7 Ноември, 2021 14:00 8 649 70

Ивайло Мирчев подаде сигнал до Рашков за кея на Доган на „Росенец“

  • ивайло мирчев-
  • бойко рашков-
  • ахмед доган-
  • росенец

Ивайло Мирчев задава няколко въпроса на Бойко Рашков, които трябва да доизяснят как в последните години кеят нарасна с 270 метра и как се е оказал собственост на „Хермес солар“ ООД

Ивайло Мирчев подаде сигнал до Рашков за кея на Доган на „Росенец“ - 1
Снимка: БГНЕС

Кандидат-депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев подаде сигнал до служебния вътрешен министър Бойко Рашков за синхронизирани действия на министри, зам.-министър, областен управител, нотариуси и ръководители на агенции заради кейовата стена на морския сарай на Ахмед Доган в Росенец.

Според него през последните 5 години, когато кеят нарасна с 3995 кв. м, в незаконното ѝ узаконяване са участвали областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов, министрите на транспорта и регионалното развитие Росен Желязков и Петя Аврамова, заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, директорът на СГКК Бургас и няколко нотариуса.

Ивайло Мирчев задава няколко въпроса на Бойко Рашков, които трябва да доизяснят как в последните години кеят нарасна с 270 метра и как се е оказал собственост на „Хермес солар“ ООД. „На базата на какви документи и доказателства областният управител на Бургас Вълчо Чолаков актува и деактува пристанището и сменя неговите размери?“, пита Мирчев, който е водач на листата на „Демократична България“ в Бургас.

Той изброява поредица от действия на всички замесени лица, за да се направи опит за узаконяването на кея в периода от 2016 до 2019 г. През юли 2016 г. имотът се отписва от актовите книги на държавна собственост и наличният кей се заличава от кадастралната карта по искане на „Хермес солар“. Следва поредица от съгласувателни действия между редица ведомства, сред които МРРБ, Министерство на транспорта и Министерство на отбраната за специализиран ПУП на местността.

На 11 октомври 2019 г. регионалният заместник-министър Николай Нанков издава с одобрение на проекта. Четири месеца по-късно началникът на СГКК-Бургас издава заповед за поправяне на фактическа грешка и одобряване на изменение на кадастралната карта и нанасяне на съществуващия обект в картата, но вече с площ 5838 кв.м. Издадена е и скица за съоръжението. Така се узаконява порастването на кея.

“Налични ли са цитираните документи, доказващи законността на съоръжението, в съставените от областния управител на Бургас актове? Защо АККГ Бургас първо премахва от кадастралната карта съоръжението и после отново го връща, но вече като имот с различни размери и площ? Законосъобразен ли е начинът, по който нотариусът прехвърля кея на частната фирма „Хермес солар“ ООД?”, пита Мирчев, който беше депутат в 45-ото и 46-ото Народно събрание.

Ивайло Мирчев посочва и два нотариални акта със съмнително съдържание, в които са нанасяни поправки. “На базата на какви документи нотариуса е извършил поправка и допълване на посочения нотариален акт?”, пита още той.

“Демократична България” беше инициатор за създаването на комисията “Росенец” в предните два парламента. В тях стана ясно, че само 4 от 18 обекта от комплекса на летния сарай имат разрешения за строеж. Получени бяха достатъчно документи, показващи и доказващи по категоричен начин как свързаната с Ахмед Доган фирма „Хермес Солар“ ООД успява да присвои части от морската акватория на България. Този процес започва през юни 2016 г. и приключва през март 2020 г. с активното съдействие на членовете на две правителства с мандата на ГЕРБ и с министър-председател Бойко Борисов.

В резултат на медийни публикации, прокуратурата се активира и възложи проверка, която към днешна дата нито е приключила, нито са обявени резултатите от нея.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 64 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пацо

    42 80 Отговор
    Тия друго не можаха да измислят и пак претоплената дъвка

    Коментиран от #3, #9, #21, #37

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Споко бе,каун

    32 32 Отговор

    До коментар #1 от "Пацо":

    Рашо е в Началото,за вашата герберска сган газ до дупка,а дупката е с размери 7×4×6 фута!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Фарук

    24 34 Отговор
    Радев и Дуан, верни на всегда
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 МЪЛНИЯ!

    21 46 Отговор
    Фатмака праща Иширети на Доган за изборна УЙдурма
  • 8 хахаха

    22 36 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Искаш да кажеш, когато Прокопиев си сложи негов гл. прокурор.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пак се почна

    19 57 Отговор
    с претопляне на стари манджи. С какво право се месиш частна собственост?Крайно време е някой да те осъди че си пъхаш носа където не му е мястото.
  • 11 Пинокио

    26 48 Отговор
    Ей, дойдат избори и от проДАй България веднага почват с изтърканата плоча - Росенец, ДПС, Гешев и така до откат. Ама в парламента мишки. От алчност и жажда за власт, не подкрепиха ИТН и ся ще са с най-малко дупетати в парламента, а секспартньорите им Мая и Хаджигенчов, ще гледат парламент само по Нова тв.

    Коментиран от #15

  • 12 Barbara Stewart-Stone

    30 4 Отговор
    Морският сарай на Доган да не стане айна военноморска база на САЩ?? Хихихи..
  • 13 КИН-ДЗА-ДЗА

    35 10 Отговор
    Химна на гербаджиите - "КрадИ мЪ,обичам тЪ"
  • 14 Диетолог

    22 19 Отговор
    Ивчо, питай Шиши да ти даде диетата си че скоро няма да можем да те вкараме у кочината НС.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Предизборно, а?

    35 9 Отговор
    До сега защо не го направи бе Мирчев....я подай сигнал и за ТЕЦ Варна ;)
  • 17 КОЛОВАТИ

    35 3 Отговор
    пращай 2 булдозера и сривай всичко бе, не само кея. къф е свинян?? едно прасе с кафяви гащи, един крадлив имбецил. това е станало частно защото свинян го е откраднал, кво да ви се обяснява повече просто българско племе? такива като тулупа,, пеефски и свинян крадат България повече от 20 години. туба бензин и запалка, това заслужават. тотална ликвидация.
  • 18 Ха ха ха ха ха ха

    31 5 Отговор
    Къде е Данчо ментата да ги защитава
  • 19 кондуктор

    35 13 Отговор
    и да се задавите от яд , герберастка сган, Мирчев е прав. затова и тулупа реве по цял ден, спокойноооо тъпоглави герберасти, идва нова власт, слугата гешев е пътник, и после килиите ви чакат, и тулупа, и доган, и пеевски, и шкембе войвода и още знайни и незнайни крадци.

    Коментиран от #20

  • 20 Ха ха ха ха ха ха

    10 1 Отговор

    До коментар #19 от "кондуктор":

    Даааа. Точно
  • 21 ббтулуп

    32 10 Отговор

    До коментар #1 от "Пацо":

    ще дъвчеш на тулупа увяхналата наденица, тъпоглав гербераст. Радев-президент, Петков-премиер, Тулупа-затворник. до един да гушнете букетите,миризлива герберастка крадлива сган.

    Коментиран от #22

  • 22 Mнаф

    9 19 Отговор

    До коментар #21 от "ббтулуп":

    Вижте каква куха манерка ще гласува за Мадев и ПеТков
  • 23 УДРЕТЕ БАЦЕ И АМЕЕЕТ...ДОКАТ ШАВАТ....

    16 10 Отговор
    БАЦЕ И АМЕЕЕТ...ДВАМА ВЕЛИКИ ЛИДЕРИ...АМЕЕЕТ ПРЕДЛОЖИ НА ГОЦЕ БАЦЕ ЗА ГЕНЕРАЛ...ПОСЛЕ БАЦЕ ПРЕДЛОЖИ НА ГОЦЕ АМЕЕЕТ ЗА НАЙ ВИСОКОТО ДЪРЖАВНО ОТЛИЧИЕ...ОРДЕН СТАРА ПЛАНИНА...СЛЕД ТОВА БАЦЕ ПОДАРИ НА АМЕЕТ ЗА РОЖДЕННИЯ МУ ДЕН...ПОРОДИСТО КУЧЕ...КОЕТО ИЗЯДЕ ФАЗАНИТЕ МУ...ЛИДЕРИ СТЕ...
  • 24 Радев

    17 13 Отговор
    Мирчев за пореден път доказа че е платен. " инструмент "
  • 25 Бойко

    14 11 Отговор
    Иво, репчиш се на Тимаджии в Търново, сега на Доган, накрая да няма: Да би мирно седяло, не би чудо видяло!
  • 26 Вярно е

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "ВАКСИНИРАН1403":

    илиев и брат МУ колелдаци и децата конфискация и на жената с тия боклуци от СИК и ВИС наказание!!
  • 27 Стоян

    7 4 Отговор
    Публикувано във факти: "В рeзултaт нa мeдийни публикaции, прoкурaтурaтa ce aктивирa и възлoжи прoвeркa, кoятo към днeшнa дaтa нитo e приключилa, нитo ca oбявeни рeзултaтитe oт нeя."
    Значи не е приключила проверката, ама не били обявени резултатите...
    като ги пишете тези неща не ги и четете?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 7 Отговор
    БМБ е престъпник
  • 30 Преминаващ

    7 13 Отговор
    Мирчев е новия Шиши май хо хо хо
  • 31 ха ха хаааа

    10 3 Отговор
    А Рашко и Румбата пак са хакнали ПИК ..🤭🤭
  • 32 Хомосапиенс

    7 8 Отговор
    Няма ли други важни неща в България та се занимава с кеиове и плажове.

    Коментиран от #54

  • 33 В.В.П.

    13 6 Отговор
    Кеят е държавна собственост..На Доган собствеността да се национализира,,Има нужда от санаториум,за болни хора.Доган и ,карадъйъ,Цонев ,в затвора ,За корупция и злоупотреба с власт..Инак ,бял ден няма да види НРБ,,!!.
  • 34 Стоянов

    13 8 Отговор
    Чудно, колко хора във форума се хвърлят да бранят сараите на Доган! Било претоплена манджа) Ами трябва да се претопля всеки ден, докато не ви уври главата и се усетите, че сте българи, не дьонмета!

    Коментиран от #41

  • 35 LOSHIA

    7 11 Отговор
    ДБ и ИБГНИ са РЕТРОГРАДНИ,МУХЛЯСАЛИ и ПЛЕСЕНЯСАЛИ КРЕАТУРИ на БКП! ТЕ И ГЕРБ са ЕДНИ и СЪЩИ!!

    Коментиран от #52

  • 36 Аиде като започнете нещо го довърше те

    6 1 Отговор
    Иначе не ставате за нищо и не си върши те работа
  • 37 издаде се

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пацо":

    По-пааа , чкай да позная , от герб си браните ортаците и сараите ли хахахаха

    Коментиран от #48

  • 38 Пацо

    1 0 Отговор
    Е то Вълка го направи…,всичко прави на шефа си.
  • 39 📌🇧🇬

    5 7 Отговор
    📌🇧🇬🏴‍☠️ Росенец ще остане в историята на България, ефектът тепърва ще се оценява, това е така нареченият “tipping point”/“the butterfly effect”, 🇧🇬 респект/абсолютно за Ивайло Мирчев и другите участници/протестиращи. Тотален.(:🏴‍☠️🇧🇬📌🇧🇬🏴‍☠️:) Ефектът на пеперудата” е често неразбран феномен, при който малка промяна в първоначалните условия може да доведе до напълно различни резултати. 📌Разбирането на ефекта на пеперудата може да ни даде нов поглед към бизнеса, пазарите и др. 📌🏴‍☠️✨ “Не можеш да премахнеш нито една песъчинка от мястото й, без да я промениш... нещо във всички части на неизмеримо цяло.” - Фихте, Призванието на Човека (1 800 г.)

    Коментиран от #43

  • 40 В.В.П.

    12 4 Отговор
    Един ,неграмотен доносник ,Меди Доганов ,му дадоха най апетитните места в България..И го направиха милионер.Ганювците...Мушете ги в затвора ,и живот и конфискация на собственост .И неговите Подлоги, ,също .ДПС ,да се закрие и ,,Сбогом..Вярвам в ,,Новото начало,,.!! .
  • 41 И ОТНОВО

    7 7 Отговор

    До коментар #34 от "Стоянов":

    Не се напъвай толкова.Хората прекрасно знаят,че ДБ и ДПС са едни същи!Всичко останало е само залагалки!

    Коментиран от #46

  • 42 📌🇧🇬

    4 3 Отговор
    📌🇧🇬 Ето още един превод, 📌🏴‍☠️✨ “Не можеш да премахнеш нито една песъчинка от мястото й, без да (не) я промениш... нещо във всички части на неизмеримо цяло.” - Фихте, Призванието на Човека (1 800 г.)
  • 43 изрод от ГЕРБ

    6 5 Отговор

    До коментар #39 от "📌🇧🇬":

    Ще остане в Историята с това,че Червен Ицко се прави на демократ!!!
  • 44 3.14К

    9 6 Отговор
    Тримата глупаци от снимката трябва да знаят, че този сигнал е за прокуратурата. А през 2016-2017 кой беше правосъдие министър и защо е допуснал това беззаконие? Тия се самоопределят за умни, а тази предизборна пушилка е доста елементарна. Остават тезите ДС, руската тръба, Белене(преди и сега), паметниците и червените линии...Те друга тема нямат.
  • 45 може би

    8 2 Отговор
    На каква база кея нарастнал ли? Ами на базата, че някои са над закона в България, някои имат чадър от корумпирани бивши управленци, които трябва да бъдат съдени.
  • 46 мдааа

    3 3 Отговор

    До коментар #41 от "И ОТНОВО":

    А ти не се напъвай да пишеш лъжи и глупости, за да пришиеш едни честни и достойни хора към мошеници с финансови интереси и мания за палати и сараи.

    Коментиран от #59

  • 47 Мирчо Гладният

    8 4 Отговор
    Толкова е гладен милият шкембелия, че и много стари претоплени манджи плюска!

    Коментиран от #50

  • 48 хахаха😂

    5 2 Отговор

    До коментар #37 от "издаде се":

    Естествено, всичкото това безобразие се върши под чадъра на тогавашните управляващи гербери.
  • 49 СПЕЦов

    6 4 Отговор
    Аз дето скатах близо 2 милиона от ДДС щот съм тарикат да ви кажа невежи, че тоя кей и тоя "сарай" никъде не се водят на Доган! Само Мирчо Шкембето още не е разбрал и гърми сватбарската в небето с халостни патрони да се кефят пияните сватбари от ИБНИ и ДБ!

    Коментиран от #51

  • 50 хахаха🤣

    4 2 Отговор

    До коментар #47 от "Мирчо Гладният":

    То пък вашия шкембелия Тиквоний с неговите конспиративни теории и измислици много хубав.
  • 51 хахаха🤣

    4 1 Отговор

    До коментар #49 от "СПЕЦов":

    Те не се водят, ама се знае под сурдинка на кого са. Манипулациите и номерата им край нямат.
  • 52 щоооо

    4 2 Отговор

    До коментар #35 от "LOSHIA":

    Що бе, щото засават неудобни въпроси ли за грабежите на предишната власт, за престъпното им бездействие или за удобните закони, които прокараха, за да направят грабежа законен?

    Коментиран от #62, #63, #64

  • 53 Кой е виновен за всичко?!

    6 1 Отговор
    В основата на всичките ни беди е липсата на правосъдна система у нас не случайно професионалният доносник Доган е сложил ръка на цялото правосъдие чрез поставяне под зависимост така наречените ни висши магистрати без правосъдие държавата е в застой-държавни поръчки и еврофондове се крадат наполовина народа е обезверен-не гласува което точно иска престъпната власт
  • 54 пфуй

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "Хомосапиенс":

    Еми има, ама оттам тръгват престъпленията и корупцията, злоупотребата с власт и беззаконието.
  • 55 Гражданин

    6 3 Отговор
    Мирчев и ДБ работят за техни си бизнес интереси нищо общо с проблемите на българите
  • 56 Българка

    6 2 Отговор
    Нарастналият с 280 метра кей е незаконен и трябва да бъде незабавно разрушен. Неговото узаконяване от ГЕРБ министри и общинари е углавно престъпление по НК и всички отговорни за това трябва да бъдат съдени и осъдени за"в нeзaкoннoтo ѝ узaкoнявaнe oблacтният упрaвитeл нa Бургac Вълчo Чoлaкoв, бившият миниcтър нa oтбрaнaтa Крacимир Кaрaкaчaнoв, миниcтритe нa трaнcпoртa и рeгиoнaлнoтo рaзвитиe Рoceн Жeлязкoв и Пeтя Aврaмoвa, зaмecтник-миниcтърът нa рeгиoнaлнoтo рaзвитиe Никoлaй Нaнкoв, дирeктoрът нa CГКК Бургac и някoлкo нoтaриуca."
    Очакваме реални и бързи действия
  • 57 Стрелцов®

    8 3 Отговор
    Мирчев, защо не питаш баща си, кой създаде ДПС. Създаде го партията на баща ти-БСП, за да прецака СДС на изборите.
    Мирчев, всички ние, що годе осведомени хора, знаеме, че "семето" ти е "червено", като на всички твои другари от измислената "десница", които играят нескопосано пиесата- "Градска десница" с ръководител Иво Прокопиев с финансовата подкрепа на "Америка за България".
    Докато Вие се занимавате с глупости, Кирчо и Кокорчо Ви откраднаха електората. Това говори колко сте неадекватни и нямате никаква политическа грамотност.
  • 58 bul

    4 3 Отговор
    ФАКТИ !!! НЯМАТА ЛИ СТАТИЯ ЗА ТЕЗИ 228 несертифицирани машини за изборите ??!! ЗАЩО МЪЛЯИТЕ !!!

    Коментиран от #61

  • 59 LOSHIA

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "мдааа":

    Не се сили толкова да не направиш белята,знаем ви що за червени мутанти сте!Не си мисли че хората са прости........................за да не останеш неприятно изненадан
  • 60 Нискочелия

    3 2 Отговор
    Няма ли да подадеш сигнал до Рашков за несертифицираните машини дето ги пази полицията. Мисля че трябва да уведомен какво охраняват подчинените му.
  • 61 Когато

    2 3 Отговор

    До коментар #58 от "bul":

    Хванат Радко и Рашко в измама нищо не пишат. И я няма Майчето с директни репортажи.
  • 62 LOSHIA

    4 1 Отговор

    До коментар #52 от "щоооо":

    А защо си мислиш че с този тъпанарски популизъм ще постигнат нещо,след като се знае Ристьо и Мирчев кои са?!? ДБ и ИБГНИ продадоха вота на младото поколение,като спасиха Гешев от уволнение,Борисов от правосъдие!Има ли някой нормален,който да мисли че това е станало "ей така за няма нищо"?

    Коментиран от #66

  • 63 И като

    4 1 Отговор

    До коментар #52 от "щоооо":

    Ги питаш за Костов и Прокопиев мълчат като Неми. Не били наясно, не са информирани, не е на дневен ред. И все в тоя дух.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 КРОКОДИЛА

    4 2 Отговор
    ПРЕДАТЕЛ Е РАШКОВ И РДЕВ - ЗАТВОР - ВЕДНАГА РАЗСТРЕЛ КАТО ЧЕУШЕСКУ ................
  • 66 Шиши Мирчев

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "LOSHIA":

    Иска да не се пипат 228 несертифицирани машини за изборите!
  • 67 Лапай буя

    1 0 Отговор
    и далдисвай плондер лилав
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Опасно е

    1 0 Отговор
    В една лодка или асансьор не се качвайте с този шопар Или лодката ще потъне или асансьора ще скъса въжетата и ще падне
  • 70 Гост

    0 0 Отговор
    Абе тези друго нещо неможаха да измислят и все с този Росенец ни излизат. Изтърка се вече...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове