Last news in Fakti

5 Ноември, 2021 21:31 5 347 36

Бутнаха опасна сграда във Враца, роми припадат

  • бутната сграда-
  • враца-
  • роми-
  • цигани

Сред живущите в сградата цигани избухна недоволство, като първоначално семействата се бяха наредили на стълбите и отказваха да изнесат багажа си, което наложи част от тях да бъдат изведени принудително

Бутнаха опасна сграда във Враца, роми припадат - 1

Бутнаха рушащата се бивша казарма във Враца и изгониха самонастанилите се роми, съобщиха от Бул Нюз.

Опасната сграда на ул. "Илинден" бе премахната от специализирана техника на фирма "Инекс", а на мястото имаше над 20 полицаи и екип на пожарната.

Бутането на бившата казарма предизвика и голям медиен интерес. Преди да започне събарянето на опасната постройка движението в района бе блокирано и трафикът по трасето бе преустановен за около 10 минути.

Сред живущите в сградата цигани избухна недоволство, като първоначално семействата се бяха наредили на стълбите и отказваха да изнесат багажа си, което наложи част от тях да бъдат изведени принудително, за да може да стартира премахването на бившата казарма.

При извеждането им припадна 56-годишната Жана Цветкова, която сподели, че има диабет, високо кръвно и херния. Веднага бе подаден сигнал на спешния телефон 112, на мястото пристигна екип медици и на жената ѝ бе оказана първа помощ.

В сградата живеят 12 семейства цигани - общо 63-ма души, а децата под 18 г. са 31. Част от ромите нямат адресни регистрации на територията на община Враца и могат да се върнат по родните си места, но не желаят да напуснат.

Въпреки натрупаните задължения за битови сметки от Община Враца и ж.п. секция-Враца осигуряват безопасни жилища на част от тях.

Някои от ромите са с адресни регистрации в други населени места и от местната управа не носят отговорност за тяхното настаняване, а те не желаят да се върнат там, откъдето са дошли.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    61 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Бутнаха опасна сграда във Враца, роми припадат
    Ама сериозно ли припадат роми или като за пред пернатите!?
  • 2 Шопо

    73 0 Отговор
    Ама сградата тяхна ли е???
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 8399

    53 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: че има диабет, високо кръвно и херния

    Това не са заболявания за които се вика 112
  • 5 Една ромка

    67 2 Отговор
    е симулирала припадане, гледах новините....Марийче оправи заглавието и без повече подвеждащи, фалшиви, драматични заглавия...не се научите на журналистика
  • 6 пожелание

    52 1 Отговор
    МАТЕРИАЛА ДА ГО ВЗЕМАТ В ТЕЦОВЕТЕ !
  • 7 ????

    60 0 Отговор
    Голям интерес сред медиите? И за какво е този интерес? Разбирам да са нарушени правата им, да е частен имот, да имат документ че живеят там, а от всичко това нищо не е наред. Незнам българите дали са сеирджии, но джурналистите им са! И кога ще проявят интерес към някой българин, а не към маргиналите, които дойдоха на всички до гуша.
  • 8 WaffenSS

    54 0 Отговор
    Само бомби за тая циганска сган
  • 9 редник

    57 0 Отговор
    "Въпреки натрупаните задължения за битови сметки от Община Враца и ж.п. секция-Враца осигуряват безопасни жилища на част от тях."

    Е, това при лошия соц го нямаше - друго си е демокрацията...
  • 10 АБВ

    49 0 Отговор
    Мръсна паплач
  • 11 Истина е

    40 0 Отговор
    При стара римска традиция ,тази сграда е тяхна окупирана територия. Орките теэса длъжни и плащат за консумативи.
  • 12 Demonaz

    43 0 Отговор
    И преди са го правили. Да измислят нов репертоар мароканците. Като нямаш нищо законно-ВЪН.
  • 13 Ххх

    47 0 Отговор
    Не е ли лицемерно, когато аз напиша ц8ган8н в коментар да се трие, а във вашите статии, тази дума да фигурира? Аз трябва да наричам тези нечовеци- роми, а вие моежеъе както искате. Медиите са на нивото на политиката ни, много писна време е за изнасяне от тая държава.

    Коментиран от #34

  • 14 БУТАЙЙЙ

    32 7 Отговор
    ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БОЙКО , ЗАРАДИ ВАШИТЕ ГЛАСОВЕ
    И НИЕ БЪЛГАРИТЕ СТАНАХМЕ ЦИГАНИ КАТО ВАС И ДОРИ ПО - БЕДНИ ОТ ВАС !
  • 15 ПК инк

    24 0 Отговор
    Такива изоставени сгради винаги създават проблеми на обществото. Мудната администрация на правителство, на ведомства, на общини създават предпоставките за самонастаняване, за пълна анархия при решаването на статута на сградите. И резултатите са това, което се случва не само във Враца, а във всички наши градове.

    Коментиран от #30

  • 16 0000

    22 0 Отговор
    Команчите в сградата на кеча ли са?
  • 17 Леле

    41 0 Отговор
    Не са си построили собствен дом, но имат по 8-9 деца. Аз, като нямам възможности и имам само едно дете, а тези се множат, като зайци и нищо не ги интересува.
  • 18 ббб

    31 2 Отговор
    Преди 12 години направиха в София кв. Христо Ботев повече от 10 блокчета с външна и вътрешна 10 сантиметра фибран изолация! Елате да видите в какво състояние са и то не е от сега, Те ги съсипаха от преди 5 -7 години! Още 5 години и ще трябва да се събарят!! Говоря съвсем сериозно!! Е, след 5 -7 години пак ли ще строят блокчета за ромите ???? Никой не мисли за бъдещето пият, ядът, купонясват денонощно и се женят по на 14 -15 години, и се започва раждането, а новите блокчета не са готовиии ????
  • 19 безпартиен

    31 1 Отговор
    Няма държава която да интегрира този етнос и който политик успее да го направи без принудителни мерки и репресии е готов за Нобелова награда!!!!!
  • 20 комунистче

    20 0 Отговор
    те могат да се върнат, но дали искат, там са като на курорт, планина, река долу до сградата
  • 21 ЕЛАТЕ ХЪХРЯЦИ

    18 0 Отговор
    ИДВАЙТЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ , ПРАЗНО Е !

    Коментиран от #23

  • 22 Постановка

    20 0 Отговор
    Тея щом живеят в казарма, значи се обучават за терористи! НЕплащането е част от обучението!
  • 23 РОМ КАБИНЕТ

    19 0 Отговор

    До коментар #21 от "ЕЛАТЕ ХЪХРЯЦИ":

    В сградата живеят 12 семейства цигани - общо 63-ма души, а децата под 18 г. са 31---------- ОЩЕ 3 ТАКИВА СГРАДИ ДА БУТНАТ И ЩЕ СПЕСТИМ ПАРИ ОТ ИЗБОРИТЕ А И ПРАВИТЕЛСТВОТО НИ ЩЕ Е СИЛНО КАТО ГЕРБАВОТО !
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Настанете ги

    17 0 Отговор
    В народното събрание
  • 26 ОСВИ ЕНЦИЯ

    23 0 Отговор
    И ЕВРОПА ИЗПИЩЯ ОТ ТИЯ РОМЛЯНИ , ТАМ СЕ ИНТЕГРИРАХА В ИЗОСТАВЕНИТЕ СГРАДИ И НЯМА ИЗЛИЗАНЕ ! САМО ЦИКЛОН ,,Б" ГИ ОПРАЯ , ТРЯБВА ДА ГИ НАСОЧАТ КЪМ КОНЦЛАГЕРИТЕ И ТЕ САМИ ЩЕ ГИ НАСЕЛЯТ !
  • 27 Ромопиец

    18 0 Отговор
    Като няма припаднали коняци и текили - пак добре.
  • 28 Само да питам

    10 2 Отговор
    Някои сезира ли БХК да се намесят?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 карамфила

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "ПК инк":

    Администрацията и чиновниците са не да работят помагат и улесняват хората а да водят война с тях и да си получават заплатките.
  • 31 pbdan

    12 0 Отговор
    Как няма да припадне Жана. Тухла по тухла я е строила, голям кредит от банка е взела. Колко собствен труд е хвърлила там и сега на пътя.
  • 32 сноу

    11 0 Отговор
    Много ,ама прекалено много циганин в тая държава и вече не е никаква държава ами един огромен катун
  • 33 питащ

    9 1 Отговор
    Стига сте ни занимавали с протиоправните действия на една маргинилизирана група от българското население, т.н. " роми ". Те са единствено ползватели на блага без да имат някакъв принос за държавата. Те искат единствено и само облаги, които естествено не им се полагат, но така бяха научени от бойко. За това гласуват единствено и само за него да падне някакъв келепир. Да се изисква и от тях да спазват законите на страната, в противен случай да носят съответната наказателна отговорност - самонастаняване в държавни имоти. И калко години ги търпяха там и сега предизборно някой гербаджия разпореди изгонването им и събарянето на сградата. Смешно и трагично в полза на бойко.
  • 34 бай Иван

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ххх":

    Циганин си е циганин и така ги наричат по целия свят Джипси.
  • 35 Врачанин

    2 1 Отговор
    Сградата не е казарма , а е закупена за съхранение на архив.Ромите са настанени там , а не са се самонастанили.Изгориха прозорците и паркета , и на прозорците висяха одеяла. Без ток и вода. Деца в едната ръка с дете , а в другата бутилка с вода. Вода носеха от близката река Лева , а може и да са пили от нея.Мизерията беше потресаваща.Всеки ден минавам от там , така че ситуацията ми е ясна.А журналистите да бъдат точни , а не да подвеждат.
  • 36 БХК

    0 0 Отговор
    Аххъй, ше уморите женъта бей. Азе я знъм тъз хазарма ,знъм че е на ората де съ вотре и трее им я ворнете оти ша ви разчекнат съдебну у Страстбурга
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове