Last news in Fakti

2 Февруари, 2014 09:05 16 576 1

Изровиха двама замръзнали в преспите

  • преглед-
  • печата

Преглед на печата

Маджо праща по Барона половин милион евро откуп за отвлечен, пише в. „24 часа“

Основателят на СИК Младен Михалев се е опитвал да откупи живота на отвлечения син на шефа на ФК “Славия” Венцислав Стефанов. Маджо пратил сак с половин милион евро на известен софийски бос, за да освободи момчето. Парите отнесъл прочутият в Сливнишко Боян Петракиев - Барона, но спасителният план не дал резултат. Тази случка е разказал анонимен свидетел по делото “Килърите 4”. 23-годишният Димитър Стефанов е отвлечен по обед на 6 април 2004 г. до кафе-сладкарница “Киара” в София. Оттогава - стават 10 години, от него няма ни вест, ни кост. Тайният свидетел споменал за мисията на Барона наскоро. Полицаите веднага привикали сливнишкия герой на разпит с надеждата да подновят разследването за отвличането. Заедно с това искали да проверят надеждността на информатора. Петракиев потвърждава, че е имал среща с Маджо в месеците между изчезването на младежа и убийството на Милчо Бонев-Бай Миле.


Изровиха двама замръзнали в преспите, алармира в. „Монитор“

Майка на първокласничка попадна в снежна виелица в силистренско село и почина, а 41-годишен мъж беше открит затрупан от 4 дни при -14 градуса в преспа пред дома му в Шумен. 34-годишната жена била намерена измръзнала в землището на силистренското село Краново. Починалата е Росица С. от същото село, научи „Монитор”. Младата жена е с висше образование и е майка на момченце в първи клас, което учи в общинския център Кайнарджа. Сигнал за изчезването на Росица подал в полицията мъжът, с когото тя живеела на семейни начала от около година. И двамата имали по един предишен брак. Все още не е ясно при какви обстоятелства младата жена е излязла от дома си и е тръгнала в снежната виелица. В адския студ тя поела по пътя от Краново към село Добруджанка и паднала на място, което се намира на около два километра от последните къщи на Краново. Родителите на Росица живеят в същото село, но тя не е тръгнала към техния дом.

 

Данъците в Монако правят Бербатов още по-богат, изчислява в. „Труд“

В княжеството на богатите Димитър Бербатов ще взема повече пари като играч на “Монако”, отколкото досега във “Фулъм”. Българският футболист ще има по-малка заплата, но от нея в сметката му ще влиза по-голяма сума заради по-ниските данъци. Бербатов играеше в Англия за 75 000 лири или 91 400 евро седмично. Данъците върху подобни възнаграждения там са 49%. Следователно до джоба на звездата стигат 46 600 евро. В “Монако” седмичната заплата на българина (по неофициални данни) е 75 000 евро. Данъците са 13%, а върху тази сума това са 9750 евро. За Бербатов остават чисти 65 250 евро. А това е с 18 650 евро повече от парите му във “Фулъм”. За да ползва привилегиите в данъчния рай Монако, българинът трябва да се регистрира като данъчно задължено лице там. Пристигането му в клуба бе приветствано от медиите като “прекрасна новина за княжеството и френския футбол”. Сп. “Софут” пише, че той е красив, техничен и може да претендира за най-интелигентния играч в света.


Компенсират с 9 бона ухапани от кучета, с 309 – за бавно правосъдие, брои в. „Стандарт“

9100 лева обезщетения е изплатила община Радомир на седем ухапани от бездомни кучета свои жители. Наръфаните са се жалвали в съда. На единия от пострадалите било присъдено обезщетение от 600 лева, но недоволен, той обжалвал и по-горната инстанция увеличила левовата компенсация на преживения ужас с още толкова. Претенциите на повечето ухапани са за по-големи суми, но съдът определя да им се плати от 1000 до 2000 лева, които общинските власти вече са издължили.

309 210 лева пък са изплатени от април 2013 г. досега по механизма за обезщетяване за бавно правосъдие у нас. Данните бяха цитирани от Милена Коцева, шеф на Дирекция "Процесуално представителство на България пред ЕСПЧ" към Министерството на правосъдието. По закон максималният размер, който може да получи лице, търсещо обезщетение за бавно правосъдие, е 10 000 лева. Само четирима по две дела са получили максималния размер. Двама са подсъдими по дело за изнасилване, а другите две жени са жертви. С 34,6 на сто е намалял броят на жалбите до Европейския съд по правата на човека.


Джокович спасява затрупани от снега, информира в. „Преса“

Сръбската тенис звезда Новак Джокович се включи в спасяването на затрупаните от преспи хора в северната част на Сърбия. В област Войводина хиляди са блокирани от огромни снежни преспи. В сръбската преса се появиха и снимки как вицепремиерът Александър Вучич участва в спасителните операции и пренася дете на ръце. В операциите участват сили на армията и на жандармерията. За пренасяне на блокираните се използват и хеликоптери на войската. Над хиляда души бяха блокирани 15 часа в очакване на помощ на магистралата, свързваща Белград с Унгария в Северна Сърбия, където духат мощни ветрове. Близо 200 коли се оказаха в капана на снега от петък вечерта в района на Фекетик, на 120 км северно от Белград. Сръбското правителство нареди съответните служби, армията, полицията и пожарникарите да използват всички необходими средства, за да помогнат на хората. Движението по магистралата бе спряно и граничният пункт Хоргос с Унгария бе затворен.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 3 Отговор
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове