Last news in Fakti

19 Декември, 2013 08:35 3 173 7

ЕС се превръща в СССР през 2014 г.

  • преглед-
  • печата

Преглед на печата

Прогноза на Саксо банк: ЕС се превръща в СССР през 2014 г., пише в. „24 часа”

През 2014 г. ЕС, паникьосан от дефлацията и липсата на растеж, може да наложи задължителен данък за всички спестявания над 100 000 евро. Така богатите ще поемат "справедлив дял" от финансовото бреме и ще се създаде буфер срещу кризата.

 

Осигурителните вноски може да скочат от 2015-а, прогнозира в. „Труд”

Осигурителните вноски може да започнат да растат поетапно от 2015 г. Прогнозата направи в парламента министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов.

"Надяваме се и догодина, и през 2015 г. да има достатъчно сериозен ръст на икономиката, да се опитаме да балансираме бюджета на държавното осигуряване, като поетапно, дали с 1 или с 2%, да увеличим осигурителните вноски", каза Адемов.

 

Данък десятък за тото печалби, отбелязва в. „Стандарт”

Печалбите от хазарт да се облагат с 10% данък. Идеята е на червения депутат Румен Гечев и вече е обсъдена в парламентарната група на БСП, научи "Стандарт". Подобен налог има в САЩ и би било добре да се въведе и у нас.

Но за суми над 3000 лв. например, обясни Гечев. Така малките печалби от тото и други игри няма да се облагат. Промените са обсъдени с депутати от ДПС, но ще бъдат внесени в парламента след коледната ваканция. Дотогава ще се уточни и колко точно да е необлагаемият минимум.

От Асоциацията по хазарта са посочили, че годишните печалби от всякакъв вид игри са от порядъка на 500 млн. лв. При праг от 3000 лв. от новия данък в хазната ще влязат над 30 млн. лева, изчисли Гечев. Парите да се насочат към социални дейности за деца, предлагат депутатите от БСП.

 

Държавата прибра бандитско имане за 12 млн. лв., брои в. „Монитор”

Бандитско имущество за близо12,6 млн. лева е конфискувано в полза на държавата през 2013 г. Това съобщиха вчера от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Сумата е най-голяма в сравнение със събираната през последните 8 години, откакто комисията съществува. За сравнение през 2012 г. са били спечелени дела за над 12,3 млн. лева, а през 2011 г. - за над 9,3 млн. лева.

С най-висока стойност е имуществото, отнето по искане на инспекторите в София и Варна – съответно над 5,2 млн. лева и над 3,2 млн. лева, уточняват от комисията. Сред най-известните клиенти на Комисията за отминаващата 2013 година се наредиха имената на бившия МВР шеф Цветан Цветанов, ексдепутатът от ДПС Христо Бисеров, групата за мокри поръчки Килърите и други.

 

Комисията за конфискация иска да съди още повече хора, отбелязва в. „Сега”

От Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество искат законодателна промяна, с която да се увеличи обсегът на конфискацията.

Предложението е да бъде намален размерът на несъответствието между имущество и нетен доход, при което започва производство. От комисията искат несъответствието за 10 години назад да е 120 хил. лв., а не 250 хил. лв., както е сега. Тъй като законът допуска гражданска конфискация след обвинение за определено престъпление, без да има присъда в сила, или заради административно нарушение, падането на границата на практика означава, че потенциално засегнатите ще са повече.

Когато бе приеман новият закон за отнемане на имуществото, прагът бе определен толкова високо, за да бъде именно ограничена възможността за злоупотреби и саморазправа с бизнес и политически противници.

 

Общината проваля надеждите на столичани за завод за боклука, предупреждава в. „Дума”

Чистотата и транспортът са двете "черни дупки" в работата на Столичната община, категорични бяха вчера общинските съветници от БСП. Според председателя на софийската организация на социалистите Калоян Паргов в тези две дейности продължават да изтичат данъците на гражданите. По думите му проблемите в чистотата отново са актуални, защото за пореден път София в лицето на управляващите ще се провали и похарчи надеждите на стотици софиянци да има най-после поне един завод за отпадъци.

Г-н Борисов, когато дойде на власт през 2005 г., обеща не един, а два завода, в момента сме на прага на 2014-а и нямаме нито един, онагледи Паргов картината в града. Столичната община в момента не може да подпише договора за завода за отпадъци и чака процедурното одобрение от ЕК. Причината е заради нивото на компетентност на местната администрация, която в лицето на зам.-кмета Мария Бояджийска не си е свършила работата по поръчката за изпълнител на проекта за завода за боклука, чиято сага продължава и днес.

 

София ще търси заем от 100 млн. лв., пише в. „Капитал дейли”

След като в края на ноември столичният зам.-кмет по транспорта Любомир Христов предложи Центърът за градска мобилност (ЦГМ) да изтегли заем до 100 млн. лв. заради натрупани близо 97 млн. лв. задължения към операторите в транспорта, предложението вероятно ще получи зелена светлина от общинския съвет днес. Докладът на Христов вече успешно премина през стопанска и бюджетна комисия и ако съветниците дадат финално одобрение, вероятно до края на годината ще бъде стартирана и тръжната процедура за избор на кредитор.

 

Доказаха го: Ракията си е само наша, гордее се в. „Новинар”

Най-после и науката доказа, че ракията си е само и изключително български патент.

В Обзор бе открита инсталация, за която се смята, че е най-древният казан за варене на огнената вода в света, съобщи flagman.bg. Находката е датирана от 9-и век и впечатлява със своя вид.

Уредникът на местния музей Илия Дочков разказа, че казанът се състои от три съда. Първият от тях е най-голям и се поставян върху огъня, за да се пекат джибрите.

 

Икономиката на България тръгва нагоре, но бавно, отбелязва в. „Преса”

Икономическият растеж в страните от ЕС11 постепенно се съживява след забавения старт в началото на 2013 г., се казва в последния Редовен икономически доклад за ЕС11 (EU11 RER) на Световната банка. ЕС11 са 11 държави членки, присъединили се към Европейския съюз (ЕС) след 2004 г. - България, Хърватия, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словашката република и Словения. "Растежът в страните от EС11 беше близо до нулата в началото на годината, в условия на намаляващи инвестиции и подтиснато потребление", казва Тео Томас, водещ икономист в регион Европа и Централна Азия на Световната банка и ръководител на екипа за EU11 RER. "Въпреки това, икономическите перспективи се подобриха през годината, тъй като ситуацията в еврозоната се стабилизира, износът тръгна нагоре и вътрешните политики подкрепиха растежа."

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mercedes-Benz

    2 1 Отговор
    Е а добро утро, аз откога го говоря това?! Пак се нахендрихме от трън та на глок! Ехх Българийо Българийо какъв е тоя твой късмет... все при червената сган да попадаш! Ама то като конците на света се дърпат от криптоевреи комунисти какво да очакваме, то не бяха глобални затопляния, атентати, п...растии, толерастия и т.н.

    Коментиран от #3

  • 2 comments

    1 0 Отговор
    Напълно съгласен с Мерси-само да допълня,че БГ-негатевизма
    в случая има и своята добра страна-до каквото и да се
    докосне експертният българин,всичко се разпада
    рано или късно.....
    Дай Боже-традицията да продължи и при вече
    СМЪРДЯЩИЯТ ЕС-и този път-пак за ДОБРОТО И НА БГ,
    и на т.н.ЕС....
    АМИН!........
  • 3 Йордан Славов

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Mercedes-Benz":

    Да не забравяме комунизмът какво пропагандира - равенство и достойно заплащане според положения труд. Е, в Северна Корея е точно обратното
    В общи линии капитализмът няма дълго да просъществува без колабиращ комунизъм. Само, че какво се задава, един Господ знае.

    Коментиран от #6

  • 4 comments

    1 0 Отговор
    И Данчо е прав-аз,като от малко по-старото поколение,
    добре си спомням НАИСТИНА СПРАВЕДЛИВАТА кауза
    на комунизма-ОТ ВСЕКИГО-СПОРЕД ВЪЗМОЖНОСТИТЕ,
    на всекиму-СПОРЕД НУЖДИТЕ!
    Няма какво да се допълни,няма какво да се критикува
    и дискутира-АБСОЛЮТНА И БЕЗКРАЙНО ПРАВДИВА
    СОЦИАЛНА политика....
    Обаче-има едно голямо НО,което всички го знаем и
    изпитваме на гърба си-изкривена,опорочена,подчинена
    само на лични и партийни интереси комунистическа
    политика...........
  • 5 Stone Kold

    0 1 Отговор
    Печалбите от хазарт да се облагат с 10% данък. Идеята е на червения депутат Румен Гечев и вече е обсъдена в парламентарната група на БСП, научи "Стандарт". Подобен налог има в САЩ и би било добре да се въведе и у нас.


    ееее рак да ви фане дано си4китее
  • 6 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Йордан Славов":

    Комунизма и капитализма са двете страни на една и съща монета, създадена от евреите, с цел контрол над световното население! Специално за Европа бъдещето й е само и единствено чрез националсоциалистическо управление, защото той единствен се бори срещу лихварската групичка играеща си на Господ и решаваща с лека ръка милиони човешки съдби! За това е и тази цялата пропаганда срещу Райха! Комунизма сам по себе си е Антихриста - да не забравяме какво проповядва материализъм и атеизъм!
  • 7 трезво мислещ

    0 0 Отговор
    Империализъм драги,но такъв който е съобразен според днешните нужди.Света търси силни лидери,харизматични водачи,влиятелни личности с много контакти с различни тайни служби и масонски ложи.Може да ти звучи като световна конспирация,но в момента се чертаят геополитическите граници на 4 империи които ще имат контрол над всички по слабо развити страни в своя съюз.Баланса в случая е важен,защото ако се объркат плановете радикално, силите ще бъдат противопоставени две срещу две,или трите ще унищожат едната,като само евреите си знаят формулата,но изолацията на единия играч може да се осъществи на верска основа тъй че от един път се досещай коя може да е едната от империалистическите структури.Пропуснах,той глада и СПИН в комбинация с ебола ще си реши проблема с Африка,тъй че нея всячески я отписваме.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове