19 Ноември, 2021 13:22 5 121 38

Лозан Панов: Който и да спечели в неделя, няма да застраши бъдещето на „угоените паяци“ на задкулисието

  • лозан панов-
  • румен радев-
  • анастас герджиков-
  • президентски избори-
  • избори-
  • президент

"В настоящата усложнена геополитическа обстановка, България се нуждае от държавен глава с много ясна геополитическа ориентация", смята Панов

Лозан Панов: Който и да спечели в неделя, няма да застраши бъдещето на „угоените паяци“ на задкулисието - 1
Снимка: БГНЕС

"Не съм изненадан от позициите по темата за съдебната реформа на двамата претенденти за президентския пост на вчерашния дебат. „Анкетата“, която гледахме, защото не бих могъл да нарека срещата между двамата дебат, ни показа, че както проф. Герджиков, така и г-н Радев представляват двете страни на един и същи медал. Този медал продължава да стои в ръцете на Задкулисието".

Това написа кандидатът за президент и досегашен председател на Върховния касационен съд Лозан Панов.

"Всъщност беше ясно, че проф. Герджиков няма да каже нищо различно от тезите на ГЕРБ и ДПС по темата за съдебна реформа. Основното в тях е да се запази колкото се може по-дълго настоящата ситуация, придобила гражданственост под името Статукво. Промените в съдебната система, които проф. Герджиков счита за приемливи, са свързани основно със съдиите, доколкото сред тях все още има достатъчно хора, които са останали независими. Мъглявите идеи, които той хвърли в публичното ни пространство, ме навеждат на мисълта, че Статуквото търси нов формат, за да се справи с независимите магистрати.

Настоящият президент г-н Радев пък е напълно наясно, че темата за съдебната реформа не бива да се докосва, защото докоснеш ли се до нея „пръстите ти изгарят“. Затова и в продължение на пет години прехвърляше отговорността за нея изцяло на управляващите и никога при нито една своя критика не я пипна. Беглият му опит да предложи промени в Конституцията приключи още след консултациите. От снощния дебат се разбра, че в бъдеще време той възнамерява да следва константно досегашното си поведение и да прехвърли отново отговорността на партиите.

Партиите от своя страна ще приемат тази възможност с благодарност, защото те нямат интерес да се борят с корупцията, която самите политици създават", смята още Панов.

"В моята представа именно държавният глава е човекът, който задава приоритетите в държавата ни. Ако у нас корупцията е достигнала чудовищни размери, това доказва, че съдебната ни система не работи. Причините, които пречат на борбата с корупцията са анализирани в докладите на редица международни организации. Темата защо главният прокурор, който и да е той, не се бори с корупцията, а я защитава, не присъстваше във вчерашната „анкета“., категоричен е той.

"В настоящата усложнена геополитическа обстановка, България се нуждае от държавен глава с много ясна геополитическа ориентация. Вчера установих, че настоящият ни държавен глава определено няма такава. Да заявиш, че окупиран Крим е руски, това означава, че подкрепяш нарушаването на международното право. Ако нашият съсед г-н Ердоган, чийто неоосмански амбиции за никого не са тайна, след известно време забие турско знаме в Родопите, на каква международна подкрепа би могла да разчита България с една такава позиция.

Ще припомня само, че непосредствено преди парламентарните избори през юли, г-н Бойко Борисов внезапно отиде на гости на своя приятел г-н Ердоган. Ако отношенията ни с нашата съседка се базират не на една ясна позиция и принципи, а на някакви задкулисни договорки и зависимости, това означава, че рано или късно тези услуги ще трябва да бъдат върнати", смята Панов.

"Проблемите с неясната геополитическа ориентация на България и на г-н Радев, и на г-н Герджиков считам, че са пряко свързан с ширещата се у нас корупция. Затова, който и от двамата претенденти да спечели в неделя, няма по никакъв начин да застраши бъдещето на „угоените паяци“ на Задкулисието и те ще продължат да ни оплитат в мрежите си. Бедата е, че на разкъсвана от корупция клета България ѝ предстои да плува в бурно море, което се надига в геополитиката, а липсата на свободни от външни зависимости лидери може да ни струва твърде скъпо", завършва той.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ааа

    30 13 Отговор
    Не така Лозова сърмичке!
  • 2 Лоша

    19 6 Отговор
    прогноза........
  • 3 Тодор Живков

    44 6 Отговор
    Ти за кого ще гласуваш щом разсъждаваш така значи направо да се отказваме от България да я дарим на комшиите циганите и да се свършва вече.
  • 4 Rambler

    40 8 Отговор
    По добре си режи "лозичката", отколкото да правиш коментари. Видя се как хората те оценяват.
  • 5 сара

    45 8 Отговор
    Угоени паяци е приносът на Панов в оригиналниченето.
  • 6 Пинчо

    39 13 Отговор
    Крим е руски, това е факт!
  • 7 Последния Софиянец

    37 4 Отговор
    Лизане сам нищо няма да направиш!Само заедно всички можем да преборим мафията.Сам ще те смажат като хлебарка.Спри да псуваш всички.
  • 8 чезни с 200

    23 9 Отговор
    тоз е куку
  • 9 ужасена

    35 13 Отговор
    От месец съм в България , и разбрах , че този пуек , и за портиер не става в съда !! Толкова луди на високи и отговорни позиции може само тук да има !
  • 10 Факти

    17 22 Отговор
    Точно така. Олигархията и ченгетата от ДС си остават на власт. Отгоре на това с казаното за Крим България дефакто излиза от ЕС и НАТО.
  • 11 ????

    22 9 Отговор
    Просто замълчи! Нищо не струваш, борбата ти с корупцията е само в твоята глава.. Жалък соросоид ен имплант, като всички в правосъдието. Жалка работа.
  • 12 Айнщайн

    17 1 Отговор
    Братчет за никой да не гласуват призови ги само Турчелята и циганята да излязат да гласуват те ще оправят нещата.
  • 13 КОТарАК

    21 2 Отговор
    кво е точно това задкулисие никой не знае-задкулисие никога не е имало в малка държава като БГ. винаги има предкулисие , което ще ви изкара очите-нещата са много прости и елементарни-вижте кой е придобил нещо с реституция и кои са богатите българи-50% от тях са шмекери! и още 100 по Магнитски да ни изкарат , пак няма да се събудим
  • 14 БАЙ Х@Й‼

    17 3 Отговор
    Този явно не е прочел решението на Кьовеши ‼️ Иначе вече щеше да припка да е пръв "ама аз исках , ама ме заплашваха" ❗
  • 15 За съжаление един наивен човек, който

    14 4 Отговор
    се остави да бъде съсипан. Вместо да се присъедини към отбора на промяната, той явно се е подвел по манипулативно сценарии с тази кандидатура. Беше повече от ясно кой какво ще постигне. Доста кандидати "тестваха" избирателите. Защото друг ефект не можеше и да има. Интересно кой ги дирижира тези разговори с Панов и сие.
  • 16 Спри

    18 6 Отговор
    Лозане спри се.Рушиш каузата.Може и да си прав но може и да не си.Изказванията ти наливат вода в мелницата на мафията.
  • 17 Перо

    17 4 Отговор
    Ред сълзи,ред сополи! Срамота! Човек,без достойнство,не можещ да губи,а такъв не може и да печели! Хр.Иванов излезе пълен глупак,че го номинира за ПреЦедент!
  • 18 РЗИ

    15 5 Отговор
    да го приберат този най-накрая в съответната институция - освен, че е опасен за околните е опасен и за себе си - клиничен случай
  • 19 Коко

    12 1 Отговор
    Истината е в заглавието на тази статия. Уви!
    Но всъщност нищо не се знае. Историята познава падения и от най-високото.
  • 20 гласувайте

    11 9 Отговор
    Поредно силно изказване. Наистина защо мълчеше преди? Защо се активира едва последната седмица? Какво се пречупи? Панов надскочи всякакъв вид еманципация. Радев скъсайте връзки със задкулисието. Самата подкрепа за Крум Зарков е много тревожен знак. Скъсайте връзки с тях и предложете цялостна промяна на съдебната система. Изцяло нова съдебна система по вид и дейност, като американската или други доказали се и работещи съдебни системи. Въпреки това, ще призова да се гласува за Радев и вярвам, че огромната част от обществото гласувала му доверие, ще му даде повече независимост и ясно виждане за проблемите в държава ни.
  • 21 Мемфис

    15 7 Отговор
    Абсолютно прав е! Мафията в България е създадена и обгрижвана преди всичко от бившият ссср и наследника му, а на местна почва от все още действащите структури на ДС. Нито Радев, нито който и да е в това НС са заплаха за червената мафия.

    Коментиран от #25, #29

  • 22 ЪРП

    17 10 Отговор
    С ТЕБ СМЕ ГЕН.РАДЕВ!!!!!

    ПОЗДРАВ ЗА ВСИЧКИ ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИ, КОИТО ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА БЪЛГАРИЯ.....ЗА РОД И РОДИНА:
    Стани, стани юнак балкански

    от сън дълбок се събуди,

    срещу народа отомански

    ти българите поведи!



    Че сълзи кървави пролива

    във робство милий наш народ;

    високо той ръце простира

    да го избави вишний бог!



    И тъй ний много претърпяхме,

    но стига толкоз да търпим,

    да бъдем пак, каквито бяхме,

    ил’ всинца да се изтребим.



    Докога, братя, да се губим?

    Защо да се не съберем?

    Така ли вечно ще се трудим

    и в робство всинца да измрем?



    Я вижте, братя, погледнете

    на ближните нам племена!

    От тях добър пример вземете

    как си прославят имена!



    Станете, братя, вий станете,

    начало покажете вий;

    и сабите си запашете,

    и помощ ще ви се яви.



    На помощ сърби, черногорци

    със радост ще се затекат,

    а и от север храбри руси

    тозчас ще да се появят.



    Догде е мъничка змията,

    елате да се съберем!

    С крака да й строшим главата,

    свободни да се назовем!
  • 23 XYZ

    16 5 Отговор
    Какво всъщност цели с тази статия г-н Панов?
    Вече няма начин някой да гласува за него в този вот, защото той сам провали тази възможност!
    Може би в следващия вот след 5 години ?
    Или по-скоро иска да възвърне предишната си позиция на честен и неподкупен магистрат? Тук нямам мнение, бъдещето ще покаже дали някой ще му гласува доверие, след като има склонност да предава хората, които го подкрепят!?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Грешка

    9 6 Отговор

    До коментар #21 от "Мемфис":

    В случая властта я взема Хамерика за България с Хе..ро Мус...тафа,а Радев е човек на Хилари Клинтън и Байдън....
  • 26 Мислещ

    11 1 Отговор
    Много точен анализ. Ти беше част от статуквото като кандидат-политик, но оценката ти за него е обективна.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Кукуригу

    9 3 Отговор
    И ти си от "паяците",липсват ти само килата...В нашата "правосъдна система"всички от младши нагоре са за махане и директно за затвора!
  • 29 Да почерпат

    9 0 Отговор

    До коментар #21 от "Мемфис":

    68 депутата от отбор А на Хе...ро,Хилари Клин...тън и Бай..дън......Ра...дев е само пионка ....
  • 30 Мунчо

    10 1 Отговор
    Този, преди да го номинират в президентската кампания, ми изглеждаше нормален човек!
  • 31 ежко

    11 1 Отговор
    Лозане,Лозена.. е тези си думи доказваш само едно -ако не си ти, то никой няма да е!А да помогнеш с нещо?Ей така-от добра душа, от убеждение,че така трябва?
  • 32 Ти да видиш

    5 0 Отговор
    Кой си ти ма? Прибери си чаршафите-подаръци от резанки,мазани и ччернелки
  • 33 Верно ли това

    6 1 Отговор
    Т ипонеже спечели и ги застраши. Абе тоз става все по-неприятен тип. Както всеки лузър.
  • 34 Кую

    4 1 Отговор
    Така е. И двамата обслужват чужди интереси.
  • 35 Интелигентен

    1 3 Отговор
    Точно така, точно така си е Лозане ...! Панов !
    Точно така !
    Но, и специално Ти, какво можеш да направиш, въпреки че си на този силно ВЛАСТОВИ ПОСТ ?
    НИЩО, КАТО ЧЕ ЛИ, НЯМА ДА НАПРАВИШ НА ЗАДКУЛИСИЕТО.
    Ей го, Бойко Рашков, кани се, заканваше, сили се , засилва се, и пак ЗАКАНВА СЕ на адашът си Бойко Борисов, че.... ще има съд, осъждане, връщане на пари, ЗАТВОР, че......и че,.... И.....нищо до сега не е направил
    А то, трябва да се започне с 5-6 -10- тина политически убийства.
    Но до днес-- НИЩО, нищо, нищо.
    Че и ти Панов,..... --- трябва мъжественост, сила на духа и на характера, трябва СМЕЛОСТ, трябва РИСК, трябва някой да "си сложи главата в торбата"....Трябва, трябва, трябва.... .....Панов ! Трябват.....топки......да имаш.
    Но и ти си волево, мъжественно и умствено ИМПОТЕНТЕН-- "МЕКА КИТКА".
  • 36 Бай Шиле

    2 0 Отговор
    Лозан Панов трябваше да изясни има ли причастност към дествията на БХК за освобождаването на австралиеца Джок Фрийман.Г-н Панов обществото има къса памет но не чак толкова.
  • 37 Анонимен

    1 0 Отговор
    Ти защо не можа да си втори погледни се в огледалото и ще разбереш Рошасал и брадясал като мафиот за това не успя
  • 38 Въки

    1 0 Отговор
    Лозанчо, разбрах колко си умен, още като се ожени за онази меркантилна селска пръчка Бети Ганева. Очевидно е, че тя ти дава акъл да се цепиш от своите, но никой не обича предателите.
    Нямаш харизма да бъдеш президент и на всички е ясно, че си бил подкупен от гербавите.
    И вземи я подстрижи тази коса късо и стилно, че така изглеждаш като лешояд.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове