Last news in Fakti

23 Ноември, 2021 14:09 3 077 19

Време било АПИ, "Автомобилна администрация" и КАТ да спрат да бъдат недосегаеми

  • автобус-
  • ам струма-
  • запален-
  • красимир георгиев

Институциите закъсняха с анализа за концентрацията на катастрофи в този участък, заяви Красимир Георгиев

Време било АПИ, "Автомобилна администрация" и КАТ да спрат да бъдат недосегаеми - 1
Снимка: БГНЕС

Експертизи ще покажат какви са причините, довели до трагедията с автобуса на магистрала "Струма", при която загинаха 45 души.

"Сигурно има и шофьорска грешка, и техническа неизправност. Не изключвам и състоянието на пътя да е допринесло за трагедията. Катастрофата е станала в условията на ситен дъжд, който е много по-опасен от поройния дъжд. Когато вали силно се отмива праха, наслоен върху настилката и коефицентът на сцепление е по-добър", каза председателят на УС на Асоциацията за квалификация на автомобилистите Красимир Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

"В такава ситуация няма много възможности за реакция. Трябва да има тотална реформа за качеството на обучение на шофьорите. Време е АПИ, "Автомобилна администрация" и КАТ да спрат да бъдат недосегаеми и да се търси отговорност за тяхната дейност", добави Георгиев.

"Това е невралгичен участък, силно рисков. АПИ какво направи? Трябваше отдавна да изследват пътя, да се установят причините за повишената концентрация на катастрофи. Вече трябваше да има взети мерки. Ако беше направено необходимото, можеше и да не се стигне до трагедията", убеден е експертът.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Познавам

    37 1 Отговор
    Мястото ми е познато много добре. Там съвсем близо да катастрофата има кариера. Излизат директно на магистралата от горски път, под прав ъгъл особено опасно, почти без лента за ускорение, тежки камиони натоварени с инертни материали. Мирише на корупция от към собственика на кариерата. Иначе това не би било възможно да се приеме. Магистралата е постоянно силно запрашена. След този лек дъждец тя е станала пързалка.
    Катастрофата е станала в най заблуждаващата отбивка от магистрала, която съм виждал в България. Тази отбивка прилича на някакъв неадекватен паркинг. Там човек дори през деня за момент се обърква в коя лента да продължи. Буквално веднага след завоя, МПС-то се оказва челно срещу мантинелата и почти няма време за реакция. Знак предупреждение, че има нещо като паркинг липсва. Според мен шофьорът първо се е ударил в разделящата мантинела между магистралата и отбивката и в старанието си да се върне в лентата на магистралата, инстинктивно е завъртял волана на ляво и се е врязъл в мантинелата по средата на магистралата. Човек с инфаркт не би правил такива маневри. Техническа неизправност точно на това място , също е нелепо да се твърди..

    Коментиран от #9, #10

  • 2 пожелание

    43 1 Отговор
    Време е от АПИ да влязат в затвора , защото до сега само са вземали яки заплати ,и са делили окрадени милиони с боко !!
  • 3 русенец

    34 1 Отговор
    Време е да бъдат закрити по причина, че няма никаква полза от тях, а струват скъпо. За реда по пътищата можем да си поканим полицаи от ЕС, примерно немски, но с техните права и немското правосъдие. ... Ако ни стиска. Ако ли не, ще продължаваме да мрем по пътищата.
  • 4 гадно

    35 2 Отговор
    Как какво прави АПИ взимат заплати, бонуси и трупат трудов стаж като всички калинки.
  • 5 Време

    25 2 Отговор
    е за арести ! Потенциални убийци !
  • 6 ХОРИЗОНТАЛНА МАРКИРОВКА 🎽

    16 7 Отговор
    НАЙ—ИНТЕРЕСНО КАК ПРЕЗ ПЕТНАЙСЕТ МИНУТИ ПОКРАЙ ТАЗИ МАНТИНЕЛА ОТБИВКА КАРИЕРА ЗАВОЙ МАРКИРОВКА...СА МИНАЛИ БЕЗПРОБЛЕМНО 3/ТРИ АВТОБУСА НА СЪЩАТА ФИРМА И ПАСАЖЕРИТЕ СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ПО ДОМОВЕТЕ СИ В МАКЕДОНИЯ

    Коментиран от #19

  • 7 БОКОагентБУДАла

    21 2 Отговор
    ГЕйРБАВИ ДРоГАРе ☭ ТУЛУМИ, ТЕЗИ ПЪТИЩА ОТ 12 ГОДИНИ ГИ СТРОИ И ПОДЪРЖА ПОЖАРНИКАРа "БУДА"-ла ☭.
    ВРЕМЕ Е ВСИЧКИ ГЕйРБАВИ КАЛИНКИ ☭ ДА БЪДАТ ИЗЧЕГЪРТАНИ....

    Коментиран от #11

  • 8 мдаааа

    14 1 Отговор
    Време е КАТ да излязат от храсталаците ...
  • 9 Нищо случайно

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Познавам":

    Скроиха ни шапката ,сега вече пътя на Мекедония за ЕС е осеян и с труповете на техни сънародници.
  • 10 сектант

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Познавам":

    като цяло е карал с поне 100 км/ч което също е ефект, включи претоварен автобус с пътници и туби с нафта зареден до горе
  • 11 Товаришч

    3 10 Отговор

    До коментар #7 от "БОКОагентБУДАла":

    Чети бе , кога е построен пътя .. Не само - бау , бау ..
  • 12 112

    14 2 Отговор
    Кат няма. Навремето преди 10 г, решеваха кръстословици в колите, и в града само 4 момчета умни и решаващи кръстосливици, всипко друго назначени от Борисов, през, през министрите на мвр, от бойко методиев и нона мъж жкп, кгб, дс,. Срещу пари от нотариуса калин димитров, брат му във варна мвр, обаждаш се, дава ти пикойния калин на брат си телефона. Уговорка, отиваш, на 4 очи и ставаш полицай, в симеоново. Що за учудване. Навсякъде бе така и за учители по вренето на бсп и дпс, срещу 4 хиляди ставаш даскал на село.
  • 13 УСА боклук

    5 0 Отговор
    Несъобразена скорст.
  • 14 Анонимен

    5 2 Отговор
    Има си специалисти, инженери, двигатели с вътрешно горене, вещи лица, не е наша работа. Има различни версии. Уарил се в мантинелата, имал туби уж с бензин и се е взривилИ, версии различни. Ще има облъчване с месеци, да не мислим за времето, студа, цените по веригите и смъртта на близки, отишли си млади и оставили на младия мъж, две дечица.
  • 15 Хихи

    5 0 Отговор
    Свободни съчинения и налучйване.. За висока скорост, заспиване, а бил пил кафе преди 30, и туби с бензин. Кво правят тия туби пълни при шофьора. Бог да ги прости. Съболезнования! Къде падне огъня там гори И както казваха ни наши близки, щом пътуваш постоянно със самолети, коли, автобуси, трябва да си подготвен и за лошото. А ние които вървим ПЕШ се оглеждаме, като котаракът чизми, да не ни блъсне кола, че виж зиан сме дтанали на бобчо
  • 16 българин

    5 0 Отговор
    Писано ли ти е, не можеш да избягаш от лошото. Един сънувал сън лош и решил да не ходи на работа. Легнал в леглото и от гардероба паднал огромен камък и умрял човечеца. С раждането на всеки му е писано, казваха старите, нищо че тук не сме съгласни но щом стари хора, които живяли вряли в живота.. Та неприятен Черен Ден За загиналите и близките им. Искрени съболезнования.
  • 17 Анонимен

    7 0 Отговор
    Трябва нещо да се направи, промени в закона. Да има чук и ако имаше можеха да се спасят, но с голи ръце, няма как. Има шофьори карат с превишена скорост от точка А до точка Б, карайки с едната ръка, а с другата говорят по телефона. На запад е забранено, а и следват огромни глоби.
  • 18 Притча

    5 0 Отговор
    За АПИ, АПК /агенция за пътен контрол/ ХАПИ и безброй знайни и незнайни държавни служби и службенца:
    12 БОЖИ ЗАПОВЕДИ НА "ДЪРЖАВНИЯ" ЧИНОВНИК
    1. Защо трябва да се върши нещо, след като заплатата върви и без да се върши.
    2. Ако свършиш нещо понеже си "калинка" може да сбъркаш и тогава няма ДМС, 13.. 15 заплата. За това си трай!
    3. Прехвърли гражданина на колегите, стига са мързелували и се оттърви от работа и отговорност.
    4. Ако началството пита защо не работиш вълшебните думички са : Не съм сезиран по надлежния ред.
    5. Разкарвай и мотай гражданина до като се усети, че трябва да намаже филията.
    6. Оглеждай се, ослушвай се и при всеки сгоден момент КРАДИ!
    7. Не забравяй шефа и той е човек и тоя яде филии!
    8. Когато си на бюрото винаги гледай втренчено в компютъра дори да редиш пасианси!
    9. В Коридора, никога не ходи с ръце в джобовете, носи лист, дори празен, върви бързо и гледай замислено, началника ще го оцени!
    10. Ухажвай колежките, все нещо може да падне!
    11. Не се плаши, даже и да сгафиш и те хванат, най-много да те преместят на по-харна длъжност!
    12. Най-важното: НЕ СЕ СТРАХУВАЙ, КРАДИ НА ПОРАЗИЯ, ДО СЕГА ДЪРЖАВЕН ЧИНОВНИК ОСЪДЕН НЯМА!
  • 19 Шофер

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "ХОРИЗОНТАЛНА МАРКИРОВКА 🎽":

    Колега, а стига глупости, моля те. Това, че някой е успял да мине без да се утрепе, не означава, че пътят е безопасен. Хайде включи мисълта малко...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове