1 Декември, 2021 21:11 1 797 34

Д-р Симидчиев: За да имаме национална сигурност ни трябва здравеопазване, а не болелечение

  • д-р симидчиев-
  • национална сигурност-
  • здравеопазване-
  • болелечение

80%, които дискутирахме с другите парламентарно представени групи, бяха консенсусни теми. Ясно е, че за да може да управляваме една система трябва да има достатъчно информация за тази система, каза пулмологът 

Д-р Симидчиев: За да имаме национална сигурност ни трябва здравеопазване, а не болелечение - 1
Снимка: Евроком

Нямаме стратегия в здравеопазването, нямаме ясни цели, които да следваме във времето и цели, които ще траят поне 4 парламента при пълен мандат. Ние нямаме национална стратегия за здравеопазването, която да е консенсусна, надпартийна, стратегия, в която да знаем, че искаме по-малко смъртност, по-голяма продължителност на живота. Ние като държава имаме нужда от система, която да е ключова за Националната сигурност, която да е здравеопазване, а не болелечение. Това коментира пулмологът д-р Александър Симидчиев в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"80%, които дискутирахме с другите парламентарно представени групи, бяха консенсусни теми. Ясно е, че за да може да управляваме една система трябва да има достатъчно информация за тази система. Електронизацията на тази система е абсолютно неотменима и всички се съгласяваме на това. Второто нещо е профилактиката", допълни той.

"Спрямо ваксинирането имам една устойчива теза. Това е, че ние имаме нужда от информационна кампания. Ние много говорим, но това е тип шум. Това не е структурирано говорене с ясни послания, които да премахнат недоверието, както и усещането, че ни отнемат свобода. Комуникацията е силно оръжие, когато липсва се получават големи драми. Липсва истинска кампания, която да може накара хората да намерят баланса в обществото", каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асенчо

    6 48 Отговор
    За 10 години Герб построи 3000 завода,1200 училища,и 700 болници това е два пъти повече от построеното от БКП до 1989 година

    Коментиран от #5, #17

  • 2 глупости

    34 6 Отговор
    Точно лечение в болници трябва. Но нормални, не печалбарски.

    Коментиран от #18

  • 3 нашия

    37 2 Отговор
    ааа....добро утро Симидчия...а къде беше през последните 20 години ти и тия като теб с огромното си "прозрение"....лапкахме и слушкахме май...а???????
  • 4 аххелеле

    29 4 Отговор
    Лапайй тоягата бе атлантически гейтакк. Никой няма да си набие спринцовката.
  • 5 ххтт

    38 2 Отговор

    До коментар #1 от "Асенчо":

    За 10 год. ГЕРБ направиха здравеопазването платено в държавните болници. Отиваш на преглед при специалист, той започва да те пита дали имаш пари- изследвания платени, в лаборатория платено, лекарствата платени, манипулациите платени... Ортопедите за всичко слагат импланти, които си плащаш сам, а те струват с хиляди левове. Ако не искаш болтове, винтове, импланти, директно ти отказват лечение. Сговорили се с фирмите- доставчици на импланти, заедно печелят от пациента. Никаква грижа за пациента, само парите гледат. В държавна болница да се лекуваш, плащаш с хиляди.

    Коментиран от #32

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Директно:

    19 3 Отговор
    Ей, г-н Никой, скрий се и повече не се показвай! Смотаняк нископлатен!
  • 9 ххтт

    16 1 Отговор
    Направленията трябва да важат за всички болници в страната, а не само в града, където е личният лекар.

    Коментиран от #30

  • 10 Този е

    19 1 Отговор
    ПОРЕДНИЯТ ПИШМАН ШАМАН НА СЗО
  • 11 УРСУЛА

    8 3 Отговор
    СЕМИДА ЩЕ ГО ПРАВИ СЪДРУЖНИК АКО НАКАРА ДБ ДА ВАКСИНИРАТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ПОД СТРОЙ КАТО НА МАНИФИСТАЦИЯ
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 6288

    23 1 Отговор
    Защо като плащам здравни осигуровки, не ми се полагат безплатни изследвания, които са необходими за моя случай? Ама можело едно, можело друго, ама не и изследването, което ще позволи да се постави томната диагноза. Безплатна кръвна картина, а всичко останало спред тарифата от джоба ми. А парите, които насям с гдини къде отиват и защо на праакитка нищо не ми се полага?

    Коментиран от #15

  • 14 фффф

    11 1 Отговор
    къде е кунчев?
  • 15 Пет лева пари ли са

    10 3 Отговор

    До коментар #13 от "6288":

    Защото,колега,Нашето започва да се коти на 13 год.До 40 ще е окотила поне 7-8 чавета,без да броя абортите. Та ,аз,ти и останалите плащаме за удоволствието на Айше и Българската нация да не се затрие.
  • 16 Ами ...

    14 0 Отговор
    Има проблясъци човека, но е далече от истината. Здравеопазването има два основни дяла - превенция и лечение. В България има хипертрофирана лечебна мрежа и символична превенция. Да не се бърка с профилактика, тя е само част от превенцията. "Много по-добре е да предотвратиш болестите отколкото да ги лекуваш ..." Казал го е Рамацини още през 17-ти век. В момента концептуално, нашето здравеопазване е на ниво 16-ти век.
  • 17 Ами ...

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Асенчо":

    А стига бе! Ама болниците вече 700 ли станаха?! Горките нидерландци. Те имат само 200 болници за 17 милиона души, а ние с нашите 5 милиона имаме 700 болници! Е, те са еталон за здравеопазване, а ние водим класацията по смъртност, ама карай. 😀
  • 18 Ами ...

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "глупости":

    Всички виждаме до къде го докараме само с болници. Шампиони сме по смъртност

    Коментиран от #27

  • 19 Тези унищожават животи

    1 2 Отговор
    Хора бягайте в Европа, МВР и ДАНС се занимават масово с подслушване и воайорство- ще ви съсипят живота на вас и децата ви!Мислите ли че пускат само законни СРС, не използват ги масово за гаври и събиране на компромати за съседите си! В тези служби е пълно с любопитни жени и малко мастити фашизоиди мъже! Тези убиват!
  • 20 само факти

    5 2 Отговор
    ПРАЗНОГЛАВОТО ИНТЕРНЕТ ПОКОЛЕНИЕ КОЕТО ИЗБРА СЕГАШНИТЕ БЕЗХАБЕРНИЦИ ОБРЕЧЕ ДЪРЖАВАТА НА ИЗЧЕЗВАНЕ.НЯМА КАК ХЛЯБА ОТ ЕДИН ЛЕВ ДА ТИ Е ДВА БЕНЗИНА ОТ 1.85 СЕГА 2.50 ТОК И Т.Н. И ТИ ДА ГОВОРИШ ,ЧЕ СЕГА Е ПО-ДОБРЕ .КОГАТО ТЕ МАНИПУЛИРАТ ОТ НАД ДЕСЕТ ХИЛЯДИ КМ.ДИАГНОЗАТА Е ЯСНА.
  • 21 боза и гевреци

    4 0 Отговор
    Глеят Симидчиев ще яде на геврека дупката!
  • 22 JVS

    4 1 Отговор
    Това леке Семедчийски от дека изплува и овонява всите около се се!
  • 23 АНИ

    8 0 Отговор
    Щом здравето е търговия, ще плащаме само когато е извършена услуга
  • 24 Само да питам

    0 2 Отговор
    Докторе, и що ти трябва да хвърляш бисери на свинете. Остави иди отите анитваксъри да мрат в адски мъки. Руски подлоги в БГ има достатъчно.
  • 25 Майна

    3 1 Отговор
    Защо глобалистите избраха този маршрут? Защото не искаха да „ударят” планетата с наистина злобен патоген, който би застрашил собствените им деца в дългосрочен план. Те искат да запазят наистина опасните патогени във фризера, докато измислят как да убиват хора с леки патогени. Само като убедят лековерните маси да се подредят за инжектиране на mRNA spike протеин, те биха могли да постигнат това. И само като разпространяват масова истерия чрез контролираните корпоративни медии, те биха могли да паникьосват достатъчно хора в инжекциите с „ваксина“.

    Координиран страх -> Инжекции -> Потискане на имунитета -> Леки инфекции -> Масова смърт

    Сега знаете истинската програма за обезлюдяване и как работи. Добрата новина е, че ако сте казали НЕ на ваксината, не можете лесно да бъдете убити от тази схема . Тези, които се съобразяват, ще умрат, но тези, които се съпротивляват, ще оцелеят.
  • 26 Мръдни Стоилов

    1 0 Отговор
    Колко и да се явяваш, колкото и да баеш аз вяра ти нямам Симид .
  • 27 понеже

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Ами ...":

    Четеш до половината. Прочети и останалото.
  • 28 Значи за изборите, мога да вляза без да

    6 0 Отговор
    Значи за изборите, мога да вляза без да плюя, ама детето ми трябва, за да има достъп до училището? Тая шизофрения трябва да бъде прекратена, значи онзи ден консултациите на депутатите без маски един до друг, а за децата маски, тестове още нещо няма ли да измислят, или простолюдието, трябва безропотно да е съгласно със всичко, което му каже "елита"! Писна ми, тая гавра трябва да спре!!!
  • 29 Хлебаров

    5 0 Отговор
    къде спа 30 г.? Още 85 г. един братовчед, обикновен шофьор ми беше споделил: "Здравеопазване означава празни болници, а не нови болници! Ти спа, защото не ти дреме за болните, а за гювеча! Голям праз, че ще умориш някого - самият ти ще паднеш в капана ма безхаберието печалбарството и българската медицината!!!
  • 30 Гняв

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "ххтт":

    Не, по скоро всички болници, навсякъде трябва да предоставят качествена и адекватна медицинска услуга за да изберем най-близката, а не обикаляме от Добрич да Петрич и от Видин да Малко търново. То и по закон е така, ама кой да ги проверява тия болници, заети са да пишат актове за неносене на маски и за ядене в ресторант без зелен сертификат
  • 31 Честно казано

    0 0 Отговор
    Ха-ха-ха...този материял го гледах по "Евроком" ТВ при Кулезич ...
  • 32 Парадокс

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "ххтт":

    Съгласен съм.. Как може в болница да се плаща.. Трябва държавата да дава безплатни апартаменти, работа, образование, здравеопазване, храна, личен автомобил, всичко да е безплатно. На това ви научи комунизма - само да цоцате и да мързелувате и да крещите безплатно...

    Коментиран от #33

  • 33 2929

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Парадокс":

    Ами да спрем да внасяме здравни осигуровки, тогава? Щом в болниците ще плащаме за всичко, да ни връщат всички осигуровки, внесени назад във времето! И да се приключва с НЗОК.
  • 34 За протокола

    1 0 Отговор
    Ние нямаме концепция за развитие на нищо в България. Всеки идва и кърпи. Разни измислени експерти, набутали се в Парламента, управляват всичко - икономика, енергетика, образование, здравеопазване, докато имаме институти, с учени, с професори, със специалисти, които никой никога не пита за нищо. Значи нашите партийни експертчета знаят и могат много повече от учените ни.
    Верно ли?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол