28 Ноември, 2021 15:50 1 857 45

ВМРО зове правителството да не се държи като сираче в ъгъла на масата на ЕС

  • вмро-
  • политика-
  • независимост-
  • ес-
  • пандемия

Здравната политика е индивидуална за всяка страна в ЕС. Това е съюз, основан на солидарността, в който всяка държава е суверенна и с равно право на глас с останалите

ВМРО зове правителството да не се държи като сираче в ъгъла на масата на ЕС - 1
Снимка: БГНЕС

Здравната политика е индивидуална за всяка страна в ЕС. Това е съюз, основан на солидарността, в който всяка държава е суверенна и с равно право на глас с останалите. Това заявяват в своя позиция от ВМРО по повод обмисляните нови правила за пътуването в Европа заради пандемията от коронавирус.

Те са категорични, че е крайно време "българското правителство да спре да се държи като доведеното сираче в ъгъла на масата".

"Утре ще поискат от нас документ за еднополов брак, за да пътуваме. И това ли ще приемем? Ако за ваксината хората все още си мълчат, за последното няма да Ви простят, повярвайте го, господа", предупреждават от партията.

Те подчертават, че всяко отстъпление пред Брюксел е отказ от суверенитет.

Войводите припомнят, че преди два дни Европейската комисия предложи да се намали "трайността" на зеления сертификат. Поредица страни връщат ограниченията, въпреки че са постигнали практически всеобщи нива на ваксинация, а у нас продължава отлагането на пълноценния учебен процес.

"В това време в нашата част от света се оформят две абсурдни крайности: либералните елити започват все повече и повече да се държат фашизоидно, с все повече крайни изисквания, ненужно тестване и рестрикции. От другата страна, проводници на чужди интереси у нас излизат с откровено вредни конспиративни теории", изтъкват от ВМРО.

Според тях държавата ни трябва да се противопостави на новите правила, обсъждани от ЕК, и да иска запазване на настоящите за придвижване в Европа. В противен случай се нарушавали основни постулати, залегнали в Договора за ЕС - свободното придвижване на хора, стоки и услуги. От партията посочват, че ако тези правила се нарушават еднолично, значи се нарушава и принципът на солидарност, върху който е изградена Общността.

Войводите припомнят, че вече официално се поставя въпросът и децата над 5 години да бъдат ваксинирани, а тези над 13 години да бъдат приравнени към възрастните по отношение на правилата за пътуване, т.е. да са ваксинирани с две междинни и бустерна доза. Те са категорични, че това е напълно недопустимо.

За ВМРО е недопустимо и задължителното ваксиниране, при това с локдаун, предложено от Австрия.

Те поясняват, че не са против ваксините, но вярват, че хората трябва да се ваксинират след информирано съгласие.

От ВМРО изтъкват и че в държави като Нидерландия и Австрия с над 70-80% ваксинирани заразата не спира да върлува. По тази причина бил странен фактът, че призивите за задължително и допълнително ваксиниране идват именно от тях.

"Да, ваксината очевидно помага за по-леко преминаване. Но хората в Европа не са виновни, че от поне година бяха убеждавани, че с ваксината идва и свободата от вируса. Това се оказа подвеждащо и сега брюкселските елити трябва да поемат вината, а не да я стоварват върху народите", настояват те.

ВМРО иска лидерска дискусия на ниво ЕС, която да излезе с общ план, който обаче да не е " в стил Оруел и да включва дамгосване, отнемане на права, преследване и насилствено налагане на каквото и да е".

По тази причина според тях освен тесните експерти в този дебат трябва да участват и истински политически лидери.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    64 7 Отговор
    Ама тия още ли ги има!.?
  • 2 КОТарАК

    66 5 Отговор
    а , тия що не говориха срещу ЩАБа по тяхно време...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Акъл

    58 4 Отговор
    от червени агенти и биячи на старци , издухали милиарди за самолети на снимка , продали тескерета на кило и алчни безродници , с цялата си наглост акъл дават !
  • 5 Торбичка кажи го на Джамбаза

    42 4 Отговор
    Вашия човек там, дето само гушка 50хилки за нищоправене...

    Коментиран от #7

  • 6 БАЙ Х@Й‼

    18 0 Отговор
    Здравната политика е индивидуална за всяка страна в ЕС😉. Това е съюз, основан на солидарността😉, в който всяка държава е суверенна😉 и с равно право на глас с останалите.😉 Това заявяват в своя позиция от ВМРО по повод обмисляните нови правила за пътуването в Европа заради пандемията от коронавирус.‼️
  • 7 И артиста

    41 1 Отговор

    До коментар #5 от "Торбичка кажи го на Джамбаза":

    дългокосия и негов братовчед струва над 250 000 € на данъкоплатците в Брюксел ! Половин милион лева на вятъра ! Престъпници продажни !
  • 8 САНДОКАН

    25 4 Отговор
    Той този по нагъл от онзи
  • 9 БАЙ Х@Й‼

    17 2 Отговор
    🇧🇬ВМРО идва от историческата Вътрешна македонска революционна организация 👿👿👿 защо в Българската политика може да съществува Революционна Организация ( партия) , при това Вътрешно Македонска 👿👿👿
  • 10 Оги

    22 5 Отговор
    Кви са тия?
  • 11 ВМРО

    27 2 Отговор
    Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера е ритал багажа на възрастна жена в подлеза на столичната метростанция "Сердика". Видимо пиян, патриотът се развикал, че чантите на 87-годишната бездомна жена, които били на стълбите на подлеза, пречили на пешеходците.

    Това става ясно от репортаж на Нова тв, в който очевидци разказаха за случая.
  • 12 НФСБ

    14 1 Отговор
    Два пъти предлагали на Себиле Ахмед Изет - блъсканата от лидера на НФСБ Валери Симеонов жена на границата, да заведе дело срещу него, но тя отказвала. Гарантирали й, че вицепремиерът ще бъде признат за виновен, ще бъде наказан с глоба за хулиганските си действия, а така също ще й плати обезщетение за претърпените неимуществени вреди.
  • 13 Шкембе войвода

    19 3 Отговор
    Много ми липсвате другари депутати
  • 14 наблюдател

    23 2 Отговор
    и това го казва участник в най-наведеното правителство, което е "управлявало" някога на територията!
    б.а.си и на.г.леците! безчет са случаите, когато същите тези са извивали ръцете на преговарящите експерти, "за да не останем в изолация". и то, при наличието на примери като унгария и полша. че и чехия понякога.
  • 15 бягай бе

    26 4 Отговор
    дебелак гнусен доносник...
  • 16 Шкембе хайдутин

    23 4 Отговор
    Има чудесни промоции в БИЛА

    Коментиран от #20

  • 17 Атака

    14 2 Отговор
    Волен Сидеров е бил пиян, вдигнал е скандал и е обидил на расистка основа екипажа на самолета на „Луфтханза“, с който вчера е пътувал за германския град Франкфурт на Майн, заявиха за „Дневник“ от пресслужбата на полицията в града. При озаптяването си на франкфуртското летище лидерът на „Атака“ е нагрубил и германска полицайка, която е подала оплакване срещу него.
  • 18 Мисля

    22 2 Отговор
    "Войводи ли"?Ами тогава къде им е четата?0,002%на последните избори,превърнаха се в хомеопатична партия.Обича ги народа, ей!

    Коментиран от #24

  • 19 Прав е,общо взето

    4 5 Отговор
    Излиза,че ваксините не са ефективни или с краткотраен ефект и по мое мнение,трябва на три месеца ваксинираните да изследват антителата и клетъчния имунитет,да са наясно дали са защитени.Срга зеления сертификат е пропуск,но никой не знае дали ваксинирания е защитен или заразен без симптоми.Израел беше на 90% ,но когато отпуснаха мерките влезе мутацията и сега отново имат заразени,но малко починали,не като при нас.Сложна е ситуацията и за съжаление няма точна рецепта!Отървеш се от единия щам и идва следващия.
  • 20 Дааа

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "Шкембе хайдутин":

    И са пуснали нов модел пликове
  • 21 ВМРО

    7 0 Отговор
    Хванаха евродепутата Ангел Джамбазки да шофира с алкохол в кръвта, съобщи bTV.Според информация на bTV дрегерът на място е отчел 1,5 промила алкохол. Джамбазки обаче е настоял за кръвна проба.

    Срамувам се от постъпката си, беше безотговорно от моя страна и съжалявам. Това заяви за bTV евродепутатът Ангел Джамбазки.
  • 22 Тома

    17 1 Отговор
    ВМРО са живия труп.Говорят а пък са умрели за българската политика
  • 23 Светла Мудоф

    11 0 Отговор
    ВМРО е голяма лъжа. Кви са тея Карлос Контрера,Султанка Петрова,Смолянов,Джамбазки,Кузман Илиев ?

    Коментиран от #37

  • 24 наблюдател

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "Мисля":

    питането е - защо същият народ е бил така не-остър да ги допусне до властта? тях и Оногова.
  • 25 Сивата чапла

    2 8 Отговор
    Когато е прав, прав е.
    Даже много смислено изказване.

    Коментиран от #30

  • 26 ТОП ГЪН Фка

    8 1 Отговор
    ШКЕМБЕТО ДА КАЖЕ ТОВА НА ПИЯНОТО ДЖАМБАЗЧЕ И НА НЕКЪПАНИЯ ГЮТЮНДЖИЯ РЕЖИСЬОР !
  • 27 Краско Тескерето

    4 1 Отговор
    и млъквам..

    Коментиран от #35

  • 28 ivan

    5 0 Отговор
    то4но така,стига с този зелен сертификат,това е пълна бутафория,само и само да наложат ваксинирането, ама няма да стане, само убиват икономиката така и малкия бизнес
  • 29 Смех

    7 1 Отговор
    Всичко е много хубаво ама къде бяхте докато беше БАЦЕ? въртехте се като ново доведени снахи и само си траехте...

    Ае у лево... Да имат късмет тия продажници от продължаваме подмяната да ни насадят с още фашизъм ако предните оживяха тия няма ...
  • 30 2349

    8 1 Отговор

    До коментар #25 от "Сивата чапла":

    Ако не си разбрал,че точно тия "воеводи" са на принципа ,не ме гледай какво правя а ме слушай какво ти говоря, добрутро!
  • 31 А беее

    13 1 Отговор
    скрийте се бе хора...
    Всички дето сте ни излъгали поне по веднъж се скрийте от хоризонта най малко за 10 години.
  • 32 123

    10 1 Отговор
    А тази свинкя какво прави 4 год. ,и сега взел акъл да ръси.Да обясни този дс доносник , и маке от русе за "терасите"!
  • 33 Българина

    2 1 Отговор
    ще повярвам с капания ес когато мине през референдум в България! същото важи и за ЕЗ и нато.

    Коментиран от #36

  • 34 Азз

    5 1 Отговор
    Толкова години бяхте на власт,държахте се за на тиквата ...шлифера,крадохте,лапахте заедно с него!!!
    Сега изведнъж се сетихте да давате съвети!!!!
    ПУТреоти,срам за понятието ВМРО!!!
  • 35 Българка

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Краско Тескерето":

    Свинята от BILLA по-скоро!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Мнение

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "Светла Мудоф":

    Например Каракачанов редовно изхвърляше от ВМРО цели организации,за малки различия,истински патриоти и идеалисти,и постепенно превърна организацията в мутант-Сиди,Джамбазки,Контрера,Славчо Атанасов,Христо Смоленов и,Слабаков и сие плеймейтки ,нагаждачи,некадърни тарикати,........и сега бере плодовете.....
  • 38 Киро Жарта

    7 1 Отговор
    Шкембе войвода ли,бе??? Хихихихихихииии 🎃
  • 39 Марешки!

    5 2 Отговор
    Партия - ,,ОП" означава- партия- ,,Огради и Паспорти"....!
  • 40 Onq bez konq

    9 2 Отговор
    Штета што нисам могао да спојим своју фиоку са Бојковом! Али никад није касно! Чекаћу следећег ујединитеља! Доћи ће много нових ујединитеља!
  • 41 НАЙ-ГОЛЕМИЯТ

    6 1 Отговор
    ФАШИЗОИД Е КАРАКАЧАНА! ТОРБАТА С Л А Й Н А, КОЙТО ВСЕ Е ГЛАДЕН! ТИ ЛИ ЩЕ ГОВОРИШ БРЕ ЗА НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО ПЪЛНО С ВЪЗПИТАНИ ХОРА! СВИНЯ ЧУМАВА!
  • 42 Деян

    5 1 Отговор
    ВМРО са подлоги на Гроб и могат да го д..хат само
    пълни измекяри много хубаво че ги няма вече в парламента както и онея другите Воля
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Кръчмаро

    2 0 Отговор
    На тоя албиносен м@нго-шoпap в главата му само кьор-софри и гуляи (Влашка Мерудия с Ракийка и Орддьовър = ВМРО)! За сметка на бюджета - официалния и "секретния"! От 3 ракии с 3 кИфтака и 3 мезета с 3 кючека с по 3 гюбека за България на 3 морета (Балтийско, Адриатическо и Черно), кацана караПраси на мезонет с 3 тераси и в 3 частни резиденции - по Балкана, на морето и до Сандански! Мъка, голема мъка МЪкедония, товарищи ДС-красноармейци!
  • 45 Лелееееее

    1 1 Отговор
    Е този направо оправи всичко докато бе вице.....Та и самолетите караме наглост .наглост и наглост .Дебел толуп.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове