Last news in Fakti

30 Ноември, 2021 10:50 3 153 70

Теодор Славев, БСП: Несполука при съставянето на кабинет ще трасира връщането на Борисов

  • теодор славев-
  • несполука-
  • съставяне-
  • кабинет-
  • връщането-
  • борисов

За политолога на проведените вече публични разговори е постигнато по-скоро бланкетно съгласие по общите теми и формулировки, докато спорните въпроси са оставени за непубличните преговори през тази седмица.

Теодор Славев, БСП: Несполука при съставянето на кабинет ще трасира връщането на Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

Ще е трудно това управление, но то е необходимо на България, коментира по повод водените коалиционни преговори за съставяне на правителство политологът Теодор Славев в предаването „Софийска трибуна“ – продукция на Столичната организация на БСП, излъчена на честотите на софийската програма на Радио „Фокус“. Според него се върви към коалиционно правителство, защото тенденцията е, че тези, които покажат неспособност да формират управление, ще бъдат наказани от избирателите. За Славев би било притеснително ако не се формира правителство, защото това вече ще трасира пътя на ГЕРБ обратно към властта, а общественото мнение, изборните резултати и процесите от година насам са показали, че този модел повече не се харесва.
За политолога на проведените вече публични разговори е постигнато по-скоро бланкетно съгласие по общите теми и формулировки, докато спорните въпроси са оставени за непубличните преговори през тази седмица. Той даде за пример ядрената енергетика, за която БСП иска развитие и завършване на АЕЦ Белене, докато ДБ са твърдо против, и в крайна сметка се обобщава, че ще развиваме ядрени мощности в бъдеще, ама къде, как, какво, не става ясно. Теодор Славов допълни, че е трудно да се определи водещият мотив при започналите преговори: дали партиите се стремят към реализацията на политики или по-скоро си дават сметка, че този, който излезе виновен за невъзможността да се формира правителство, много вероятно да не влезе в следващия парламент. Политологът определи, че по време на преговорите БСП не е успяла да отстои приоритетите си.
„От идеите на БСП се възприеха една част и то в сферата на социалните политики, като за тяхната реализация трябва да започне да се изчислява от гледна точка на бюджета какво, докъде, как и колко е възможно да бъде постигнато. Защото те не са само за пенсионерите.
Докато от гледна точка на БСП не бяха така възприети същностни неща за една лява партия. На БСП ще ѝ е трудно, може би и най-трудно в това правителство, защото това са три десни партии с минимални разлики помежду им. Едната е център-дясно, другата в икономическия смисъл си е абсолютно неолиберална партия и имаме една дясно-популистка партия. И БСП е единственият ляв стълб в тази коалиция. Това, което ме притеснява с тази заявка, е, че всичко е съгласие и е прието от страна на БСП, а то означава, че тя се размива в този формат и в това управление. После ще ѝ е много трудно да обясни определени решения на правителството или да осмисли собственото си участие в него. В този смисъл БСП се оказва нестабилен фактор за коалицията, защото в някакъв момент след формирането, би могла да оттегли подкрепата си, като могат да се намерят различни удобни казуси, дали толкова важни, дали толкова не, вие виждате, как се повдигат теми, които не са реални проблеми на гражданите, но са за технологии на комуникации и т.н., и се превръщат за съжаление в такива масови психози и обсесии”, казва Теодор Славев.
Политологът, обаче, е убеден, че интересът от гледна точка на партийните субекти диктува да се участва в преговорите, въпреки че част от приоритетите на БСП няма да влязат в програмата на това правителство. Той определи няколко стратегически траектории на поведение на левицата.
„Първата – БСП да не подкрепи правителство, да провали преговорите. И това директно би я отписало от следващо раздаване на картите. Второто е, БСП да подкрепи правителство, но да не участва със свои лица в това управление. Като по този начин покаже, че не е доволна от тази програма, че това не е програма за управление, защото по-различно изглеждат програмите за управление, но да кажем коалиционен документ, споразумение, принципи, насоки и т.н. И третият вариант е да се обърне към обществото и да каже – такава ни е подкрепата, за толкова ни стигна, дайте ни по-голяма подкрепа на следващи избори, за да можем да реализираме в пълнота нашите идеи”, каза Теодор Славев.
За него БСП има проблеми с приоритетите си. Той уточни, че джендър идеологията и Северна Македония не са червени линии, защото са безпроблемни теми за обществото, то има консенсус по тях. Според него има други по-съществени неща от програмата на БСП, които трябва да се следят дали ще бъдат приети. Теодор Славев постави въпроса, доколко приоритетите на БСП отговарят на времето.
„Имам предвид годината в момента, защото предизборната платформа е същата от 2020 г., тя стъпва на едни постановки във Визия за България, които са недостатъчно разработени. Например, има искане на БСП в бюджета за култура да се отделя 1% от БВП, ама той в момента е 0,9, а това искане от 1% стои толкова отдавна, а бюджетът постепенно вече се вдига, т.е. те трябва да са още по-смели тези искания. А и тук ще си позволя една скоба да отворя – по отношение на това, което Националният съвет прие като червени линии в преговорите. Това са: въпросът за Северна Македония, Истанбулската конвенция и това, което се нарича джендър идеология, без такава да съществува. Това е един от примерите за антиконцептуализация, т.е. тръгва нещо, което не съществува, ти започваш да му придаваш образ на страх и да го правиш обществено значимо, но по същество няма такова нещо като джендър идеология. БСП има проблеми с поставянето на нейните приоритети, които са свързани с това, що е социализъм и какъв е обликът на лявото в 2021 г., какъв е трудът, как да се защитават тези, които са неговите носители. Тази линия на поведение ще бъде по някакъв начин въплътена в кабинета, защото в момента Нинова е неин носител и водещ преговорите, т.е. тя ще е този човек, който в най-голяма степен ще определя представителите на БСП в един кабинет, ако такива има, като министри, зам.-министри и т.н., те ще привнесат някаква такава нотка, но на мен ми се струва, че тази линия, която се родее с ВМРО и т.н., патриотични и псевдо патриотични организации, води надолу в електоралната подкрепа. Вижте, какво става. Хората вече започват много ясно да осъзнават, че теми като джендър идеологията са баламосване. Съвсем други са темите от дневния ред на хората”, категоричен е Теодор Славов.
Политологът допълни, че разговорът за БСП трябва да се води много съдържателно вътре в БСП.
„БСП е в дълбока криза, тя е в лидерска криза – в смисъл такъв ние имаме лидер в оставка. Така че сложно е положението, но нека да го кажем – всяка една държава има нужда от стабилна левица, силна левица особено по време на криза. Вижте, какво се случи в Източна Европа – там, където тези подобия на Борисов, имам предвид Орбан, Качински и т.н. в Чехия Бабич, те до такава степен задушиха политическата и партийната система, запушиха всякакви канали, овладяха държавата и институциите, че те на практика сложиха ботуши върху левицата. БСП устоя на този натиск на Борисов през цялото това време, но ето че това са промените след Борисов, наследството му като че ли се оказва неблагоприятно за левицата и много е важно да има стабилна БСП, още повече, че в парламента има само една лява партия. В управлението също ще има само този ляв пулс, който БСП би трябвало да предаде. Важно е за обществото, но вече другият разговор е: каква е БСП, какво точно трябва да защитава, като въобще не става въпрос за нюанси. Става въпрос за същностни неща. И този разговор е крайно време да се води в БСП, а и в обществото, защо пък да не се включат по-широки кръгове”, препоръча Теодор Славов


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    31 32 Отговор
    Борисов е позор!Съд и затвор!

    Коментиран от #2, #61, #62

  • 2 кога ше набараш

    20 18 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    оголен кабел

    Коментиран от #32

  • 3 Ха ха ха

    31 26 Отговор
    Какъв ти кабинет .Кoнкрeтнo нoвитe бoлшeвишки кaлинки нa рaдeв ce рaзбрaхa c кoмуниcтитe oт бeceпeтo и шпиoнитe нa държaвнa cигурнocт oт дeбeтo , кaктo и мoфиoтcкитe зacтъпници oт чaлгa клубчeтo , дa изтoчвaт и грaбят държaвaтa нa рoтaциoнeн принцип - днecкa aз - утрe ти ....
  • 4 Смешници

    32 8 Отговор
    Със стари увесилителни работнички , нов кан кан не става - все си е същата порнография .
  • 5 Патриот

    32 16 Отговор
    Няма да се плашиш, другарю! Докато има избори с машините на другара Мадуро, ще ги печелят само партиите, избрани от Радьев! Десовия помни крилатата мисъл на товарищ Сталин - не е важно как се гласува, важно е кой брои гласовете!
  • 6 БСП...ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    20 9 Отговор
    СПУКАХА НИ ОТ БОЙ. НАПРАВО НИ РАЗКАТАХА...ТОЛКОВА БОЙ НЕ СМЕ ЯЛИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА....СТОЛЕТНИЦАТА
  • 7 черния

    27 22 Отговор
    Със или без кабинет, април месец боцата и ДПСто ще имат поне 70% на изборите! Хората видяха кой мисли за тях и кой само ги лъже!
  • 8 Роки

    29 11 Отговор
    Хората искат СПРАВЕДЛИВОСТ, което означава бързи присъди и ефективен ЗАТВОР за крадците на България! Всичко друго е пунта-мара!
  • 9 нелигитимни са

    24 17 Отговор
    И президентчето е нелигитимно и неговото правителство ще е нелигитимно , това са са просто самозванци спечелили с изборни манипулации и измами , скоро ще се хванат за гушите - защо единия краде повече от другия, а не по равно както са се разбрали, и ще се разпаднат като изходено на дъжд .

    Коментиран от #58

  • 10 Българин

    23 16 Отговор
    Ха, че то новия кабинет е мъртвороден бе, другарю цоциалист! Имам пресантиман, че скандалите на Тройната коалиция с премиер Сергей Дмитриевич, заради която от ЕС за пръв път спряха еврофондовете, ще ни се стори като бял кахър на фона на 4 -ната коалиция, която се задава!!!
  • 11 БСП...ИЗЧЕГЪРТВАНЕ

    21 11 Отговор
    БРУТАЛНО, БЕЗМИЛОСТНО, ЖЕСТОКО, ДИРЕКТНО ОТ ПАРЛАМЕНТА, НАПРАВО С ФАДРОМАТА...НАРОДА ЯКО ГО ЗАБИ НА...БСП

    Коментиран от #17

  • 12 спомен от 90г

    20 11 Отговор
    СПОЛУКА ЗА БЪЛГАРИЯ.
    последваха луканова, берова, виденова зима.
    Ние вече знаем как ще наричаме зимата на 2022 г.
  • 13 идвавидовден

    17 12 Отговор
    Скоро от евросъюза ще ги разберат какви са разбойници от четворката болшевишки партийки и ще дръпнат шалтера на субсидиите , тогава вече народа ще ги почисти с голи ръце ... а времето наближава .
  • 14 Комон Сенс

    16 21 Отговор
    Никакво връщане на Тиквата!
    Еиднственият ход на тиквеничетата е да се опитват да всяват раздори сред коалиционните партньори. Преглътнете си егото и започвайтъе работата по очистване на администрацията от калинки.
    Е вчера калинка на ГЕРБ злобно ме гледаше през гишето и ме ощипа с огромна сума. Сега ще я съдя, долколкото в страната въобще има съд!
    Действайте по плана и не се обръщайте назад да слушате мънкането на злобарите.

    Коментиран от #52

  • 15 Реалист

    8 6 Отговор
    Затова трябва да стиснат зъби и да разпределят 30 милиарда
  • 16 asd

    14 8 Отговор
    Правителство ще има.
  • 17 може би

    13 18 Отговор

    До коментар #11 от "БСП...ИЗЧЕГЪРТВАНЕ":

    Само че на практика вашата гербаджийска Шай-ка ще започне последоватлено да губи остриета в администрацията. Имате да губите към 100 000 калинки и всяка от тях средно струва милион годишно.

    Така ще ви изчегъркат, че ще ревете с глас.
    А , успокоявайте се ,че комунистите били назад. Щом не ви пречи другите да ви бият като маче у дирек.

    Коментиран от #36

  • 18 долнопробни са

    18 12 Отговор
    И с кабинетчетата на дрогаря радев , и с новото кабинитче на подставеното му лице кирчо лъжливото канадче , пак ще ни водят към фалит . Зимата идва, цените скачат , скоро хората няма да могат и да си платят отоплението , а компартийките от четворната коалицийка мислят само как да си разпределат порциите за крадене .

    Коментиран от #20

  • 19 Комон Сенс

    13 12 Отговор
    Нека новият кабинет да е на хаирлия!
    Много несправедливопсти има да се изправят.
    Муйтра с власт е като банков обирджия шеф на трезор.

    Бъдете бдителни!
  • 20 не пречиш

    12 9 Отговор

    До коментар #18 от "долнопробни са":

    Дудни си, няма проблем.
    Той керванът си върви.
    Ама когтато мутрите почнат да губят милиарди далавери ще пищят сякаш Винету ги скалпира един по един!

    Коментиран от #69

  • 21 нищожни са

    16 11 Отговор
    Тези са по лоши и от досегашните , от тях само нови злини за България може да се очакват , както и доста лапане от меда в кацата .
  • 22 ГОРСКИ

    10 12 Отговор
    ГЕРБ И БСП си отиват бавно и славно лъжци и крадци не ни трябват,те съсипаха държавата!!!!!!!!!
  • 23 хахах

    13 8 Отговор
    Какво правителство,читаво оча!квате,бе!Рак,орел и щука!Едните ще драпат нагоре,другте надолу ,трети назад а от израждане ще дърпат встрани,към кремлин!На пролет избори пак!Ма Рашков пак да се задейства,че още тетрадки с вересии има по бакалиите!Отврат
  • 24 Честито

    18 9 Отговор
    Видя се новите калинки на самолетното шофиорче с кого са си най гъсти - с компрометирани грабители на държавата от компартията на бесепето и калтаците от държавна сигурност на дебето , а кирчо лъжливото ще им бъде болшевишкия тартор . А сега честито на всички прости българи .
  • 25 За кой ли път

    13 10 Отговор
    За пореден път простоватия български народ , който много обича да го лъжат и да им вярва , успя да докара на власт поредните нищожници с комунистически уродливи похвати ,за да крадат безнаказано и безогледно .
  • 26 Деф

    12 16 Отговор
    ГЕРБ и Борисов са история. Няма да ги върнем никога вече.

    Коментиран от #34

  • 27 XYZ

    12 2 Отговор
    Нашествието на политолозите продължава! Не ги четете, така ще се чувствате свободни да се надявате на по-добро бъдеще!

    Коментиран от #29

  • 28 Боко иде

    20 11 Отговор
    Гледайки болшевишката сган събрана от четири неокомунистически формации , на всички вече им е ясно , че Бойко Борисов е бил по малкото зло и по правилния избор , та на новите мартенски избори за парламент , вече Бойко ще реди кабинет .... такива са просто фактите .
  • 29 мдаа

    12 7 Отговор

    До коментар #27 от "XYZ":

    Бе,гледам язе,че с надяването ще си остане народа!Може да е гладен,беден ,ама добре надянат.
  • 30 Трезвомислещ българин

    15 7 Отговор
    Вие върнете провалилите се в годините "стари муцуни" във властта , пък очаквайте сполука на кабинета.
  • 31 АЗ ПОДМЯНАТА

    14 8 Отговор
    БЪЛГАРИ това ли ви е Промяната БКП стари стари стари Мутри завладяха баницата ПОТРЕС НЕ виждат ли огромните КРИЗИ тук
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 бсп

    16 5 Отговор
    С Борисов ли ще плашите, хвърчила, хотелиери милионери правещи се на социалисти? Ами вие сте същите! Много от вас са корумпирани и са бъркали в същите чекмеджета.
  • 34 Трезвомислещ българин

    9 10 Отговор

    До коментар #26 от "Деф":

    Ако си наясно с историята на икономическите кризи в България и през ум не трябва да ти идва връщане на БСП.
  • 35 Ba7_Rambo

    5 4 Отговор
    То иаз съставянето ще го трасира, защото там сте се събрали само опитни и гладни крадци...
  • 36 БСП...ИЗЧЕГЪРТВАНЕ

    10 9 Отговор

    До коментар #17 от "може би":

    НАРОДА НЕ САМО ИЗЧЕГЪРТА БСП, НАПРАВО ГО ЗАБИ НА БСП КОМУНИСТИТЕ ЯКО.....КАКВОТО И ДА СИ ГОВОРИМ, ФАКТИТЕ СА ЯСНИ....БАЦО МАЧКА БСП КОМУНЯГИТЕ ВЕЧЕ12 ГОДИНИ..И МАЙ ЩЕ ГИ МАЧКА ПОНЕ ОЩЕ ТОЛКОВА

    Коментиран от #37, #38, #63

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Трезвомислещ българин

    9 5 Отговор

    До коментар #36 от "БСП...ИЗЧЕГЪРТВАНЕ":

    Той народа каза едно , но се опитват да му наложат друго. Струва ми се ,че ще има нови януарски събития през 2022г.
  • 39 Трезвомислещ българин

    11 7 Отговор
    БСП, не забравяйте това:1997г. хиляди, провокирани от Виденовата зима и инфлацията, излизат и щурмуват парламента. Хора нахлуват в сградата на Народното събрание въпреки опитите на президента Петър Стоянов да ги успокои.
  • 40 Toxic

    8 12 Отговор
    Герберастката и депесарската крадлива и продажна сган ги чака тежка Радева зима и Петкова пролет ! Милост няма да има за нито един крадец и бандит, особена както се разбра, че Рашков остава!

    Коментиран от #56

  • 41 пример

    6 7 Отговор
    От тия новите калинки се иска единствено да правят това, което правеше Бойко Борисов - да вдигат всяка година заплатите с 20%. С тази политика Бойко направи минималната заплата 650 лв, повечето останали около 1000-1200 лв, учителската 1500 лв., един среден държавен служител – 2000 лв.
    Ако продължат неговата политика с това 20% увеличение, за 4 години /един мандат/ минималната ще стане 1260, повечето хора ще вземат по 2500 лв., учителската ще стане 3100 лв., а средната в държавните ведомства – 4000 лв.
    От тях се иска само това, нищо повече. Но и това не могат и освен че яко изпуснаха цените, даже и не могат да дишат праха на Борисов по отношение на доходите. Още отсега почват обяснения, че нямало да има увеличения, че щяло само някъде да има 5%, ама не се знае и други подобни,които са характерни за некадърниците, но не и за можещите и знаещите.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Петър Жеков

    9 5 Отговор
    Така или иначе, с правителство или без правителство, рано или късно, ГЕРБ, ще се върне на власт с гръм и трясък, въпреки неистовите напъни за т.нар. му "изчегъртване", защото както го е казал поетът:"Не се гаси туй, що не гасне"!
  • 45 рсдф

    10 5 Отговор
    По добре Борисов на власт отколкото страи комунисти от правителството на Жан Виденов!
  • 46 наблюдател

    4 0 Отговор
    "докато ДБ са твърдо против"

    на фонарь!
  • 47 Бамбука

    3 5 Отговор
    Стига са ни забивали в клишетата ляво и дясно. Народа гласува за промяна на модела на управление. Стратегия за управлението на страната ни чрез следващите 15-20 години.
  • 48 Една лъжа усмихната

    7 6 Отговор
    Какъв кабинет с провалени и съдени министри
  • 49 зевзек

    4 7 Отговор
    нека се върне бацето, все пак докато беше той, той даваше парите, сега трябва да ги взимаме като заеми всяка седмица, бацето построи стадиони и терени в селата на бабите, какво щяха да правят бабите без тези стадиони и терени
  • 50 Гост

    6 1 Отговор
    С "бланкетно съгласие",не се управлява!Партиите имат своите идеологии и интереси и те няма как да бъдат събрани,безпринципно на фундаменталната основа,"да не се върне Борисов",това не пълни със смисъл управлението.Трябват програми с които да се трасира едно управление.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Стар комунист

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Комон Сенс":

    Какъв е ПЛАНА другарю?ПЛАНЪТ по който трябва да действаме?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Лелелеле

    7 3 Отговор
    Жал ми е за тези момчета от ПП. Да преговаряш с тези изнудвачи от БСП е кофти. Старите комунистически муцуни където са отишли, нищо добро не е станало. И да сформират кабинет, комунистите ще опорочат идеята им. По добре нови избори.
  • 56 Стар комунист

    8 4 Отговор

    До коментар #40 от "Toxic":

    За Бойко Рашков ли става дума-мой набор и другар?Само,че аз за 39 години трудов стаж съм подсигурил на децата си 1 тристаен апартамент,кола на 18 години и дървено бунгало/малка вила/ с 360 квадратни метра двор в планината.Децата ме обвиняват,че не съм крал когато съм имал възможност и ,че не съм направил нищо за тях!Другарят Рашков има имение за милиони с 12...нужника в него,басейн и отделно 18 или 19 имота???Как се придобиват такива многомилионни придобивки с честен труд?
  • 57 Бай Бибиан

    0 1 Отговор
    Значи можеме да не можеме,можеме да сме прости,некадърни,алчни ,крадливи наведени инстамбулрасти третополови ма требе да оправляваме шо иначе доказаниа междонародник и матреалооправач че дойде на местото си? Бай Ставре сваржи се с Гешев шо он че ти причини много работа догодина баце!
  • 58 Doni Brasko

    1 5 Отговор

    До коментар #9 от "нелигитимни са":

    Чудя се троле как може един човек с умствен дефицит да напише толкова простотии за кратко време

    Коментиран от #70

  • 59 уви ФАКТ

    2 3 Отговор
    ГЕРмания-за-България - герб е на власт, в медии и по общини и в други места - университети, ес, агенции, прокуратурата, съдът, фондаци и НПО-та. ... И ще бди за корупция и гешефти на новото правителство, което няма начин да не изгърми мега скандал с мега поръчка към някой плутократ. И ПП ще бъдат електорално занулени.. СИЛНА ОПОЗИЦИЯ, МЕГА СИЛНА, ето защо не се задържат нови проекти и политици. Ще се задържат само перфектните издигнати отдолу. ТОЕСТ ИСТИНСКИ ЛЕВИ
  • 60 Tутанкамон

    2 7 Отговор
    Комунистите си мечтаят да се върне на власт комуниста Борисов
  • 61 ТтТ

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Той Борисов така ще ви тресира, че ще се чудете от каде ви дойде!
  • 62 Ясно е че

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Борисов е в "политическа кома" ,
    скоро няма да се "околопити" ,
    изчегърта се сам, от крадене,
    предстои му и затвор,
    още някой ,трябва да" изяде спарчето",
    след , като не проработи закона "Магнитски"!
    Заедно крадоха ,!
  • 63 наглост

    2 2 Отговор

    До коментар #36 от "БСП...ИЗЧЕГЪРТВАНЕ":

    По-добре кажи, кои бяха партиите, които гласуваха ремонт на партийния дом и се върнаха заедно в дома на БКП пред погледа на българското общество?

    Коментиран от #67

  • 64 МУТРООО

    0 5 Отговор
    КАКТО СЕ ОЧЕРТАВА ЗА НОВИ МИНИСТРИ СЕ ГОТВЯТ САМО МЕКЕРЕТА НА БОЙКО И ПЛЕВНЯЛИЕВ ! ПАК КРАДЦИ И ПРЕДАТЕЛИ ! ПРЕДЛАГАМ БОЙКО И ЗАЙЦИТЕ МУ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО , НО ДА КАЖЕ КОЯ Е МАТА ХАРИ - ОБЕЩАЛ Е !

    Коментиран от #66

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 БСП...ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    3 1 Отговор

    До коментар #64 от "МУТРООО":

    КОЙ, БОЙКО ЛИ.....ТОЯ ДЕТО РАЗМАЗВА БСП НА ИЗБОРИ ВЕЧЕ 12 ГОДИНИ...
  • 67 БСП...ИЗЧЕГЪРТВАНЕ

    3 1 Отговор

    До коментар #63 от "наглост":

    А ТИ КАЖИ КОЙ ПРИВАТИЗИРА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА И ОГРАБИ ТРУДА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
  • 68 БСП...ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    2 1 Отговор
    БСП ЧЕТВЪРТА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА......ТАКЪВ ИЗБОРЕН ПОГРОМ, БСП КОМУНЯГИТЕ НЕ ПОМНЯТ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА СТОЛЕТНИЦАТА....И БАЦО И КАНАДЦИТЕ И КАРАДАЙЪ ОПРАВИХА ПАК .....БСП КОМУНДЕТАТА
  • 69 жалък си

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "не пречиш":

    Дълбоките ти комуноидно - ментални проблеми , не ти позволяват да мислиш изобщо , та за това и не си напъвай двете гънки ....
  • 70 прегледай се

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "Doni Brasko":

    Човек с дълбоки и необратими ментални увреди като теб , може само да се чуди , дали е ходил днес по нужда , за друго плоското ти мозъчно вещество просто не става .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол