27 Ноември, 2021 16:55 5 490 31

Плашили със смърт собствениците на изгорелия автобус, те се скрили в България?

  • ам струма-
  • изгорял автобус-
  • беса транс-
  • собственици

Според жителите на Рашче Беким Хаджиу е в България, а къщата му в северномакедонското село се пази от полиция

Плашили със смърт собствениците на изгорелия автобус, те се скрили в България? - 1
Снимка: БНТ

Къщата на Беким и брат му Бедри Хаджиу се намира в северномакедонското село Рашче. Беким е собственикът на фирма "Беса Транс", съобщава БНТ.

Според местните жители двамата с брат му в момента са в България.

Полиция охранява къщата.

Собственикът имал закани за убийство, казаха от полицията.

Мевлян Исмани от село Рашче заяви, че шофьорът на автобуса е от село Долно Свиларе, което е наблизо.

По думите му е опитен шофьор, който е работил години наред в градския транспорт, не знае как е възможно да е човешка грешка.

Македонският държавен инспекторат по транспорт не може да открие собствениците на туристическата агенция "Беса транс", чийто автобус катастрофира на АМ "Струма" на 23-ти ноември, предаде БГНЕС.

При инцидента загинаха 44 души, а други 7 бяха ранени.

Директорът на инспектората Руфет Хусеини съобщи, че техни служители са посетили офисите на "Беса транс" в Скопие и Тетово, но те са били затворени, а на посочените телефони никой не отговаря.

"Офисите са затворени. Никой не вдига на посочените телефони. Ние не сме в състояние да извършим извънредна проверка на компанията", каза той пред МИА.

След трагедията министерството на транспорта и съобщенията отне лиценза на "Беса транс", защото се оказа, че катастрофиралият автобус не е имал разрешително за извършване на международен превоз.

По-късно стана ясно, че автобусът не е преминал и през задължителната митническа прoверка на излизане от РСМ на ГКПП Деве Баир /Гюешево от българска страна, бел.ред./. Според директора на митническата администрация в Скопие Славица Кутиров това е станало, "защото системата работела бавно".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димо

    36 9 Отговор
    Значи ще изкажа само мое мнение…ако медиите продължавате да показвате и давате време дори минута на такива като Дърева да си знаете ,че в тая държава нищо няма да се промени!Оставете ги да си мижитурката някъде в миналото и дайте трибуна на бъдещето!

    Коментиран от #2

  • 2 Оопп

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "Димо":

    Тук статията е друга. Явно 🥃🥃🥃ти е в повече
  • 3 Последния Софиянец

    40 4 Отговор
    Кръвно отмъщение на шиптари не е шега работа.

    Коментиран от #7, #21, #26

  • 4 Перо

    35 1 Отговор
    Добре, край на журналистическата дъвка! Трагедията е трагедия,но не може с нея да живеем всяка минута и да се генерират сензации. Това е журналистическа простотия! Колко време ще ни засипват само с трагедии и нищо положително!

    Коментиран от #23

  • 5 боцо

    26 12 Отговор
    Сигурно са се скрили в Банкя при шефа им!!
  • 6 И кво

    34 3 Отговор
    България щи им плаща кръвнина ли?? Влизат незаконно. Нередовни и ние ще плащаме ли?
  • 7 С цел

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Единствено Ес
  • 8 Фаро

    45 0 Отговор
    В крайна сметка,каква е причината автобус да се запали и изгори като космическа ракета за 5 минути?Всички знаем,че това е невъзможно.Разследващите органи крият нещо,както винаги
  • 9 БАЙ Х@Й‼

    14 1 Отговор
    И сега в БГ ли са или в РСМ ❓
  • 10 Тиро Вампиро

    39 0 Отговор
    Това е много гнила катастрофа.С годините съм бил свидетел на безброй катастрофирали тирове и няма подобен случай на изгорял за 5-10 минути имайки предвид,че запалването е много трудно.Двигателя при автобусите е отзад а при този горенето е започнало мощно от дясната страна.Ударът не е бил челен и твърд.Какво е имало в багажното и защо се мълчи и отхвърля тепърва ще разбираме по лъжичка на седмица
  • 11 Шопо

    4 4 Отговор
    Шиптари,сър !!!
  • 12 Затова ви казвам!

    16 3 Отговор
    Пущайте ги в Европа и за 3 години шиптърите ще им сменят фамилиите на всички менте макаданци! И измислената им история заедно с тях ще изчезне! Политиците им затова в действителност правят всичко възможно да не влязат в Европа, защото веднага започва обратното броене за измислената макаданска култура!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Нищо ново

    20 2 Отговор
    Не желая да убидя никого но цялата трагедия се е случила защото няма контрол. Автобус бе документи,без регистрация ,без право на международен транспорт,митница минават няколко пъти, какво проверяват митничарите нищо, шофьор с изтекла книжка,и още куп нередности и накрая трагедия.Разграден двор това е България за съжаление.

    Коментиран от #17

  • 15 кирпича

    3 2 Отговор
    тези намерили къде да се скрият ха ха ха
  • 16 Алфа Вълкът

    3 3 Отговор
    Айде пак, последно избирайте 44 ли са, 45 ли са?
  • 17 Тъй тъй

    18 1 Отговор

    До коментар #14 от "Нищо ново":

    Колкото километра са минали през България толкова и през Турция! Митничарите ако проверяваха всичко, трябват още 30 човека на смяна! Освен това тези през ден са минавали през КПП-тата и са станали като познати! И от тук е дошъл занижения контрол!

    Коментиран от #28

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 росен

    6 3 Отговор
    Шега със Шиптъро нема.Ке летат антички глави!
  • 20 Нищо ново

    6 1 Отговор
    До 17: колко човека трябват да се проверят 5 листа документи бе колега още 30. Еми браво на теб и били си станали познати Еми вече няма да си бъдат познати, ужас
  • 21 Кочо коня

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Така е подготвяй вазелина

    Коментиран от #22

  • 22 Патето Яки

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "Кочо коня":

    Най си падат по шопи "последни софиянци", ще го открият на орлов мост там е пазач
  • 23 МЧИ КАК НАЛ

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Перо":

    РУМЕН ГЕЧЕВ КЕ БИДЕ МИНИСТОРО НА ФИНИКИЙСКИТЕ ЗНАЦИ💸💸✌
  • 24 Рошко

    4 2 Отговор
    Опитен шофьор, само ще да е бил ваксиниран, а за собствениците и на луната да идат все тая, това са албанци

    Коментиран от #27, #31

  • 25 В е л и к и я

    4 0 Отговор
    Ако моето МПС е с толко нередности и съм с изтекла шофьорска книжка няма да смея да го закарам до кварталната автомивка да го измият , а този автобус с такива тотални нередности е преминал през три държави и натам и насам -това е необяснимо освен това че всички те са на Балканите , ама пак е необяснимо ...!
  • 26 дедо Медо

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    То и тука трябва вече да почне да се прилага..защото много управници се самозабравиха.
  • 27 Тоалетна хартия

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "Рошко":

    И кво ,като са албанци?!!! И те са виждали див българин!! Ти не си виждал албанец на живо, но ги коментираш...!!!! Албанеца има голям респект от българина!!!!
  • 28 Сидней Рейли

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Тъй тъй":

    Да, станали са познати от често минаване - ама как са станали познати - рушвет в брой. Колко инстуции има в държавата - никой ли не се интересува какво се прекарва в тези автубуси? - Данс, разузнаване, МВР,финансово разузнаване, няколко вида прокуратури. Това стана от тоталната деградация, глобализма, либерализма и алчността. ВЛАСТТА се измъкна от отговорност, понеже автобуса не е български, а ако беше какво щеше да стане????????

    Коментиран от #29

  • 29 А бе другар

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Сидней Рейли":

    В днешната обстановка и здравей да им кажеш, те го приемат като обида! Отгоре са им наредили да не ги закачат за да не утежняват политическата обстановка! Освен това и са шиптъри, а те признаха българското малцинство, и от там още повече нашите са ги гледали с приятелско око! Не може да се малтретира всеки съсед! Както виждаш албанците не влизат заради нашите искания към скопянците, но не ни горят знамената и не са се настроили срещу нас!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове