20 Януари, 2014 09:23 1 084 0

Румен Петков: Цели се една лъжа да стане скандал

  • румен петков-
  • скандал-
  • подслушване-
  • бойко борисов-
  • аец белене-
  • корнелия нинова

К. Нинова: Петков е набирал подкрепа от ГЕРБ за Белене самосиндикално и без вътрешнопартиен мандат от БСП

Бойко Борисов и Румен Петков очакват днес да излезе запис, премонтиран в студио. В ефира на TV7 Петков разкри, че очаква да бъде ползвана като пощенска кутия някоя агенция, където да се пусне една лъжа, а целта е това да се превърне в скандал.

"Логиката на тази лъжа е тя да стане новина, след което тя да стане скандал и едни хора да бъдат вкарани в обяснителен режим, както сме в момента аз и господин Първанов.

Ако има незаконни подслушвания през нерегламентирани частни структури, това са престъпления, които трябва да бъдат наказани по най-строгия начин от тези, които също може да са били обект на подобни действия.

Затова е редно висши магистрати и техните съпруги също да се притесняват от такъв тип действия", заяви Румен Петков.

По думите му не той, главният редактор на в. "Галерия" Кристина Патрашкова е участник в скандала, защото го създава. И вместо да викат нея в ДАНС да даде обяснения, канят него.  

Петков отново заяви, че е разговарял с Бойко Борисов за АЕЦ "Белене" и подчерта, че когато се стига до внушението, че е престъпно политици да общуват помежду си, значи в обществото ни има нещо извратено.

Тази тема коментира и депутатът от БСП Корнелия Нинова. Тя заяви в ефира на bTV, че Румен Петков е набирал подкрепа от ГЕРБ за АЕЦ „Белене” самосиндикално и без вътрешнопартиен мандат от БСП.

Коментарът бе по повод предишно изказване на Петков, който миналата седмица заяви, че се е срещал с Бойко Борисов за разговори по проекта и дори е получил съгласието му за рестарт, ако бъде изцяло частно финансиран.

На въпрос в какво качество Петков е водил тези разговори Нинова отговори: „Защо към мен този въпрос? Той е към Румен. Не е работа на Румен Петков да прави това”.

Програмата на социалистите предвижда рестарт на „Белене”, за който обаче в момента те нямат подкрепа от ДПС. В този смисъл въпросът за „подаването на ръка” от страна на ГЕРБ идва съвсем логично.

„Моля, това не е позиция на БСП. Бойко Борисов е решил да подкрепи Румен Петков, а не БСП - ние нямаме такава позиция. БСП не е изразявала позиция за разговори с ГЕРБ по „Белене”. Румен Петков го е направил в лично качество, толкоз. Вероятно защото е от Плевен. Той отдавна защитава тази кауза”, каза още Нинова.

Румен Петков заяви още, че няма никакво основание да напускам БСП. "Като говорим за напускане на БСП, да бъдат любезни да напуснат тези, които излъгаха 8 млн. българи за "Белене", за плоския данък... Аз не виждам защо трябва да напускам. Те ни превърнаха всички в лъжци и сега ние трябва да се чувстваме виновни, че казваме истината", коментира той.

Петков изрази мнение, че сегашното ръководство на БСП е в невъзможност да победи ГЕРБ на предстоящия евровот. И именно поради тази причина е необходима самостоятелната листа,  с която АБВ ще се яви на изборите през май. Петков коментира, че настоящото ръководство на социалистическата партия няма незагубени избори. „Важното е да създадем условия разочарованите, от една доста недобра, от гледна точка на интереса на БСП, кадрова политика и от неизпълнението на предизборните ангажименти, да имат шанса си да гласуват наляво, за нещо солидно и силно."

Петков определи поведението и страха на ръководството на червената партия като необясними, а обвиненията срещу АБВ – като абсурдни.

По темата за подслушванията Румен Петков отново обясни, че е разговарял с Бойко Борисов за АЕЦ "Белене". „За мен "Белене" е приоритет над приоритетите и не бих спестил никакви усилия и действия, за да се стигне до изграждането му“, категоричен бе Румен Петков.

Вярвам, че държавните институции не са се занимавали с подслушването ми и с това на Първанов, каза още Румен Петков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове