8 Ноември, 2021 14:19 3 004 20

Шефът на общинския съвет в Берковица фигурира в сигнал за купуване на гласове

  • деян еленков-
  • избори-
  • купуване на гласове

Шофьорът на немското возило бил разпознат като Калин - помощник в кампанията

Шефът на общинският съвет в Берковица и кандидат-депутат от ГЕРБ за област Монтана фигурира в сигнал, свързан със съмнения за купуване на гласове. Става дума за Деян Еленков.

В документа, изпратен на местната полиция се посочва, че на 4-ти ноември късно вечерта, Еленков бил забелязан да кара бус, облепен с предизборни плаката из празните улици на Берковица. В една от тъмните пресечки изненадващо той спрял, като след него паркирал сив на цвят голф. Въпреки тъмнината, сцената и участниците в нея се виждали ясно, тъй като мястото се осветявало от фаровете на леката кола.

Шофьорът на немското возило бил разпознат като Калин - помощник в кампанията. Според свидетеля, Деян слязъл от буса и заедно с Калин минали откъм дясната му седалка.. Деян подал знак, прозорецът се отворил и оттам била подадена пачка с пари. Деян я взел, отброил парите, след което я предал на Калин. Секунди по-късно добавил и още банкноти. Подателят на сигнала смята, че сумата била дадена от съпругата на председателя на общинския съвет.

Заради съмнението, че може да се касае за купуване на гласове, той се обадил на специалния за подобни сигнали телефон на МВР. Патрулен екип малко по-късно накарал подателя да покаже мястото на срещата. „ Казах, че всичко е станало за минути“, пише той. „На следващият ден бях извикан в РПУ-Берковица и разпитан подробно от Димитър Захариев“, пише мъжът.

Той отбелязва притеснителния факт, че бусът продължил да си „работи“ необезпокоявано и през следващите дни. Заради бездействието, свидетелят бил принуден да се обърне към директора на полицията в Монтана. Според местните хора Деян Еленков – кандидат на ГЕРБ за народен представител, бил в роднински отношения с кмета на Берковица Димитранка Каменова, която също е от партията на Бойко Борисов.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сидера

    22 8 Отговор
    бойко извини се !
  • 2 Бесен Язовец

    19 4 Отговор
    Къде са коментарите под пасквила за бок.лука Паси?

    Коментиран от #14

  • 3 Bnm

    29 5 Отговор
    Е, ГЕРБ купуват гласове...Това новина ли е ?!
  • 4 хахаха

    7 24 Отговор
    Сигнал? хахаха Аз мога да пусна сигнал, че Румен Радев купува гласове. Или доказателства и повдигнати обвинения или предизборни кьорфишеци.

    Коментиран от #17

  • 5 гербаджия

    11 15 Отговор
    Целия бус било облепен в предизборни плакати и купува гласове. Егати нескопосания купувач. Да беше взел и един мегафон да вика, "КУПУВАМ ГЛАСОВЕ". ХАХАХАХАХАХ
    То бива внушения ама вие избихте рибата.

    Коментиран от #19

  • 6 Последния Софиянец

    16 4 Отговор
    По силни от хаоса.По силни в купуването.
  • 7 Бибитко

    23 4 Отговор
    Паяжината на престъпната групировка ГЕРБ-ИПОН е оплела плътно цялата страна. Хилядите лакеи, получили най-различни облаги от цар Тиква, сега правят всичко възможно той пак да се върне на власт, за да продължат те да благоденстват на гърба на бедния и обезправен народ. Цялата тази пасмина трябва да бъде разгонена най-безцеремонно, иначе хаосът и беззаконието, насаждани от Борисов в продължение на 12 години, ще продължат!
  • 8 Активист на БКП

    15 4 Отговор
    Забранете тая престъпна шайка ГЕРБ-СУДЖУК !!!
  • 9 Турлак

    16 3 Отговор
    Идете в съседната община Вършец ,където управлява ГЕРБ феодал.
  • 10 user

    13 2 Отговор
    Е така манипулират идиотите у нас от доста време. За съжаление докато разберат как са ги лъгали на всички ще ни изтънеят джобовете за доста време напред! Ето за една година 2.8 милиарда изтеглен дълг и пълен геноцид над този народ!
  • 11 Миризлив пор

    5 10 Отговор
    А бе ще давам пари за купуване на гласове и ще го направя на улицата??? То верно че не са много умни ама чак пък толкова?
  • 12 БАУРЕНЕ

    17 3 Отговор
    Тия феодали от Монтана,Берковица,Лом,Вършец-са най-големите виновници в северозапада,да е западнал.Няма ли кой да им потърси отговорност.Това се отнася за Враца един кмет направи само една ледена пързалка и тия завалията му повярваха.
  • 13 уаси Тито

    13 2 Отговор
    Кажете нещо ново,тези от ГЕРБ вече са ни известни.Берковица,Вършец,все в един топрак.
  • 14 Копейкин

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    "И те, платените от президента Путин защитават неговия интерес, а именно - той да остане пожизнено на власт. Което не е, разбира се, интересът на Русия. Така че тези партии следва да се определят като русофобски путинофили."

    Коментиран от #16

  • 15 селтак

    3 6 Отговор
    Сигнал свързан със съмнения подаден от анонимен???!!! Рашка кво прайм ся,ше разследваме ли сигнала?
  • 16 Ленин

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Копейкин":

    Копейкин,твоето писание нещо ми намирисва,че преди малко си чел интервюто на Соломон Паси.
  • 17 Градски

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "хахаха":

    В малките градове всички се знаем,така че новината е на 100% истина!

    Коментиран от #18

  • 18 Миризлив пор

    4 5 Отговор

    До коментар #17 от "Градски":

    И след като се знаете, знае се чия кола на кого е и кой слиза от нея. И ще излезе някой на улицата с пачка пари, че и на светлината на фаровете? Айде малко по-сериозно, на такива места къде хората се познават са доста дискретни.
  • 19 Груьо

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "гербаджия":

    МОГА ДА КАЖА ,ЧЕ ДИДО КОСЪМА/ДЕЯН ЕЛЕНКОВ/,СПОКОЙНО СИ КУПУВА ГЛАСОВЕ ЗА ГЕРБ МНОГО ОТДАВНА И ТО НЕОБИЗПОКОЯВАН ВСИЧКИ В БЕРКОВСКАТА ПОЛИЦИЯ ЗНАЯТ,НО СИ МЪЛЧАТ ЗАЩОТО ТАКА ИМ ИЗНАСЯ.ИМАМ ЧУВСТВОТО ,ЧЕ НЯКОЙ ДЕН И С МЕГАФОН ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА ПРИКАНВА ХОРАТА НА ЦЕНТЪРА ПРЕД ПОЛИЦИЯТА ДА ИМ РАЗДАВА ПАРИ ДА ГЛАСУВАТ.
  • 20 факти само истински

    1 0 Отговор
    в Берковица всички копуват и се продават за пари не само гербаджиий тази постановка е скроена само от човек много заинтересован за председателското място в общината за което драпа като магаре на лед и се подвизава и изживява като италянски кино-герой Катани идат местни избори ще ги видите всичките с парите тоя път ще лъснат
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове