Last news in Fakti

30 Ноември, 2021 07:50 2 314 21

Намалиха присъдата на украинеца, причинил катастрофата с три жертви край Лесово

  • намалена-
  • присъда-
  • украинец-
  • катастрофа-
  • жертви-
  • лесово

Смекчаването на присъдата апелативните магистрати мотивират с факта, че шофьорът на тира е помогнал за изваждането на пострадалите пътници

Намалиха присъдата на украинеца, причинил катастрофата с три жертви край Лесово - 1
Снимка: БГНЕС

Апелативният съд в Бургас намали на четири години присъдата на украинския шофьор, причинил катастрофа, в близост до Граничен пункт Лесово, при която загинаха трима пътници, а 12 бяха ранени. Ямболският окръжен съд наложи на Октавиян Бетиан 6 години лишаване от свобода и осем години без право да шофира, съобщават от БНР

Бургаските магистрати обаче са намалили с две години присъдата, а правото да управлява МПС вече е за седем години.

Бетиан е осъден за причиняване на тежка катастрофа в близост до ГКПП „Лесово“ на 9 октомври през 2020 г.

Тогава микробус с 20 пътници се блъсна в спрелия на пътното платно, без предупредителни знаци ТИР. На място загинаха трима души, а повече от десет бяха пострадалите.

Смекчаването на присъдата апелативните магистрати мотивират с факта, че шофьорът на тира е помогнал за изваждането на пострадалите пътници. Потвърждават и вината на загиналия водач на микробуса, който е управлявал с 99 км/час и с къси светлини на фаровете.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Загрижен

    21 11 Отговор
    Това звучи като следното:
    Стрелецът превърза раните на жертвите си.
    На съда пожелавам същия палач!!!!
  • 3 Гаглей

    20 12 Отговор
    Направо орден Стара планина му дайте на хохола!!

    Коментиран от #17

  • 4 Петър

    28 1 Отговор
    Без вина,виновен.
  • 5 смок

    19 1 Отговор
    По-добре ще е да го пуснат. Както направиха с оня норвежец. С Местанчо е същата история.
  • 6 Петър

    33 4 Отговор
    Шофьора на камиона нямаше грам вина в този случай,държавата е виновна.
  • 7 срамно е

    12 7 Отговор
    В САЩ такава присъда издават за убийството на домашно животно!
  • 8 гадно

    32 1 Отговор
    Доста спорно е дали само той е виновен за катастрофата. Да не видиш цял ТИР на прав участък и да се блъснеш в него си е постижение.
  • 9 покруса

    13 3 Отговор
    Тука не е САЩ.Тука е безхаберие.
  • 10 big

    37 0 Отговор
    Каква е вината на шофьора в случая? Къде да спре изчаквайки да мине границата? Вината е на шофьора на микробуса, не е видял камиона или е имал здравословен проблем иначе няма логика да не се види тира! Другата, не по-малка вина е на държавата: тези колони не са от ден два, те са от години по всички пунктове в България, но: няма паркинги за изчакване преди пунктовете, няма и специална лента за изчакване. Нима с осъждането на този човек тези проблеми ще изчезнат?
  • 11 Гост

    24 1 Отговор
    Какво е виновен украинеца,че нашия селяк е летял като луд и се е ударил на прав участък в тира.
  • 12 mi6osp

    22 0 Отговор
    Много интересно как спрелият ТИР е ударил движещия се микробус, та водачът на камиона е виновен. Добре , че крайпътните дървета нямат водачи, че по тази логика щяха да напълнят затворите с осъдени дървета.
  • 13 Нищо не разбиращ

    22 0 Отговор
    Незабавно освобождаване на украинската шофьор.Не може заради безхаберието на институциите да носи отговорност шофьора.Който е минавал по този участък знае много добре че няма място където да се отбие с кола не с камион.Защо няма служители на гранична полиция и своевременно да следят и контролират движението в района и когато е необходимо да вземат адекватни мерки.

    Коментиран от #14

  • 14 Баш Бащицата

    17 0 Отговор

    До коментар #13 от "Нищо не разбиращ":

    Защото тека е така! Затова! Умрелият селюк кара с 99кмч на къси по двупосочен път и не вижда, и не спира.
  • 15 случаен

    9 3 Отговор
    Ако беше руски гражданин шофьора щяха по друг начин да се развият нещата.
  • 16 Станимир

    12 0 Отговор
    Шофьорът няма никаква вина! Той не е спрял на платното за да спи - има си отбивки там и шофьорите ги знаят! Заспал е на опашката, която е била дълга! Аварийни включва последният камион, а той не е бил последен, но след като е заспал са го подминавали. Понеже има виновен - шофьорът на бързащия за одринския базар бус, и той е загинал, трябва да има друг виновен- и този човек го е отнесъл! Особено, ако е имал елховски адвокат...Който е пътувал там често го знае това!
  • 17 гайгай

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гаглей":

    снощи ква планина връчих на маати 😆
  • 18 Ternopil

    7 0 Отговор
    Ако не е със споразумение,все пак има ВКС, който, може и да погледне реалистично на случая,т.е. че украинецът не е виновният!
  • 19 Шофьор

    6 0 Отговор
    Този украинец гаранция, че в следващите години ще си избие пропуснатите заплати и несправедливо окошарване х10 от нашия бюджет, за всички предходни и настоящи месеци! А нашите магистрати по тези поводи ги черпим с многохилядни заплати, че и 13та такава пак от въпросния бюджет.

    Коментиран от #20

  • 20 Madrigal

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Шофьор":

    Ако не се е признал за виновен, посъветван от елховски или ямболски адвокат... В този случай повечеине може да съди...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове