Last news in Fakti

28 Ноември, 2021 08:10 5 146 105

Кирил Петков: Нямаше тема, в която да сложим българския интерес и да не постигнем съгласие

  • кирил петков-
  • преговори-
  • правителство-
  • кабинет

Сред целите на външната ни политика ще е задълбочаване отношенията с Република Корея, Япония, Канада, Индо-тихоокеанския регион

Кирил Петков: Нямаше тема, в която да сложим българския интерес и да не постигнем съгласие - 1
Снимка: БГНЕС

"Това бяха 18 много интензивни разговора, четвърти ден подред, но нямаше тема, в която да сложим българския интерес и да не постигнем огромно съгласие. Това означава, че няма значение дали сме леви, център или десни. Пожелавам да изпълним всички точки с реални действия и след четири години България няма да изглежда по този начин". Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков след края и на последната, 18-та преговорна тема "Международни отношения" между експертните групи за съставяне на коалиционно споразумение с "БСП за България", "Има такъв народ" и "Демократична България", съобщи novini.bg.

Запазване на позицията на България по отношение Република Северна Македония /РСМ/ и нейното надграждане в конструктивен дух, договориха участниците в бъдещата коалиция.

България очаква от властите на РСМ за гарантират трайно правата на гражданите на РСМ, които се самоопределят като българи. Относно работата на съвместните комисии, предвидени в Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и РСМ, участниците в коалиционния формат приеха те да заседават всеки месец. "Искаме да направим реален календар на тези срещи - минимум един път на месец и реално да постигаме резултати", каза Кирил Петков.

Потвърждаване на евроатлантическата интеграция на България, интеграция в областта на правосъдието, енергетиката и здравеопазването, както и реформиране на европейската политика по миграция и убежища, ще са сред целите на българската външна политика на евентуално коалиционно управление.

Пътна карта за приемането на страната ни в Еврозоната, в съответствие с финансовата и икономическата ни стратегия и ефективна комуникационна стратегия, също ще залегне в споразумението за управление. Както и присъединяване към Шенгенското споразумение. Недопускане на диференцираната интеграция в ЕС "на две скорости" и ускоряване на работата по приемането и прилагането на Плана за възстановяване и устойчивост, бяха част от предложените мерки.

Друг акцент в разговорите бе осигуряването на финансово обезпечена политика за развитие на отношенията със съседните страни.

Да бъдат запазени правата на българите във Великобритания също обедини преговарящите, също и равноправни отношения с Русия, основани на принципите на международното право, настояване за връщане на българските архиви. Фокус ще има и върху правата на българската общност в Украйна. Преглед и осъвременяване на закона за българите в чужбина и актуализация на нормативната база, предвижда бъдещата политика на евентуалния коалиционен кабинет.

Държавната агенция за българите в чужбина да се трансформира като структура към МВнР, предвижда бъдещата управленска програма. Нужен е също цялостен анализ и стратегически преглед на дипломатическата служба, резултати от който да се обсъдят в коалиционен формат. Преговарящите страни се договориха и за систематична оценка на качеството на консулските услуги за гражданите, създаването на доброволен регистър за българите в чужбина, създаване на Фонд "Стамболов" за финансово осигуряване на българи, които да завършват в елитни чужди университети срещу ангажимента след това поне пет години да работят в България. Кирил Петков поясни, че тази финансова помощ е грант и като такъв си остава заем, ако студентът реши да остане в съответната държава.

Сред целите на външната ни политика ще е задълбочаване отношенията с Република Корея, Япония, Канада, Индо-тихоокеанския регион. Задълбочаване на стратегическото сътрудничество със САЩ. Взаимоизгодно сътрудничество с Китай в синхрон с подхода на ЕС. Засилване диалога с Близкия Изток и Северна Африка. Запазване на добросъседските отношения с Турция, запазващи достойнството на страната ни и при спазване на човешките права. Подкрепа за ново споразумение между ЕС и Турция по въпроса за бежанците, също обедини преговарящите.

Сред приоритети е засилване ролята на МВнР за развитие на външноикономическите връзки, гарантиране на енергийната сигурност, привличане на чуждестранни инвестиции.

Активно участие в преговорите за членство в ОИСР до 2023 г също се очаква да залегне в коалиционното споразумение в частта за външната политика.

Насърчаване на участието на българите по света в изборния процес чрез улесняване и сигурно гласуване също стои на дневен ред. Как ще бъде точно - дали ще е дистанционно или по пощата, това е въпрос на анализ, каза Кирил Петков. Преглед и осъвременяване на съществуващия закон за българите в чужбина, както и подпомагане от страна на МВнР работата на МОН при оказване на помощта за българските училища зад граница, и подобряване на консулските услуги, изнесени консулски услуги и дигитални услуги, също са част от приоритетите. Друг акцент бе подобряването на състоянието и управлението на имотите зад граница.

Участниците се обединиха около позицията за възстановяване на диалога с Русия, в рамките на ЕС, и развитие на равноправни отношения на база принципите на международното право.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 55 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bai NOODLES

    85 26 Отговор
    И да не забравите че Боко е за затвора.

    Коментиран от #5, #93

  • 2 Последния Софиянец

    41 52 Отговор
    Мачкай Кирчо!

    Коментиран от #26, #68

  • 3 Мислещ

    57 19 Отговор
    Сигурен съм, ама съгласието е точно за действията срещу българския интерес.
  • 4 Абе

    53 10 Отговор
    На срещата БСП нищо не споменаха за излизане от НАТО?!

    Коментиран от #12, #22

  • 5 Мислещ

    34 13 Отговор

    До коментар #1 от "Bai NOODLES":

    Пак ви изпързаляха. За него затвор няма да има, ама за вас (и нас) - да. Нищо, важното е, че Възраждане са виновни.

    Коментиран от #37, #84

  • 6 Оня с коня

    30 19 Отговор
    Тоя на местно ниво прибра всички лакей на Бойко боклука

    Коментиран от #38, #52

  • 7 Продължавайте

    24 33 Отговор
    смело напред в същия дух !
  • 8 Българин

    50 17 Отговор
    Евала канадец! Вече сте разпределили 30-те милиарда от ЕС
  • 9 FEFE

    50 2 Отговор
    Какво може да предложи Масларова?!

    Коментиран от #10, #54

  • 10 Мислещ

    35 6 Отговор

    До коментар #9 от "FEFE":

    Действия срещу българските национални интереси. Нали има единодушно съгласие по този въпрос сред преговарящите.
  • 11 Dinero

    32 23 Отговор
    Тежко и горко на ппГРОБ и ДПС през следващите 4г :D

    Коментиран от #13, #16

  • 12 БСП за България и Радев

    13 20 Отговор

    До коментар #4 от "Абе":

    Заееи го НАТО, важно е да вземем кинтите. НАТО само ще се разпадне. Важното е чрез генерал Румен Радев да го изпарзаляме и да сме си близки с Путин. Кирчо ще прави мили очички на запада и ФАЩ само и само да вземе кинти за доброто на нас - народа
  • 13 Мислещ

    24 15 Отговор

    До коментар #11 от "Dinero":

    И ти май не си чул, че тиквата също ще подкрепи подменящите. Мислиш ли, че е защото ще го вкарват в затвора?

    Коментиран от #18, #19

  • 14 плюс минус

    34 6 Отговор
    Стана тя каквато стана!
    Май, май пенсионерите ще пийнат, за кой ли път, по една студена водица, май и тя пак поскъпва, по времето на соца беше 2 стотинки, сега около 4 лева.
    От години си мисля,че е време за една двумилионна пенсионерския партия. Това са хора с опит, дали много за държавата, а сега ги държат голи, боси, гладни и болни. ББ 4 години не им индексира жалките левчета.
    И пак щели така да останат поне още 6 месеца, може би. Тези 120 лева са мижи да те лажем.
    В другите европейски държави пенсията е около 70% от получаваната заплата, а в България е около 35%.
    Да си пенсионер тук е “ пей сърце“!
    Та да си направят една партия ли, организация ли и да бъдат фактор, защото май и новите управляващи дърпат нашата черга с нашите пари към себе си.
  • 15 Ами ...

    18 2 Отговор
    Хубаво. Но с данъците както правим? Ной-вече със скритите.
  • 16 Хихи

    33 9 Отговор

    До коментар #11 от "Dinero":

    Ще има гоненията с камъни за Канада скоро.
  • 17 Хари хари

    33 7 Отговор
    Кире само не закачай ДЕЦАТА, И ПОДАЛЕКО ОТ ЕС, РАБОТИ ЗА НАРОДА НЕНИ ПРЕДАВАЙ КАТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ, В БЪЛГАРИЯ ИМА МНОГО РАБОТА НО ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ВСИЧКО УНОЩОЖИХА И ОСТАНАХМЕ БЕЗ ПАРИ И ЗАТОВА ОТИДОХМЕ ДА РОБУВАМИ НА ДРУГИТЕ, КОЙТО МИСЛЯТ ЗА ИКОНОМИКАТА СИ, СЪОБРАЗЯВАИ СЕ С НАРОДА, И НИЕ ЩЕ СМЕ С ТЕБ,
  • 18 Има ли

    13 7 Отговор

    До коментар #13 от "Мислещ":

    значение какво казва един лъжец? Не ти подхожда ника! Или кой каквото казва, щом ти харесва, екстра е! Тия глави са за мислене, иначе ставаш лапни шаран за сульовци!

    Коментиран от #45

  • 19 Roro

    13 11 Отговор

    До коментар #13 от "Мислещ":

    Тулупа е пълен игнор в момента
  • 20 1234

    17 19 Отговор
    За първи път съм оптимист за бъдещето на България. Темата комунизъм-антикомунизъм остава на заден план. Тези младоци ги интересува само бъдещето на България. Тях ги интересува периода след 1944 г толкова, колкото нас ни интересуваше периода след 1978. Само информационно и исторически.

    Коментиран от #80

  • 21 Тъпанар

    31 7 Отговор
    Не ми се прави на преговарящ,ами ела да ми платиш парното и топлата вода,като ми ги вдигна с 50%.
  • 22 ХАХАХА

    24 5 Отговор

    До коментар #4 от "Абе":

    България влезе в нато когато БСП и Първанов бяха на власт. Нещо си се объркал, или си зомбиран.

    Коментиран от #31, #34

  • 23 Кире

    24 6 Отговор
    Единственото успокоение е, че поне в началото ще работите както трябва, защото на Прокопиев му трябвате със стабилни позиции! Но в по далечен план......? Жална ни майка, като почне подмяна по институциите на хората на Доган, с вашите на Прокопиев!
  • 24 ПиПи

    11 7 Отговор
    С Канада,разбира се! Ще кандидатстваме за гражданство там.
  • 25 хммм

    24 5 Отговор
    Едно време така звучаха и тезисите на X, XI, XII конгрес на БКП.
    И те слагаха интереса на България над всичко. И те работеха главно за народа. И те работеха с мощната подкрепа на Държавна сигурност.
    Накрая ще завърша с някои известни фрази:
    "Дела, дела и само дела!"
    "Едно е да искаш, друго да можеш, а трето и четвърто - да го направиш"
    "По дрехите посрещат, по ума изпращат"
    "Пилците се броят наесен"
    "Пътят към ада е покрит с добри намерения"
    "Никой не може да ви даде това, което ще ви обещаят мераклиите за власт".
    "Не ме слушай какво говоря, гледай какво правя"
    "Измамниците винаги казват на жертвите си това, което те искат да чуят".
    "Вълкът козината си мени, но нрава - не"

    Коментиран от #97

  • 26 Хи хи хи

    17 9 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    АБЕ СЕЛЯНИН , НАЛИ ТИ И СИРТАКА ЩЯХТЕ ДА ИМАТЕ 150 ДЕПУТАТИ ?? КАКВО СЕ ОБЪРКА ВЪВ СМЕТКИТЕ ?? СОФТУЕРА НА МАШИНИТЕ Е ГРЕШЕН ИЛИ С МАШИНИТЕ ЗА РЕМОНТА СТАНА ГАФ ???

    Коментиран от #30

  • 27 За протокола

    25 2 Отговор
    Не ми се задълбава, само ще спомена "съгласието" по отношение на данъците. Едни искат повишение, други подоходно облагане, трети - да не се променят, но имат пълно съгласие.
    Явно някои хора имат различно разбиране за някои думички от българския език. Сигурно е от дългия живот зад граница и много учене в Харвард.

    Коментиран от #40

  • 28 Сивата чапла

    18 4 Отговор
    Значи има теми, в които не слагате българския интерес?
  • 29 Дрънннннн

    21 8 Отговор
    Ти продължаваш да Лъжеш бе Момче Соросоидно.
    Да ти припомня:
    "Това има ли го ЕС?" "Не може", Нямаго в План възстановяване.
    Толкова млад и толкова лъжлив.
    Поне си махна Регулациите на 3-те магазинчета ЗА ДОБАВКИ.
    А Асенчо се сдоби с ДВЕ ГЕОТЕРМАЛЧЕТА.
    Разпредилихте ли 30-те милиарда,
    Еваала Кире, Ашколсун.
    Че ще поотровите малко българи Добавки-странични ефекти.
    Геотермали-отровени води, фракинг, земетресения-дреме ви.
    КОЯ Е РОДИНАТА ти СОРОС.
    И обясни какво е общото между HBS и Харвард, че аз не откривам.
  • 30 Последния Софиянец

    5 9 Отговор

    До коментар #26 от "Хи хи хи":

    Четирите партии си ги имаме.

    Коментиран от #33, #90

  • 31 Сивата чапла

    14 3 Отговор

    До коментар #22 от "ХАХАХА":

    И да, а когато влезе България в ЕС, също бяха те
    Дори не са чели Лисабонския договор.
  • 32 КИРО ЛЪЖЕЦА

    26 7 Отговор
    АЗ НЕ ИЗЛЪГАХ , ЧЕ СЪМ САМО БЪЛГАРИН И НЕ СЪМ НАРУШИЛ КОНСТИТУЦИЯТА ! САМО ДЕТО НЕ КАЗАХ ИСТИНАТА , ЧЕ СЪМ МАЛКО И КАНАДЕЦ .....АМА НИЕ КАНАДЦИТЕ ВЪВ КАНАДА ТЪЙ ПРАЙМ , ТОВА НЕ ГО ПРИЗНАВАМЕ ЗА ЛЪЖА ! ЩОМ ТОВА Е НАПРАВЕНО ЗА ЛИЧНО МОЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ ! АЗ ХАРВЪРДА ЛИ СЪМ ИЛИ ЛУКОВА ГЛАВА ?????? ВЕРВАЙТЕ МИ !!!!!!!!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ХЕХЕХЕ

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "ХАХАХА":

    Тогава е било друго с други лидери и принципи!
  • 35 Behemoth

    12 10 Отговор
    Трябва да се разправим с Тиквата...той няма да спре с мръсотиите...
  • 36 По голям лъжец и мазник няма от

    23 6 Отговор
    Тоя ухиления КИРТАК !
  • 37 Bai NOODLES

    6 8 Отговор

    До коментар #5 от "Мислещ":

    Ами лесно ще разберем,мисля че израждане ги кръщавам искам и "патент" ще бранят Боко крадеца.
  • 38 Bai NOODLES

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "Оня с коня":

    Имена,имена дай...
  • 39 КАНДИДАТ ПРОТЕСТИРАЩ

    15 6 Отговор
    АБЕ ФАТМАК НЕ СЕ ПРАВИ НА УДАРЕН С МОКЪР ПАРЦАЛ , СВИКВАЙ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ! ДАВАЙ МАНДАТА НА ПП , ДА СИ ПРАВЯТ ПАЗАРЛЪЦИТЕ И ТЕАТРИТЕ ДО СЕДЕМ ДНИ ! ПАК ПОГАЗВАШ КОНСТИТУЦИЯТА ЛЬОТЧИК !!!!!

    Коментиран от #42

  • 40 Bai NOODLES

    7 0 Отговор

    До коментар #27 от "За протокола":

    Не си разбрал. Разбраха се година да не пипат данъците,после каквото каже мнозинството нали.

    Коментиран от #67

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ОСТАВКА ПИНГВИН !

    19 11 Отговор
    ОСТАВКА И НА ЦЯЛОТО ТИ НЕЗАКОННО , НЕКАДЪРНО , МУТРЕНСКО , ФАТМАШКО ПРАВИТЕЛСТВО !

    Коментиран от #47

  • 44 Безпокои ме

    16 3 Отговор
    надграждането на позицията за Македония в конструктивен дух. Отказването от българската история и култура също може да минат за конструктивен дух, за да влезе С Македония в ЕС.
  • 45 Хи хи

    6 5 Отговор

    До коментар #18 от "Има ли":

    Има значение, просто Баце ще хвърли шепа пръст , да им помогне да затънат .Май ти не можеш да мислиш .

    Коментиран от #49, #72

  • 46 Избирателите БГ

    12 4 Отговор
    Българи съединявайте се! Вие сте 7 милиона и ще ставате повече, ако прогнозите са верни. Трябва само да бъдете единни и да гласувате за този, който плаща повече. Винаги ще има такъв, защото, докато гласувате за него, ще ви плаща и ще ви наричат нежно „нашите избиратели“.

    Задължително тази eceн при приeмaнeтo нa бюджeт 2022 трябва ce приeмe,чe вcички cтaри пeнcии до 2020 година да ce прeизчиcлят cъc cрeднo ocигуритeлният дoхoд oт 2020 гoдинa.Това засяга пряко живота на вашите майки и бащи!Да дадем отпор на тия които ни лъжат!


    Тaкa,чe cкъпи Българи внимaтeлнo ги глeдaйтe кaк рaбoтят и cи пoмиcлeтe дoбрe зa кoгo дa глacувaтe на следващите избори!

    Дo ceгa никoя пaртия нe e гoвoрилa пo тeзи въпрocи!Вмecтo прoгрaми caмo плюeнe пo oпoнeнтитe cи!Вcички пaртии ви зaбрaвихa!

    Нe виждaм cмиcълa дa глacувaмe и дa им дaдeм пo 8 лeвa нa глac!
  • 47 Bai NOODLES

    8 8 Отговор

    До коментар #43 от "ОСТАВКА ПИНГВИН !":

    Е оставка кой да дойде Боко крадеца а.
  • 48 Факт

    20 5 Отговор
    Събрале сте се юпита, евреи и дърти комунисти и ми говорите за български интерес. Поне наистина я закрийте тая държава и да приключва агонията.
  • 49 Bai NOODLES

    9 9 Отговор

    До коментар #45 от "Хи хи":

    Баце ти скоро ще го подпукат,ще му образуват около 250дела.

    Коментиран от #64, #74

  • 50 БРАВ

    16 2 Отговор
    След неколко дни ще видиш Киреле съгласието, като почнат назначенията за министрите, областните, държавните дружества и фирми.Всечки ще искат порция с голем кокал, а той е само един - България.Обещания големи , а пари нема, пак със заеми като Боко ли ще я карате?
  • 51 Стела

    16 7 Отговор
    Лицемерие и лъжи от лъжльото Кирил Петков текат като пълноводни реки!

    Коментиран от #53

  • 52 Драйфус

    7 5 Отговор

    До коментар #6 от "Оня с коня":

    Като вечна опорка на Боко,си прав за себе си!
  • 53 Киркор

    5 6 Отговор

    До коментар #51 от "Стела":

    А при Баце как беше,че забравих?
  • 54 SITY

    17 0 Отговор

    До коментар #9 от "FEFE":

    Масларова си е много добре, историята е известна и кръгът около нея.БСП много , ама много я закъсала ще Масларова е областен координатор на БСП в Хасковско и участва от групата на БСП в преговори. Просто е отблъскващо, изборите го потвърждават.
  • 55 Сух

    22 1 Отговор
    Какво се разбраха за Белене? Златото? Базите? Приватизацията? Лева? Нищо не казват. Правата на българите в Англия щели да отстояват.. От вашите разбиранки разбрах, че само нещо за чужбина сте се разбрали. А тук? Вода? Ток? Заплати? Ваксинация?

    Коментиран от #59, #63

  • 56 Кимчо

    6 1 Отговор
    Брадчед на Кимченум
  • 57 Дилдо

    16 3 Отговор
    Още щом видях позицията му за Северна Македония ми стана ясен. Жалко за хората, гласували за него
  • 58 кире

    16 2 Отговор
    Не знам по каква причина , но от бодряшки оптимизъм тръпки ме побиват . Сицкото вук кога на агънца стана не знам. Нещо ме навежда на , ние си имаме задача , поставена от когото трябва , другото е проформа.
  • 59 Додо

    9 1 Отговор

    До коментар #55 от "Сух":

    Съгласни сме по темата да усвоим 63 млд от евросъюза.
    Базите ще се разширят,задокеанците ще могат да тренират и в домовете ни,не само в предприятията.Ще купим още осем чертежа.Ще удължим агонията с топлоцентралите за сметка на скъпи квоти за емисии.Ще тупаме топката за Белене,докато Паско го продаде на Тръмби.

    Коментиран от #61

  • 60 Глад и глад

    17 1 Отговор
    Каква промяна с тези корумпирани, съдени, бивши министри. Сега ще чакаме фалити на банки, джендъри, и пускане на с. Македон
  • 61 Квиик

    3 8 Отговор

    До коментар #59 от "Додо":

    Ще чакаме 60 милиарда ние..вие от гербъ ще чакате дърво

    Коментиран от #77, #92

  • 62 Таки Брашнаров

    11 1 Отговор
    Те още нямат коалиция а вдигнаха осигуритения праг с 10%.... ще ни дерат яко....
  • 63 За Северна Македония

    11 1 Отговор

    До коментар #55 от "Сух":

    се разбрали, че ще защитават гражданите с българско самосъзнание. Че то останаха ли такива? Познавам много македонци и нито един с българско самосъзнание. Замазват ни очите само. А в действителност ще признаят Самуил за северномакедонец.
  • 64 Хи хи

    9 4 Отговор

    До коментар #49 от "Bai NOODLES":

    Чакам го да се случи от 30 години . Искам ги всичките в затвора , не само Баце , но няма да се случи , повярвай ми. Много са приказките , но не и документите и фактите.
  • 65 добре де

    17 1 Отговор
    Какво мислите за някои от лицата, които бяха на тези преговори? Те са от статуквото? Те са част от 32 годишната подмяна. Някои от тях дори са и криминални лица? Те ли ще борят корупцията? Някой друг не го ли забелязва?

    Коментиран от #78

  • 66 БОКОКРАД

    9 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Кирил Петков: Нямаше тема, в която да сложим българския интерес и да не постигнем съгласие . НАЛИ ВСИЧКИ СМЕ ПРЕДАТЕЛИ !
  • 67 За протокола

    12 4 Отговор

    До коментар #40 от "Bai NOODLES":

    Аха.
    А какво се разбраха по отношение на приходите, за да покрият огромните разходи, за които се споразумяха. Защото още сега уж спряха кражбите, а парите вече не стигат и само за няколко месеца ни изгърбиха с 3.5 милиарда нови заеми. А новите цени на тока и всичко свързано с тях все още не са започнали да се усещат.
    Май разчитат на кредити, на милиардите от Европа и повишението на всички цени, които ще увеличат приходите от ДДС.
    Дали ще изкарат така дори до пролетта?
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Динку

    6 1 Отговор
    Баща Петко присламчил се към емигранти на Бг Балкан пилоти в Канада.И се пръква Киро акцента а а а а а
  • 70 КРАДЦИ ЗАТВОР

    10 0 Отговор
    ПРИ ТАКОВА СЪГЛАСИЕ КАК УТРЕ ДА НЕ ИМ КАЖЕШ ЧЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ ! ДОРИ НЯМА И ДУМА РАЗЛИЧНА ОТ БОЙКОВИТЕ ДИРЕКТИВИ ! ЕГАТИ И ПРОМЯНАТА - НЯМА ДА ИЗКАРАТ И ДО ПРОЛЕТТА !
  • 71 Куранага сан

    11 3 Отговор
    Нещата отиват на зле, ама на много зле,. Какъв кон с капаци трябва да си, за да не видиш това. Дъртите комундери, запасали сатъри, ножове и вилици, са се наредили около масата и точат зъби за едни милиарди от ЕС....Това ли е промяната, подпомогната от внуците на обирджиите на мандри? Тоя дали ще изкара до края на януари, той се замечтал за чтири годишен срок ...Мен не ме интересува Тихоокеанския регион, а как да си платя ток, парно и топла вода на тройни и четворни цени. Тоя го виждам февруари месец в най-добрия случай тайно да избяга от простотиите, които ще натвори..Жалко, България вече приключи.

    Коментиран от #95

  • 72 Който

    7 1 Отговор

    До коментар #45 от "Хи хи":

    мисленето му е дефицит, е фен на продажника копейкин и драска за дребните му от Дубай!
  • 73 ВЪН

    5 0 Отговор
    америка ще ни брани ,
    европа ще ни храни

    нещата се бетонираха! и блатото
    вмириса цялата експертиза и проформа на
    на новите глави на либералната ламя
    а трасираният път от Луканоф бсе още пуща
    диаманти у бездънните джобове на властовия шлифер
  • 74 Куранага сан

    10 2 Отговор

    До коментар #49 от "Bai NOODLES":

    Баце ти, както са я подкарали тия, ще се върне още март месец на бела жипка (да не дава Господ..пу,пу,пу)...Може да си сигурен, че така ще стане. Като гледам какви дърти комундери са запасали ножовете....до там ще я докарат тези двамата.Милко и Морко. Абе лоши, ма мног лоши времена се задават. И за това бъдете благодарни на льотчика, който погази и Конституция и закони. Много скоро ще го осъзнате , ама ще бъде късно.

    Коментиран от #83

  • 75 ПАК СЪЩОТО

    2 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг:............. Борисов: Ще подкрепим новия кабинет !
  • 76 идеята на ДПС е да има разделение в обще

    5 0 Отговор
    идеята на ДПС е да има разделение в обществото, отвличане на вниманието и да се подкрепя изкуствено създадената компактна маса от "турци", "ислямисти" и т.н.
    Идеята е да се отвлече вниманието от важни проблеми, примерно от големия обир на пирамидата КТБ! Издумкаха 7 милиарда и създават психози - ебола, ислямисти, терористи и т.н.
    си работи и си върши работата, а ние му плащаме, готина работа и аз искам!
  • 77 Сух

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "Квиик":

    Ще чакаш, га цъфнат налъмите. Верно баламите край нямат..
  • 78 За протокола

    7 1 Отговор

    До коментар #65 от "добре де":

    Да, и за съжаление тази сутрин в "Денят започва" и спестиха на К. Нинова неудобния въпрос за компометираните преговарящи.
    Но проблемът тук е на водещите киркорчовци, които са всеядни и безкритично приемат всеки, който ги доближава до така лелеяната власт. Аз кой ще се разберат по-добре ако не с играчи, схемаджии и шмекери, подобни на тях?
  • 79 АМОН

    10 5 Отговор
    ЩОМ И МАСЛАРОВА Е СРЕД ПРЕГОВАРЯЩИТЕ Е ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО, ЧЕ НИ ПРЕДЛАГАТ МОДЕЛА НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ С ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩ САКСКОБУРГГОТСКИ И НАРЕДЕНИ МИНИСТРИ И ЗАМ МИНИСТРИ ПО ПОЗНАТА НИ СХЕМА 3:5:8.

    СЕГА ТОВА ОТНОШЕНИЕ ЩЕ Е ПО РАЗЛИЧНО НО СУБЕКТИТЕ КОИТО СТОЯТ ЗАД НЕГО СА ПАК СЪЩИТЕ , НО С НОВИ ИМЕНА НА ПАРТИИ И КОАЛИЦИИ.

    КИРЧО И КОКОРЧО СА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА РАДЕВ И СТОЯЩИЯТ ЗАД НЕГО КОБУРГ ПОДКРЕПЕН ОТ КУНЕВА ПРЪМОВА И БРАТОВЧЕД И ПАСИ.

    СЛАВИ Е ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ДПС И ЩЕ НАСТОЯВА ЗА РЪКОВОДСТВО НА МИНИСТЕРСТВАТА НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ЕНЕРГЕТИКАТА.

    БСП СА ТРАДИЦИОННО СВЪРЗАНИ СЪС СОЦИАЛНОТО И СИЛОВИТЕ МИНИСТЕРСТВА, А ДБ С МИНИСТЕРСТВОТО НА ЕКОЛОГИЯТА И ПРАВОСЪДИЕТО.

    ЗА ЦАРСКОТО ВЕЛИЧИЕ ЩЕ СА ПЪТИЩАТА И ТРАНСПОРТА. Той кара влакове и брули пари от магистрали.

    ЗА НАРОДА ЩЕ ОСТАНЕ ГОЛАТА ОПАШКА И ПРАВОТО СИ СИ МЯКА КОЛКОТО СИ ИСКА.

    Коментиран от #82

  • 80 Куранага сан

    12 2 Отговор

    До коментар #20 от "1234":

    Като гледам колко много дърти комундета са се наредили около масата на един президент, подкрепен от 27 стари ДеСари...изобщо не виждам утрешен ден за България и народа, камо ли да мечтая за някакво бъдеще. Но е казано...каква е ползата от глу..ака, ако не можеш да го излъжеш. Страхотен театър изигра Радев, само дето на афища не пише кой е сценариста.
  • 81 БСП ХОМОСОЦИАЛИСТИ

    4 3 Отговор
    ЗАРКОВ Е НАШ...И ВЛАСТТА ЩЕ Е НАША
  • 82 Вярващ ли

    1 1 Отговор

    До коментар #79 от "АМОН":

    си на всички жълтини които си написал като коментар?
  • 83 Bai NOODLES

    3 2 Отговор

    До коментар #74 от "Куранага сан":

    Споко мен,ножа ти е дървен,от теб нищо не зависи мама Сан.

    Коментиран от #89

  • 84 АМОН

    12 6 Отговор

    До коментар #5 от "Мислещ":

    ПОРЕДНАТА ПОЗНАТА НИ ТРОЙНА /СЕГА ЧЕТВОРНА/ КОАЛИЦИЯ В КОЯТО ЗАД МАСКАТА НА СЛАВИ ЩЕ ВЛЕЗЕ В НОВОТО УПРАВЛЕНИЕ ДПС, А ЗАД КИРЧО И КОКОРЧО РАДЕВ СЪС СТОЯЩИЯТ ЗАД ГЪРБА МУ КОБУРГ С ПАСИ И БРАТОВЧЕДКАТА МУ КУНЕВА - ПРЪМОВА.

    За БСП не говоря. Муцуни като Масларова предизвикват истинско отвръщение.

    НОВАТА КОАЛИЦИЯ Е БЕЗПРИНЦИПНА , ЗАЩОТО ВСИЧКИ ПАРТИИ СЕ ОТКАЗВАТ ОТ СВОИТЕ ПАРТИЙНИ ПРОГРАМИ.

    Под вънкашност чужда и със име ново, старите играчи от ГОРБАЧОВАТА ПЕРЕСТРОЙКА продължават играта си , която я играят повече от 32 години

    ЗА КИРЧО И КОКОРЧО НЕ ГОВОРЯ. Те не са партия , нямат устав и програма , нито пък имат ръководство избрано от членовете им.
  • 85 До Кики нежното

    8 1 Отговор
    Кики коментирай геноцида ?Села изчезнаха градове намаляват хора бягат за по добър живот.Малко като османската империя.Помаци и българи се самоизяждат за сметка на чужди години

    Коментиран от #87

  • 86 Да попитам

    12 0 Отговор
    А колко от преговарящите, официални и неофициални съучастници на Мая Манолова от жълтите павета, а и от други места, споделят нейният принцип "Обещай им каквото искат, а после не го изпълнявай"?
  • 87 За протокола

    9 3 Отговор

    До коментар #85 от "До Кики нежното":

    Браво!
    Оказа се, че демографската криза не е приоритетна за новото правителство и новия Парламент.
    Най-важно е това, което може бързо или поне в средносрочен план да донесе пари. За по-далечен хоризонт не им пука...
  • 88 Стига

    7 1 Отговор
    Сте дрънкали...По делата ще ви познаем...
  • 89 Куранага сан

    7 1 Отговор

    До коментар #83 от "Bai NOODLES":

    Че да не би пък от тебе нещо да зависи? Или си на обирджиите на мандри син...
  • 90 Хи хи хи

    11 1 Отговор

    До коментар #30 от "Последния Софиянец":

    ТИЯ ЧЕТЕРИТЕ ПАРТИИ , ЛИ СА ПАРТИИ НА ПРОМЯНАТА ??????????????
  • 91 ггрт

    7 0 Отговор
    Какъв български интерес? Сложихте на 1. място орязване на пенсии, соц. помощи и ТЕЛК, а милионната администрация даже не я обсъдихте. Докога Бг ще хрантути близо милион готовани?!
  • 92 Додо

    7 0 Отговор

    До коментар #61 от "Квиик":

    Ние сме от тия,дето ще пият студена вода.Просто съм реалист.
  • 93 ганев

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Bai NOODLES":

    А БЕ то и ТОДОР ЖИВКОВ беше за затвора А МА СЕГА ГО ТЪРСИМ
  • 94 ганев

    5 2 Отговор
    Е ИИИ ХОРА ОПОМНЕТЕ СЕ ПРЕСТАНЕТЕ С ТОВА ЧУЖДОПОКЛОННИЧЕСТВО НАТО ЕВРОАТЛ И ДРУГИ БЕЗБРОИ ДИВОТИИ КОИТО ЗА 30 Г УБИХА Б Ъ Л Г А Р И Я 642 СЕЛА ИЗЧЕЗНАХА ЗАВИНАГИ ИНДУСТРИЯ ХИМИЯ ЕЛЕКТРОНИКА СЕГА САМО ХОТЕЛИ ИГРАЛНИ НЕЗАКОННИ КАЗИНА СЛ БРЯГ НЕ Е БЪЛГАРИЯ ОТ КАКТО СЪЩЕСТВУВА МОЯТА Р О Д И Н А САМО СОЦА УСПЯ ДА НАПРАВИ ПОЧТИ 9 000 0000 БЪЛГАРИ НИТО ЕДНА ВЛАСТ НЕЕ УСПЯЛА ЗЛОБЕИТЕ НО ТОВА Е Ф А К Т НЕ СЪМ ФЕН НА СОЦА БЯХ МЛАД И НАИВЕН ГЛАСУВАХ 10 Г СДС ПОСЛЕ ЕВРО царя и все против бсп така че това са реалностите АКО НЕ БЯХА РУСНАЦИТЕ НИКОГА НЯМАШЕ ДА ИМАМЕ А Е Ц И СЕГА ЩЯХМЕ ДА УМИРАМЕ ОТ СТУД МРАЗ ЕВРОАТЛ НИ ОСАКАТИХА А Е Ц А ДАЖЕ ТРЯБВА ДА НЯМАМЕ СТРОЯХМЕ КОРАБИ НА СВЕТОВНО НИВО ИМАХМЕ ПАЗАРИ СЕГА БЛАГОДАРЕНИЕ НА САЩ ЕВРОАТЛ ВЕЧЕ СМЕ ЦЪРВУЛИ НЕ СМЕ ФАКТОР В СВЕТА ЗАТОВА М И С Л Е Т Е
  • 95 Минаващ

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "Куранага сан":

    Въпроса и да не бъдат като тези, преди комунистите когато са налагали с каиши в тухларната, децата работещи за тях, да стават от сън. Сред които е бил и малкият Тодор Живков.
  • 96 Минаващ

    5 1 Отговор
    Ето една мигновена социална мярка - премахване на винетките.
  • 97 Мнение

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "хммм":

    "Каквато е целта ти, такива са и мислите ти, такива са и действията ти, такъв и пътят."
    "Думите учат, примера - привлича."
    ??
  • 98 Какво точно значи

    5 1 Отговор
    "Задълбочаване на стратегическото сътрудничество със САЩ."? Дайте пояснения, но не алабализми! Безплатни американски бази, нарисувани самолети за милиарди дадени авансово и съюзник на щатите в антируската им политика! Официално американска колонияли ще бъдем? Какво ще получи България, реално, кое ще донесе полза на народа, а не напълване със зелени хартийки чекмеджетата на управляващите?Как тези стратегически взаимоотношения ще разрешат проблема със северномакедонците? Какво ще загуби България от това! Обяснете, без обичайните лакардии! Защото помним стратегическото сътрудничество на щатите в редица европейски държави - Полша,Украйна и т.н. както и в близкия изток...

    Коментиран от #103

  • 99 Минаващ

    4 0 Отговор
    Нека американците да ни оставят безвъзмездно изтребители, както преди руснаците ни оставиха МИГ-овете.
  • 100 Гербопитек

    3 1 Отговор
    създаване на Фонд "Стамболов", това е показателно. Да кръстиш такава фондация на този антибългарин е твърде показателно за същността на тази сбирщина от предатели.
  • 101 Кую

    0 0 Отговор
    Послуша хитра лисица.Когато яде хурката, ще разбере.
  • 102 Тъй като думата " извинявам се " е табу

    2 0 Отговор
    за канадеца КИРЧО и тук няма да има извинение. Тези юнаци използват като пур.....тив името на България , за да прокарат политиките си при завземането на властта.
  • 103 Сам

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от "Какво точно значи":

    Това означава още по голямо надупване на фащ и фронтова държава срещу русия. А какво стана с обещанията че ще свалят каскета ще разследват тиквата...? Това явно вече се забрави. Дано ме се сформира но какъв кабинет .При следващи избори тия както и останалите няма да влезат.Ако турците гласуват да ставаме турци и това е. Там поне се знае .И ще е по добре от сега.
  • 104 Сам

    2 0 Отговор
    Копривките започнаха с лъжа от самото начало.Мас лавров и румен овчаров ли са честните хора които ще си декларират банковите сметки и слави триперов .Това ли са еднократните хора за които ни обещаваха т е в началото? Ами вие сте по големи предатели и от госпожа ЙЕС.
  • 105 ККК

    0 0 Отговор
    Точно така след четири години с тия заеми по 500.милиона на седмица ще има само сенки!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове