Last news in Fakti

4 Декември, 2021 06:20 37 596 33

Асен Василев отхвърли препоръка на президента

  • асен василев-
  • румен радев-
  • бюджет-
  • служебен кабинет-
  • валери белчев

С настоящия бюджет може да изкараме до февруари, без срив и затруднения, смята съпредседателят на "Продължаваме промяната"

Асен Василев отхвърли препоръка на президента - 1
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев не се съгласи с препоръката на президента, парламентът да обсъди проектобюджета, изготвен от служебния кабинет, за да бъдат гарантирани неотложните мерки за справяне със здравната, социална и икономическа криза. Мотивът на Василев е, че не е запознат с разчетите, направени преди да има яснота за състава и структурата на новия кабинет. Той обясни защо има резерви към проектобюджета на служебния кабинет.

"Аз не съм запознат с проекта за бюджет. Трябва да се говори с бюджетните дирекции, трябва да се види всъщност какво е заложено в бюджета. Трябва да се види дали този бюджет ще отговаря на структурата и състава на бъдещия Министерски съвет на едно редовно правителство и дали има достатъчно място да се вместят политиките, които едно бъдещо правителство ще провежда, които бяха договорени на срещите с коалиционните партньори миналата седмица", поясни той

Служебният финансов министър Валери Белчев обясни, че е изготвил финансовата рамка за следващата година, за да спази бюджетната процедура определена със закон и не приема критиките, че отнема функциите на редовния кабинет.

"Спазваме закона. Когато се формира правителство, естествено те ще имат възможността да го коригират и да го предложат на парламента", посочи Белчев.

Според Асен Василев разчетите в актуализирания бюджет за тази година, изготвени от него като финансов министър в първия служебен кабинет, позволяват да не се бърза с приемането на новия до края на годината.

"Текущият бюджет може да издържи януари и февруари, без да има срив на социалните плащания и без да затрудни всички държавни структури. Ще има даже достатъчно пари за подкрепа за бизнеса и т.н.", допълни Асен Василев, цитиран от БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 102 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    94 31 Отговор
    Демек вместо да намаляват калинките ще се увеличават съэдавайки нови министерства за да има кресла за всеки от коалицията.

    Коментиран от #12

  • 2 Доцент Дрън

    29 48 Отговор
    Препоръка, е, Препоръка-не се правете на НЕФЕЛНИЦИ.
    Президентът ива КОНСТИТУЦИОННО ПРАВО на препоръки,
    бъдещ МИНИСТЪР БЕЗ портфейл има право на ВЗИМАНЕ НА РЕШЕНИЯ.
    Асене, не изпадай в обяснителни Режими, пред хора, които умоляват на колене, да им сложим Раираните Стайлинги на ВЕРСАЧЕ.
    Плуваш в блатото от 2013, сега не си чиновник, ОПРЕДЕЛЯШ ПОЛИТИКИ, и си НАЙ$МРАЗЕНИЯТ в цял свят, несамо в БГ.
    Знаеш къде БЕЗПЛАТНО да ме намериш, ьгъл, куче, ПИРОГОВ, КИРИЛ.
    Искаш практики чужбина, моля, на фона на СЛУЧВАЩОТО СЕ, моля.
    Че ще приложим нормални практики, ясно.
    Но че в блатото БГ, не може да ги приложим, също е ясно.
    Какво Правим?
    Този е проблемът ти в МОМЕНТА.
    Безплатно!

    Коментиран от #3, #17, #26

  • 3 Така е

    52 10 Отговор

    До коментар #2 от "Доцент Дрън":

    Безплатен обяд няма ! Само ваксините са безплатни, но не и тестовете !

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Анонимен

    51 17 Отговор

    До коментар #3 от "Така е":

    "Безплатен" обяд имаше по бай Тошово време! Сега ваксините/шарка,полио, ТБЦ .../ от ваксинационния календар и КОВИД "ваксините" са безплатни засега, защото се плащат от нашите данъци на държавно ниво! За КОВИД "ваксините" по-после ще видим колко ще са безплатни!

    Коментиран от #9

  • 5 Избирател

    69 25 Отговор
    Леле скараха се,ние да му мислим,дано изкараме следващите 4-5 месеца.
  • 6 За протокола

    88 74 Отговор
    Юпитата вече започват да разбират, че бяха употребени най-цинично от резидента и кликата около него за да се разправи с личния си враг Борисов. Той използва младостта им, политическата им неопитност и ентусиазма им за користните си цели. Сега идва време да видим дали ще му играят по свирката или ще поемат по свой път да работят за доброто на България. Това ще е първият им сериозен тест в политиката.

    Коментиран от #13

  • 7 Доцент Дрън

    20 16 Отговор

    До коментар #3 от "Така е":

    С ваксините АБСОЛЮТНА Нефелщина Дрън ЛайЕр-роднинства..
    В момента тече задължетлна ваксинация-Прав сте.
    Тревожните майки, мръзнат пред градини и у-ща-Прав сте.
    Всяват ШОК и Ужас--прав сте.
    Дойде един чиновник, издърпа ушите, Оно ни следи, ни е се правим, че сме следени..
    Иначе, новият с мустачките ИДВА, не знае как и какво да формулира.
    Ама е ТАМ. ФАКТ.
    Дали съм против, против съм.
    Е, И?
    Какво правим?
    Ми хайде, станете от фотьойлите Честър и Кубинските пури.
    Па мръднете се в името на децата ТАМ, дет се разболяваме от шофиране и 5 часови срещи.
    То трябва и НАРОД, не става от Тивито.
    Спрямо данни и докласи САЩ-Конгрес, ЕС.
  • 8 Никой

    61 23 Отговор
    Лъжат отново,за бюджета.Отлагат до февруари,заради ТАВАНА НА ДЪЛГА-за кабинета, защото изчакват външни събития, в Световен геополитически план.Типични "мижитурки",,чакащи "инструкции" отнякъде!!
  • 9 Абе ,

    58 4 Отговор

    До коментар #4 от "Анонимен":

    Никога не е имало такова животно "безплатен обяд" ...
  • 10 На кратко

    31 7 Отговор
    Още 5-6 локдаунита и събираемостта на данъци ще падне със 120 процента бате!
  • 11 Кокорчо

    14 27 Отговор
    Абе, какво е това вчерашно таквоз, че няма да се съобразява с Президента!?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Кой те

    45 11 Отговор

    До коментар #6 от "За протокола":

    е излъгал, че тези ще работят за България ?
  • 14 Otoplitel

    7 26 Отговор
    Господине.Не се правете на големи.Народът е озверял и смъкна ИТН,БСП,ИБНИ,ДБ.На хората им харесаха предсочните избори и управлението на Г-н Радев.Хареса да наказва политиците.ПП Възраждане чака предсрочните избори да ви заеме мястото.Бъдете реалисти защото сме на една крачка от Евро-азиатският съюз.
  • 15 Гената

    32 4 Отговор
    Признавам си, че съм финансист, но ще обясня разбираемо.
    Вече няколко месеца цените галопират нагоре, народът улисан в изборната борба е махнал с ръка ва тоя проблем. Но в РБ се трупат едни кръгли суми от високото ДДС. Асен се надява това да продължи до февруари - високи приходи, занижени разходи е равно на бюджетен излишък.
    След това ще развържат кесията и народът ще ваздахне. Това е тривиално упражнение и не е патент само на Бълтария.
    По-важното е този излишък да се похарчи разумно и честно, а не както правеше Бою и неговата ОПГ ! А при тоя шарен и крехък парламент това е на 100% сигурно !

    Коментиран от #18

  • 16 Чест за народа

    10 12 Отговор
    Да погледнем на изток към изгряващото слънце. Там е енергията на земята. Да загърбим запада с големия негатив за избиване на хора, защото и Господ яко им е вдигнал мерник за тяхното унищожаване. Ще ги потопи от раз.
    Да
  • 17 Хохохо

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Доцент Дрън":

    Приятелю, това което си написал, прочете ли го? Ами то Тиквата щеше да го напише по разбираемо.

    Коментиран от #19

  • 18 безпартиен

    26 2 Отговор

    До коментар #15 от "Гената":

    Аз не съм икономист,но веждам до къде сме я докарали!В България има около 2.3 млн.пенсионери,около 650 хил.малолетни и непълнолетни,около 700 хил.чакащи заплати от бюджета/държавен или общински/около 1 млн.ц..гани без образование,без трудови навици,без професионални умения!Отделно от това на международните пазари сме конкурентни единствено с ниските цени на зърнените храни,работата на ишлеме и евтината работна ръка!Никой не смее да каже,че сме една фалирала държава,която не може сама да изхранва населението си!Само вижте колко останаха да работят и да издържат с осигуровките и данъците си всички описани по-горе!!!!Илюзия е,че само ДДС ще ни оправи живота,колкото и да се събере до месеците които им трябва!!Просто няма нищо което да носи "свежи" пари!!!!!

    Коментиран от #22

  • 19 Амиии

    12 5 Отговор

    До коментар #17 от "Хохохо":

    Ти какво очакваш от каун фатмаков -по разбираемо Ако беше устав или строева ще ти го обяснит а това е друго което на тях не им е ясно Те мислят само да крадатНо ЕС забрави парите хубаво че са некъдърни че направиха доклада
  • 20 Уса

    21 2 Отговор
    В случая Асен Василев в прав а не президента,който се опитва да вкара троянския кон на служебните подвластни на ковида.Кирил Петков мълчи за ковида,защото в САЩ 11 щата вече осъдиха мерките на Баъдън и същия ще загуби общо 24 щата за следващия си мандат,ако издържи до тогава Тръмп му диша зверски във врата и е бесен
  • 21 Уса

    10 7 Отговор
    Ако трябва да бъдем с някого то това са САЩ,Русия и Япония, никога с Европа,която ни мрази до дъното на душата си и дискриминира цял живот заради исторически истини
  • 22 ЧОБАНИН

    14 2 Отговор

    До коментар #18 от "безпартиен":

    ИМА ИЗХОД АДМИНИСТАЦИЯТА НА ПОЛВИНА / ВОЕННИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ВКЛ ГЕНЕРАЛЧЕТА НА 700 ЛЕВА / ПРАВО НА ТРУД А НЕ НА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ / ИМА ДА СЕ САДИ ГОРА ДА СЕ ЗАМАЯШ / БАНКИТЕ С ЛИХВИ ЕДНАКВИ С БАНКАТА МАЙКА В ЧУЖБИНА / ЗА НЕПЛАЩАНЕ НА ОСИГУРОВКИ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН МЕСЕЦ ФАЛИТ/ МИНИМАЛНА ЧАСОВА СТАВКА/КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА ПЛАТИ ФАЛИТ/ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ПРЕЗИДЕНТА С НАЙ ВИСОКА ЗАПЛАТА ОСТАНАЛИТЕ ПОД НЕГО ВКЛЮЧИТЕЛННО БОНУСИТЕ/ ДОГОВОРИ ЗА ВЪНШНИ ЮРИДИЧЕСКИ УСЛУГИ НА МИНИСТЕРСТВА И ДЪРЖАВНИ СТРУКТУРИ СЛЕД УВОЛНЕНИЕ НА ЮРИДИЧЕСКИЯТ ЕКИП НА ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ И ОБЩЕСТВННА ПУБЛИНА ПОРЪЧКА/ ШЕСТ МЕЕЧНА ВОЕННА ПОВИННОССТ ЗА ДВАТА ПОЛА С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ОТКУПВАНЕ 1 КЪМ 10 И ПОВЕЧЕ

    Коментиран от #25

  • 23 голям страх

    21 5 Отговор
    Кокорчо и кирчо ще ни обуят с един голям заем, после ще се пръснат по света в офшорни зони да ни харчат парите на спокойствие.
  • 24 Cveti

    3 1 Отговор
    Чалъми...
  • 25 безпартиен

    6 3 Отговор

    До коментар #22 от "ЧОБАНИН":

    Това са само мечти,просто защото никой няма да ги приеме.Направете партия с тези цели и ще ме накарате да отида и да гласувам!А не съм го правил от 1990 г.!!!!!!Просто не виждам как мога да оттегля доверието си от някого избран от мен и не изпълнил обещанията си!Каква отговорност носят избраните?Политическа?Ами това не е отговорност!Ако гарантират с имущество или свободата си за неизпълнение на обещанията си -може?Как да ги извадим от топлите местенца ако не работят за народа?И как така "мнозинство" от около 30 % от народа ни ще се кичи с това право и ще определя съдбата ни?Ама така било в другите "демокрации"!
  • 26 Професор

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Доцент Дрън":

    Виж сега, ти като доцент можеш да си позволиш безплатни съвети. Аз обаче, ще спонсорирам лицето Асенчо Василев с комплект бели ризи, с надеждата, че ако смени розовите ризки, които носи, с бели, може и да избере да си остане мъж, а не да стане джендър и да се задоми със Спецов... Ще инвестирам в него!
  • 27 Димитрова

    8 4 Отговор
    Още една причина да харесвам този млад човек и да му делегирам надежди.

    Коментиран от #30

  • 28 Димитрова

    13 1 Отговор
    Може би не му е мястото тук, но да попитам. Какво правиха хората от администрацията, които отговарят за плана за развитие и устойчивост та още не е готов. Срещу какво са получили заплатите си тогава?Служебно правителство, поредица избори, но там има едни служители, които трябваше да я свършат тази работа сто пъти досега.
  • 29 Георги v.

    16 4 Отговор
    Радев им помогна да влезнат в голямата игра. Сега е време двамата "почтенни" "младежи" да го прекарат и него, както излъгаха около 700 хил.български баламурника.
  • 30 Професор

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Димитрова":

    Заради розовите му ризи, ли? Не разбрах...
  • 31 Малко слонче.

    2 0 Отговор
    Гласувайте за чалгата и получавате БСП
  • 32 Флаг

    0 0 Отговор
    Много смешо
  • 33 Пламен

    4 1 Отговор
    Фатмака няма повече работа в изпълнителната власт.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове