Last news in Fakti

29 Ноември, 2021 11:39 2 250 25

Гарнизов: Ще е важно Петков и Василев да удържат парламентарната си група да не се разпадне

  • васил гарнизов-
  • кирил петков-
  • асен василев-
  • разпадне-
  • парламентарна група

„Направят ли грешката да тръгнат да коментират имената публично, вие ще видите какви лимонки ще гърмят, какви мини ще гърмят, какви истерии ще се развихрят. Каквото беше предавано на живо, беше. Тази седмица има нужда от друга технология", смята Гарнизов

Гарнизов: Ще е важно Петков и Василев да удържат парламентарната си група да не се разпадне - 1
Снимка: NovaNews

„Има дух на коалиционност и той не се определя само от резултатите от последните избори - това бяха резултатите и от трите парламентарни избора. Мнозинството за промяната се е запазило като брой гласове, само че вътре са се преразпределили водещите актьори на промяната.“ Този прочит на ситуацията направи пред БНР социалният антрополог и политолог проф. Васил Гарнизов.
Според Гарнизов в момента Кирил Петков и Асен Василев са „наградени с повече доверие“ от останалите и са „личностно по-подходящи за такава обществена терапия“.

За една седмица имаме пълна смяна на доминиращото политическо говорене, смята Гарнизов.

„Тук имаме опит за пълна публичност и пълно разголване – всички партии пред телевизора на живо си разказват програмите.“

„Предаването на живо трябва да бъде прекратено още от днес. През седмицата изобилстваха твърде много предложения за разходи и много малко предложения за приходи“, посочи още Васил Гарнизов, който определи преговорите на живо като „нова кръгла маса“.

По думите му сега тази кръгла маса трябва да се затвори и в края на всеки ден да ни брифират по кое са постигнали съгласие и по кое не.

Особено имената не бива да се коментират публично, категоричен е проф. Гарнизов.

„Направят ли грешката да тръгнат да коментират имената публично, вие ще видите какви лимонки ще гърмят, какви мини ще гърмят, какви истерии ще се развихрят. Каквото беше предавано на живо, беше. Тази седмица има нужда от друга технология.“

Проф. Васил Гарнизов уточни, че ПП все още не е партия и очерта рисковете пред разпад на парламентарната група на формацията.

„Там имаме 67 депутата. Ние не знаем зад кой от депутатите какъв интерес стои. Не искам да казвам, че зад някой от тях стои някой олигарх. Ние просто не ги познаваме. Тепърва ние ще видим как Кирил и Асен ще работят със своята партия. Ще бъде изключително важно да удържат парламентарната си група да не се разпадне. Не искам да правя лоши внушения. Просто твърдя, че ние не знаем какво стои зад Кирил Петков и Асен Василев.“

„След това ИТН – също не е партия, също се опитва да стане партия. Предстои да видим кои хора и с какви интереси зад тях ще участват във формирането на правителство“, допълни политологът.

„БСП се опитва, поне част от нея, да върже ръцете на г-жа Нинова, която пък в тия преговори вижда своя последен шанс за оцеляване. За нея успехът на правителството е жизненоважен. БСП е по-ясен и предвидим партньор в тези преговори, отколкото другите участници“, подчерта проф. Гарнизов.

Според него Нинова е най-нелицемерният участник в тези преговори, защото е извадила открито определени лица, дори такива, свързвани с някои от катастрофите на прехода.

Според Васил Гарнизов Борисов трябва да бъде максимално избутан от българската история.

„Той трябва да остане като един лош спомен, като едно гадно прекарано междучасие, като една пауза в развитието ни, където сме пребивавали в аварийната лента на магистралата. Само това може да гарантира правенето на правителство. Забравят ли Борисов, ще забравим и за правителство.“

Гарнизов изрази мнение, че ако лидерите на партиите от коалицията не влязат в правителството, ще имаме продължение на духа на ерата „Борисов“ или на „Тройната коалиция“, където всичко важно се решаваше зад кулисите“.

„Правителството и президентът трябва да си разменят заложници. Защото това правителство не можеше да стане без президента Радев. За да не се случи разривът, който се получи между Филип Димитров и д-р Желев, трябва да си разменят заложници, ако искате дипломати – хора, които държат отворени канали и брифират непрекъснато едната и другата институция.“


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    9 5 Отговор
    🐞 вият като 🐺
  • 2 честен ционист

    15 8 Отговор
    Да продадат АЕЦ Козлодуй и Здравната система на Амазон и може да се разпадне после.
  • 3 Ще им ке

    15 18 Отговор
    Ще им се на ГРОБ.Те ще се разпаднат като поогладнеят още малко.
  • 4 Грульо

    14 13 Отговор
    Долу герб и останалите статуквисти, но докато народа не спре да се подлъгва по сладкодумни месии, няма да се оправи таз държава.

    Коментиран от #10

  • 5 Само да попитам

    21 9 Отговор
    Тия дето са събрани от кол и въже ли,как се удържа пасмина,па било то и харвардска?
  • 6 Само питам

    31 12 Отговор
    Защо го слагате Кирил Петков ту за премиер, ту за някакъв фактор в парламента? Че ние ако сме правова държава той би трябвало да влезе в затвора за 5 години за подписване на декларация с невярно съдържание. Излъга не кого да е, а президента на държавата. Я да видим какво би се случило на един човечец от село Крушово например ако подпише декларация с невярно съдържание? Ще му разкатаят фамилията, нали? Това ли е равенството пред закона? Тия хора ли ще въвеждат новия морал?

    Коментиран от #18

  • 7 Гост

    17 6 Отговор
    Само лидери могат да удържат групи,а точно там,такива липсват,там има послушковци на "Козяк ностра".
  • 8 Фау

    7 2 Отговор
    Позволят ли да ги успът с приказки опорочените им колеги. Това ще се случи. За това Лустрация и пълен напред с млади политици а всички стари да останат в миналото.
  • 9 Българка

    15 5 Отговор
    Прав си, до днес хвърляха прах в очите, сега да се захване "задкулисието" и да си нареди министри, заместници, секретарки, съветници и да започне ограбването.

    Коментиран от #13

  • 10 Българин

    18 3 Отговор

    До коментар #4 от "Грульо":

    И как точно най-старата партия в България,НЕ е статукво?

    Коментиран от #14

  • 11 Смотльо

    8 7 Отговор
    точно тебе ли метнаха на амбразурата?... Задколисието толкова се е спекло от страх, че изтръсква от мухала всичката сган, която държи с компромати. Няма да ви се получи номера.
  • 12 TS50

    9 15 Отговор
    Борисов не само е аут, но ще бъде и съден.
  • 13 Фейк

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    си. Докога?
  • 14 Грульо

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    И как разбра, че не слагам най-старата партия при статиквите? :D
  • 15 Роки

    8 8 Отговор
    Ако ПП започне да вкарва в затвора крадците от ГЕРБ рейтингът им ще скочи до тавана. Ако пак я карат, както и предишните нови правителства с празни приказки за борба с корупцията, ги чака съдбата на НДСВ.
  • 16 хихи

    14 4 Отговор
    Хубата новина е че: 80% от ония 80% гласували за Радев, гласуваха за ПП ППодмяната.
    Сега гладните, чакат да ги нахранят, бедните да станат богати, богатите още по-богатии и да не плащат данъци, некадърните да получат ръководен пост, Продавачите на пазара, пазар без касов апарат и данък, безплатни пътища без дупки, евтин бензин и ток и т.н.

    С такъв електорат на Кирчо Ментата провала му е в кърпа вързан....
  • 17 Комон Сенс

    6 6 Отговор
    Поредния олиго-фър с поредни вредни асоциативни внушения.
    Много по-вероятно е тиквениците да се разпаднат.
    Ясен ли съм, мутро?
  • 18 безпартиен

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Само питам":

    А главният прокурор дори не е чул за това!Няма кой да го сезира,а той сам не ще!Уговорка??????Гарван гарвану око не вади!
  • 19 Олигарсите

    3 1 Отговор
    Тепърва ще си избират депутати за фронтофис.
  • 20 Пенчо

    2 2 Отговор
    Някакъв Гарнизов и то многознайко??
  • 21 Грую

    6 0 Отговор
    Изпратете децата си на Запад--да учат или работят.В България вече нещата са страшно зле.Комунистите ще откраднат времето и на техния активен живот.
  • 22 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    КАКВА ГРУПА БЕ ГАРНИЗОНОВ --- 100 % "АМЕРИКА ЗА ГЕПВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ " ---ПОД ЕГИДАТА НА ПРЕДАТЕЛЯ -ПЪПЕШ С УШИ !?!?!?!?
  • 23 big

    2 0 Отговор
    По принцип е прав, такива неща са се случвали у нас! Примера е Бареков, той събра една коалиция от болшинството партии, отцепници от партии, от целия политически спектър и в НС се разпаднаха тотално, дори вече ги няма в политическия живот май!
  • 24 БоБо

    2 2 Отговор
    Бойко Борисов трябва да бъде стъпкан, смачкан, чегъртан, унищожен, забравен и т.н. заради някакви недоказани твърдения, а "славната" 100-годишна партия, извършила най-големия за времето си бомбен атентат с над 300 жертви, изграждала лагери на смъртта, убивала десетки хиляди без съд и присъда, унищожила българската интелигенция, превърнала България в затвор за 45 години, създала олигарсите и мутренските групировки, родила мафията, разрушила и разграбила България, докарала ни до няколко национални катастрофи, подложила народа на геноцид през Лукановата и Виденовите зими, е партия на почит, която чегърта и ще строи нова България.
    А бе, вие нормални ли сте?!?!
  • 25 Стрелцов®

    1 0 Отговор
    Поредният клакьор на партиите на протеста, пардон, на интереса. И той лиже, маже, само и само да го забележи някой, да го покани на софрата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол