Last news in Fakti

3 Декември, 2021 18:05 2 294 21

Владислав Панев: Хипотетично звучи ДБ да не участва с министри в бъдещия кабинет

  • владислав панев-
  • правителство-
  • кабинет-
  • дб-
  • министри

"Не бих казал, че формулата 8:4:3:2 ще актуална, когато се формира структурата и състава на кабинета, заяви съпредседателят на ДБ

Владислав Панев: Хипотетично звучи ДБ да не участва с министри в бъдещия кабинет - 1

Всички хипотези са на масата. Органите на трите партии в "Демократична България" (ДБ) ще вземат решения, но много хипотетично звучи ние да не участваме с министри в кабинета. Ние няма как да пропуснем възможността да бъдем двигателите на реформите в правосъдието, дигитализацията и околната среда. Ние може би имаме най-добрите експерти в тези три сектора. Все пак това е въпрос на коалиционното споразумение и решение на органите на трите партии в ДБ.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ съпредседателят на ДБ от "Зелено движение" Владислав Панев по повод преговорите за формиране на коалиционен кабинет.

"Не бих казал, че формулата 8:4:3:2 ще актуална, когато се формира структурата и състава на кабинета. Различията между преговарящите започват да се тушират. Естествено, че има такива, но трябва да мислим какви са приликите, а не какви са разликите. Не трябва да говорим и мислим за постове и кресла, а за бъдещето на България. Все още се обсъжда структурата на МС. Обсъжда се създаването на нови министерства, но няма финално решение. Опция е да се предложи създаването на министерство на "Дигитализацията". Не мисля, че има опция в коалиционното споразумение да бъде записано, че 100% ще строим нови ядрени общности. Всичко подлежи на анализ. Оптимист съм, че едно бъдещо правителство ще реализира необходимите реформи на България. Най-нормалното нещо е Кирил Петков да бъде премиер на този кабинет, а Асен Василев да е министър на финансите", завърши Панев.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошо

    8 4 Отговор
    ДА ,ЗА ДА ИМАТЕ ПОВОД В СКОРО ВРЕМЕ ДА ПРЕДАДЕТЕ КОАЛИЦИЯТА И ПРОВАЛИТЕ ВСИЧКО МИНАВАЙКИ В ДРУГИЯ ЛАГЕР.
  • 2 неполиткорект

    18 3 Отговор
    Тоя е от Зелените Тиквуни, които умират да унищожават българската енергетика! Мръсна Паплач! Заради тия Зелени Тиквуни не само България, ами и цяла Европа е в тотална енергийна криза!
  • 3 Пич

    13 6 Отговор
    Тези карикатури на политици , са възможни , заради тъпоумието на българския избирател... Идиот , които не избира така , че лично той да е добре , а носещ , че ще накриви шапката на някой... И сега ще гледа тъпо , защото се вижда вече , че " промяната " ще му донесе само глад и мизерия... Въпреки това , мнозина продължават да се радват на падането на предишните... А те , наречени " крадци " , вдигаха доходите , и стандарта на живот... Новите , наречени " честни " били спрели всички кражби и корупции , но нямали пари да вдигнат доходите , а инфлацията щяла сама да си спадне... Как бе... като вдигнат тока и парното след нова година ли...!!!??? А селяндурите се радват , че ГЕРБ загубил... Ама ГЕРБ имат пари бе , вие нямате... Омразата няма да ви нахрани...

    Коментиран от #7, #9, #17

  • 4 Еееееегати

    6 2 Отговор
    простия каунь!
  • 5 Абе ейййййй...

    7 2 Отговор
    Разбира се ще участвавате в новото правителство, на какви се правите???, нали всичките партии драпахте да седнете на масата с гювеча...сега има много гювеч който трябва да се разпредели да лапате. 29 милиарда евро влизат в БГ по различни програми, същите лакоми и безпринципни боклуци сте като ония където си тръгнаха. Няма драма, не вярвайте на никой...вярвайте само на себе си, въпреки тази поредни фекалии които влязоха в новият парламент, въпреки тях ние ще правим кинти , по всякакъв начин, за да си правим живота по добър и смислен.
  • 6 Нищо общо с обичта към природата

    8 1 Отговор
    И много общо с любовта към пари и власт. Зелените политики и сделки са това. Да звучат идеалистично и привлекателно но в същото време да постигат нещо друго.
  • 7 да бе

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Искаш да кажеш , че ГЕРБ сега нямаше и те да вдигнат тока и парното ......същото щеше да е .
  • 8 Гого

    6 2 Отговор
    Дигитилизация и околна среда...обясни ми го по простичко ..............такъв , вие сте новите ф.а.щ...сти
  • 9 Гого

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Съжалявам че имам правото на един +
  • 10 Гого

    4 1 Отговор
    Електрификация и съветска власт.....близко сте до лозунга
  • 11 Морски

    7 1 Отговор
    Я. ,поЧтенния ,зелен соросоид ,милионер в зелено от рекетиране на инвеститори и он се цани за министър !!! И той бил промяната ??!!Леле !!
  • 12 Красимир Петров

    8 1 Отговор
    Хипотетично е ДАЙ България и измислените зелени да са аут от политиката.
  • 13 Сатана

    7 1 Отговор
    "Зелените талибани" на Вл.Панев винаги са готови да протестират,за този който ги нахрани обилно
  • 14 Docenta

    4 1 Отговор
    На тоя муцуната му е като на Фостър от Семейство Адамс
  • 15 Гост

    4 0 Отговор
    Пипалата на Костов са навсякъде, така че не е нужно да има министър от ДБ. Каквото могат под негово ръководство ще унищожат приватизират.
  • 16 ДъБилни боклуци

    2 0 Отговор
    Първо, нищо конкретно не казват за законодателните промени, за които толкова говоря, че чак су имат за месии. Второ, продържават да свьтат че нямаме нужда от нови ядрени мощности. Трябвало да си караме по пътя на енергийната ефективност и да си плащаме скъпия ток на олигарсите с ТЕЦовете, ВЕИ-тата и двойната цена за ток от американските ТЕЦ-ове.
  • 17 т-п трол гербав

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    И какво като ОПГ ГЕРБ-ДПС имат пари? Първо, тези пари са крадени от нас, данъкоплатците. Второ, да не би да ги дадат за държавата?! Не, щяха да крадат още милиарди.

    Коментиран от #18

  • 18 От простотията и невежеството ти

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "т-п трол гербав":

    Не може да видиш колко си праз... От тебе няма какво да се краде , защото си грапляк... А недоволстваш , защото мислиш като ромеите , че някой ти е длъжен... Грешката на ГЕРБ е , че даваха пари , и дондуркаха безполезни паразити като тебе... Но в простотията си , си избрахте фашисти , които ще ви стабилизират...
  • 19 Гост

    0 1 Отговор
    Не се подавайте да ви подвеждат с министерски кресла и да предадете дясната идея.Да влизате в коалиция с БСП , Рашков и други ,Вие вече се обезличавате като дясна партия.Ставате хора който преследват само собствения си интерес.

    Коментиран от #21

  • 20 гошо

    1 0 Отговор
    "Ние може би имаме най-добрите експерти в тези три сектора."

    това, според кого? според платените реклами?
    като човек, който има вземане-даване с два от трите сектора, мога спокойно да кажа, че имате к.р.етени в тях. при това, любезно казано. които такава каша ще забъркат, че след това цяло поколение има да я духа. глупостта, съчетана с неоправдано високо самомнение, е характерна за вас. и пакостна!
    дано на останалите им стигне ума да ви подхвърлят някой кокал, да мирувате, и да ви държат настрана от важните дела.
  • 21 пациент

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    те никога не са били нищо друго. още от времето на фил "ибо" хубави и ваню църния.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове