работа в производството на 800 лв заплата - давам им ден преди да напуснат, ако искат повече пари ще ги уредя в мините - там след час ще са изнемощели.

    Коментиран от #28, #33

  • 26 Хахаха

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "КрЕмЪ(л)ньонци сър!":

    Ами че те предпазни средства не ползват за разлика от дозирания Кунчев, който се гърчи в интензивното вече месец:)
  • 27 Реалност

    8 3 Отговор
    Ако кажат на медиците, че ако назначат доброволци ще им махнат бонуса ще видите как набързо умората им ще премине и вече няма да са изтощени.

    Коментиран от #30

  • 28 📌🇧🇬

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    2 200 лв. Заплата е нищо, трагично/смешно е че говорим за такова заплащане, 📌 800 лв заплата умножена по часовете всъщност е приравнена до 450/500 лв, защото трудо/часовете са много повече.
  • 29 3р45

    7 0 Отговор
    Няма такова лицемерие, нейните тролове навсякъде са най-големите антиваксъри, тази ще набира доброволци?!?!

    Коментиран от #31

  • 30 д34ет56

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Реалност":

    Тази година почти нищо не взимат медиците!

    Коментиран от #39

  • 31 📌🇧🇬

    5 2 Отговор

    До коментар #29 от "3р45":

    📌:) Точно, самата Нинова обяви с гордост че не е вакс., но когато се разболее от Ковид-19, веднага във ВМА при най- добрите! Останалите могат спокойно да умират на стълбите на някое лечебно заведение, в линейката, с две думи, изборът е ваш.
  • 32 кога

    6 0 Отговор
    Национална кампания за търсене на отговорност от грабителите на държавата, които са и във вашата партия, кога? Национална кампания водена от МВР, съдебната система и други следствени, правови и финансови институции?
  • 33 Доктор Ох Боли

    0 3 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    Ще ти дам и двойно повече, защото съм сигурен, че няма да я взимаш дълго...

    Коментиран от #44

  • 34 Нинов

    5 0 Отговор
    Дайте, ... да дадем.
  • 35 Пипи Чорапчето

    6 0 Отговор
    Оф бе, Нинова - ми ти хората ги имаш вече - я какви списъци във всеки МИР по 28-30 бройки;))
    Нема да губиш време, че е спешно - пращаш ги веднага на терен;)) И водачите на листи - най-първи, щото личния пример е най-важен!;)

    Коментиран от #40

  • 36 ПРът

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Социалист":

    Алоооо Ниновааа, не програма за доброволци, а програма за разследване на измамата ковид и злоупотребите с нея са пеелившия ти ход! Измамата, която заради един сопол побърка и ограби хората и напълни джобовете, сметките и гушите на сценаристите, режисьорите и актьорите в това театро. Но щом ще организираш програма за доброволци, очеизвадно и ти блажиш от ковида - да си траеш и да подАкваш на измамниците. С колко е захлебила от тях другарката?
  • 37 тва е

    6 0 Отговор
    Влашка циганка , съсипа такава хубава партия !!! Отвличаш вниманието на хората от най важното - БОКО У ЗАТВОРО !!!
  • 38 Бамбука

    3 2 Отговор
    Минаха два избора за НС с машини, не откриха манипулации с много малки изключния, вчера Герб завиха на умряло и БСП се включиха активно в броенето на хартийките. Абе да не мислят че сме забравили за хвърлените чували по храстите ? Пак се прегърнаха старите играчи.
  • 39 Странно

    7 0 Отговор

    До коментар #30 от "д34ет56":

    Баща, майка и малко момченце са застанали пред клетката на слона в зоологическата градина. Слонът е възбуден и малкото дете пита майка си с голямо любопитство:
    - Мамо, мамо, какво е това под слона???
    - Нищо маминото... - отговаря възмутено тя.
    А бащата си мърмори:
    - То и туй за майка ти е нищо...
    Та в тоя ред на раз-мисли ако и туй що вземат медиците, макар да е като ... на слона е нищо, какво ли тогава ще е нещо за тях.

    Коментиран от #51

  • 40 ти как

    8 0 Отговор

    До коментар #35 от "Пипи Чорапчето":

    Къде пък ще ги караш да работят номенклатурчиците и децата ѝм? Те излизат само пред камерите, за стойка и усмивка. Само по вземането на милионите са и по сладките и без съдържание приказки за социални политики. Онези с плоския данък.
  • 41 5 милиарда

    7 0 Отговор
    годишно за здравната системата. Огромни пари, нулев резултат.

    Коментиран от #43, #49

  • 42 Генчо

    7 0 Отговор
    давай Корни поведи хората, дай личен пример в Габровската болница се нуждаят от рамо, или само плямпаш за да си качиш рейтинга, както едно време Гала уш чистеше около ндк ама за пред камерите
  • 43 Де да беше

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "5 милиарда":

    Как така нулев резултат? Ако беше нулев ехеее, песен щеше да е, ама от 1998 г. насам сме с около - 100-120 хил човешки живота годишно, благодарение на усърдните грижи на работещите в здравната система.
  • 44 Ами ...

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Доктор Ох Боли":

    Не бъди толкова сигурен докторе, може да е преболедувал. 😀
  • 45 Ами ...

    8 0 Отговор
    Значи 75 000 души медици не стигат за 8000 болни, та и доброволци. 😀 Голямо "обгрижване" ще падне. 😀
  • 46 За овце

    7 1 Отговор
    Хайде, преди да правим безсмислени акции, да се върнем към основите на медицината. Оставяйки настрана "качествата" на "васкините", медицинската наука казва че: По време на епидемия(пандемия) се преустановяват имунизациите(за всичко). Изолират се таргетните групи. Преустановяват се детските и женски консултации. Преустановява се плановият прием в болничните заведения. Кое от тези неща беше направено до сега? Точно обратното. Бодат се масово хора по време на епидемиологичен пик. Раздават се индулгенции за заразоносителство, непосредствено след набождането("зелени сертификати"). Преболедувалите, но недоказани с измислените PCR-ри, както и здрави хора се тормозят, ограничавайки им достъпа до работните места и принуждавайки ги да висят по лаборатории и да си заплащат тестове. Би имало някакав резон в "мерките", ако не беше доказано със сигурност, че "ваксинираните" са преносители на заразата и се разболяват, не по-малко от ненабодените. Същевременно преболедувалите изграждат траен и напрегнат имунитет. Паникьорските мероприятия при заболяване, което е с леталитет под 0,2% довеждат до колабса на "здравната" система. Подкрепяйки "мерките" и пригласяйки в истеричния "ваксърски" хор, допринасяте за хаоса.
  • 47 Нинова,

    1 3 Отговор
    Бoлницитe ca прeтoвaрeни, лeкaритe и мeдицинcкитe cecтри ca изтoщeни, зaтoвa ce oбръщaм към лидeритe нa другитe пaртии c aпeл зa oбeдинeниe зa Нaциoнaлнa дoбрoвoлчecкa кaмпaния.

    Нека призовем всички лекари,кандидати за президентски двойки и кандидат депутати да влязат като доброволци в помощ на лекарите в ковид отделенията.

    Но за това се иска смелост и отговорност,а тези кандидати със сигурност са страхливци!

    По делата ще ги познаем!

    Народе бдете!
  • 48 Хихата

    3 0 Отговор
    ДругарГата Нонова се изока в стил "Дайте другари да дадем!". Между другото що не каже дали се е надупчила с некоя "вакЦина"?
  • 49 То затуй

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "5 милиарда":

    на времето Стойчо Кацаров я създаде. Да се крадне мазно и леко, а народа да умира.
  • 50 Гената

    1 0 Отговор
    Окей, Корни ! Дайте пример, върнете чедата си от западните университети и ги пратете в ковид отделенията . Така се прави, така е справедливо !
  • 51 бачо е бачо

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "Странно":

    ха-ха-ха...хитро и много достоверно ...така е ... Разтягащите се ,като градски "Икарус" от оно време ... нямааа... Същото, като лакомията -човешка ... иска да лапа и прибере от останалите ...милионо-кратно от колкото може да ...изяде и ...из ..ре ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол