Last news in Fakti

11 Ноември, 2021 10:24 1 999 25

Иван Гранитски: На сцената излизат псевдополитици

  • иван гранитски-
  • политици-
  • избори

Те не осъзнават реалния дневен ред на обществото

Иван Гранитски: На сцената излизат псевдополитици - 1
Снимка: БГНЕС

На сцената се подвизават псевдополитици, които не осъзнават реалния дневен ред на обществото. Това каза в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ поетът, публицист и издател Иван Гранитски. Той прогнозира, че и новият парламент няма да излъчи стабилно правителство.

„Общата промяна на геополитическа ориентация на България и общия хаос в Европа,

който последните години се задълбочава, обърка много хора. В този драматичен момент не се появиха истинските народни водачи. Причините вероятно са много – и психологически, и социални. Вече повече от 30 години тече т нар. преход, при който виждаме, че все по-негодни или случайни хора се появяват на политическата сцена, които разочароват и обезверяват обществото. Затова се увеличава и броят на негласуващите, които не могат да видят в нито една политическа партия или личност своите представители“, коментира Иван Гранитски.

Има симптоми на изчерпване на енергията на националния дух,

дано това да е временна ситуация и да се получи ново възраждане, допълни Иван Гранитски.

„Това, което се случва в последната половин година, може да се изрази само с думите на Шекспир в „Макбет“: "И всеки вика и никой никого не слуша. И ужасът е всекидневно чувство...". Имах печалния опит да бъда в по-предния парламент един месец и видях, че хората не искат да си говорят. Няма разговор, няма диалог, само крамоли, разправии, караници, доста печална и неприятна картина. Много малко са хората, които се опитваха да призоват към диалог. Боя се, че и този парламент няма да излъчи стабилно правителство“, подчерта публицистът.

Според Иван Гранитски управлението на държавата е трудно, когато т.нар. политици или държавници не се чуват едни други и не могат да намерят у себе си и разум, и интелект, и отговорност, за да разберат, че дребните политически, партизански страсти, караници и интереси са пагубни за бъдещето на държавата.

„Ако не мислеха с алчност и корист,

още преди 20 години щяха да променят насоката на т. нар. реформи и нямаше да се сблъскаме със сегашната катастрофална ситуация в областта на образованието, здравеопазването, икономиката, националната сигурност. Няма сфера в обществения живот, в която да не виждаме печалните резултати от тези псевдореформи и хаос в държавата. Оттам е и това отчаяние на повечето от българите. Те виждат, че на обществената сцена се подвизават псевдополитици“, каза още Иван Гранитски.

По думите му това не е случайно, като целта е обществената активност да се приспи, за да има лесно управляема маса.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 второ главно

    17 14 Отговор
    Този (май) беше ДС доносник , нали ? Не ,че това което казва не е вярно , но от устата на един ДС доносник , звучи някак ... нелепо.

    Коментиран от #7

  • 2 До Кацаров! Ти ни мислиш за глупави. Ам

    11 18 Отговор
    До Кацаров!
    Ти ни мислиш за глупави. Ама не сме глупави! Пускате преди изборите,че можеш да имаш сертификат ако има антитела, Обаче трябва да имаш над 10 пъти. Отиват хората хем ще плащат за тестове и хем няма да имат сертификат. Ти и Радев ни мислете за глупаци. Ама не сме. Не си правете пиар. Ако бяхте за народа,никога нямаше да наложите това разделение! Не гласувайте за тези. Те не заслужават нашето доверие !
  • 3 така е

    11 7 Отговор
    След псевдо патриотите на ред са псевдо политиците, никога няма да излезем от тази тиня
  • 4 БОРУНА ЛОМ

    17 2 Отговор
    А ДО СЕГА КАКВИ СА? ВСИЧКИ ЗА МРЪВКААААА СЕ БОРЯТ!
  • 5 Машала

    17 6 Отговор
    Абсолютно вярно. И тия лъснати льольовци дето ни ги пробутват....думи нямам
  • 6 Българка

    19 4 Отговор
    На сцената се подвизават псевдополитици, добре! Защо Гранитски не каже истината, че 12 години ни управляваха бандити и далавераджии и затова сме на такова дередже?

    Коментиран от #9, #24, #25

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Лустрация

    9 4 Отговор
    Ако имаше лустрация 80%от лицата който хубликувате тук нямаше са ги има.После не се чюдете защо сме на това дередже.

    Коментиран от #19

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Нямаше Лустрация само в България??

    10 3 Отговор
    Ченгета та от ДС не допуснаха да се случи!! За това не се случиха, Реформи през Прехода!! Иван Гранитски, наясно си, твоята Партия не допусна Лустрация, Корумпира съдебната система и Прокоратурата, за това сме на това положение Дугарю Гранитски!!! Знаеш го всичко това!!
  • 11 Нямаше Лустрация само в България??

    6 2 Отговор
    Ченгета та от ДС не допуснаха да се случи!! За това не се случиха, Реформи през Прехода!! Иван Гранитски, наясно си, твоята Партия не допусна Лустрация, Корумпира съдебната система и Прокоратурата, за това сме на това положение Дугарю Гранитски!!! Знаеш го всичко това!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Койо

    2 1 Отговор
    Господин Гранитски, бихте ли дали точни определения за понятията "политик" и "псевдополитик"?
  • 19 Кольо

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Лустрация":

    Чудете, а не чюдете
  • 20 Сбогом

    0 1 Отговор
    ЗАГИВАМЕ
  • 21 Скрудж

    0 1 Отговор
    Комунизмът е най-красивата утопия , взета от Библията.
    Спете спокойно деца, никога не го е имало и няма да го има.
    Да живее банковият империализъм.
  • 22 Прочел е ДВА вагона книги

    0 2 Отговор
    Но няма яснота, на кой "Господ" се моли. Неизбежно е, отмират, а яко ритат, но до време. Да му се чудиш на "акъла", не е ли взел нещо от книгите?
  • 23 Когато излязоха

    0 0 Отговор
    списъците с доносниците в СУ "Св. Климент Охридски" се оказа, че има хора, които са постъпили в ДС, през 1989 година. И повечето шефове на катедри, факултети са били сътрудници, дори зам. Ректори. Има и много досиета изгорени. Та какви политици, това си беше планиран обир на държавата, и тенденциозно опростачване.
  • 24 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Гранистки го е срам да каже че всичко е благодарение на комунистите И наи лошото е че те продължават да влачат страна към пропаста
  • 25 Клент

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Да е жив и здравий радев и сл правителство Вече в магазините няма опашки стоките са на нормално цена Ток вода парно поетиня бензина нафтата също Народа си стои в къщи до получаването на сметките за плащане Тогава на улицата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове