25 Ноември, 2021 12:42 3 794 20

Следовател: Предната врата е изхвърчала, но пламъците не са позволили на хората да излязат

  • следовател-
  • предна врата-
  • изхвърчала-
  • пламъци-
  • хората

Има следи от спирачен път, шофьорът е реагирал преди удара с мантинелата

Следовател: Предната врата е изхвърчала, но пламъците не са позволили на хората да излязат - 1
Снимка: bTV

„Има следи от спирачен път, водачът е реагирал преди удара с мантинелата. От показанията на свидетелите става ясно, че той се е отклонил в дясно незнайно защо и се е нанизал в тази мантинела. Предполага се, че може да е изпаднал в лека заблуда и е предприел завиване надясно в отбивката за чешмата“.
Това обясни на брифинг Мариан Маринов, следовател в Националната следствена служба и ръководител на екипа следователи, които работят по случая. Непосредствено след удара са започнали интензивни пламъци в дясно и след спиране на автобуса много бързо вътре се е задимило.

"Хората са правили опити да отворят прозорците, но неуспешно. В момента на удара предната врата изхвърча и е намерена встрани на отбивката. Въпреки че няма врата, там вече е имало огромен пожар и никой не е можело да премине. Всички са се струпали към средната врата. За жалост автобусът изкъртва и лявата мантинела. Продължавайки да се движи, той попада между двете мантинели на двете платна, които са с неговите габарити. Задната врата се оказва затисната от мантинелата“, обясни още Маринов, цитиран от bTV.Към момента вероятната причина за запалването е откачената островна мантинела, стърженето ѝ по асфалта, което е предизвикало кълбо от искри. Вследствие на тях течностите на автобуса са се възпламенили и са предизвикали интензивното горене.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ей си боко

    9 7 Отговор
    Магистрала Тракия,хай уелл то хелл!!!

    Коментиран от #6

  • 2 яко ни лъжат

    45 7 Отговор
    ДВИГАТЕЛЯ И РЕЗЕРВОАРИТЕ СА ОТЗАД. ЗАЩО СИЛАТА НА ОГЪНЯ Е БИЛ ОТПРЕД И В БАГАЖНОТО?!????

    Коментиран от #7, #8

  • 3 КОТарАК

    27 1 Отговор
    чудно пък как точно тоя автобус излезе нерегистриран...мътна и кървава история е тая фирма

    Коментиран от #15

  • 4 Българка

    19 5 Отговор
    А дали е доказана последователността в така споделените данни. Не е ли възможно първо да е бил взривът, спирачен път, удар в дясна мантинела и след това автобусът отива в ляво. Как ще обяснят, че още не се знае има ли пътник, който се е прикачил в един от другите три автобуса, съмнително мълчи за съществуването си........
  • 5 гадно

    21 3 Отговор
    Какви течности на автомобила тубите ли има предвид. Тоя автобус още малко и ще го искарат като рафинерия.
  • 6 Ей си Боко диси

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "ей си боко":

    Печатна грешка,а именно хай уей то хелл!
  • 7 Защото

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "яко ни лъжат":

    отпред в багажното отделение е имало голямо количество турски бензин.
  • 8 гадно

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "яко ни лъжат":

    Струва ми се, че грешиш общо взето резервоарите не са близо до двигателят за да не стане запалване, нещо друго е причинило този ужас.

    Коментиран от #18

  • 9 Мдааааа

    21 4 Отговор
    Лoшo нeщo e кaтacтрoфaтa, зaгинaхa 45 чoвeкa. Cигурнo пoнe oщe 10 дeнa вcички мeдии щe кoмeнтирaт тoвa. Oбaчe нaли знaeтe, чe вceки дeн у нac умирaт oт кoвид хoрa кoлкoтo oт 3 дo 6 тaкивa кaтacтрoфи. Иcтинcкaтa кaтacтрoфa e, чe нaшитe лeкaри НE мoгaт дa лeкувaт бoлнитe. В Дaния при cъщoтo нaceлeниe кaтo нaшeтo имa пoчинaли oкoлo 2800 чoвeкa, a у нac ca 28 000. Дeceт пъти пoвeчe. Eтo тoвa e кaтacтрoфa.

    Коментиран от #12, #19

  • 10 анониме

    8 0 Отговор
    ОТ ПРЕДОСТАВЕНИЯТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ ОТ ВЧЕРАШНИЯ ДЕНГЛЕДАЙКИ ЗАДНАТА ЧАСТ НА ВСЕКИ ЩЕ НАПРАВЯТ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ОГЪНАТИТЕ ЛАМАРИНИ ПОД ЗАДНОТО СТЪКЛО КОИТО СЕ НАЦЕПЕНЕ И ОГЪНАТИ НАЗАД.ТАКОВА НЕЩО МОЖЕ ДА СЕ ПОЛУЧИ САМО ОТ ВЪЗНИКНАЛ ВЗРИВ. ВЗРИВ МОЖЕ ДА ИМА ОТ ЗЛОНАМЕРНО ДЕЙСТВИЕ НА ЗАИТЕРЕСОВАН ЧОВЕК .АКО ТОЗИ Е ОСМИЯТ СПАСИЛ СЕ ТО ОСТАНАЛИТЕ ЖИВИ НЕ Е ВЪЗМОЖНО ВЕЧЕ ДА СА СПОДЕЛИЛИ СЪС СЛЕДОВАТЕЛИТЕ И ДА СА ОПИСАЛИ ПОДРОБНОСТИТЕ!
  • 11 бббб

    7 1 Отговор
    Защо никой не казва този шофьор минавал ли е по този маршрут с автобуса? И как другите три автобуса са минали нормално, а този дерайлира , човешка грешка и менте автобус
  • 12 ТрагедияКапитал

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мдааааа":

    ама ние всяка година правиме реформа в медицината, образованието, финансите ... нас не ни интересуват човешките животи и съдби. Като питаш политик за конретен проблем: той не отговоря: "ще го решим чрез този и този метод" ... а лаконично само заявава: ще отделим млн./млрд. за това.... и забележете, те не са заинтересувани да разрешат проблема, а са заинтересувани да отделят пари и проблема да остане, така че после пак да кажат, че го решат с нов транш. Това е Капиталът, когато хартиите са над разсъдъка, случват се трагедии, но капиталът се възползва от тях за да ги капитализира добре.
  • 13 как така

    3 3 Отговор
    Нямало ли е начин да минат през огъня? Толкова ли пък е бил огромен пожарът? По-добре изгаряния. Или всички са се паникьосали? Не е ли могла да се отвори средната врата по какъвто и да начин, с разбиване от горна страна, да се получи нещо, като лост.
  • 14 Чипиран

    15 2 Отговор
    Кои течности на автобуса са се възпламенили и изгорили за 5 минути всичко живо.Тези течности могат да бъдат само две--Бензин или Напалм.При тях е възможно да има експлозия и да изгориш с 1000градуса за 5 минути.Абе вие ваксинираните да не сте чипирани срещу мисловна дейност.Какъв експерт можеш да бъдеш,като ми пишепш за някакви течности без да се конкретизираш.Ами тези течности са причина,за смърта на 46 човека.

    Коментиран от #17

  • 15 наблюдател

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    до3 и ако беше регистрирана щяха да са живи ли
  • 16 Виталия

    3 4 Отговор
    Пожарогасители няма ли в автобуси, пътуващи н дълги дестинации?
  • 17 Hoho Boho

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Чипиран":

    Прав си. Само да добавя
    "В момента на удара, въпреки че няма предна врата, там вече е имало огромен пожар"
    Т.е. в същата секунда...
    Почвам да се чудя кое се е случило по-напред - пожарът или катастрофата
  • 18 Буха

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "гадно":

    Ти нафта палил ли си?
  • 19 Буха

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Мдааааа":

    Иди си прегледай статистиките на психиатър!
  • 20 9999

    0 2 Отговор
    Срам ме е, че този невинен човек ще плати и с името си, освен с живота. На него ще стоварят вината за катастрофата и загиналите млади хора и деца; истината е, че всичко се дължи на цяла поредица от недомислици/зона за отдих в завой, без видимост и без осветление, висок бетонен бордюр, некачествена и дефектна мантинела, смяна на магистрала със скоростен път/ и лоша поддръжка на пътя /отвратителна маркировка, липса на светлоотразители по мантинелата, изкъртени и идиотски подредени знаци/. Съвкупността от всички тези обстоятелства, ведно с времето за пътуване /което изобщо не трябва да се осъществява и на митницата трябваше да бъде спрян автобуса, защото не може да се возят с автобусдеца през нощта/, лекия дъжд, мъглата, обуславят загубата на ориентация у шофьора, съответно движението в най-дясна лента, сблъсъка челно с мантинелата /къде са варелите с вода или дори амортизаторите, каквито слагат в нормалните държави/. Позата ни на щраус, заровил глава в пясъка, няма да помогне с нищо. Тази тежка катастрофа няма да предизвика промени в институциите, наредбите, законите, пътната поддръжка, така както и катастрофата до Своге нищо не предизвика. И неминуемо ще има нови ужаси с автобуси. Само който не се е возил с нашите превозвачи, не знае колко по зле са от тригодишния македонски Мерцедес, шофиран от водач с близо 30 години опит.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол