Last news in Fakti

5 Ноември, 2021 09:40 1 773 18

Габриел Вълков пред ФАКТИ: БСП ще се бори за постигане на съгласие с партиите на протеста

  • габриел вълков-
  • бсп-
  • избори-
  • кампания

Всякакви договорки с ГЕРБ и ДПС ще сринат доверието в нас, смята членът на Националния предизборен щаб на БСП и председател на Младежки предизборен щаб в БСП

Габриел Вълков пред ФАКТИ: БСП ще се бори за постигане на съгласие с партиите на протеста - 1
Снимка: БСТВ

- Каква е вашата прогноза за изборите на 14 ноември?

- Това е една изключително важна дата за българска демокрация. България е на кръстопът. На тази дата ще се реши дали ще поемем по пътя на промяната и разумните решения на кризите, пред които сме изправени или ще се върнем обратно към корупцията, несигуността и статуквото. Именно заради това е важно всички да излезем и да гласуваме. БСП като партия с богат опит и експертиза ще бъде гарант за стабилност и промяна чрез разумни решения в следващото управление на страната.

- Очаквате ли отново задкулисни сценарии?

- Не мисля, че ще има задкулисни сценарии. ГЕРБ и ДПС са поставени в изолация от останалите партии и това е единственият начин да променим България. Всякакви договорки с тях ще костват доверието в следващия парламент и ще обезверят хората гласували за промяна на статуквото. БСП ще се държи отговорно в предстоящия парламент и чрез прозрачни преговори ще се бори за постигане на съгласие с така наречените “партии на протеста”, за да може обединени да направим правителство на спасението на България.

- Какви са приоритетите на Младежкото обединение в БСП за тези избори?

- За нас като млади хора основен приоритет са нашите връстници. Ние искаме те да не напускат България, за да търсят по-добър живот в чужбина. Основна цел ни е да променим нашата държава и да я направим едно по-социално, справедливо и осигурено място. Само тогава хората ще имат стабилността да създават семейства и да раждат своите деца у нас, без да се притесняват как ще свържат двата края. Ние сме разработили своя собствена платформа ориентирана към младежите в България. Тя се състои от 4 основни стъбла:

1. “Работни места и социална справедливост”

2. “Образование и култура”

3. “Технологии и иновации”

4. “Спорт и околна среда”

Чрез политиките, които предлагаме по тези теми ще успеем да помогнем на стотици хиляди млади хора, за да живят един по-добър живот у нас.

- Как протичат срещате по места в тази кампания?

- Кампанията на БСП по места върви много добре. В по-големите градове като София, Пловдив и Варна сме малко по-активни, като това се дължи на по-голямата членска маса. В София кампанията ни е изключително силна. Направихме една голяма среща в парка до музея “Земята и хората” с президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова. Всеки ден Младежкото обединение в БСП - София обезпечаваме над 10 шатри на терен. Имаме над 100 доброволеца, който заедно с кандидатите за народни представители раздават агитационни материали и правят срещи с граждани. Също така правим силна онлайн кампания в цялата страна. Чрез тези дейности популяризираме нашите политики, за да достигнат до максимално много хора и те да разберат какво предлагаме от коалиция БСП за България.

- Как ще коментирате действията на служебния вътрешен министър във връзка с купуването на гласове?

- Бойко Рашков се справя много добре с борбата с купуването на гласове. На предните избори се забеляза драстичен спад в тази практика. Това е начинът да се гарантира демокрацията у нас и да се сложи край на диктатурата, която правителството на Бойко Борисов беше наложило в последните 10 години. Министерство на вътрешните работи трябва да предприеме дори още по-сериозни действия, за да се сведе до 0 тази вредна практика. Само така ще успеем да променим България.

- Какви проблеми очаквате в изборния ден?

- Не мисля, че ще има някакви сериозни проблеми на 14-ти. Единственият проблем, който съществува в момента е пандемията от Ковид-19. Тя може да уплаши голяма част от хората и те да не излязат да гласуват. Призовавам всички хора да спазват противоепидемичните мерки, да не се струпват на големи групи, да спазват дистанция и да упражнят правото си на глас. Както казах, тези избори ще са изключително важни за бъдещето на България.

- Има ли в листите за депутати хора от Младежкото обединение в БСП и на кое място са?

- В лисистите на БСП има доста млади хора. Разбира се те трябва да бъдат дори още повече и на по-челни места, защото младите хора са необходимата промяната на България. Ние работим за нашето бъдеще и бъдещето на нашите връстници. Всеки ден се сблъскваме с проблемите, които ни заобикалят и знаем как да ги решим. Всеки един млад човек в политиката е стъпка напред в правилната посока.

Интервю на Сребрина ГАДЖЕВА


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    1 12 Отговор
    С Кирчо ще вземем 150 депутати и ще управляваме сами.

    Коментиран от #3

  • 2 Няма

    2 2 Отговор
    да ви върже !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 прокурорът

    6 2 Отговор
    Абе дека е Слави бре? Ами тошкича?

    Коментиран от #14

  • 5 ФАЛИТИ

    6 4 Отговор
    ЗА КОЙ ИНТЕРЕС , ВАШИЯ ЛИ ИЛИ НА РАДЕВ, КОГА ЩЕ ПОМОГНЕТЕ НА ХОРАТА ЗА ТЕХНИЯ ИНТЕРЕС, ЗАРАДИ ВАС СМЕ В ТАЗИ СИТУАЦИЯ НА ФАЛИТИ , ИНФЛАЦИЯ, ПАНДЕМИЯ И ОТ ГОРЕ НА ТОВА ЩЕ ИМА ДРАСТИЧЕН СКОК НА ЛИХВИТЕ ПО КРЕДИТИТЕ ЗАЩОТО ВАШИЯ ПРЕЗИДЕНТ И НЕГОВИТЕ МИНИСТРИ СКАПАХА ДЪРЖАВАТА ОТ НЕКАДЪРНОСТ.
  • 6 Русенец

    8 1 Отговор
    Кадровата политика на БСП е трагична ! Като гледам кмета на Русе, Пенчо Милков, който от прост юристконсулт заваршил в Русенския университет право задочно, докато е работил по строежите, сега се изживява като втори Стоилов, ми е ясно с какви хора се е обградила Курнелия, съседката по бюро на Гешев !
  • 7 точно така

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    България е на кръстопът

    Предстои цивилизационен сблъсък.
    Кой ще надделее
    - Тези които слушат лУна
    - тези които слушат Лунната соната
  • 8 БКН НА КПСС

    6 4 Отговор
    ПРОТЕСТНИТЕ ПАРТИИ СА НА ОЛИГАРСИТЕ И МАФИЯТА КРАДЦИТЕ НА ЧОВЕШКИТЕ МЕЧТИ И ПАРИ.
  • 9 моля

    3 3 Отговор
    Дайте основателни причини, защо БСП работи заедно с ГЕРБ и ДПС? Както и ИТН, защо работи заедно с тях?
  • 10 ПОМНИМ ПОМНИМ

    8 2 Отговор
    КАК НА ВРЕМЕТО ВАШАТА ПАРТИЯ СЪЗДАДЕ ГРУПИРОВКИТЕ НА МУТРИТЕ СИК ВИС МУЛТИГРУП ИДР. БОКЛУЦИ СТЕ. КАК СИ РАЗДАВАХТЕ ЧЕРВЕНИТЕ КУФАРЧЕТА С НАРОДНИ КРАДЕНИ ПАРИ.
  • 11 нещо

    6 1 Отговор
    За плоския данък? За екостикерите? За съдебната реформа? За корупцията? За ограбилите държавата, които са редови членове и на вашата партия?
  • 12 JEFF

    7 3 Отговор
    Ние от ДПС сме незаобиколим фактор. Всички опити за съставяне на правителство без нас, са обречени. Да говориш срещу ГЕРБ или ДПС е насаждане на омраза към повече от милион български граждани. ДЕМОКРАЦИЯ, а не фашизъм и отрицание, тона ни трябва , другарю.
  • 13 ДСБ БЪДЕЩЕ ЗА БЪЛГАРИЯ

    1 11 Отговор
    БСП и ДБ биха могли да постигнат много.. Това да хора с опит и доверие
  • 14 LOSHIA

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "прокурорът":

    Размитат за тебе.
  • 15 ПОМНИМ

    9 2 Отговор
    МАСОВАТА ПРЕВАТИЗАЦИЯ НАЙ ГОЛЕМИЯТ ГРАБЕЖ НА ДЪРЖАВАТА И СЪСИПВАНЕТО НА ДЪРЖАВНИТЕ И ВЪНШНОТЪРГОВСКИ ПРЕДПРИЯТИЯ И ИЗТОЧВАНЕТО НА МИЛИАРДИ ДОЛАРИ, ЛЕВОВЕ И ДОЙЧЕ МАРКИ. РАБОТЕЩА ДЪРЖАВА Е СРУТИХТЕ, ДОРИ И ФАБРИКИТЕ И ЗАВОДИТЕ СЪБОРИХТЕ ДО ОСНОВИ ДА НЯМА ПОМЕН И ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ТЯХ.
  • 16 Лош ход

    6 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: БСП ще се бори за постигане на съгласие с партиите на протеста.

    Много голяма грешка от страна на БСП!

    Те не си извадиха поука от 46-тия парламент!

    Тези не са партиите на протеста,а са "Улични" партии на уличниците и всяко съглашателство с тях е пагубно!
  • 17 сурогати

    5 2 Отговор
    Какви партии на протеста? Всички сте едно котило комсомолци.
  • 18 Кинжал

    1 1 Отговор
    БСП със сигурност ще повиши резултата си от предишните избори и определено го заслужават. Вероятно и благодарение на тях ще се състави правителство, което да проведе реформите докрай основно с помощта на ПП.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове