26 Ноември, 2021 06:35 2 587 33

Красимир Янков: На тези избори спечели популизмът

  • красимир янков-
  • бсп-
  • преговори-
  • аец белене-
  • избори

Изненадан съм от задния ход на БСП за АЕЦ "Белене", заяви председателят на "Българска прогресивна линия"

Красимир Янков: На тези избори спечели популизмът - 1
Снимка: БГНЕС

"Популизмът е най-печеливш на тези избори. Преговорите за коалиционно споразумение показват, че той е спечелил, но не знаят сега какво да правят. Единствената партия, която трябва да разширява социалния стълб, също влезе в коловоза на популизма".

Това коментира председателят на "Българска прогресивна линия" Красимир Янков в студиото на "Денят ON AIR".

Бившият социалист се изненада от задния ход на БСП във връзка с АЕЦ "Белене".

"Странно е това поведение, когато на дневен ред е цената на тока. Абдикацията от АЕЦ "Белене" е видима от страна на БСП. Не разбирам кой може да е срещу строителството на нова ядрена мощност. Това обрича България на непосилни цени на електроенергията. Всеки, който е против ядрената енергетика, работи за това в България да не се живее добре", заяви Янков.

Темпa на преговорите ще определя победителят в изборите "Продължаваме промяната", убеден е учредителят на ДСБ Борис Станимиров.

"Все още е много неясен обликът на тези хора. Преговорите са един хитър политически ход от страна на победителите - да принудят останалите за споразумение. Очакването на гражданите е да има правителство. Ще бъдат поети публични ангажименти, от които на следващ етап по-трудно малките партии ще могат да се отметнат", заяви Станимиров пред Bulgaria ON AIR.

И двамата събеседници са категорични, че новото правителство няма да има 100 дни толеранс.

"Това, че правителството няма да има и ден толеранс, е предизвестено от приемствеността от служебния кабинет. Ясно е, че някои от служебните министри ще продължат мандата си в редовното правителство. А в него печеливша е само голямата партия. Позитивите ще са в нея, а негативите - в малките коалиционни партньори", смята Красимир Янков.

Той не вижда готови стратегии за управление на кризите по сектори. Гостите определиха като основен приоритет приемането на Бюджет 2022.

"Не очаквам финансов катаклизъм по отношение на бюджета за следващата година. Подозирам, че отклоняването на темата е тактически ход. С преговорите по други теми се ангажира общественото внимание, а бюджетът е истинското изпитание. Очаквам да го внесат бързо и да започнат дебатите и гласуването му", каза учредителят на ДСБ.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе и тия

    25 10 Отговор
    Ще изиграят едно КЪРВАВОТО хоро и ще си ходят. С торбите с парите.
  • 2 Стоичков

    35 11 Отговор
    Красимирчо,ти ко спичели? 0,00001% фана ли?

    Коментиран от #11

  • 3 666

    36 23 Отговор
    НА ТЕЗИ ИЗБОРИ СПЕЧЕЛИ НАРОДА! ХОРАТА СРЕЩУ МАФИЯТА !

    Коментиран от #6, #13, #18, #20, #24

  • 4 М вън

    30 17 Отговор
    Спечели България! Чекмеджан ще отговаря за престъпленията си...

    Коментиран от #7, #8

  • 5 Българка

    21 26 Отговор
    Не съм очаквала да го напиша, но тоя е прав. Самото негово говорене си е популизъм, но е прав. В момента се усеща повсеместен управленски вакуум. Служебните се ошумоляват дали ще станат редовни и не правят нищо, за да не сбъркат. ПП изтрезняха и разбират, че преди да започнат бясната кражба, ще трябва да поработят , а не знаят как, защото мащаба е друг. За фатмака всякак е добре, той си има още жокери, а ако всички се провалят, има опцията да иска президентско управление. И те така.

    Коментиран от #19

  • 6 РЕАЛИСТ

    20 8 Отговор

    До коментар #3 от "666":

    То и на миналите избори така говорехте. Народът се хвана за Слави, сега се хвана за други медии и така ще я кара. " Всяко чудо за три дни" е казал народът. Статията на Кеворк в Афера обяснява нещата.

    Коментиран от #10

  • 7 После Софиянец

    11 7 Отговор

    До коментар #4 от "М вън":

    Вярвай си, на никой не пречиш, очаквай скоро и феята на зъбките.
  • 8 РЕАЛИСТ

    17 3 Отговор

    До коментар #4 от "М вън":

    Не искате подобряване на живота в България, а търсите само отмъщение. Горко ѝ на България с такива управници. Това е искал да каже авторът на " Моби дик". Жаждата за отмъщение, води към гибел.
  • 9 Скакалец

    26 8 Отговор
    Янков е известен бордаджия,един от купените от Боко марокански скакалци от БСП.
  • 10 Леле!!+

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "РЕАЛИСТ":

    Кеворк?????
  • 11 РЕАЛИСТ

    10 7 Отговор

    До коментар #2 от "Стоичков":

    Важното е , че е прав. На референдума 27.01. 2013 народът с 60:40 ясно е гласувал за изграждане на АЕЦ Белене. Не бил легитимен, щото избирателната активност била 20 процента. Сега пък си имаме легитимно правителство с 29 процента.
  • 12 Янков:

    11 3 Отговор
    Ти малко по -настрана,ако обичаш.Аре шавай.
  • 13 София

    14 11 Отговор

    До коментар #3 от "666":

    Много си заблуден... Тези двамата, които да по-скоро DG(долче и гъбане)... са много умни гяволи, мидля, че ще откраднат много повече от юпитата на НДСВ!!! При Бойко се крадеше, но се направиха и много неща, а при тези ще се краде и нищо няма да се напрсви!!!

    Коментиран от #30

  • 14 Иван Грозни

    11 7 Отговор
    Тия говорят също като гербавите само, че са по-мазни.
  • 15 big

    20 1 Отговор
    Политиката е такава, пълна с изненади и превратности! Някой да е предполагал, че: ти, Станишев, Лечева, Гергов, Паскалев, Първанов, Петков, Добрев, Миков и други, ще започнат да разпадат БСП? Не, но се случи, най-вече не по политически причини, а поради долни човешки страсти и амбиции!
  • 16 Тимаджията

    15 1 Отговор
    Тоя първо да каже кой е брат му и къде работи,пък после всичко останало
  • 17 Тъмен субект

    18 3 Отговор
    Щото в предишните 10 години не печелеше популизмът. Ама изобщо!
  • 18 ХИ ХИ ХИ ДА МУ МИСЛИ ФАТМАКА

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "666":

    То МАФИОТИТЕ са наредени на тая голяма маса !!!! Има мафиоти които са участвали дори по два , три пъти при фалиране и ограбването на БЪЛГАРИЯ !!!!
  • 19 Пич

    7 5 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    И аз не съм го очаквал , но съм напълно съгласен с Вас...
  • 20 Пеци

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "666":

    Какъв народ е спечелил???? 70% от народа не гласува, защото е омерзен от всичките български политици

    Коментиран от #22, #27

  • 21 Кой е тоя

    2 1 Отговор
    Црвл та трябва да ни интересува какво не мисли.
  • 22 Печо,

    8 3 Отговор

    До коментар #20 от "Пеци":

    Да е гласувал, бе. Като не е сега да си натиска парцалята, да мълчи и да опъва хомота.
  • 23 Един

    9 4 Отговор
    Когато целите са в интерес на обществото - било популизъм! А когато е за бездънните гербаджийски г@зове - то е нормална практика!
  • 24 куку руку ку

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "666":

    На тези избори спечели Херо Мустафа!
  • 25 Ами ...

    9 1 Отговор
    Кой беше този?
  • 26 ти ли

    7 4 Отговор
    си едно от човечетата на червената шайка на Борисов?
  • 27 Който не е гласувал

    6 3 Отговор

    До коментар #20 от "Пеци":

    Няма право да изразява мнение.
  • 28 Бивш левскар

    6 3 Отговор
    Бегом в карето на бочко- разбирате само от белот.
  • 29 Малко слонче

    5 2 Отговор
    Преди двадесет години така ни пробутаха НДСВ и домъкнаха царя.
  • 30 любител

    5 4 Отговор

    До коментар #13 от "София":

    много си заблуден пич ако мислиш че при боко тиквата се крадяло. това е много меко казано казва се крадяло грабело и пълнене на чекмеджета с злато и валута и в офшорки милиарди като за световно. боко за 10г. направи поразии на Б-я каквито никой досега не е направил и не може да направи за 100г.
  • 31 Ха ха ха

    7 4 Отговор
    Спечелиха изборните манипулации на радев и шай А нoвитe бoлшeвишки кaлинки нa рaдeв oт прoдължaвaмe пoдмянaтa ,ca в тeceн cгoвoр c бeceпaрcкитe кoмуниcти и aгeнтитe нa ДC oт пaртийкaтa нa нocoклюнa , и зa кaпaк eдин учидoлcки цигулaр , кoйтo рeвeшe c глac нa пoгрeбeниeтo нa Илия Пaвлoв . Дa ви e чecтитa бългaри нoвaтa пoдмянa нa cтaритe рaзбoйници c нoви ... ката му .
  • 32 безпартиен

    2 5 Отговор
    На тези избори спечелиха ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ и народа.Популистите и некадърниците , които крадоха 12 години е време да си плащат сметките.
  • 33 Обикновена Пунта Мара

    1 0 Отговор
    Ех, "Другарю", така и НЕ РАЗБРАХМЕ какво искате да кажете от ГОДИНИ НАЗАД!? Що за политик си Ти?! Между другото ИМЕТО Ти в СПИСЪКА с ИМЕНАТА на тези, които ПОДМЕНИХА листата за Евровота на "бсп" ли е???????????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове