Last news in Fakti

5 Декември, 2021 19:28 5 070 65

Има сигнали срещу Гешев, които могат да се третират като престъпления

  • иван гешев-
  • иван демерджиев-
  • сигнали-
  • прокуратура-
  • нарушения-
  • престъпления-
  • правосъдие-
  • съдебна система

Демерджиев беше категоричен, че прозрачността е един от елементите за контрол върху съдебната система

Има сигнали срещу Гешев, които могат да се третират като престъпления - 1
Снимка: БГНЕС

„При мен има над 20 сигнала, които касаят нарушения на Прокуратурата по времето, когато Гешев е бил или в Спецпрокуратурата, или е бил главен прокурор. Те създават усещането, че той е знаел за извършваните действия. Има и директни сигнали, които са срещу самия него за действие или бездействие, част от които, ако се потвърдят, дори са свързани с деяния, които могат да се третират като престъпления”. Това заяви министърът на правосъдието в служебното правителство Иван Демерджиев в студиото на „На фокус с Лора Крумова" по NOVA.

Запитан дали вече е внесъл иск за отстраняване на главния прокурор, той отговори: „Не, защото чакаме произнасянето на Конституционния съд и работим по искането, което набъбва с всеки ден, защото идват все повече сигнали”. „Сред сигналите има такива за влияние върху хода на наказателни производства, както и за унищожаване на документи, свързани с наказателни производства. Тези сигнали още не са проверени, но работим по тях”, посочи той. Демерджиев беше категоричен, че прозрачността е един от елементите за контрол върху съдебната система.

Според него има начин Иван Гешев и Сотир Цацаров да бъдат сменени. „В единия случай, който касае дейността на КПКОНПИ и който е по-лесен от юридическа гледна точка, правомощията са изцяло на Народното събрание. То лесно може както да назначи председателя на КПКОНПИ, така и да пристъпи към неговото освобождаване. В закона има известни непълноти, но те могат да бъдат преодолени чрез изменения в законодателната уредба. Този въпрос може да бъде решен лесно, като това може да се случи до месеци”, обясни Иван Демерджиев.

По думите му по отношение на освобождаването на главния прокурор нещата са по-различни. „Неговото освобождаване минава през реформи във ВСС. Той вече показа нежелание да види проблемите и да разгледа този въпрос. Това означава реформа във ВСС, свързана с промяна на членовете му”, посочи той. „Имаме много препоръки за това по линия на Съвета на Европа и Венецианската комисия. Те са доста настойчиви. В момента такива препоръки поставя и Европейската комисия”, каза Демерджиев. „Категорично България създава впечатлението на държава, пленена и обсебена от други структури, които усвояват огромна част от капитала на страната и които трябва да бъдат принудени да преустановят тази дейност, така че този финансов ресурс да остава в държавата”, коментира още правосъдният министър.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😂🤣🤣

    30 5 Отговор
    Нещо за чатове а тоя
  • 2 Айде

    83 11 Отговор
    почвайте ги тея престъпници.... цял народ чака...
  • 3 Да,бе

    71 5 Отговор
    В нормална държава само за разбирането си за разделението на властите щеше да е на борсата,пък за КТБ отдавна щеше да е при бай Ставри да го радва в дългите самотни нощи.
  • 4 ЕНП

    16 26 Отговор
    КАСКЕТА Е "НЕВИНЕН" !!!
  • 5 Саде... минавам ама съм тъжен...

    29 16 Отговор
    Мен много ме е яд че служебните откакто управляват не увеличиха цената на тока за битовите абонати. Вече 7 месеца няма увеличение , а шефа Бойко за 12 години го увеличаваше по 2 пъти годишно с по 10%. От 1 юли и 1 януари. Яд ме е че при тези рекордни цени на барел петрол минимално вдигнаха и горивата. При шефа Бойко преди години при същите цени на петрола зареждахме по 2.77-2.90 лв. Яд ме е че и олиото смъкнаха на 3 лв.литъра а преди при Бойко бе стигнало и 4.50 лв. Много се ядосвам че не е Бойко защото вече щяхте да сте вирнaли краката от глад и геноцид

    Коментиран от #35, #45

  • 6 Подлогата

    15 28 Отговор
    На радевия се обади.....

    Коментиран от #13

  • 7 Бонго Бонго

    13 28 Отговор
    4 години пишех фалшиви фактури по ДДС при нашето управление на ГЕРБ ))) Но сега от НАП ми спряха дохода ((( НАП проверява Лукойл дори ((( А сега тези новите имали планове да актуализират и инвалидните пенсии((( Значи спират моя доход а ще давали на някакви инвалиди((( Март месец ще се вдигнем и свалим..Оставка на кayняк Радев, Янев,Рашков и останалите..Само Герб)))

    Коментиран от #27, #48, #61

  • 8 Подадох жалба и нищо

    11 6 Отговор
    Мене ме изтезават в Бобов дол заради писници срещу Борисов и Гешев нищо, над 30 жалби и сигнали, Пернишки мутри ми рязаха ръката и ме хвърлиха от скалите на крепостта Кракра и пак нищо! Това е садизъм а не правосъдна и право охранителна система!

    Коментиран от #18

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Стойко

    25 6 Отговор
    Петков: Бих се радвал главният прокурор сам да си подаде оставката, за да не се занимаваме с него.
    "Бих се радвал главният прокурор, като направим сега коалиционно мнозинство, да си даде сам оставката, за да не се занимаваме с него. Този проблем да се свърши от само себе си. Надявам се, че и той гледа в момента". Това каза съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков при преговорите за коалиционно споразумение с "Демократична България", "Има такъв народ" и "БСП за България".

    Коментиран от #12, #29, #43

  • 11 гост

    29 2 Отговор
    Aмa тo caмo пo cигнaли ли щe гo мaхaмe ? Прoвeрeтe ги тeзи cигнaли , мaмa му cтaрa и тoгaвa гoвoрeтe и дeйcтвaйтe. Нo вcичкoтo тoвa гoвoрeнe мнoгo ми приличa нa гoдинитe прeди 89. Кaквo cтaнa c Илчoвcки , и тoй мнoгo лъжи нaгoвoри , дaли e пуcнaл и cигнaл ?
  • 12 Алфа Вълкът

    16 24 Отговор

    До коментар #10 от "Стойко":

    Кой е този Кирчо да дава ултиматум на Гешев незабавно да напуска поста за да не "се занимават с него занапред"? Какъв е да поставя условия на главния прокурор?

    Коментиран от #16, #19

  • 13 ВИНЕТУ

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Подлогата":

    Мойта да мълчи !!!

    Коментиран от #36

  • 14 Спите ли

    17 4 Отговор
    "Тези сигнали още не са проверени, но работим по тях". А сега какъв е човека, който обвинява някого в престъпление, пардон повече от 20 такива, и то в качеството си на министър на правосъдието, за неща които не са проверени?
  • 15 Алфа Вълкът

    21 11 Отговор
    А бе 1г се занимавате с Гешев и нищо не може да му направите. Явно той ще им е опорката, ще шумят за Гешев, докато си прекарват наредби които ги обслужват и на народа с 200.

    Коментиран от #30, #58

  • 16 Стойко

    20 14 Отговор

    До коментар #12 от "Алфа Вълкът":

    Петков е този който поставя условия защото зад него стоят 673 хиляди и 370 Български граждани а зад Гешев 28 роми които бяха събрани на контрапротест при избирането му от Недялко от ПИК и Стъки!!!

    Коментиран от #22, #34

  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 3 Отговор
    ГЛЕДАМ и не ВЯРВАМ на УШИТЕ си защо ни баламосвате у нас е корупция бесзаконие а и у нас мафията си има ДЪРЖАВА
  • 18 Подадох жалба и нещо

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Подадох жалба и нищо":

    Хубавото е, че подавам жалби и сигнали и в Европейският Съюз, ЕК, Парламент, Съд, ООН е там много по различно!
  • 19 Алфа Вълкът

    15 13 Отговор

    До коментар #12 от "Алфа Вълкът":

    Кирчо е една амерска подлога, която наруши конституцията на България и сега ще ни направи амерска колония!
  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 6 Отговор
    ГЕШЕВ си направи ескурзия до УКРАЙНА заради ЕВЕЛИН БАНЕВ БРЕНДО и какво просто нищо
  • 21 ДРАКОН

    18 7 Отговор
    на ГЕШЕВ му дърпат конците мафията

    Коментиран от #54

  • 22 Алфа Вълкът

    14 17 Отговор

    До коментар #16 от "Стойко":

    Бойко управляваше с 1 200 000 избиратели! Кирчо е нелегитимен, 673 000 чалгаря не могат да решат съдбата на 7 000 000 души!

    Коментиран от #24, #25, #26

  • 23 Т е решението

    4 2 Отговор
    е функциониращо НС, което да промени стъкмените закони от 30 год.
  • 24 Стойко

    16 7 Отговор

    До коментар #22 от "Алфа Вълкът":

    Политическа партия "Продължаваме промяната" преби не ГЕРБ на миналите избори. Те пребиха коалицията ГЕРБ+СДС. Да , добре прочетохте. Това е митичното СДС което на 7 юни 1990 г.събра близо 1 милион на митинга си на Орлов мост. Една партия на 2 месеца преби една мощна коалиция от няколко формации + Съюза на репресираните в България. А Радев преби ГЕРБ+СДС+ДПС. УНИКАЛНО

    Коментиран от #44

  • 25 ИСТИНАТА

    18 7 Отговор

    До коментар #22 от "Алфа Вълкът":

    Къде са се покрили двата смазани и сринати Герберски троляка? Единия с "27-ТЕ ПОБЕДИ " на тиквун и другия "РАДЕВ СА СПИЧА..ДПС ТИ БИХА ШУТА"????? Румен Георгиев Радев има 1 млн.и 540 хил.гласа срещу коалицията ГЕРБ +ДПС ( Герджиков) 733 хил.гласа. А на парламентарните ГЕРБ -591 хил.гласа. Радев отрепа убедително и ГЕРБ на парламентарните и ГЕРБ+ДПС на президентските . Сам ги дере като шкембе в дувар и маче у дирек!!! Къде са тези сринати Герберски троляка? Да напишат пак за 27-те победи на тиквун и как Радев се спича????

    Коментиран от #50, #52

  • 26 Ти да не си се

    8 1 Отговор

    До коментар #22 от "Алфа Вълкът":

    напънал да правиш статистика?! Не ти се отдава! Насочи си липсващате енергия към нещо елементарно и обикновенно
  • 27 АНОНИМЕН

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бонго Бонго":

    ИНДВАЛИДИТЕ и те са ХОРА

    Коментиран от #32

  • 28 Постройте нов затвор!

    8 4 Отговор
    Нещо нормално в САЩ!Има градчета където предоставят безплатно теренът за строителство на Министерството на правосъдието.Това е добър бизнес за градът.ОПГ ГРОБ са добър клиент на затворите...
  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "Стойко":

    СТОЙКОкорупция бесзаконие всичко се е оплло като свински черва
  • 30 лай лай

    8 2 Отговор

    До коментар #15 от "Алфа Вълкът":

    а ти си най-тъпия депесар в чата :)
  • 31 СВЕТКАВИЧНА НОВИНА

    5 3 Отговор
    КУНЧЕВ Е ЖИВ,БЯ АМА АНТИ ВАКСИТЕ ..НЕ!

    Коментиран от #33

  • 32 Бонго Бонго

    5 7 Отговор

    До коментар #27 от "АНОНИМЕН":

    Ясно че е така! Но като дават на тях аз отде да живея а? Искаш да съм като тях ли? Виж във фейса моя колега от Герб с ник бай курти преди час писал под профила на Бареков че искал минималната пенсия да стане 500 лева. Защото от 7 месеца няма доходи откакто не е Герб и искал родителите му да вземат по 500 лева и с 300 лева ще плащали сметките, с още 300 да купували храна а останалите 400 да му давали джобни да ходел що кафенета и кръчми. Дотам ни докараха Радев и Рашков. Затова не искам са дават на инвалиди а да се върне Бойко
  • 33 ваксиниран

    1 2 Отговор

    До коментар #31 от "СВЕТКАВИЧНА НОВИНА":

    Напълно съм съгласен с вас
  • 34 гост

    14 6 Отговор

    До коментар #16 от "Стойко":

    Петков не може да поставя условия , защото в тази държава има закони и тези закони трябва да се спазват от всички , и най вече от Кирчо И докато България е правова държава , Кирчо ще се съобразява .Освен това има едни институции е Европа ,който много държат на върховенството на правото и не е лошо и натам да се заслуша, защото тези институции действат брутално . Ако Кирчо живееше в една правова държава, той никога нямаше да помирише държавен пост , еле пък МП, но Кирчо си е гьонсурат и това не му пречи.
  • 35 Абе

    10 7 Отговор

    До коментар #5 от "Саде... минавам ама съм тъжен...":

    Не се ли сещаш как вече плащаш по-високия ток.Или си мислиш,че големите търговци са благотворителни дружества и не са калкулирали цената на тока в продуктите,които произвеждат.Ама щом ти харесва да се САМОУСПОКОЯВАШ --прави го.Като свършиш спестяванията,които имаш и си направил по време на "лошия Бойко",ще разбереш,за какво иде реч.

    Коментиран от #40, #57

  • 36 Подлогата

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "ВИНЕТУ":

    може ли да си преведеш .......
  • 37 Гандалф

    12 1 Отговор
    Единствената реформа която трябва да направите е, изпълнителната власт и партийте да спрат да кадруват в съдебната система..премахване на политическите квоти за назначаване на магистрати...всичко друго са голи приказки и хвърляне на прах в очите на хората..
  • 38 Тома

    3 5 Отговор
    Начерете мафията с какво го държи каскета и той е готов да си издърпа палците
  • 39 Няма "несменяем"

    2 8 Отговор
    т.е. незаменим човек. Начини има много, особено за Гешев.
  • 40 Саде... минавам ама съм тъжен...

    6 5 Отговор

    До коментар #35 от "Абе":

    Ами аз не живея от спестявания а от дохода си а от близо 7 месеца вече откакто са служебните ми е предостатъчен. Тока А битовите абонати от 7 месеца не е увеличаван. Олиото например "Бисер" и "Калиакра" е по 3 лв.за литър. Аз преди години когато Борисов го бе направил по 4.50 лв.за литър се оправях та сега ли? Вдигна го уж заради слабата слънчогледова реколта. Бе направил преди 5-6 години картофите по 2 лв. Нали помните как препоръча на младите да се връщат да садят картофи че били скъпи по 2 лв. Сега са по левче. Сега яйцата са по 18 ст. Аз се оправях при земеделския министър Мирослав Найденов когато бяха стигнали по 40 ст.защоъо били от щастливи кокошки. Сега зареждам от бензиностанция Еко Транс по 2.19 лева за литър бензин. Евтинийка. Оправях се през 2012-2013 г.кофатл при Бойко бяха стигнали по 2.77 лв.литъра.Така че населението сме доволни при тази световна енергийна криза служебното запази цените и увеличи доходите

    Коментиран от #60

  • 41 да питам

    5 0 Отговор
    Нали беше точен с парите ... кво става ..🤔
  • 42 Тиква

    1 2 Отговор
    Те са много... А има и други. ... ще видите де
  • 43 Буха ха

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "Стойко":

    Кирчо е един наивен, лекомислен дилетант. Та нали ако утре Каскета си подаде оставката, шах с пешката, същият ВСС който го избра ще избере негов заместник, вероятно също толкова безскрупулен, но по хитър и мазен, нещо като Цацаров, и така за следващите 7 години. Гешев като го няма, съдебната реформа ще загуби фокус и накрая ще се провали.
  • 44 Спите ли

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Стойко":

    Във голяма грешка сте. Радев без герб е никой. 100к си го харесват факт. Останалите му гласоподаватели са против герб и толкова. За тях е все едно кой ще бъде стига да е против. Така се сложи и край на мажоритарната система. По тези ширини никой не избира мажоритарно, а по кръчмарски.

    Коментиран от #59

  • 45 Лейка

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Саде... минавам ама съм тъжен...":

    Давам ти минус и хвани си виж сметката. 100 лева чист ток и 95 лева доставки и какво ли не. И ддс вътре де. До кога ще се търпи това?
  • 46 Наблюдател

    4 5 Отговор
    ВСС и Гешев до сега се изявяват като много важна част на организираната престъпност! Италианската мафия само може да и завижда!
  • 47 Бай Ставри

    5 5 Отговор
    Хайде Гешев,под ръчичка с ортака си-Борисов и право при мен...!Очаквам ви...
  • 48 АНИ

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бонго Бонго":

    от къде сте БОНГИ
  • 49 Аз ПРОМЯНАТА

    5 2 Отговор
    БКП МУТРИТЕ ОТ ТАТОВО ВРЕМЕ РАЗДЕЛЯТ И ВЛАДЕЯТ БАНИЦАТА БЪЛГАРИЯ СЕ ВЪРНА 80 ГОД НАЗАД КОМУНИЗМЪТ СЕ ЗАВЪРНА КОЙЩЕ ОСТАНЕ ТУК В БГ ДА ВИ ЗАРАБОТВА МИЛИОНИТЕ
  • 50 АЗ ПОДМЯНАТА

    6 4 Отговор

    До коментар #25 от "ИСТИНАТА":

    ДА ТИ КАЖА РАДЕВИСТ НИСКА ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА ПОТРЕСЕНИ ОТ РАДЕВАТА ДИКТАТУРА И НА КАКВО СЕ РАДВАШ ТИ КАКВО СПЕЧЕЛИ ОСВЕН ДА ПИШЕШ ТУК ПРОСТОТИИ МРАЗИШ БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРИЯ СЕ Е СПЕКЛА СРУТИЛА СЕ Е В ТИНЯТА Е РАДВАЙ СЕ
  • 51 Караибрахим

    2 1 Отговор
    Пряк избор от народа, за висшите съдебни постове и 20 г. юридически стаж. Прокуратурата е най-добре да е извън съдебната власт. Премахване на младши съдии и прокурори. Въвеждане на изискуем 10 г. юридически стаж за съдии и прокурори. Премахване на имунитета им.
  • 52 Та той

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "ИСТИНАТА":

    е един и същи тъпак! Никовете само показват колко е прост! Също като вожда му в Банкя! IQ минус 100!
  • 53 ХА ХА ХА

    6 3 Отговор
    АБЕ ДРУГАРЮ ДЕРМЕНДЖИЕВ , ИМА СИГНАЛИ ОТДАВНА ЗА ФАТМАКА , КАК НАЗНАЧИ ЛЮБОВНИЦАТА СИ НА ДВА ЩАТА ВЪВ В.В.С. ????? ИМА И ДОКАЗАТЕЛСТВА КАК ФАТМАКА НАРУШАВА ЗАКОНИТЕ И КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКАТА !!!! ПОСЛЕДНИЯ Е СЪС НАЗНАЧЕНИЕТО НА КИРИЛ ЗА МИНИСТЪР ! Я ВЗЕМИ ПУСНИ ЕДИН СИГНАЛ ЗА ДА СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО И ЩЕ ОСТАНЕШ МНОГО ДОВОЛЕН !!!!!!
  • 54 Прилеп

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "ДРАКОН":

    А на ФАТМАКА му дърпат ушите от козяк ! Затова са му като на слон !
  • 55 От тия дърти КОМУНДЕЛИ

    3 2 Отговор
    СМЕ НА ТУЙ ДЕРЕДЖЕ !
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Мубахааа

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Абе":

    Само Винетууууу
  • 58 Перник запад

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Алфа Вълкът":

    Чак ще го подкрепиуме
  • 59 Хаха

    1 2 Отговор

    До коментар #44 от "Спите ли":

    Като и България без герб е никой!
  • 60 Ше ти се стъжни още

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "Саде... минавам ама съм тъжен...":

    Дрън , дрън , дрън ... Преди години олиото било 4,50 лв . 😁
  • 61 Морски

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бонго Бонго":

    Ами ходи да смучеш.... да си задържиш доходите

    Коментиран от #62

  • 62 Жижуба

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "Морски":

    Аз бех точен с парите таковаъа щоту…….
  • 63 Спарата

    1 0 Отговор
    бех точен викам……. Та белкин се сетите……
  • 64 Хахаха

    1 0 Отговор
    Демерджиев, нали "човека е точен с парите към теб". Какво се кахъриш? Кеширай докато може, че после ставаш клиент на... Но внимавай да не метнеш гореспоменатия, за да не би случайно да станеш клиент на някоя агенция с друг предмет на дейност.
  • 65 Анонимен от Пв

    1 0 Отговор
    Този "наш човек" Демерджиев е адвокат на великия близкоизточен пловдивски бизнесмен Таха Рахман! Същия Таха Рахман, който строи огромни бетонни "инвестиционки" със съмнително качество и ще застрои в недалечно бъдеще и парка до "Парк хотел Санкт Петербург"! И са го направили министър на правосъдието! Да пуснеш лисицата в кокошарника значи ли, че правиш промяна!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове