Last news in Fakti

28 Ноември, 2021 13:27 4 205 15

Жена от Ловеч 7 месеца търси истината за смъртта на майка

  • румяна бекриева-
  • болница-
  • смърт-
  • деница мусева

69-годишната Румяна Бекриева умира в кардиологична болница, а следствието и прокуратурата са започнали разследване

Жена от Ловеч 7 месеца търси истината за смъртта на майка - 1

Жена от Ловеч вече 7 месеца търси истината за смъртта на майка си. 69-годишната Румяна Бекриева умира в кардиологична болница, а следствието и прокуратурата са започнали разследване.

През декември миналата година 69-годишната Румяна Бекриева получава задух и е приета по спешност. Оказва се, че проблемът не е белодробен, а кардиологичен.

В болница ѝ правят манипулацията коронарография.

„На 8 април казват, че състоянието ѝ е много тежко с кръвно 60/30 и сатурация 60”, обяснява Деница Мусева, дъщеря на починалата.

На следващия ден близките са уверени, че е стабилизирана.

„Коронарография са ѝ направили без да ни уведомят, без да са ни искали съгласието за нея. Втора коронарография, като на 8 –ми ни убеждаваха, че няма да ѝ правят. На 9 април ѝ правят”, разказва още Деница Мусева.

Близките на 69-годишната жена имат претенции към лекарите. И извършената манипулация.

„Документите, които са подписани за съгласието на пациента, подписа не е положен от моята майка. Нещо надраскано. Това не е неин подпис, защото тя не може да се подписва. Има документи, на които часа на смъртта е преправен”, смята Мусева.

От кардиологичната болница в Ловеч отхвърлиха всички обвинения.

„Тази процедура коронарография не се прави по желание или просто, защото се прави. Има строги показания и пациентката е била такава. Първите 12 часа се касае за остър коронарен синдром или инфарктно състояние”, обясни д-р Върбан Стоянов – началник на Кардиологично отделение в МБАЛ – „Кардиолайф”.

От болницата отричат да са преправени документи.

„Всички документи са на разположени на всички проверяващи, каквато и институция да се интересува”, заяви Д-р Върбан Стоянов.

Медицинският надзор вече се е произнесъл, че нарушение няма, но прокуратурата е сезирана и е започнала производство за смъртта на жената.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Поп Ктъстю

    13 4 Отговор
    За съжаление,Ловеч и Севлиево са пълни неандерталци.Или троглодити,както ви харесва!
  • 3 Доктора и

    9 1 Отговор
    Истината е някъде тамммм.
  • 4 Jak

    24 3 Отговор
    За съжаление хората които трябваше да са стълб на обществото,пример и какво ли още не ,се оказаха страшни измекяри.Скоро докторската професия ще е на дъното на общественото одобрение.

    Коментиран от #12

  • 5 Rock

    16 3 Отговор
    Тромб, който се е задвижил от коронарографията поради некадърност да се прави такова изследване . При него е нужна прецизност и голямо умение- както при всички неща свързани с медицината- включително и предписване на лекарства. Некадърните и недостатъчно образовани получават повече от способните и образованите. Липсва атестация за заплащане и контрол .

    Коментиран от #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Забележете

    0 2 Отговор
    ... Тя не може да се подписва...

    Коментиран от #8, #9

  • 8 На 69 години

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Забележете":

    и не може да се подписва? Айде,бе. По онова време ВСИЧКИ ходеха на училище и бяха грамотни - дори малцинствените , проверете . А коронографията може да бъде спешна манипулация - преживял съм такъв инцидент. Разбрах, че са ме коронаграфирали след два дни, когато -следствие на тази манипурация - са последвали и други. Ами ако бяха ме питали, дали резултатът нямаше да е друг? А ако пък лекарите бяха питали роднините и чакаха отговор, щяха да бъдат обвинени с основание в престъпно забавяне...

    Коментиран от #10

  • 9 Деница Мусева

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Забележете":

    Тя не беше в състояние да се подписва, затова бях упълномощена аз дъщеря й Деница Мусева да го правя с Генарално пълномощно, освен това бях нейн личен асистент защото тя беше 100 %инвалид и те нямаха право да извършат манипулацията без полагането на нейния или моя подпис, тя неможеше сама вода да пие не да се подпише!
  • 10 Деница Мусева

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "На 69 години":

    Тя не беше в състояние да се подписва, затова бях упълномощена аз дъщеря й Деница Мусева да го правя с Генарално пълномощно, освен това бях нейн личен асистент защото тя беше 100 %инвалид и те нямаха право да извършат манипулацията без полагането на нейния или моя подпис, тя неможеше сама вода да пие не да се подпише!Освен това бяхме уверени, че манипулацията в нейното състояние няма да се състои защото крие риск за смъртта й, така бяхме успокоени! Да ама не, извършиха я, преправиха часът на смъртта и така нататък...... Дефекто тя е починала още на масата за извършване на манипулацията или 25 мин след нея, това съдим по поправката на часът на смъртта, подпис който не е нейн а драсканица и така нататък...... Прибиране на трупа на майка ми с полиция благополучно в 22 :00 часа, заплахи от управителя на болницата и куп гнусотии извършени на живо с един обездвижен100 % инвалид и умряло с трупа на майка ми!!!!! Така, че тя беше медицинска сестра 40 години и мога да твърдя, че не искаше да се извърши манипулацията, но лошото е че нямале възможността да ни уведоми, че ще й я направят без нейното и нашето съгласие и резултата е факт смъртта й! Сам преценете дали не е могла да се подписва с две полувисши образования???? Можеше и още как, но не беше в състояние да положи подписа си!
  • 11 Деница Мусева

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Rock":

    Последствието и причина за смъртта за противопоказни пациенти естественно ИНФАРКТ!!!!!
  • 12 Деница Мусева

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Jak":

    Бих казала, че вече е, хората някога търсеха помощ от тях, сега се страхуват факт!
  • 13 Лили

    2 1 Отговор
    Да им закачат камери като катаджийте на "великите ни лекари", денонощтно видеонаблюдение трябва ,а не дума срещу дума

    Коментиран от #14

  • 14 Деница Мусева

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Лили":

    Така е!!!! Така трябва!!!!

    Коментиран от #15

  • 15 Имате

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Деница Мусева":

    сериозен проблем. Лекувайте се. В Ловеч има Психиатрична болница.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове