Last news in Fakti

20 Ноември, 2021 14:05 2 460 35

Родителски протест в София: Исканията са за присъствено обучение на големите ученици

  • родители-
  • протест-
  • софия-
  • връщане-
  • големите-
  • ученици-
  • училище

Хората коментираха, че мерките в образователната сфера са се забавили, а децата им, парадоксално, могат да отидат на мол, но не и на училище

Родителски протест в София: Исканията са за присъствено обучение на големите ученици  - 1
Снимка: БГНЕС

Родители излязоха на протест днес пред президентството с настояване учениците от 5 до 12 клас да бъдат върнати в училище. Демонстрацията се организира от Гражданското обединение „Да запазим училището като средище за децата“, съобщават от БНР.

Протестиращите блокираха движението пред МОН за няколко минути около 12:40 ч, след което се насочиха към МЗ, където оставиха "посланията" на децата си - рисунки и плакати "Върнете децата на училище незабавно" и "Децата нямат вина". Подобни послания родителите оставиха и пред МОН. Протестът продължава пред МЗ. Движението на автомобили не е блокирано.

Родители коментираха, че мерките в образователната сфера са се забавили, а децата им, парадоксално, могат да отидат на мол, но не и на училище.

Дарина Донева, майка на ученици в 5 и 7 клас, коментира:

"Твърде дълго децата понасят основната тежест на мерките в нашата държава! Твърде дълго слушаме празни обещания как училищата ще са последните, които ще затворят и ще се осигури безопасна среда за учениците. Децата от пети клас нагоре са тотално забравени от министерството! За тях това е трета учебна година онлайн и това повече не може да продължава така".
Магдалена Абаджиева, майка на ученичка в 8 клас, коментира пред „Хоризонт“ негативните последици от онлайн-обучението върху учениците:

„Тук говорим за много сериозни психически поражения върху децата, защото това е трета поредна учебна година. Колко още малко? Това още малко стана едно постоянно състояние. Най-лошото е, че не му се вижда краят. Всичко се стоварва върху нас родителите, защото децата започват да ни упрекват: „Ти нали обеща. Нали щеше още малко само да продължи!?“.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тиква

    20 59 Отговор
    След тестове може. Не да ревете само колко били тормозени с тестовете! Те си бъркат навсякъде, та един тест от носа ли ще им се опре?
  • 2 тралала

    25 7 Отговор
    могат да отидат на мол за пакетче сол, но не и на училище
  • 3 Мислещ

    54 7 Отговор
    И да им бъркат в носа (Доколкото видят това готвят), после и насилствено да ги оваксат (Като не трябва информирано съгласие вече)? КАзвах ви още преди началото на годината, че ви вкарват в капан. Присъствено обучение само като/ако се преборим с фашизма, иначе е фатално.

    Коментиран от #5

  • 4 въпросче

    30 3 Отговор
    Още ще се събират ли плюнки,или учениците ще си бъркат насам-натам?

    Коментиран от #11

  • 5 Лейка

    5 38 Отговор

    До коментар #3 от "Мислещ":

    Ти се бори с фашизма във вас и пии хапчетата. Не ги забравай!

    Коментиран от #10

  • 6 червена коприна

    1 2 Отговор
    Смешно ми ли ти е,затова питаш? Не ти е спешно.
  • 7 Лора

    25 7 Отговор
    Няма нищо смешно,дръжте се сериозно! Проваля се българското образование.
  • 8 Ventura

    28 1 Отговор
    Абе хора, спрете си интернета и протеста Ви ще спечели. И без това изнемогвате от ненужни ограничения! Я вижте ромовете, кой ги тормози за това, че чаветата не ходят на у-ще, а се ровят по кофите и разнасят всякакви вируси! Но същевременно получават надбавки за всяко клошарче!
  • 9 попара

    15 2 Отговор
    Чаветата и подобните им НПО-тата ги пазят.
  • 10 5ко

    17 2 Отговор

    До коментар #5 от "Лейка":

    Ееееей, верно си лейка. Но на тебе и аповете няма да ти помогнат.
  • 11 Дедо Грую

    27 11 Отговор

    До коментар #4 от "въпросче":

    Това с плюнките не е никак смешно. Събират ДНКто на децата, което кирчо се е договорил да го изтъргува предварително. Нали си има свое нпо и е едниствен в управителния му съвет. Не знам защо, но към това с ДНК данните, има огромен интерес в цял свят.

    Коментиран от #13

  • 12 Заю Баю

    12 34 Отговор
    Спряха учениците от училище и заразените намаляха повече от два пъти. Училищата не бива да са развъдник на зараза. Затова в клас да се влиза само след отрицателен тест.

    Коментиран от #17, #34, #35

  • 13 Дедо ви

    33 5 Отговор

    До коментар #11 от "Дедо Грую":

    Аз ще ти кажа защо има огромен интерес към ДНК-то. Защото може да се изработи вирус или бактерия която да поразява хора точно с такова ДНК и да е безвредна за другите. При една война се пуска вируса и той поразява само врага. Това е целта.
  • 14 gost

    23 11 Отговор
    Гадната истина е, че на родителите не им пука за децата им, а искат да се освободят от бремето, наречено целодневно възпитание и грижи за собствените им деца. Това е истинската причина да искат децата да се върнат в училище, а не фактът, че в точно определена възраст децата трябва да се социализират и да придобиват важни социални умения. Днешните деца НЕ ОБИЧАТ да посещават училище и това е всеизвестен факт. Как така изведнъж заобичаха- да не би планините да са се срутили, че така се обърнаха нещата...Просто при пандемията децата не могат да общуват с други деца на тяхна възраст- независимо добри или лоши и чак тогава осъзнаха, че единственото място, в което общуват с връстниците си едва ли не задължително, е училището. Родителите им пък не могат да понасят децата си целодневно- как се изродиха така, и аз не знам, но е добре да спрат да лъжат, че правят това в името на доброто на децата си- всъщност го правите за себе си, егоцентрици такива...

    Коментиран от #18

  • 15 гост

    10 29 Отговор
    Внукът ми е на 5 години в Гърция, 3 пъти седмично му бъркат в носа, внучката - на 13 години в Кипър неделя и срада - тест. Защо там никой не протестира и децата редовно ходят на училище и детска градина. Явно българите от край време са ИНАТЕСТИ МАГАРЕТА С ПРЕТЕНЦИИ!

    Коментиран от #21

  • 16 Госあ

    8 10 Отговор
    Това са герберасти, които искат да разкарат поколението си. Не могат да де понасят едни други
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Тъмен субект

    9 6 Отговор

    До коментар #14 от "gost":

    Очевидно нямаш деца. И може би по-добре с тези разсъждения.

    Коментиран от #20

  • 19 Аз промяната

    5 8 Отговор
    РОДИТЕЛИ Внимавайте не ПРОТЕСТИРАЙТЕ ЧЕ 12 КЛОЗЕТА ЩЕ ИЗПРАТИ БАРЕТИТЕ ДА ВИ ДАДЕ УРОК ЗА ПОДЧИНЕНИЕ БКП ВЕЧЕ УПРАВЛЯВА ИСТИНСКИТЕ МУТРИ ОТ БКП ВИЛНЕЯТ ГРАБЯТ БЕЗНАКАЗАНО БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ КОМУНИЗМЪТ СЕ ЗАВЪРНА С ПЪЛНА СИЛА

    Коментиран от #22

  • 20 gost

    17 2 Отговор

    До коментар #18 от "Тъмен субект":

    Фактите са си факти- родителите не могат да понасят целодневно децата си, масово бягат от отговорността за възпитанието им и все искат да делегират това задължение другиму- на училището, на учителите, на баби, дядовци, само не и да го оставят за себе си. Комуто ползите/ от хвалбите, че има отроче/, нему и вредите- отделеното време за възпитание на детето, чиито родителски права притежава...Иначе е много лесно да се говори, как всеки друг е лош, щото не ти възпитава собственото ти дете...

    Коментиран от #32

  • 21 5ко

    16 2 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Я не ги разтегляй такива щуротии. Животно да го натиснеш се съпротивлява и протестира. Тея там са вече зомбита.
    Уолтър Липман, журналист, двукратен носител на Пулицър казва по темата: - Когато всички мислят еднакво, никой не мисли.
  • 22 LOSHIA

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "Аз промяната":

    Че то от вас по голямо БКП има ли?

    Коментиран от #28

  • 23 Фермер

    4 3 Отговор
    Само Пламен Пасков будителя на нацията.
  • 24 Кацар Стойчев

    7 2 Отговор
    Пълен локдаун за неграмотните орки. Ама пълен!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Смех

    10 1 Отговор
    НАЙ-ДОБРИЯ ПРОТЕСТ Е БОЙКОТА... Да спрат да пускат лаптопа и да видиш как ще клекнат всички... не повече от 2 седмици са достатъчни...
  • 28 Аз ПРОМЯНАТА

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "LOSHIA":

    КОИ СМЕ ТИЯ ВАС И КОИ НИЕ САМО НЕ МИ КАЗВАЙ ДЕЖУРНИТЕ ЛАФОВЕ И ДА ПОПИТАМ ЖИВЯЛИ ЛИ СТЕ ПРЕДИ 1990 ГОД ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО Е БЩП НАИСТИНА КАК ВЪРВЕШЕ ЖИВОТЪТ ТОГАВА ИЛИ ПРОСТО СИ ПИШЕТЕ ТАКА ЗА СПОРТА ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ НОВИТЕ ОПРАВАЧИ РАДЕВ И СИЕ 12 КЛОЗЕТА АТАНАСОВ ИЦЕТО МАЯ ГЕЧЕВ ЯНАКИ И ДА НЕ ИЗБРОЯВАМ СА ОТ ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА ЖИВЕЛИ РАЗПОРЕЖДАЛИ СЕ С БЛАГАТА НА БЪЛГАРИЯ
  • 29 КАТО ОТИДЕТЕ ДА СИ ПУСКАТЕ „ГЛАСА”

    1 1 Отговор
    НА ИЗХОДА НА УЧИЛИЩЕТО ЕКЗИТ ПОЛА ЩЕ БЪДЕ ДВА ВИДА ПЛЮЕТЕ В ПИПЕТКА ИЛИ СЕКРЕТ ОТ😬108%ТОЧЕН РЕЗУЛТАТ👍
  • 30 Корона Дивотия

    5 4 Отговор
    по същия начин едно време ни промиваха мозъците с пионерчета,партизани,ятаци,комунисти,комсомолци и врагове на народа... нищо ново под слънцето...
  • 31 Голями Ученици, ходят пръсъствено на

    5 5 Отговор
    Училище!! Бившия техникум Попов!! Някой гие организирал тези Родители Предизборно!!?? Гербава агитка, да има някакъв Хаус!!! Да има за какво да се Реве от Герберите!!!
  • 32 Shadow

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "gost":

    Най-после точен, откровен и ясен коментар!
  • 33 кайо

    1 0 Отговор
    13 милиона лева бяха похарчени, за да се установят няколко положителни деца.
    13 милиона лева щяха да дадат възможност за лечение на между 100 и 150 деца, нуждаещи се от скъпоструваща животоспасяваща терапия.
    Присъствено обучение?
    След настоящият преход към пост-капитализъм, присъственото обучение ще бъде възможно само за елита. Както и хартиените книги.
    Масовката ще има достъп само до онлайн такова.
    Стойте, и гледайте.
    Светът е кочина!
  • 34 obs106

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Заю Баю":

    Боже , слез и си събери вересиите ....Развъдник? А в градския транспорт в час пик или метрото??? Ами дайте да спрем и градския транспорт и това е- който има МПС или колело има- другите да се оправят.... Нека си тръгнат децата на училище- достатъчно изперкаха и те
  • 35 Мунчо

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Заю Баю":

    Баю, че ти го нахендрим под пухкавата опашчица и че прайме развъдник на заячета. Не пипкай децата да не опариш лапките душице златна.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове