Last news in Fakti

27 Ноември, 2021 20:14 5 260 39

Шофьор с книжка от 12 дни причинил катастрофата с две жертви край Русе

  • загинали-
  • катастрофа-
  • русе

До челния сблъсък между "Опел Вектра" и "Фолксваген Туарег" се стигнало, след като лекият автомобил изпреварил товарен камион "Ивеко" и навлязъл в лентата за насрещно движение

Шофьор с книжка от 12 дни причинил катастрофата с две жертви край Русе - 1

Челен удар между две коли на пътя Разград-Кубрат взе две жертви. Загинали са 18-годишен младеж и 42-годишна жена. Припомняме, че първоначалната информация бе за загинали двама тийнейджъри.

Инцидентът е станал около 15 часа на 3 километра преди Кубрат, на пътен участък, който наскоро е бил ремонтиран. Шофирал е 18-годишният младеж, който е взел книжка преди 12 дни.

До челния сблъсък между "Опел Вектра" и "Фолксваген Туарег" се стигнало, след като лекият автомобил изпреварил товарен камион "Ивеко" и навлязъл в лентата за насрещно движение. В "Опел"-а пътували трима души - загиналият 18-годишен водач от село Сеслав, 42-годишната жена, която се возела зад шофьора и 21-годишния ѝ син - пътник на предната седалка. Шофьорът притежавал свидетелство за управление на МПС от 15.11.

"Фолксвагенът" бил управляван от 53-годишен мъж от Русе, с когото пътували две жени - 50-годишната му съпруга и 78-годишната ѝ майка. Те са прегледани и освободени. В стабилно състояние е и пътникът от леката кола. По случая се води досъдебно производство. Пътят вече е почистен и отворен за движение.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сигурно е

    56 12 Отговор
    Хакан и Асан отидоха при Аллах !!

    Коментиран от #10, #21

  • 2 Асан

    46 9 Отговор
    Наши братя ? индийци ?

    Коментиран от #30

  • 3 Бах

    33 18 Отговор
    Абе да мрат повече такива . От тях полза няма .

    Коментиран от #5

  • 4 Естествен подбор

    40 10 Отговор
    От Кубрат, надали е бил бял!

    Коментиран от #13

  • 5 защо

    40 4 Отговор

    До коментар #3 от "Бах":

    ама да се удрят в махалата не по магистралите
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ВЕРТИКАЛНА МАРКИРОВКА 💩

    18 0 Отговор
    Е НА ТОЯ ТРУДНО НЯКОЙ ЩЕ ПОДОБРИ РЕКОРАДА ДА СИ ВЗЕМЕШ КАРУЦ КЕТАБ ДА ЗРЕДИШ ГАЗОЛИНЕ ДА КАЧИШ (...)И ДА СЕ БУНЕШ😀😬😱😤🤔👍ЛЕКА И БЕЗ.??????
  • 8 Вина

    32 3 Отговор
    Бог да прости загиналите! Ние сме виновни – докато само си пишем в коментарите, така ще бъде. Млад, неопитен шофьор, ама без кадърен възрастен водач до себе си. " Що хвърчи , все се яде", но губим децата си и не само, по абсолютно нелеп начин. И... да продължа– много от нас ( родителите), насърчаваме точно това поведение за жалост.
  • 9 Вина

    26 3 Отговор
    ЗА предните коментари– погледнете в нета и тик... и лично се уверете за цветовата гама на родители и деца , правещи се на "велики шофьори".

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Churchill

    22 2 Отговор
    Цигани, сър
  • 13 МитьоДжибрата

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Естествен подбор":

    Аааа, чувал съм ,че има и Бял ром ...аз съм на Грозданка
  • 14 Мимч

    25 1 Отговор
    Този предполагам е ромлянин и с купена книжка.Да се провери кой му я е издал и как,ако корупцията така продължава,ще има и ще продължава по същия начин.Крайно време е да се спре това нещо.Ами ром ,който не може да чете ,има изкарана книжка .Как става това,нали уж камери има на изпитите и не знам си какво,но това не престава...

    Коментиран от #35

  • 15 Течо

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "мечо":

    Ти да не я лиза да ти заседна някой косъм между джуките
  • 16 ИВАН

    7 0 Отговор
    Жалко за колите и замърсената природа от която всички, все пак се храним и благодарение на нея съществуваме .... а това момче явно не е било много интелигентно, но затова пък със самочувствие, щом е хукнало срещу коравия туарег да изпреварва, да беше поизчакало по удобен момент
  • 17 Тираджия

    38 10 Отговор
    Такива Вектри в последните години ги карат обикновено такива диви селски келешчета. Иначе вината е и на тримата шофьори. Единия е млад и неопитен, още хвърчи в небесата и си мисли че е голяма работа. Другия пък си мисли че като е с голям Туарег и е безсмъртен. Сигурно до последно е святкал с фаровете но не е намалил като вижда че Опела не се прибира вдясно. И третия е мухльо.то с Ивекото който ще кажеш че ще му се изтъркат спирачките ако намали малко да даде възможност на Опела да се прибере . С две думи....Балкански синдром

    Коментиран от #18, #27, #28, #31

  • 18 Кратко

    23 8 Отговор

    До коментар #17 от "Тираджия":

    точно и ясно !!! Тръгнеш ли, да изпреварваш тираджия, 99% от мършите натискат до ламарина - страшни мизерници !

    Коментиран от #20, #22

  • 19 Некой си

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "мечо":

    Навредило е да станеш мецанка. Ако ме разбираш. Анадънмо
  • 20 Шофьор

    16 2 Отговор

    До коментар #18 от "Кратко":

    А като не можеш да го изпревариш каде си тръгнал? Да се фАлиш къф си шофер като изпревари тИро. Е@а те у левака
  • 21 даааа

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "сигурно е":

    Така е с купените книжки!!!
  • 22 УМНИК СИ

    19 2 Отговор

    До коментар #18 от "Кратко":

    тировете движат с 90 ско не може да караш с повече от 90 за постоянно не за секунди , по добре не изпреваряй , такива като тебе знаеш колко пъти заичат тировете кра с 94-95 докато изпревари и се лепне от пред и започва да пречи поне скороста ти не е постоянна умник с 100 км опит!!!! иИ НЕ ЗАБРАВЯЙ ТИРА Е 40 ТОНА НЕ СПИРА КАТО ЛЕКА КОЛА КОЯТО Е 1 ТОН НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ТОВА !!!!!
  • 23 Американец

    3 4 Отговор
    Ще го пуснат под условна. Гарантирам ви. Ако това беше в Америка, щеше да отиде при големите момчета за 20 минимум!
  • 24 яростни

    10 3 Отговор
    ПТП-то е в следствие летящо изпреварване. Мутрите с джиповете и 7-ците го правеха 90-те и всички го копираха. Изпреварващият с висока скорост настига по-бавно МПС и отдалече преценява, че може да изпревари. Но някой път не става.
    Правилното изпреварване е да настигнеш предходното МПС, ако е нужно да намалиш до неговата скорост и после на подходяща предавка да изпревариш

    Коментиран от #25

  • 25 Порно

    12 0 Отговор

    До коментар #24 от "яростни":

    Повечето не знаят , че като изпреварват така , е добре да свалят поне една предавка надолу , и внимателно да подадат повечко газ.
  • 26 Мвр...

    10 0 Отговор
    Да направят закона така че тия където дават книжки и те да носят съдебна отговорност... да ги видя дали ще има купени книжки тогава.
  • 27 таshак пъLен

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Тираджия":

    браво, гаранция си описал ситуацията с точност до последният детайл. много пъти сречу мен са идвали така коли, намалявам, могда да присветна ама не правя селянии, или пък като почне някой да се пъне да изпревари и не може, пак не правя ганьовщини.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Роки

    8 0 Отговор
    Когато изпреварваш винаги го прави с малко повече преднина,никога не го прави остро, защото ти става като навик,а това в един момент ти изиграва лоша шега,а този един момент често е много фатален за теб и тъжен за близките ти, които в повечето случаи те обичат, дори и ти да не оценяваш това!
  • 30 Гената

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Асан":

    Не, щом е от Сеслав най-вероятно тийнеджърът да е правоверен от електората на сокола.
    Куриоз, един от "тоя сорт" си кара без книжка, попитах го що не си изкараш свидетелство, а той вика " Абе нашият координатор на ДПС ми иска 600 лева, но ми свидят !" За шофоьорски курс дори и не си помиси !
  • 31 Фадромист

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "Тираджия":

    За Вектрата може и да си прав, за тираджията също, но не можеш да обвиниш насрещно движещия се в собственото си платно защото не знаеш дали ония келеш не е излязъл в последния момент и дали човекът е имал време за реакция. Ситуациите се случват за секунди и понякога няма време човек нито да намали или да се отмести в страни. Не ти прави чест да кажеш, че с Туарега се "правел на безсмъртен ".... според мен точно СУВто е спасило живота на водача и неговите спътници.
  • 32 абе

    6 0 Отговор
    Не ги ли четете тези закони? Изпреварване се предприема само и единствено, когато можеш да изпревариш безпроблемно изпреварваните и можеш да се прибереш навреме в своята лента без да застрашаваш живота на участниците в движението на пътното платно! Ти се движиш, но и всички останали се движат. Сега проверки през автошколата, изпитващите и през къдео е минал.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 костов

    4 3 Отговор
    требва закон като те спрат за проверка да си напишеш името и адреса ,има много неграмотни със книшки и опасно на пътя

    Коментиран от #36

  • 35 ДА СЕ ЗНАЕ

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Мимч":

    Преди 5 години, когато взех книжка, камери също имаше. Влиза, лепи я на стъклото и тръгваш. Но, като взех изпита и се заговорихме с инструктора, ми каза, че имало някакво момиче, българка, която се явявала 2 пъти, не взела изпита, на 3-тия път влизат, изпитващият бил спрял камерата и и подарил изпита, щото иначе нямало как да го вземе. Та и много българи има, дето минават между капките. Не са само м...лите. И от наще има много с харизани и купени...
  • 36 хихихихихи

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "костов":

    Публикувано във факти.бг: има много неграмотни със книШки...
  • 37 Васил

    0 0 Отговор
    Ама нали е карал със запалени светлини!!
  • 38 Роки

    2 0 Отговор
    Има едно водещо правило при изпреварване - трябва да си убеден, че може благополучно и без вреди да се прибереш в лентата си и да продължиш своя път, като си преценил способностите на автомобила си и на пътните условия за съвсем кратко време!!! Дори и малко да се съмняваш - отказваш се да изпреварваш!
  • 39 боко

    2 0 Отговор
    Тъка ще е като има 50 хиляди полицай а няма патрулиращи коли всеки 2-3 с телефон в ръце докато шофира, друга управлява джип с куче на волана и се движи това е идиотщината в държавата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове