1 Декември, 2021 12:08 5 812 31

Лекари от болницата в Кубрат подават оставки

  • лекари-
  • болница-
  • кубрат

Основната причина за това е несъгласието им с назначаването на нов управител

Лекари от болницата в Кубрат подават оставки - 1
Снимка: БГНЕС

Лекари от болницата в Кубрат са подали молби за напускане. Основната причина за депозиране на оставките на медиците е несъгласието им с решението на Общинския съвет за назначаване на нов управител на лечебното заведение, съобщи пред "Нова телевизия" д-р Павлин Дечев.

Той обясни, че на заседание на местния парламент вчера дългогодишният ръководител на болницата д-р Павлина Мичева е освободена от длъжност поради изтичане на срока на договора ѝ за управление. За временно изпълняващ длъжността от днес до провеждането на конкурс за титуляр е избрана д-р Леман Балканджиева, специалист по вътрешни болести.

В знак на протест срещу назначението ѝ близо 20 медици, работещи в местната болница са депозирали оставките си. По думите на д-р Дечев част от лекарите от днес вече не са на работа, а друга все още продължават да изпълняват задълженията си до доизлекуването на пациентите, настанени в лечебното заведение. Анестезиологът с 36-годишен стаж в кубратската болница подчерта, че желание да напуснат работа са декларирали и част от медицинските сестри.

Сред мотивите на лекарите за неодобрението на д-р Балканджева са, че тя не е практикувала от години лекарската си професия и не притежава необходимия управленски опит. Смятат също, че съществува риск новият управител да не може навреме да бъде вписан в Търговския регистър, поради което няма да има възможността да оперира с финансови средства, включително и процедурите с дължими парични преводи от Районната здравноосигурителна каса към МБАЛ-Кубрат. Д-р Дечев подчерта, че медиците в болницата имат и опасения от предстоящия фалит на общинското дружество.

По думите му, макар вече да имат предложения за работа от други болници, лекарите биха оттеглили молбите си за напускане, при условие, че съветниците прегласуват взетото вчера решение.

От ръководството на община Кубрат коментираха, че решението на Общинския съвет за освобождаване от поста на досегашния управител на здравното заведение и назначаване на временно изпълняващ длъжността е взето с мнозинство. Председателят на местния парламент и кметът на общината са категорични, че Кубрат няма да остане без болница и медицински кадри.

Новият временно изпълняващ длъжността управител на кубратската болница д-р Леман Балканджиева увери, че ще направи всичко по силите си, за да оправдае очакванията и на пациенти, и на медици. Тя обясни, че има виждания за бъдещето на лечебното заведение, няма да уволнява никого и ще опита да привлича още специалисти.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    16 6 Отговор
    тяхна воля !
  • 2 Смех

    48 8 Отговор
    Щом могат 20 медика да си депозират оставките да ти имам и ковида да ти имам и натовраването на болниците...

    Голям цирк е ама ае....

    Коментиран от #6

  • 3 Раданч Татлъту

    23 4 Отговор
    Лили Иванова е от Кубратъ!Нека тя да е новата шефка,даже ша пее на болните!👧🤡🥳👍

    Коментиран от #10, #23

  • 4 ура

    32 3 Отговор
    Кунчев отива да помага на терен !
  • 5 4969

    33 7 Отговор
    Като им слагат туркиня да не са роби, пфу
  • 6 Гост

    19 3 Отговор

    До коментар #2 от "Смех":

    Едното няма общо с другото. Да не мислиш , че като има пандемия на търгашите им пука за пациентите ли? Не не им освен ако не си развързва кесията както винаги в било!
  • 7 зулу

    14 0 Отговор
    името Леман,какво е?Любопитно е.

    Коментиран от #18

  • 8 цербер

    8 1 Отговор
    Новата временно изпълняваща длъжността "управителка на кубратската болница" д-р Леман Балканджиева

    Коментиран от #11

  • 9 киро

    21 4 Отговор
    Май напускат заради принудителната ваксинация!Тази новата шефка е временна до конкурса!Някой вярва ли,че 20 и кусур лекари ще напуснат заради временно изпълняващ длъжността ,ШЕФ?!

    Коментиран от #12

  • 10 зико

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Раданч Татлъту":

    Лилито е полковник и поради това може да е само във ВМА.При "пингвина".Да я вземат запас,да боцка.
  • 11 l j;yb

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "цербер":

    Бря какво хубаво звучно БЪЛГАРСКО име. Хвала.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Протестърът.

    6 17 Отговор
    НЕ ЛЕКАРИТЕ, ДА НАПУСКА РАДЕВ И ТЪПАЦИТЕ МУ, СРУТИХА ДЪРЖАВАТА, НЕ СЕ ТРАЕ ВЕЧЕ.
  • 14 препис

    18 0 Отговор
    Лили Иванова не само че е от Кубратъ,а е и квалифицирана медицинска сестра.
  • 15 Довиждане

    2 4 Отговор
    Довиждане довиждане
  • 16 aaa

    5 9 Отговор
    кацарофффф продължават комунистическите рестрикций...
  • 17 Алфонс Цецоне

    6 4 Отговор
    Защото новият няма да им дава достъп до кацата наречена НЗОК , всеки иска добър живот,ядене и пиене ,но не за сметка на здравето
  • 18 Турско

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "зулу":

    е името .

    Коментиран от #20

  • 19 др Хаус

    20 1 Отговор
    сложили са си тяхна кадъна! В тия райони вилнее ДПС и вероятно стария шеф не се е кланял достатъчно на местните дерибеи на Доган
  • 20 Роналд Туск

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Турско":

    Leman е турско име. Нямам нищо общо с еврейското Lehman..

    Коментиран от #22

  • 21 Ангел лудия

    5 0 Отговор
    напускайте господа медици , станете политици , така е по добре на Държавна хранилка , без да работиш ставаш богат
  • 22 д'Артанянц

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Роналд Туск":

    Както и Бурмов няма с Bormann!
  • 23 ОМИКРОН👽

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Раданч Татлъту":

    СТАВА....АМА НЕ СТАВА...ВЕЧЕ Е В ПЕНСИЯ ОТ ДВАЙСЕ ГОДИНИ😉
  • 24 Хамид в болид

    1 2 Отговор
    Щяли да преименуват от Кубрат (прабългарски вожд) на Кюбра (някакво женско турско име, ама не разбрах на коя кадъна точно).
  • 25 Sezgin Karakuş

    4 3 Отговор
    В Кубрат сме повечето турци. Съгласни сме болницата ни дая купи някоя от Турция и стане образцова. Тигава и русенлии ще идват тука.
  • 26 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    В КУБРАТ ИМА ПАЗАР В СЪБОТА / НА 60 КМ С РЕЙС ОТ РУСЕ / !!! ТАМ ВСИЧКИ ПТИЦИ БЯХА ПО 5ЛВ. ; 100 КГ ПРАСЕ БЕШЕ 105 ЛВ. И Т.Н. В-99Г.! ЕДНА БАБА НИ КАЗА ЗА ЦЕНАТА НА ПРЕКРАСНАТА И КАЙСИЕВА РАКИЯ ---" АА - ДВА И ПЕДЕСЕТ -НЕ МОЖЕ ПО МАЛКО -И НИЕ ГЛЕДАМЕ
    ТЕЛЕВИЗИЯ " !!!!! НЯКЪДЕ КЪДЕТО ЗИМАТА Е ПОЧТИ РУСКА !!!
  • 27 Васил

    0 3 Отговор
    Прав им път на запад ще са чистачи или касапи в кланица защото това вършат във България.
  • 28 Местен

    9 0 Отговор
    Не я искат защото преди около 7 години фалира медицинския център,чийто директор беше.Опасяват се ,че същата съдба ще има и болницата.Въпросната лекарка след 2014 не е практикувала медицинска професия.През това време е работила,като болногледач в Англия.Изключително конфликтна личност.Системна злоупотреба с алкохол,включително и на работното и място.Шофиране и причиняване на ПТП в нетрезво състояние.Грубо отношение към колегите.И сега изведнъж управител на болница.ДПС явно не могат да намерят читав кандидат за този пост.Жална ни майка на жителите на това замиращо градче.
  • 29 Анонимна

    5 0 Отговор
    Д-р.Балканджиева не може да задържа мъж до себе си, едно семейство не можа да създаде. Тръгнали да и поверяват цяла болница!?!?????
  • 30 незнайко

    3 0 Отговор
    А защо не преназначават старата ръководителка ? Това оправдание със срока е "политичиски" проблем !!!
  • 31 Анонимника

    3 0 Отговор
    Номер 5 е прав.Само СОУ-то и болницата останаха единствените места ,в които българи са директори и искат да разкарат и тях.Да не говорим ,че ДПС си върти града от края на 90те години
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове