Last news in Fakti

25 Ноември, 2021 06:30 3 700 27

Румен Петков: АБВ участва в пет работни групи, задължително трябва да има кабинет

  • абв-
  • румен петков-
  • преговори-
  • правителство

Това не бива да става безпринципно и с търгашество, заяви председателят на партията

Румен Петков: АБВ участва в пет работни групи, задължително трябва да има кабинет - 1
Снимка: БГНЕС

ПП АБВ счита за задължително формирането на правителство. Това заяви пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков.

Той подчерта, че това не трябва обаче да става безпринципно и на основата на търгашески аргументи, но на основата на това, което гарантира съвместната работа и това, което гарантира резултати, основани на обществения интерес.

„Гарантиране на социалната справедливост, на базата на възможностите към момента, гарантиране приходите на гражданите, спасяване на бизнеса, гарантиране на енергийната сигурност на държавата и бъдещето на България, гарантиране на силната държава – в социалната сфера, здравеопазване и образование, култура и културно-историческо наследство и икономиката“.

Петков припомни дългогодишната позиция на АБВ за отчетливо участие на държавата в икономиката. Той посочи, че партията със свой представители, чрез КП „БСП за България“ участва в пет работни групи в преговорния процес – Владимир Маринов, народен представител и зам.-председател на АБВ – земеделие, проф. Любомир Халачев – култура и културни политики, ген. Михо Михов – отбрана и сигурност, Антон Коджабашев – спорт, спорни политики, доц. Георги Кючуков – външна политика на България.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мислещ

    14 1 Отговор
    Ъъ, "задължително трябва да има кабинет" как точно кореспондира с "Публикувано във факти.бг: Това не бива да става безпринципно и с търгашество"?
  • 2 Задължително

    29 1 Отговор
    трябва да спреш да досаждаш !
  • 3 Българка

    30 2 Отговор
    Извинявам се за невежеството, тоя от позиция на какъв говори, че и го публикуват? Не ми казвайте, че се е намъкнал в НС с квота на БСП, защото когато спра да се смея, ще рева седмици.
  • 4 Ъъъъъ

    26 1 Отговор
    Пикаещия фонтан има ли право да се показва въобще
  • 5 Любопитство

    26 2 Отговор
    Само да питам - този тежък алкохолик кого представлява в преговорите?
  • 6 Сивата чапла

    6 13 Отговор
    Сигурно има основание да бъде плют Румен Петков,
    но като цяло е човек с опит и знания.

    Да питам обаче за отношението му към
    зеления сертификат и
    задължителната ваксинация на всеки 6 месеца.

    После още въпроси, засега само това.

    Коментиран от #10, #21

  • 7 Щом тоя

    19 2 Отговор
    Участва нищо добро не очаквайте! Тоз и Първанов ще ни пробутват руски енергийни интереси с цел собственото им облагодетелстване под предлог за доброто на България. После що БСП имали такъв резултат?
  • 8 Значи

    19 3 Отговор
    Разбирайте безпринципно и с търгашество. Това е искал да каже Румбата.
  • 9 Влади

    11 4 Отговор
    Пиянде мафиптско , задължително трябва да спреш да пиеш , че се излагаш , дали ще има кабинет зависи от партиите които са в парламента , а не от тези които не прескочиха
    4 % бариера като АБВ , и ти си за затвора като министър на вътрешните работи да се срещаш в дупница с братя Галеви да обсъждаш разпространениетоо на наркотици в района , бери си лайката мафиотска и ти влизаш в затвора с Буци , Цацаров , Гешев и Младен Маринов

    Коментиран от #12

  • 10 Българка

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "Сивата чапла":

    Сама да ти поясня, тоя първо е бил кмет на Плевен, тогава са му първите обвинения за присвояване и злоупотреби + безстопанственост. Оправдава го негов роднина висш съдия. Вече натрупал парички , става политик и сигурно му знаеш "постиженията".От миналото не може да се скрие.
  • 11 Simo

    22 3 Отговор
    Тея помияри от АБВ в какви 5 работни групи участват? да не копаят канал за септична яма ?
  • 12 За сведение

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "Влади":

    Те участваха с БСП в коалиция на изборите

    Коментиран от #14

  • 13 Скакауед

    12 3 Отговор
    Тия от АБВ не бива да се допускат до какъвто и да е допир с властта! Като бивши подлоги на гробарите би трябвало да бъдат тотално изолирани! Особено тоя и бившият президент Гоце...
  • 14 Влади

    10 3 Отговор

    До коментар #12 от "За сведение":

    Гласуваш за БСП , получаваш братя Галеви народни представители , другия път БСП под 4 % , Курнелия оставка и затвор !
  • 15 Харесвам 🎃, само сготвени

    9 1 Отговор
    Този още не е изтрезнял от това, че с 0,... практическа електорална тежест, има 5 депутати в коалицията на БСП (от 26!!!, Нинова да не е започнала да пие?!?), тръгнал и мнение да налага.
  • 16 Стоян Хлебаров

    18 1 Отговор
    Румен Петков,до вчера плюеше по "Продължаваме промяната",а днес,когато му замириса на власт,започна да им върти опашка и да има претенции! Що не одиш да пикаеш в шадравана,ами се занимаваш с това,което не можеш?!
  • 17 Христо от Ерусалим

    5 1 Отговор
    Да дойде шекспировия фортибранс от ХАМЛЕТ и ведно с останалите вмирисани политически трупове да измете от политическата сцена и този тип.Искал пак власт партията му да управлява отново страната даже и в комиси участвала.Сигурно назидателно ще търси консенсус .Съвети ще дава,социални и особено енергйни и ще е навсякъде там където става въпрос за пари.,,Ти парице ,ти всесилная царице.Байно нямаш ли парица, ти си просто диване и какво ли още не/Петко Славейков/Знае ги тия ми ти работи Румен и не е диване.
  • 18 Румен Петков колко човека сте в АБВ??

    11 0 Отговор
    Плюеш на ляво и дясно, чудих ме се какво искаш, ако знаеш и ти самия!!
  • 19 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    Точно това е най-лошото в едни преговори - да има НЯКОЙ предварително ИЗИСКВАНИЯ И ПРЕТЕНЦИИ.
    И ако те бъдат удовлетворени при самите преговори , в последствие ,голямо чудо ще е, да няма кавга и "разтрогване на брака".
    Ха дано се разберат и започнат сериозна работа по промяната. За подмяната сме наясно - вече 32 години я дъвчем и в.....калта !!!
  • 20 Братя Галеви

    3 1 Отговор
    Няма да ти дадем процента от продажбата на белото. Вече си господин Никой.
  • 21 Прав си

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Сивата чапла":

    Има опит в далаверите.
    И знания как да краде.
  • 22 пешо

    6 1 Отговор
    като какви участват абв

    Коментиран от #23

  • 23 Здравко

    2 4 Отговор

    До коментар #22 от "пешо":

    АБВ са алтернативата в ляво!Имат много кадърни млади хора,но за съжалиние,такива като Р.Петков са на път да я унищожат!

    Коментиран от #25

  • 24 Гербер

    1 0 Отговор
    Айдееее и тези търгаши се наредиха на опашката
  • 25 Откакто Мангъров влезе в

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Здравко":

    АБВ ми се сринаха тотално в очите. Привлякоха го само и само, за да им докара гласовете на антиваксърите, но опитът беше неуспешен. Не прескочиха бариерата на предните избори и може би затова сега са влезли отново в коалиция с БСП ако е вярно това. Иначе не зная от позицията на какви биха участвали в преговорите хора от АБВ. Ама ако и с гласовете на АБВ БСП е взела толкова нисък вот си е наистина позорна загуба.
  • 26 теодор

    0 0 Отговор
    КОИ БЯХТЕ ВИЕ БЕ ОПИКАН?
  • 27 КРАДЦИ ЗАТВОР

    0 0 Отговор
    ЗА КАКВО НИ Е КАБИНЕТ - ДА КРАДЕ ЛИ ! ТАКА СИ Е ДОБРЕ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове