Last news in Fakti

26 Ноември, 2021 15:20 1 990 48

Пострадалите на снощния протест в защита на жените ще сигнализират институциите

  • пострадали-
  • протест-
  • насилие над жени

Група провокатори се опита да провали акцията, но намеса на полицията предотврати това

Пострадалите на снощния протест в защита на жените ще сигнализират институциите - 1
Снимка: БГНЕС

В Международния ден за борба с насилието над жени в няколко български града се проведоха традиционни протестни шествия за правата на жените. Събитието в столицата мина под надслов „Нито една повече”. Група провокатори се опита да провали акцията, но намеса на полицията предотврати това.

„Провокаторите се появиха по време на речите на сцена. Искаха да опънат транспарант, на който пишеше нещо за „биологичната майка”. Бяха агресивни. Успяха да дръпнат жена за шала и започнаха да я душат. Ръката на друга участничка в акцията е наранена. За щастие полицията се намеси бързо”, разказва един от организаторите на протеста в София Глория Филипова пред Нова ТВ. По думите ѝ целта на провокаторите е била да се продължи досегашният модел на потисничество.

Ще бъдат подадени сигнали до съответните институции, каза още тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 меркантилност

    22 12 Отговор
    кой ако не е лесбо феминистка да извика полиция

    Коментиран от #4

  • 2 Традиционно шествие

    33 9 Отговор
    за правото на жените да бъдат миньорки, бетонджийки и кофражистки кога ще има?

    Коментиран от #14

  • 3 Сексиста

    30 8 Отговор
    Не на феминизма, не на лесбойството и не на матриархата, да не сме в джунглата!!!

    Коментиран от #16

  • 4 Не смесвай

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "меркантилност":

    "феминистка" с "фемкnaziстка".
  • 5 Тъжна констатация

    14 8 Отговор
    Какъв коментар да напиша!? Та това са фашистки изстъпления!
  • 6 Учуден

    31 11 Отговор
    Значи лесбийките могат да си правят каквото и където искат, но хетеросексуални мъже не могат и един транспарант да опънат???

    Коментиран от #15

  • 7 цербер

    7 1 Отговор
    ...разказва една от организаторките на протеста в София Глория Филипова пред "Нова ТВ".
  • 8 Хаджи Генчо

    27 3 Отговор
    И кой организира протеста? Сороски НПО! Днешната "демокрация" е принуда на малцинство над мнозинство.
  • 9 щъркел

    24 4 Отговор
    Жените бяха миньорки, бетонджийки и кофражистки едно време при бай Тошо,когато правата на 2-та пола бяха еднакви.Тогава нямаше такива протести,животът беше добър,цените бяха ниски,работа имаше за всеки,почивки по планини и морета,никой не изпитваше глад или затруднения. Ако е имало такива,те са били единици.

    Коментиран от #21

  • 10 Психиатъра

    22 1 Отговор
    При хомосексуалните двойки насилито преобладава и е водещо. Да забраним химосексуализма в РБ!
  • 11 Между другото

    6 20 Отговор
    БСП за пореден път пропуснаха шанса да влязат в 21 век като защитят правата на жените, децата и социално слабите, а вместо това се заиграват с фашистка реторика и с безсмислици като "джендър идеология".

    Коментиран от #24

  • 12 Дори

    13 19 Отговор
    Проблемът не е само в това,че няма достатъчно строги закони. Проблема е цялостно във вижданията на българина за жените-една секс играчка и потенциален инкубатор, средство за продължаване на рода. Попадала съм на немалко случаи на млади жени бити и тормозени именно от роднините си. Нерядко с цел избиване на комплекси. Няма да споменавам и колко "невинни" са подмятанията за честта и умствения капацитет на жените. Възмущаваме се как се държат в държави като Афганистан с жените, а в същото време не обръщаме поглед към сънародниците ни които се държат по подобен начин. А именно:
    -зачитане главно на мъжката рожба в семейството;
    -приемането на побоя над жени за нещо нормално;
    -присмех и обида към жените за умствения им капацитет и недооценяване на естеството на труда, който полагат
    -още мноого други...
    По никакъв начин в училище не се засягат подобни теми. Няма информационни кампании. Дори при подаване на жалба за тормоз и/или побой не се прави достатъчно за жертвата. До кога ще сме държава от третия свят?

    Коментиран от #19

  • 13 Обесен Язовец

    17 5 Отговор
    А, кой защитава правата на мъжете?

    Коментиран от #41

  • 14 Също

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Традиционно шествие":

    И за кранистки
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Фил

    2 8 Отговор

    До коментар #3 от "Сексиста":

    В джунглата командва Тарзан!

    Коментиран от #17

  • 17 Бесен Язовец

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "Фил":

    А шсето не е работно място за жени!

    Коментиран от #18

  • 18 564523

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "Бесен Язовец":

    А де! Да ги питаш що ходят на околомръсното и по другите шошета, а?
  • 19 Обесен Язовец

    9 3 Отговор

    До коментар #12 от "Дори":

    Дори даваш ли си сметка, че говориш за функционално не грамотните! Масово умеят само да пият, пушат, постове по цял ден във фейса да пишат и нищо повече! Раждат, развеждат се и при мамаи и тате. Мама меси тате носи. Мъжът да робува на издръэки и децата му еничари превърнати! Зад думите ми стоят много примери.
  • 20 Раданч Татлъту

    9 4 Отговор
    Само са ги обиждали,или са им ремонтирали и яйчниците?😎🤡🥳🙉
  • 21 жерав

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "щъркел":

    По принцип съм съгласен с тебе, колега, но за жена миньорка нито съм чувал, нито и на снимка съм виждал, и не става дума само за България. И бетонджийки и кофражистки не се блъскат из спомените ми. Виж, кранистки със сигурност е имало. Прочие, България е страна в някаква международна конвенция, датираща от 30-те години на ХХвек, според коятото жени по закон не се допускат като подземни работнички. Но НИКОГА Никоя женска организация не е протестирала срещу тази очеизвадна дискриминация 😏. Защо ли🤔?
  • 22 Doni Brasko

    10 9 Отговор
    За неандерталците преждепишещи: Миналата седмица убитата от мъжа си жена лесбийка ли е била? Тук не става въпрос за джендърство, но откъде толкова акъл, пък и време за мислене...

    Коментиран от #25

  • 23 Псевдоним

    4 5 Отговор
    Провокаторите са платени!
  • 24 Кои права

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Между другото":

    на жените в България НЕ са защитени ЗАКОНОВО към момента в България, та БСП, БТП, БУП, БФП и прочие да ги до защитават? И защо баш уптекващите другите, че не живеели в XXI век, сте тъй "неинформирани" (меко казано), все едно живеете в XI век???

    Коментиран от #27

  • 25 Bono Drasko

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "Doni Brasko":

    За синантропа преждеписал: в колко от появилите се преди твоя коментари се среща думата "лесбийка"? В 2 от 25!!! То не става въпрос за джендърство, но откъде толкова акъл, пък и време за четене и мислене..
  • 26 Кики

    6 6 Отговор
    Две застаряващи моми завистливо коментират, едната казва другата
    - Да знаеш на Димова много и върви, мъж има , любовник има а и вчера я изнасилиха
  • 27 Ми как кои -

    6 3 Отговор

    До коментар #24 от "Кои права":

    хората вече го писаха: да бъдат миньорки;-). Само че аз не съм чувал нито за една жена с миньорски мераци. Виж - такива със "златотърсачески" - с лопата да ги ринеш...
  • 28 ДОИЧЕ ЗЕЛЕ

    8 3 Отговор
    ТОВА СИ Е БИЛ ПАРАД НА БЕЗПОЛОВИТЕ И ПОНЕЖЕ ИМ БУТНАХА ОФИСА СЕГА ШЕТАТ ПО ПЛОЩАДИТЕ
  • 29 pbdan

    7 1 Отговор
    При кoнфликт oбикнoвeнo мъжкaтa cилa пoбeждaвa, нo нe винaги e тaкa. Имaх cъучeник чиятo мaйкa(120кг.) рeдoвнo биeшe дрeбния cи мъж(50кг.). Кaтo нaпрaви 60г. чoвeчeцa oткaчи и cпря дa гoвoри дo cмъртa cи. A инaчe cъм виждaл мъжe-кaнaри кoитo cвивaт уши кaтo уплaшeнo кoтe oт дрeбнa и врeднa жeничкa. Тoвa cъщo e тoрмoз зaщoтo нe ce виждa oт пръв пoглeд, мъжът нe ce oплaквa oт cрaм, a тoрмoзa e пocтoянeн.
  • 30 gost

    8 1 Отговор
    ....Публикувано във факти.бг: По думите ѝ целта на провокаторите е била да се продължи досегашният модел на потисничество.... Ненормалници от различни глбт нпо-та, досегашния модел не е на потисничество, а на хетеробрак, който вие искате да промените. НЕ Е потисничество сключването на законен хетеро граждански брак, а е норма и традиция в България. В цялата ни история няма случай българското общество да е отделяло специално място в себе си за глбт- ние не сме азитци, а българи. Спрете се с идиотиите, защото ние- хетерожените- имаме за естествени брачни партньори хетеро мъжете- това, което вас ви изважда от равновесие. Махнете в това уравнение хетеромъжете, и жените оставаме без брачни партньори, а това, смах999ти девиации, нито една нормална жена няма да допусне. ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ ХЕТЕРОСЪПРУЗИТЕ НИ- чиято мръсна ръка посегне специално към моя и го набеди за насилник, я отсичам, без да се замисля- така се пази семейство- ако не знаете, да ги го кажа директно...
  • 31 Рослямист

    1 5 Отговор
    Системата им убива!
  • 32 стоян георгиев

    8 7 Отговор
    къв човек трябва да си да идеш на митинг като провокатор срещу домашното насилие?явно обаче ги има бaя щом сега масово пишат тук.

    Коментиран от #34

  • 33 Gen Gurko

    7 1 Отговор
    Арменските попове са в готовност и чакат с нетърпение жалбите на НПО-шката платена соросня и лесбоджендърпергишите, скрити зад тях.
  • 34 Топ без(с)мислица:

    7 2 Отговор

    До коментар #32 от "стоян георгиев":

    "провокатор СРЕЩУ домашното насилие"! АФтор - легендарният стоЕнчо георгиев. СтоЕнчо бре, знам, че план гониш, ама позамисляй се поне малко, кога "твориш"... Насилие се провокира, демек има "провокатор НА насилие". Ти какво, нов български синтаксис ли ще изобретяваш???

    Коментиран от #35

  • 35 стоян георгиев

    5 5 Отговор

    До коментар #34 от "Топ без(с)мислица:":

    градски сигурен съм че си ме разбрал добре кво исках да кажа.проблема дрогар е болеста в главата на теб и подобните ти дето искате да се трепат жени и деца от пияните им мъже и това да е безропотно,нищо дрогар живота ще ви оправи с голямата тояга.продължаваи със синтаксиса и не забравяи да идеш да хвърляш камъни по жените дето са станали жертви на домашно насилие!

    Коментиран от #36

  • 36 Галфоне

    6 0 Отговор

    До коментар #35 от "стоян георгиев":

    стиЕнчо георгиев, първият проблем е безобразният ти правопис, дрОгарю.Върни се в първи клас, стой там х години, докато на госпожата ѝ писне да ти гледа "умна"та физиономия, та те пусне във втори клас, и пак ела да спамиш по форумите...

    Коментиран от #37

  • 37 стоян георгиев

    0 6 Отговор

    До коментар #36 от "Галфоне":

    дрогар първи клас не е страшен,страшното е празнотата в твоята загубена душица.мен все ще ме пуснат във втори клас,но от теб човек няма да стане НИКОГА!

    Коментиран от #38

  • 38 Галфоне

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    стоЕнчо георгиев, какво още чакаш, оптимисте😉?!? Марш към школото да се записваш за първолак, но не за първи път😯!!! Сега, покрай пандемията, ще минеш между капките успешно! Дерзай и успех👍👍👍!!!

    Коментиран от #39, #42, #44

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Галфоне и

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "стоян георгиев":

    дрОгарю стоЕнчо георгиев, за да те четат - научи се да пишеш! Дерзай и успех👍👍👍!
  • 41 Ром ама кубински

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Обесен Язовец":

    Абе и аз се чувствам дискриминиран - хетеросексуален,православен съм и май вече се превръщаме в малцинство.Аз и такива като мен скоро и ние ще стачкуваме за защита на правата ни.

    Коментиран от #45

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Пепи

    2 0 Отговор
    Ама сигналът до Работещите български институции ли ще е?
  • 44 Песимист

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Галфоне":

    Не ст. г. е оптимист, а ти;-)! Въпросният индивид е с т.н. специални образователни потребности, едни клишета, дето му спуска ... който трябва;-), не може да възпроизведе като хората, пък ти чакаш да прогресира в просветно отношение. В този живот - толкоз. То и за грантопапкане повече не му и трябва.
  • 45 Ромопиец

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Ром ама кубински":

    То и като ром, ама кубински, си дискриминиран за сметка на факултетските и столипиновските "ром"ове...
  • 46 Златкокюлчо Чекмеджийски от гр. Банкя

    5 0 Отговор
    Насилниците над жени, деца и старци заслужават бой!!!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове