4 Декември, 2021 22:08 19 873 66

Румен Петков: Смущаващо е, предлагат ни по-уродлива форма на КДС от 60-те години

  • румен петков-
  • абв-
  • кпконпи

Лидерът на АБВ коментира функциите на готвения приемник на КПКОНПИ

Румен Петков: Смущаващо е, предлагат ни по-уродлива форма на КДС от 60-те години - 1
Снимка: БГНЕС

"Идеята приемникът на КПКОНПИ да има пълни разследващи функции - в това число подслушване, проследяване, задържане - е смущаваща. Но по-плашещото е идеята всички инспекторати в държавните звена да преминат към наследника на КПКОНПИ. Това е една малко по-уродлива форма от Комитета за държавна сигурност през 60-те година на миналия век. Имаме ДАНС с подслушване и проследяване с всички екстри, имаме МВР, имаме прокуратура и имаме военни служби. И сега ще направим пета, още повече, както се говори - с евентуални нейни инструментариуми, т.е. да се изгражда отново апарат за подслушване проследяване и т.н. Това са неща, с които, ако започва едно управление, катастрофата е неизбежна".

Този коментар направи в предаването "Политически НЕкоректно" по БНР Румен Петков, лидер на партия АБВ, която е част от коалицията "БСП за България".

Той припомни обществената реакция по време на първото правителство на ГЕРБ, когато стана ясно, че министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е използвал по 15-16 хиляди подслушвания и проследявания годишно:

"Ние в момента имаме проблем. Нямаме единен регистър на подслушванията. Това означава, че един човек може да бъде подслушван от 2-3 звена. Когато направихме БОРКОР с идея да смажем корупцията - тя набъбна. След това направихме КПКОНПИ. Тогава обяснявахме, че в този си вид тази комисия няма как да сработи и може да се превърне в инструмент за разправа. В момента в КПКОНПИ има дела за стотици милиони и когато се казва, че трябва да се правят промени, трябва тези неща да са ясни".

Румен Петков подчерта, че подкрепя казаното от Кирил Петков при откриването на 47-ото Народно събрание, че е време за истинско правосъдие в България, "където никой не се чувства безнаказан":

"В това число и всички 240 депутати, които са избрани сега", смята лидерът на АБВ.

По думите му активният диалог и диалогът пред очите на обществото са необходимите инструменти, за да бъде едно коалиционно управление успешно:

"Приветствам диалога, но той трябва да бъде активен фактор в нашето ежедневие, а не да започнем един диалог пред публиката, да се скрием после от нея и след това да замерим публиката с крайния продукт".

Според Петков е ясно, че в коалиционното правителство ще има квоти на всяка от формациите.

"Ако се запази една смущаваща тенденция, тя би могла да е чисто медийна интерпретация, аз не бих я приписал на кой от политическите участници в диалога, ресурсите да бъдат контролирани на 2-3 места в държавата, а всичко останало да бъде обезвъздушено... ако продължава да се създава впечатлението, че животът почва днес и аз лично държа да управлявам това, това и това - мисля, че кризата е неизбежна.

Ако диалогът е с решимост за утре, ако в него общественият и държавният интерес е водещият, в това число някои от формациите да претърпят щети, мисля, че могат да са безпредметни страховете, че март-април 2022-ра ще си говорим за избори", каза лидерът на АБВ.

Междувременно стана ясно, че АБВ представя конкретни предложения по структурирането на кабинета и бъдещото управление на държавата на ръководството на БСП, като партньор в КП „БСП за България“.

Документът е оформен, след провелия се днес Национален съвет в централата на партията. Експертизата, която АБВ предлага, е насочена към стратегически решения в сферата на регионалното развитие, култура, околна среда, национална сигурност, съдебна реформа.
Сегашните структурни промени не изчерпват необходимостта от цялостен анализ на структурата на Министерски съвет и неговата функционалност, включително инструментите за контрол и гарантиране на публичност и хигиена в работата на неговите звена, се посочва в предложените решения.

Текстът на документа ще бъде публикуван на официалната страница на ПП АБВ, след като с него бъдат запознати партньорите от КП „БСП за България“.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сащ

    80 23 Отговор
    От САЩ идва тази прелест, от посолството им.
  • 2 розово

    45 20 Отговор
    Нормално е някой да падне зад борда.Вярно е че трудно се приема.
  • 3 asd

    60 15 Отговор
    На вас ви трябва нещо като НКВД с Берия начело ...и да се занимава само с "партийни" отпадъци. Особено които са на власт.

    И като не се приберат 100-200 крадльовци и ще ви се изясни.
    Тоест 6-то на стероиди...

    Коментиран от #7

  • 4 Складажията

    58 30 Отговор
    Извинявам се на аудиторията, този съм го изпуснал, сега ще плещи глупости! Не му обръщайте внимание!
  • 5 Смерш

    53 28 Отговор
    Определено за някои ще бъде много смущаващо. Възмутен ли си, че наближава края на голямото крадене.

    Коментиран от #11

  • 6 Перо

    66 13 Отговор
    Глупака не може да сравнява КДС със сегашната корумпирана агенция за борба с корупцията,защото едното е специална служба на изпълнителната власт,подобно на ЦРУ,Мосад,КГБ, а другото е орган на престъпен, криминален режим /превзета държава/,извън официалните държавни власти: Законодателна,изпълнителна,съдебна,общинска/местна/!
  • 7 Членин

    18 4 Отговор

    До коментар #3 от "asd":

    Ми , има го , Белия ...
  • 8 Перо

    64 11 Отговор
    Кога КДС са влизали в престъпен сговор с организираната престъпност,каквото направи тоя елемент в Дупница?
  • 9 фонтана

    41 16 Отговор
    крадците почват да кричат още не сте продали вилата в Кайлъка за 1500 000 евра брат
  • 10 АМОН

    93 5 Отговор
    АРМИЯ МОЖЕ И ДА НЯМАМЕ, НО ЧЕНГЕТА ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ.

    ЯВНО НАЙ ГОЛЕМИЯТ ВРАГ В ТАЗИ ДЪРЖАВА Е НАРОДА.

    ЗАТОВА СМЕ СЕ ПРЕВЪРНАЛИ В ЧЕНГЕДЖИЙНИЦА
  • 11 ха ха хааа

    53 36 Отговор

    До коментар #5 от "Смерш":

    Сега започва баш големото крадене ... За има , няма неколко месеца , потънаха неколко милЯрда , неизвестно къде ..

    Коментиран от #36

  • 12 крадлив съби

    46 19 Отговор
    Всеки крадец в България се ужасява от идеята да има и друг разследващ орган, освен прокуратурата!
  • 13 Гешеееев,КОГА започваш?Чекмеджета,рекет,

    51 8 Отговор
    Наслушахме се на лъжи. Наслушахме се на обещания.
    Нагледахме се на политически игри.
    А за хората КОГА?
  • 14 жжжжжж

    26 7 Отговор
    очакват се нови и нови случаи на "белите брези".
  • 15 Помниш ли

    35 8 Отговор
    По Тошово време имаше 3 или 4 независими един от друг канали. Ако някой се "объркаше" - веднага го плесваха през пръстите.
  • 16 Пенди

    17 14 Отговор
    Я надуй дядовото кавала ако обичаш!?
  • 17 Милев

    20 20 Отговор
    Оли-го-френ
  • 18 Сатана

    40 18 Отговор
    В България фашизмът се завръща. След комунистите и фашисткото котило е в парламента и изпълнителната власт.
  • 19 Дедо Пене

    24 24 Отговор
    ЗАЩО ГО ПУБЛИКУВАТЕ П.И.К.Л.Ь.О.Т.О ПЕТКОВ?
  • 20 Смущаващо е...!

    28 20 Отговор
    Пикая във фонтани и още ме търпите...,даже и трибуна ми давате...?!?!?!
  • 21 Русский

    41 11 Отговор
    Нещо българските "свободни" медии не написаха и дума за това, че на 3 декември заради разузнавателен самолет на НАТО почти се случи катастрофа с нашия самолет Москва - Тел Авив. Самолетите се приближиха на 20 метра. Нито дума за това.

    Коментиран от #25

  • 22 Русский

    28 13 Отговор
    Самолетът на НАТО летял над Черно море близо до границите на Русия, а екипажът му не отговарял на запитванията. И когато застреляхме в космоса собствения си древен сателит-писъкът от САЩ стоеше цяла седмица, като от заклано прасе.

    Коментиран от #30, #35

  • 23 Шадраван

    22 21 Отговор
    Тоя не пикаеше ли във фонтаните?
  • 24 хтннхф

    44 0 Отговор
    Депутатите не трябва да имат имунитет.

    Коментиран от #28

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ГилотинБесилков

    20 7 Отговор
    А ако премахнат и давността върху разследванията и съденето за корупция; въведе се лична наказателна и материална отговорност без давност за всички държавни и общински служители, управляващи и членове на колективни органи (подписали/гласуващи "ЗА" ощетяващи държавата, общините, обществото и данъколадците норми, актове, правила, разрешения, ....... ); оневинят се докладващите рекетирани за рушвети, въведе се пълна конфискация на имуществото и активите и глоби в троен размер на получателите на рушвет: 1.) Ще паднат цените на недвижимите имоти поради разпродажбата на имотите на корумпираните на стойността на изграждането им; 2.) Ще паднат цените на хранителните продукти; 3.) Ще се увеличат фондовете за пенсии, здраве и образование; 4.) Ще се само-изчегърта паразитната партийно-назначена корупционна бюрокрация под заплахата да я разследват в качеството й на държавна/общинска бюрокражция; 5.) Рязко ще се намали броя на фуражките и лампазите в армията, полицията, службите, .... , а от тук даваните им привилегии, облаги, свръх-финансиране и ранно пенсиониране; 6.) Ще се увеличат отказите от наследство и отказите от родителите-рушветчии; 7.) Ще се увеличат самоубийствата на рушветчии, като бъде облекчена пенсионната система; .......

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ДЯДО

    10 4 Отговор

    До коментар #24 от "хтннхф":

    ДААААА да бес имонитет. НО този които върши престаплениа не му се нрави.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Кремълски бандит

    23 12 Отговор

    До коментар #22 от "Русский":

    Ние сме НАТО бе ватник. Объркал си държавата.

    Коментиран от #57

  • 31 Анонимен

    15 3 Отговор
    И тройната преди 2009 същите бяха. Техни хора с нагласени конкурси. Днес, призна, че данс подслушвали телефоните. Тук е вярно. Но всички сте един дол дренки. И някои си, ще сменят кметове. Те са от 20 години и навън с рушветите си купили къщи, казват сем. Хасанови. Хихи. Сън вярвам не ги хваща от хора гладни. Керванът си върви...
  • 32 1234

    4 7 Отговор
    В АБВ коджаманови, крайни комунисти. Дядото на 2жена директор. 0.01 ст и не я оставяше, вземаше си я хаджиев, поне бе скромен комунист, не зейлю, като бойковите, 70,80 годишните на пкп, педофили
  • 33 43234

    14 7 Отговор
    Тоя що не се разкара най после, да ходи с другия плесок в сирищник да правят сирене, което ще е единственото нещо което са направили.?
  • 34 Да бе да

    12 10 Отговор
    Идеята за нов разследващ орган идва защото прокуратурата не желае да си го причинява! Премахването на гешев може да стане , след време и то след смяна на ВСС , която пък се контролира от същия гешев ! МВР не може да повдига обвинения ДАНС проспа милиони теглени от Божков или КТБ , за саковете и чекмеджета няма да говорим ! И да, господин пишльо трябва някой който да хапе когато прокуратурата е параван на крадците като теб ! Но е хубаво да го показвате този , защото първо е противен и второ, беше уволнен като министър на МВР за връзки с мафията ! Та ако търсим акъл , това е човека на който да вярваме ! Пфу
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Лошо е

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "ха ха хааа":

    да си неграмотен

    Коментиран от #43

  • 37 Коментатор

    13 8 Отговор
    Плевенският господин стана много активен, сигурно му замириса на нови избори. Но май носът не го слуша.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 мой

    17 4 Отговор
    Шокиращо, че все още Р.Петк. и Р.Овч са на свобода и дават мнение
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този Милиционери е Никой??

    20 1 Отговор
    За какво досажда, всички му знаят дивотии те, които правеше, схемаджия и меркантил!! Наглец!
  • 45 Пикачу

    18 5 Отговор
    Пикаещия във фонтани, защо смята, че още е фактор в политиката!
  • 46 Петко Пройнов

    12 5 Отговор
    Пикай по-често,че простатата!
  • 47 Серж

    17 1 Отговор
    Партийните секретари на БКП станаха изведнъж много богати и се вляха в СДС.Ура!
  • 48 Братя Галеви

    10 1 Отговор
    Нашо момче.
  • 49 big

    19 2 Отговор
    Румене, понякога казваш нещо вярно, но като цяло ти си провален политик! Токсичен, като коалиционен партньор на ГЕРБ! Оная шушомига Първанов се скри, крайно време е да го направиш и ти!
  • 50 Газ пикае

    16 5 Отговор
    Другаря Румен. Свършва лапането....и ги тресе треска
  • 51 хахаха

    9 9 Отговор
    Пикльо, ти отдавна вече нямаш думата
  • 52 Болярин

    6 7 Отговор
    Г-н Петков, въпреки че имам алергия към подобни на Вас личности ( руменОФЦИ ! ), приветствам истината, за която предупреждавате българските граждани !
    Само това може да се очакв, за жалост, от кандидат-управляващите, избирайки за депутати и министри бивши (при все че "бивши" няма) милиционери, като пияницата рашкоф от Комитета по Държавна Сигурност - ОТЯВЛЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ !!!
  • 53 пак същите

    3 4 Отговор
    Бг е прокурорска република. Не си мислете, че ще засилят контрола над крадците на милиони/милиарди бюджетни или евро пари. Ударът ще е над обикновените хора и неудобните бизнесмени на властта. Терорът продължава. С кокошкарство се занимаваха предишните, с кокошкарство ще се занимават и следващите.
  • 54 Ами да

    6 2 Отговор
    Ясно е едно, че не трябва да има вечни, в която и да е власт и партия! Така, че и Фонтанчо Петков да се маха!
  • 55 ПРОМЯНА

    1 2 Отговор
    СПЕСТИТЕЛЯТ НА ТОК E-Energy е изключително популярен в Европа. Както показват
    статистическите изследвания, СПЕСТИТЕЛЯТ НА ТОК E-Energy е бил купен от всяко второ
    европейско семейство. Сега този уникален уред може да се купи и у нас!

    Коментиран от #59

  • 56 КУПУВАЙТЕЕЕЕ

    2 2 Отговор
    СМЕТКАТА МИ ЗА ТОК НЕ ПАДНА , НО ХАРЧА ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ И МИ Е ТОПЛО СЪС СПЕСТИТЕЛЯТ НА ТОК E-Energy е изключително популярен в Европа. Както показват
    статистическите изследвания, СПЕСТИТЕЛЯТ НА ТОК E-Energy е бил купен от всяко второ
    европейско семейство. Сега този уникален уред може да се купи и у нас!
  • 57 Русский

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "Кремълски бандит":

    Натовски самолет пречи на граждански самолети да летят на неутрална територия, не Ваша. За малко да предизвикам самолетна катастрофа. Спокойно, никой не посяга на Вашата България. Единственото нещо, което лично аз бих "посегнал" - бих искал да взема в Русия или, ако това е невъзможно, да унищожа всички наши паметници при вас, за да ги предпазя от българско поругаване.
  • 58 Иво Христов

    3 1 Отговор
    Ще има място в СЦЗ за всички крадци. Но дано да се намерят такива хора че да вкарат всички бандити където им е мястото и да престанат да замърсяват ефира с техните приказки от хиляда и една нощ.
  • 59 Eвропеец

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "ПРОМЯНА":

    Измама е СПЕСТИТЕЛЯТ НА ТОК E-Energy. Трябва да ги дадат на прокуратурата тези E-Energy измамници. Перпетум мобилета крадливи.
  • 60 Гост

    6 1 Отговор
    Хайде върви в архивите. Стига вече 40 слушаме учениците на Лилов.
  • 61 Драйфус

    7 1 Отговор
    Румба,Румба,има ли нещо от което да си доволен?Освен от себе си,разбира се!
  • 62 Будител

    4 4 Отговор
    Радев много го е страх да не започнат да разказват вицове за него , както за Тодор Живков. Та за това трчбва да има служби, агенти, сътрудници .....А честита Ви ДЕМОКРАЦИЯ.
  • 63 САТЪРА НА ХАНА

    2 1 Отговор
    РУМЕН ПЕТКОВ , БОЙКО РАШКОВ Е НАЯСНО ЩО ЗА БАНДИТ Е И ЩЕ ГО ОПЪВА :))
    .... ЗАТОВА ПОСИНЯ ПРАСЕТО
  • 64 032

    2 0 Отговор
    Защо никой не говори за КПКОМПИ когато се отказа да работи назначеният от чужбина българин едва изкара 1 месец 2 мандат на ГЕРП Четете сайта Бивол за имотите далавера на Цацаров Знам има Възмездие дано да го дочакаме
  • 65 9689

    0 0 Отговор
    Пикливото,нямаш думата.
  • 66 КДС не е лъжица за всяка уста

    0 0 Отговор
    Г-н Петков,много ти е лесно да говориш за КДС в днешно време. А когато е имало КДС , ти си ходел прав под масата ! Така,че за нещо което не познаваш и не знаеш, недей с лошо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове