28 Ноември, 2021 13:49 3 063 60

Бориславова от ПП: Условието за бъдещи министри е нулева толерантност към корупцията

  • лена бориславова-
  • продължаваме промяната-
  • преговори-
  • министри

Всички застават твърдо зад незабавното закриване на специализирания съд и на прокуратурата, каквито съществуват в момента, подчерта Бориславова

Бориславова от ПП: Условието за бъдещи министри е нулева толерантност към корупцията - 1

„Мерки, които при предишното управление изглеждаха супер непопулярни и изключително непостижими, въпреки че цялото общество беше напълно наясно, че те трябва да се случат, стана възможно коалиционните партньори да се обединим около тях.“ Това каза пред БНР Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“.

Всички застават твърдо зад незабавното закриване на специализирания съд и на прокуратурата, каквито съществуват в момента, подчерта Бориславова.

Нерешено все още остава „дали ще има някаква форма на специализация в общата структура на прокуратурата и дали тя ще бъде запазена“, поясни тя.

Относно КПКОНПИ има общо разбиране за разделяне в две структури. Звеното за борба с корупцията ще бъде подсилено с допълнителни правомощия по разследване, поясни Лена Бориславова в предаването „Неделя 150“. По думите ѝ в момента тази структура е „осакатена, събира откъслечна информация, интерпретира я услужливо и непълно и нямаме добри резултати накрая“.

Коалиционните партньори ще поискат оставката на главния прокурор Иван Гешев, уточни Бориславова.

„Защото той до този момент освен да стане повод за това да бъде осъдена България в Страсбург, не виждам да е постигнал някакви невероятни резултати в борбата с организираната престъпност или с корупцията и това е диагноза, която я поставям не аз, а цялото българско общество. Когато цялото общество не е доволно от работата ти, няма нищо по-логично от това да се оттеглиш и да поемеш отговорност. По отношение на председателя на КПКОНПИ – там сме изправени пред същата ситуация.“

Относно персоналния състав на бъдещия кабинет Бориславова изтъкна:

„Ако не можем да излезем с по-добри кандидатури от тези на служебните министри, ще се спрем на служебните министри, част от тях са се доказали с много висока експертиза.“

Според Бориславова по време на експертните преговори егото и емоциите са останали на заден план.

„Едно от условията, които ще бъдат поставени при избора на кандидати за бъдещи министри, е за тези лица да бъде приложима най-високата наша максима, изискване – нулева толерантност към корупцията. Тоест представят се лица, които да не предизвикват възмущение с досегашното си поведение, да няма съмнение за тях, че са участвали в корупционни схеми или не са работили в най-добрия общ интерес на всички нас.“


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В очакване

    48 13 Отговор
    И всички които гласувахме за вас , очакваме наказания за грабителите на България за пследните 31 години, ообенно за последните 12.

    Коментиран от #18, #29, #50, #51

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 браво

    25 10 Отговор
    браво
  • 4 подкрепям

    33 14 Отговор
    Само така , корупцията унищожи България на боко доган и чадъра им с каскета а не някакви луменяци като костя копейката да ми внушават , че америка ме била обрала или пещерни русофоби да ми разправят че Русия ме била обрала
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 браво Радев

    19 11 Отговор

    До коментар #2 от "Румен Радев":

    незнам какво имаш , но ти благодаря че унищожи опг ГРОБ :)
  • 7 уви ФАКТ

    14 4 Отговор
    БВП на Германия и на България разделено на глава е реално като 10 прически за общо 500 евро, за Германия, и 5 прически за общо 100 евро. По реален продукт БВП е два пъти разлика, но по паричен БВП е 5 пъти разлика. И понеже 20% от БВП отиват за инвестиции. Значи България произвежда два пъти по-малко продукт от Германия, с 5 пъти по-малко инвестиции. БВП и затова е по-малък. И като продукт и като пари.. Чехия има 10% растеж при 20% инфлация за последните 10 години. Като коя държава ще правим реформи, тя с какъв растеж е? Ще стигнат ли 30 години да стигнем 60% сегашния доход в Германия, и това ще спре ли сега напускането на България? .... БЪЛГАРИЯ Е ТРУП, а те с витамин це ще я лекуват. Трябва веднага 2000 лева минимална заплат, и 200 000 лева за ферма или занаят, за абсолютно всеки и 70 годишен и 17 годишен. 15% от БВП за социална пенсия. ..................................... България е като труп. Кзва Zawracamy z Grecji! Let’s head back from Greece! Iwona Blecharczyk - като сравнява Румъния и България - в 6-та минута. В Румъния имало живот, живец по хората и селата, а България и селата са труп. Добра енергия в Румъния. В Румъния работят в селското стопанство 21,24%, в Полша 9,15%, България 6,6%, Турция над 18%, 15,6% в Сърбия, Гърция 11,6%, като процент от заетите. Тук европарите за селско стопанство отиват само за няколко фамилии милиардери. И банките не отпускат за дребно фермерство, семейно. А ББР?

    Коментиран от #37

  • 8 кацко

    21 17 Отговор
    Началниците на това моме са поели ангажименти към " едни хора". Тези ангажименти не са в съгласие с интересите на българите. Под формата на 4Ѝборба " с корупцията ще бъдат въведени такива мерки , че свЕт ще ви се извие. Вие си ги избрахте. И търпите как "Променящите" ще правят правителство с БСП? Какви хора сте?
  • 9 БОЛШЕВИК 🌟

    25 7 Отговор
    Само празно говорене и обещания, но дела и решения няма!

    Коментиран от #20

  • 10 ССсс

    22 8 Отговор
    А ще има ли нулева толерантност към лакеите на САЩ,които не защитават българските интереси.И евреина от Мосад (Лорер)и от НПО Америка за България,няма място в българския парламент.Всички народи се мразят по между си но всички заедно мразят евреите-Марк Твен.Ако удариш един евреин ще чуеш викове от всички страни-Ото Фон Бисмарк.

    Коментиран от #49

  • 11 Бай чекмеджан

    14 8 Отговор
    Аз направих партия да спра корупцията на бсп- юли 2009 та
  • 12 А бе

    28 7 Отговор
    Всичко е добре,но докато не видя осъден, няма да ви повярвам.
    Сега имате всичко,цялата власт, без прокуратурата.
    Ремонтирайте я и ги мятайте.
    Иначе, лошо.
  • 13 Севда

    30 7 Отговор
    Как световният шампион по фалиране на банки – Гечев, стана приемлив за коалиция
  • 14 choko

    19 2 Отговор
    Ленчето и тя е от харвард :)
  • 15 Корупция 0

    17 5 Отговор
    Всички крадливи същества са на свобода.Корупция 100%
  • 16 Да или не

    25 6 Отговор
    Лено моме,от едната страна е Иван Гешев и прокуратурат,от другата Васил Божков,Цветан Василев,братя Бобокови,Баневи,Маринела и Ветко Арабаджиеви,Миньо Стайков и сие...Вие от кои сте???

    Коментиран от #27, #54

  • 17 АМОН

    32 10 Отговор
    Лена Бориславова
    Назначена от представящия се тогава за министър на икономиката Кирил Петков ново ръководство на Българската банка за развитие, в лицето на Цанко Арабаджиев , е наело адвокат Лена Бориславова като външен юрисконсулт на банката срещу 8000 евро на месец.

    8000 ЕВРО заплата за това дете борещо се с корупцията и самото то създаващо я.

    ТЕЗИ ЮПИТА СА ПО ОПАСНИ И ОТ МУТРАТА.

    КАТО ПИРАНИ СА.

    Ще оглозгат всичко.
  • 18 кирило

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "В очакване":

    Ше ти се наочаква очакването хахаха
  • 19 Dinero

    9 1 Отговор
    Тази има ли инстаграм или фейсбук не можах да я намеря?!
  • 20 До сегашните

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    дела бяха само неистови милиардни грабежи , далавери и лъжи , в следствие на което България е първа по корупция в ЕС !
  • 21 кирило

    23 6 Отговор
    А туй девойче какъв опит има? Работило ли е някога? Като е сложило тия цайси повече ум и опит ли е придобило? И то ли е с платен сертификат за 3месечен курс в някой западен университет?

    Коментиран от #22

  • 22 Dinero

    6 4 Отговор

    До коментар #21 от "кирило":

    Пише, че е адвокатка
  • 23 Шртлп

    15 3 Отговор
    Те и предните това казваха. И по-предните това казваха.
  • 24 Цирк Буш

    24 8 Отговор
    Само абсолютен дебил би повярвал на тези поредни измамници!!!
  • 25 ей младо

    16 5 Отговор
    Не само това момичето ми! Явно не си наясно с българския манталитет. Това да не ти е фирма...приход-раход-салдо???!!! Държава се управлява с опит..философска концепция..харизма и малко типично балкански тарикатлък и гяволлък.... Иначе...не става! И каквва е тази фамилия..дето ми напомня на кака ти Цветелина?!
  • 26 Шаран БГ

    5 2 Отговор
    Никаква "нула" ! Най-малко 5 или 6 нули след числото....... Какво е това корупция ? Ни се яде , ни се пие...е-е-е вкарва някой-друг долар в швейцарска банка, ама това е дребна работа. Даже Прокуратурата не и обръща внимание..........
  • 27 АМОН

    25 6 Отговор

    До коментар #16 от "Да или не":

    ТЯ Е ОТ ЮПИТАТА НА ШОФЬОРА НА САМОЛЕТ, НАТРЕСЕНИ МУ ОТ КОЗЯК 16.

    8000 ЕВРО Е ЗАПЛАТАТА НА МОМАТЕ КАТО ЮРИСТ НА ББР!!!

    ЩЯЛО ДЕТЕТО ДА СЕ БОРИ С КОРУПЦИЯТА и най вече в превръщането на банката на ПЕЕВСКИ в разпределител на европейски средства на едни създадени от ДАНИ ЛОРЕР фондове за рисков капитал, през които ще се източват не само европейски , но и средства на българските министерства.
    Как ще стане това?!
    Питай Дани Лорер. Той знае как се довеждат до фалит подобни фондове за рисков капитал и как се поглъщат на БЕЗЦЕНИЦА от спекулантите на СОРОС.

    ПОНЕЖЕ СМЕ ТЪП НАРОД ДАЖЕ НЯМА ДА НИ НАПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ КОЙ НИ НАТРЕСЕ ТЕЗИ ЮПИТА.
    Чрез Радев го направи МУСТАФАТА от иракски КЮРДЕСТАН.

    ДОКЪДЕ СМЕ Я ДОКАРАЛИ.
    Да ни управляват иракски цигани.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 !!!

    20 3 Отговор

    До коментар #1 от "В очакване":

    Гарван на гарван око не вади! Вие си чакаите колкото си искате! Дали и ПП няма да споделят съдбата на ИТН, времето ще покаже!
  • 30 Пешев

    22 4 Отговор
    Туй го чувам вече 32 г. И още има да се краде от предишното. Всичко се натиска да иде у Софио, ка краде, ако не за него, за децата и за внуците да има.
  • 31 Да попитам

    19 5 Отговор
    Да попитам - а кога досега са назначавани министри, които са имали толерантност към корупцията?
    Вече ми идват в повече подобни безсмислени декларации.

    Коментиран от #33

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Петко

    8 0 Отговор

    До коментар #31 от "Да попитам":

    Виждали си ги: всички фирми на жената, децата и внуците. Те - милионери. Аз нямам нищо, само на заплата съм.

    Коментиран от #40

  • 34 Хаха

    18 1 Отговор
    Пред 20 г. Малкият Мук говореше за нулева толерантност срещу корупцията и след 8 г. като министър приключи като виден корупционер.
  • 35 Тази партньорска мома

    15 2 Отговор
    по-добре да беше завършила навремето ВВИ "Карл Маркс" , за да престане тя и подобните й да говорят за " нулева корупция" и да стават за смях с дипломите си. С диплома не се парадира не го ли разбраха вече. На тези нови " оправачи " на България , ще им трябват години , за да се " потопят" в българската действителност. Няма да го направят и ще изчезнат след като си изиграят зловещия спектакъл.
  • 36 абреее

    10 1 Отговор
    Това с "нулевата" толерантност веке сме го слушалье и яле , виж това с нулевата корупция си е друга работа , направо си е KNOW HOW , само вие си го знаете как се праи .
  • 37 Общо взето

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "уви ФАКТ":

    популистки глупости си писал. От икономика нищо не разбираш.
  • 38 За протокола

    15 3 Отговор
    Само празни високопарни приказки. От киркорчовците, единственото, което сме видели до сега са една купчина уволнения, където назначиха свои хора, един културист, скрил от НАП 1.5 милиона лева, назначен за шеф на същата агенция, една младичка юристка на Кирчо, назначена на държавната хранилка с 13 500лв заплата, премахването на надзорния съвет на фонда на фондовете и заместването му с близки бизнесмени (вълци да пазят стадото), "голямата" инвестиция на един албански тарикат, за която единственото сигурно нещо е, че ще трябва да му платим 36 милиона и другото са само приказки, приказки, приказки. За корупция, отклонени милиарди, честност, почтеност и бла-бла. Театър за бавноразвиващи се.
    Не зная дали е прав онзи червен профеор за 80-те процента, но със сигурност има такива - тези, които гласуваха за тези шмекери, за ментора им и за партиите, които сега ги подкрепят. Не са много - около половината от по-малко от половината избиратели, но все пак ги има.
  • 39 щшшшт

    14 2 Отговор
    Пак ви излъгаха, нали? Това сукалче с бяло още около устата...Всъщност-от какво ли е бялото? Хахахахах
  • 40 Да попитам

    12 1 Отговор

    До коментар #33 от "Петко":

    Да де, виждаме ги след назначаването им. И досега не съм чул за бивш министър клошар, бездомен, нуждаещ се и т.н.
    Проблемът с безсмислицата изказана от това моме е, че никой никога досега не е назначавал министри, за които да се е знаело, че са толерантни към корупцията. Подобни са и повечето декларации на киркорчовците. Абсолютни безсмислици, но галещи ухото на по-..., нека кажем, немислещите ни сънародници.
  • 41 Популизъм

    7 1 Отговор
    Никъде,ама никъде по света,дори и в най-напредналите страни НЯМА НУЛЕВА КОРУПЦИЯ!!!НИКЪДЕ!Това са само книжни бомбички и димки които да хвърлят прах в очите на хората?Въпрос към по-възрастните-КОЙ можеше да емигрира в Канада преди 10 ноември 1989 година?

    Коментиран от #47

  • 42 мдааа

    5 0 Отговор
    Справедливост, Демокрация, Сигурност - 45години стигат, Времето е Наше... и те така
  • 43 Шменти капели

    14 0 Отговор
    Със същия лаф ГЕРБ дойде на власт.Осъдени за корупция и разследвани участваха в сегашните преговори
  • 44 ПЕНКО

    9 1 Отговор
    Политическа Партия Продължаваме Промянта --- МИ ЗВУЧИ -ТОЧНО КАТО БАБИНОТО МИ: " ПУ ПУ ПУ ПУ -ДА НЕ ТИ Е УРОКИ " !!!!
  • 45 Подмяната

    14 1 Отговор
    "Мятало Ленче ябълка"...среща 16 000 лева на месец!?
  • 46 Хихи

    11 1 Отговор
    Или си вярват или са на лека дрога!
    И в двата случая промяна не може да има...
  • 47 Хихи

    9 0 Отговор

    До коментар #41 от "Популизъм":

    Най-много се лъже преди избори и след лов.

    Коментиран от #57

  • 48 селтак

    12 1 Отговор
    Шматкааа,ми нали точно заради блажното искат да стават министри! Абе от къде ги копате тия бе?
  • 49 Бамбука

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "ССсс":

    И аз те обичам. Честита Ханука! Днес е. Ако се видим ще те почерпя поничка.
  • 50 Никога БСП

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "В очакване":

    Защо, преди 13 години по-добри ли ни грабиха, та ги изпратихме с камъни по белия автобус?
  • 51 [email protected]

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "В очакване":

    то пък сега щот няма корупция... цветя и рози... секретарят по антикорупция узунов взима плик от компрометиран митничар.... стс сигурност е било уиски и пури... хахахааасс
  • 52 Гандалф

    2 0 Отговор
    Хубаво е като пожелание и дано стане.
    .добре ако бъде хванат някои министър в корепция, ще си подаде ли остовката...или ще слушаме поредната доза обяснения...защо да се закрива специализирания съд в часта си заборбата с корупция на високите етажи на власта...и друго кнопки са блокирали доколкото знам 200 милиона на прокофиев...при новия председател или при закриването му.

    Тези пари ще бъдат отблокирането му. Досега кнопки е запорирало милиони в полза на държавата...при закриването му или при подходящ председател
    Тези пари държавата губи ли ги..и други дела които е завела, но не са стигнали до съд......
  • 53 gggw

    2 0 Отговор
    с очаквания не става. трябва данс да работи
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Северозапад

    3 0 Отговор
    Само празни приказки, това ша направим, онова ша направим, и накрая май нищо не правите само дето си чешаме езиците, по бързо сформирайте правителство, актуализация на бюджета, минимална заплата минимум 1 100 лева, иде зима глад студ време е да РАБОТИТЕ ЗА ТОЗИ ИЗСТРАДАЛ, ИЗМЪЧЕН НАРОД ЖИВЕЕЩ В БЪЛГАРИЯ
  • 56 Пастир

    7 0 Отговор
    пасе животните когато изведнъж до него спира бляскава кола. Шофьорът – младеж, облечен в костюм на Армани и обувки Гучи, пита:
    – Ако Ви кажа колко крави и телета има във Вашето стадо, ще ми дадете ли едно теле?
    Пастира спокойно отговоря:
    – Да, защо не?!
    Юпито вади мини компютъра си Dell, включва го в мобилния си телефон и сърфира в Интернет до сайт на NASA и т. н. и т. н. След няколко минути се обръща към пастира:
    – Имате общо 1586 крави и телета.
    – Добре, можете да вземете едно от моите телета! – казва пастирът..
    След това юпито слага в багажника животното, което е избрал. – Хей, ако Ви кажа в кой сектор работите, ще ми върнете ли телето?
    Младежът се замисля за миг и казва :
    – Да, защо не?!
    – Вие сте министър от следващото правителство, завършил Харвард! – казва пастира.
    – Уау! Точно така, но как познахте?
    – Нямаше нужда да гадая. Пристигнахте тук, без никой да Ви кани, искате да получите пари за отговор, който вече знаех, на въпрос, който не съм Ви задал. Използвахте оборудване на стойност милиони, за да опитате да ми докажете, че сте по-умен от мен, а реално не знаете нищо за работниците и с какво се прехранват. Вие не знаете нищо за кравите – това което имате пред себе си, е стадо овце! А сега ми върнете кучето!
  • 57 И преди

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Хихи":

    И преди да вкараш жена в леглото си.
  • 58 Весела

    2 0 Отговор
    Много ми е смешно с антикорупцията…Ма тия политици са такива каквито са българите-да минат метър,да не се минат и да не настинат!
    Колко от вас са си свършвали работата с връзки?!
    Колко шофьорски книжки са купени или изпитващия е бил наш човек?!
    Колко бонбони,уискита и други благинки се дават ежедневно?!
    Ма гледайте “Баш майстора” филмът е от 70те години но явно показва каква корупция е имало и има между обикновените хора.
    Та първо вие спрете корупцията на дребно и ще последва и корупцията на едро!
    Истината е че по крадливо и корумпирано племе от Ганьовеца няма!
  • 59 Спомняте ли си ГАД ЗЕЕВИ,

    1 0 Отговор
    който унищожи авиокомпания БАЛКАН.Негов сънародник се готви да управлява банковата система или външната политика на териториятя, в която искат да превърнат България.Корупцията се развихри. Заплата от 8000 евро в България / коментар 17 Амон/ не се дава за свършена работа, а за послушание и изпълнение на нестандартни поръчки.
  • 60 Нищо ново

    0 0 Отговор
    Ха ха ха... Някой да си спомня 2009г когато Бойко Борисов бе избран с огромно мнозинство и дойде на власт със същите обещания за нулева толерантност към корупцията, борба с организираната престъпност, наказания за червените мутри и олигарси -грабителите на България и призиви за борба със спекулата и контрабандата поради което бяха създадени и дадени правомощия по разследване на специализирания съд и на прокуратурата, каквито ги има в момента/ пък сега им се иска незабавното закриване/ и които разследваха и вкараха в ареста червените мафиоти на приватизацията, И как стана така, че това не се хареса на много заплашени от бъдещи разследвания хора и се започна масирана кампания за да е очернян от опозицията и изведнъж да се превърне като най корумпирания човек и най големия злосторник на България , за да дойдат сега следващите "спасители" и борци срещу корупцията..???!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове