Конфликт
11 Юни, 2019 8944

Права ли е Холандия за Шенген?


 • Стеф Блок външен министър на Холандия Ние разбираме желанието на България да влезе в Шенген, но се надяваме, че и вие ще ни разберете, че и холандският народ знае за големия брой мигранти, които достигат до нашата държава. Той трябва да е уверен, че ще има изключително силен и безкомпромисен контрол на външната граница. Има и други въпроси - как се справя правителството с корупцията, какъв е подходът към трафика на хора. В тези области има нужда от допълнителен напредък.
 • Екатерина Захариева външен министър на България Аз не одобрявам оценката на Холандия. Проблемът е, че в момента Шенген не работи и за реформи в Шенген се говори отдавна. Ние работим и постигаме успехи в борбата с корупцията. Ние си знаем къде са проблемите ни и сме фокусирани върху тях. Няма нужда някой да ни ги казва отвън, за да се случва нещо.

  1054 гласа
  82%
  18%
  224 гласа

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Този коментар е премахнат от модератор

 • 2 Коко

  87 17 Отговор
  Таз на снимката "той" ли е,"тя" ли е или "то". Или е обикновна лесбийка?
 • 3 kkk

  135 10 Отговор
  Реално погледнато, ако човек има пари, и стадо слонове може да прекара през ГКПП-тата ни... Просто сме достигнали висоти в разколачването на държавата.

  Коментиран от #19, #38

 • 4 антрашпиц

  143 20 Отговор
  Холандия не е права!Не само в Шенген,не би трябвало изобщо да бъдем в Евро съюза..
 • 5 ти го каза

  134 7 Отговор
  Ние работим и постигаме успехи в борбата с корупцията....На това се казва НАГЛОСТ .
 • 6 ostena

  19 101 Отговор
  Браво бе лентяи добре гласувате против България

 • 7 дрт прч

  33 80 Отговор
  ДЪРЖАВАТА В КОЯТО ДРОГАТА СЕ ПРОДАВА ЛЕГАЛНО, ИМА НАЙ МАЛКО ПРАВО ДА СЕ ИЗКАЗВА РЕШАВАЩО, КОЙ ДА ВЛИЗА ИЛИ КОЙ ДА ИЗЛИЗА

  Коментиран от #14, #30, #47

 • 8 Гост

  29 36 Отговор
  На мен друго ми прави впечатление в изказването на холандеца: За него е проблем мигрантският натиск, т.е. мигрантите, които достигат до държавата му, съответно корупцията в тази насока! Ами, миграцията на хора към държавата му не са го допуснали България! Сигурно 90-95%% от мигрантите не преминават през България, а през Италия и Испания, които географски са по-близо до Холандия! С други думи, иска да каже, че не му дреме за нашата корупция, стига тя да не е в техен ущърб! Но тя, корупцията, пак е в техен ущърб, защото се крадат европейски средства, т.е. плаща ги данъкоплатеца, който впрочем плаща и неговата заплата!

  Коментиран от #21

 • 9 Див селянин

  79 6 Отговор
  Холандецът е прав. Мислите ли, че холандците нямат разузнаване, което ги осведомява за трагичното управление на тиквопитеците. Всичко им е ясно, но нямат друг механизъм, с който да ни попречат за влизането в шенген, защото мафията се е окопала на дълбоко и е под вещото ръководство на чичо Сам и Кремъл.
 • 10 Фактолог

  62 7 Отговор
  "Няма нужда някой да ни ги казва отвън" – И в същия този "навън" искаш да влезе?!? По-идиотско изказване не бях чувал. Тази не заслужава и чистачка да е в министерството. Заради такива гърнета не ни искат в големия магазин!
 • 11 Този коментар е премахнат от модератор

 • 12 Самсон

  3 27 Отговор

  До коментар #1 от "Бай Шиле":

  За тоя не знам но източните джендъри да не опитват да им минават номерата .
 • 13 FtF

  49 2 Отговор
  Колкото и да ми е криво , прав е човека . Няма защо да се сърдим.
 • 14 Billy the Kid

  22 1 Отговор

  До коментар #7 от "дрт прч":

  Алооуу , орките , марш под юрагана .
 • 15 ИВАН

  33 4 Отговор
  Мутроландия любима, как хубава си ти, земя на мама и татка, земя на нашите деди ... преди крадяха висшите ченгета - писали се за комуняги, ял съм техните шамари, сега крадат техните отрочета - писали се за демократи, мутрите избуяха като плевели, а обикновения народ, не скърца и със зъби вече - родната полюция го пази
 • 16 Геле

  6 28 Отговор
  Гласуването е показателно що за пасмина сме... отчайваща работа... вица за ада не е виц , ами самата истина... Вървим срещу себе си, виждаме само лошотии, правителството ни може да не е читаво , но вижте, че холандците ни цакат с удари под пояса и преценката им е силно пристрастна...
 • 17 onq s konq

  18 8 Отговор
  РАЗБИРА СЕ че Холандия е права...ЗА СЕБЕСИ!ПРЕСЪХНА МУ УСТАТА на Борисов да обяснява на Запада че БГ е Отличник в справянето с мегрантите,като НАСТОЯТЕЛНО ГИ КАНИ НЕУМОРНО да дойдат и ДА ВИДЯТ С ОЧИТЕ СИ...и те ИДВАТ,УВЕРЯВАТ СЕ,ХВАЛЯТ НИ,...ПОДАРЯВАТ ТЕХНИКА И ПАРИ за продължаваме в същия дух.Холандия обаче е на "обратното мнение".А за по-голяма тежест вкарва и "корупционната бълг. дейност" у нас.А трябва ли НИЕ пък да посочим КОРУПЦИОННАТА ДЕЙНОСТ" В ТЯХНАТА ДЪРЖАВА?А нима не можем?МОЖЕМ И ОЩЕ КАК!И не само това-можем да им изкараме ВСИЧКИТЕ КИРЛИВИ РИЗИ и да ги развеем като мръсно пране пред Света,но...НЕ МОЖЕМ ДА ГИ ИЗКАРАМЕ ОТ ШЕНГЕН,ЗАЩОТО вече СА СЕ ЗАКЪРТОЧИЛИ ЯКО ТАМ.А истината е проста и жестока:Точно в Шенген се РАЗПРЕДЕЛЯ БАНИЦАТА НА ЕВРОФОНДОВЕТЕ и се решава коя държава колко да получи,като останалите членки на ЕС НЯМАТ ПРАВО НА ГЛАС!Затова и Холандия/и не само тя/ НЕ ЖЕЛАЯТ малка България да присъства на "Масата"...за да има ПОВЕЧЕ ЗА ТЯХ.
 • 18 Малко

  4 16 Отговор
  Иванчева им е малко трябва и Курнелия да вкарате,тогава Холандия ще каже ДА.
 • 19 Вагабонто

  10 3 Отговор

  До коментар #3 от "kkk":

  Е ти пък сега стадо слонове! Ако бяха минавали стада слонове, а не мигранти по каналите нали властта щеше да си купи не по 200 квадратни метра апартаменти ами такива със слонски размери.

  Коментиран от #25

 • 20 ЧетящМислещ

  21 4 Отговор
  "Проблемът е, че в момента Шенген не работи " ... добе де, щом външния ни министър го казва ... защо въобще се бутат да сме на чакалня на организация, която не работи. Наистина не ни е и притрябвало, пак 5 човека решават от името на цялата държава и като вкарат и еврота пак ще разкажат играта на държавата.... само това могат. Вън от затъващи и безмислени организации, които само ти ограничават развитието !
 • 21 Име

  27 3 Отговор

  До коментар #8 от "Гост":

  Иди към Свиленград и Странджа да видиш какви нови къщи на граничари и трафиканти има там. Още от как почнаха арабските пролети прекарват като невидели брадати диваци и хич не им пука какво ще стане не само в Европа, а и в България. За капак тиквоний иска да ги отглежда в България, че да може да завлачи още пари от ЕС.
 • 22 АНАЛИЗАТОР

  22 2 Отговор
  УМИРАТ НАШИТЕ ОТ ЯД,ЧЕ НЕ МОГАТ ДА КРАДАТ,ЗАТОВА ИСКАТ ДА НИ НАТРЕСАТ ЕВРОТО, ДА ПРЕПИРАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ,ЧЕ ЛЕВА Е НИЩО ЗА ТЯХ.
 • 23 Centurion

  25 2 Отговор
  Цялата работа е, понеже нямат никакви успехи/ освен в личен план/,правителството и Б.Б се нуждаят от нещо с което да тръбят и да развяват по медиите , че са свършили,и че са получили международно и Европейско признание. Хората ви знаят и никого не можете да излъжете крадци долни.
 • 24 gnida

  20 2 Отговор
  Един се биеше в гърдите и ривеше , че сме ПЪРВЕНЦИ по борба с корупцията ...... Защо той не отговори , дори за оградата ще обясни , дето спираме с нея бежанците ! Откъде идват бежанците - от държавите в които сащ създават военни конфликти ! Той нали е краварски лакей - пуска очилатото мюре да тушра напрежението и да не рефлектира върху него !
 • 25 kkk

  11 3 Отговор

  До коментар #19 от "Вагабонто":

  Тези със слонските размери са извън България. Там, където са им сметките, и децата, и колите, и палатите...
 • 26 Бочко

  20 2 Отговор
  Само й прочетете изказването на тоя птеродактил... Няма такива неадекватници и наглеци в управлението на най-висшите постове на тази територия...
 • 27 Европеец

  18 3 Отговор
  Естествено, че холандците са прави! Колко самолета излетяха без проверки?
 • 28 vasik atanasova

  21 2 Отговор
  холандеца е прав въпреки че и там не е розово и има всичко и проституция и имигранти и корупция
 • 29 389

  4 9 Отговор
  върнете АТИЛА!....ГАДНИ МИРИЗЛИВИ ХОЛАНДСКИ П.ДАЛИ...... А Н А Т Е М А
 • 30 filo

  7 2 Отговор

  До коментар #7 от "дрт прч":

  Очевадно е, че има пълно право.
 • 31 ganio

  10 4 Отговор
  Катето Захариева си признавам, че я харесвам като жена и без миг колебание бих и го забол, но за министър не става, признавам.

  Коментиран от #33

 • 32 Случайно минаващ

  9 3 Отговор
  За корупцията в България, няма да коментирам. Прав е холандецът. Но да си "трият" гъзовете с нас, заради тази гнусна сган, наречена мигранти, които самата Европа кани и приема с отворени обятия - не съм съгласен. От години във всички развити европейски държави се довличат всякакви гниди: араби, турци, негри, а сега видиш ли, България им била виновна за мигрантския поток.

  Коментиран от #35

 • 33 Тодор

  4 1 Отговор

  До коментар #31 от "ganio":

  Прав си ! И аз съм на същото мнение !
 • 34 Фатар бабаи

  12 1 Отговор
  Тая калинка екатеринка, най - малкото трябва да си затваря устата след като неможе да говори като дипломат, селяндурка. За това Европа се смее с нас
 • 35 Ryty

  8 0 Отговор

  До коментар #32 от "Случайно минаващ":

  Кой си го трие с нас в случая каракачанов дето им продаваше български паспорти, и борисов дето си даде благословията
 • 36 BGBGBG

  3 7 Отговор
  Сега ще им пращаме мигрантите с вагони докато станат малцинство!Що не си гледат кирливите ризи - 80% от наркотиците по Европа идват от долната земя ,пък и най им е развита проституцията и китките!Много на важни се направиха!
 • 37 сноу

  5 2 Отговор
  То не че имам голям зор ,да се врем в тоя измислен Шенген, ама тоя Стеф-ан да не си мисли ,че ние сме му натъпкали тоя всичкия мьослемлък и арабски капушлък, а за капак и ордите цигуйци .Що не вземе да си преброи първо,колко хОландеца има на неговата улица ,та да припне и да близкото училище и сметне поне на ум даали джангасарчетата и маймуняците, не са над 50 пъти по-вече.
 • 38 Гост

  4 9 Отговор

  До коментар #3 от "kkk":

  А, щото в холандия нищо не можеш да вкараш тъй ли? Я се осветли малко къде се събира цялата гмеш на света, коя държава е най-голямото депо за дрога в света - и за кока, и за хероин, и за синтетика. Марихуаната не я броим.. И защо ли? Няма кой да шмърка там мислиш? И ченгетата са по добри от наще, ама не я хващат? И съдебната им система е “перфектна” ама ги пускат?... Умник!

  Коментиран от #45

 • 39 петър

  2 5 Отговор
  Не че нещо , ама този господин още с първите приказки се изходи ..... Да не стигат до тях мигрантите . ........ Аааааа , да са далеч от Холандия ? А ? Много ти е мазен курбана , бе господинчо Стефчо Блоков , мноооооооого .
 • 40 dragula

  2 4 Отговор
  Така, така. То в Холандия всичко им е наред.
 • 41 Roskata

  10 0 Отговор
  Г-жо Захариева, кого мислите, че залъгвате с приказките си? Ако бяхме една нормална държава, с нормална правосъдна система, всички "субекти" свързани и оличени в корупция, щяха да са зад решетките... То пък тогава нямаше да има кой да ходи и в парламента... Извинявам се, не се замислих, това е по-голям проблем сигурно и за това всички си затварят очите .. ?
 • 42 нали

  0 6 Отговор
  Абе защо да няма общ критерий и методология и измерване на корупцията и да се сравняваме. А то сега ние сме си точно толкова корумпирани колкото и холандците, но спрямо доходите като съотношение. Просто бедния е корумпиран- това ни казват сега холандците, но това е расизъм!!
 • 43 Бончо от Банки

  12 0 Отговор
  Прав си е холандеца...пази си страната защото народът му вярва и за това го е избрал на този му пост. Аз на тази дама не вярвам какво прави и каво говори...тя е един папагал, който повтаря научени фрази.
 • 44 Стефан

  8 0 Отговор
  Нищо не работиш Екатеринке, знаеш ли за безмитна зона Росенец и КОЛКО ПАРИ губим там, знаеш за китайското карго и турския алъш вериш, мислиш че хората са прости и не виждат и не знаят ли, Вие като външен министър който по ранг е след премиера можеш ли да наредиш на Горанов да сложи измервателни уреди на Лукойл и варненския порт, НЕ МОЖЕШ ДА СИ ОТВОРИШ УСТАТА ДАЖЕ ПО ТАЗИ ТЕМА, затова сме извън шенгенското пространство, още от 2010 Цветанов заговори че след 1-2 години ще ни приемът, но докладите на ЕК винаги са за едно и също НЯМАТЕ НАПРЕДЪК В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, попитай един случаен човек от улицата и той ще ти го каже, но вие си го знаете, И КАКВО ОТ ТОВА.
 • 45 kkk

  10 1 Отговор

  До коментар #38 от "Гост":

  Кой ти говори за дрога и т.н. Много слабо ме интересува тази тема, защото нито продавам, нито ползвам, нито търгувам с дрога. Да му мислят други. Аз виждам, че хората там живеят добре, виждам, че всички междунардони и консултантски фирми са там базирани и правят бизнес с цял свят. стига с тези дроги и т.н. Факт е примерно какви боклуци минават границата ни ( "храни" от Турция, опасни стоки от китай, фалшиви стоки от Дубай) и как се обмитяват и проверяват... Контрол 0 (нула)...
 • 46 Чочо

  6 0 Отговор
  Госпожо Захариева като си знаете проблемите защо не ги решавате а трябва да ви ги казват отвън това означава че вие спинкате аз не съм видял някакви мерки сериозни срещу корупцията
 • 47 Николай

  3 0 Отговор

  До коментар #7 от "дрт прч":

  От една страна имат работещи закони които се спазват, работеща икономика, здравна система и тн. От друга може би си прав. Пълно е с черни, жълти, араби които влизат легално от колониите или както могат. Но Шенген не е само отворени граници има и други правила и критерии по които ние не отговаряме. Корупцията е №1.
 • 48 Бесен

  2 1 Отговор
  Потресаващото в случая е, че има 162ма глупака, които вярват на една простакеса като Катето...

 • 49 ivo

  1 0 Отговор
  Ei красива Е .
 • 50 тъпо животно е тая

  2 1 Отговор
  Ние работим и постигаме успехи в борбата с корупцията. Ние си знаем къде са проблемите ни и сме фокусирани върху тях. Няма нужда някой да ни ги казва отвън, за да се случва нещо. - не е истина, колко е нагла тая, мама и да е*ба. Оказа се точно толкова нагла, колкото и некомпетентна.
 • 51 jфk

  2 0 Отговор
  Днес този който го вкараха за малко на топло по подозрение за търговия с БГ граждансто е на свобода срещу 100х.лв. гаранция.... Ей за това не Шенген а от ЕС трябва да ни изхвърлят...

  Коментиран от #53

 • 52 Светльо

  1 0 Отговор
  Защо политиката се е превърнала в едно просто лицемерно говорене?! На гадния холандец не са му проблем турскету гастарбайтери, но му е проблем българина, гадни долни лицемери... Трябва да караме емигрантите от турската граница директно с рейсове на сръбската и да се оправят тия отворковци...
 • 53 Николай

  0 0 Отговор

  До коментар #51 от "jфk":

  От семейството щели да съберат парите за гаранцията. Въпроса е как, от къде? 100 бона е цифра ей сега да хване някой доказан милионер може да няма възможност да извади 100 бона.
 • 54 извънземен

  1 1 Отговор
  Виж го на какво прилича-наистина на холандците им трябва повечко мигранти да си оправят малко гена,защото очевидно се израждатлТка че трябва да ни черпят когато черни араби щипят жените им по задника, ако и да са с дървени обувки.Той ще ми говори за корупция при това че това е страната на дрогата проституцията и фашизма и в столицата им пикаят по улиците и кръстовищата....
 • 55 Zabluda

  3 0 Отговор
  Ако не е Холандия, непременно ще е друга. Няма Шенген за корумпирани, крадливи, бандитски шайки.
 • 56 Крачун

  0 0 Отговор
  Холандецът беше прекалено ясен - най-големият инвеститор сме в България, така че си затваряйте устата. Няма да има Шенген, тъй като можем да си позволим да налагаме собствени правила върху страни като вашата. Ако предприемете мерки срещу Холандия заради политиката й по Шенген, ще преразгледаме отношението си към инвестициите. Типичен пример на колониалист към колониализирана страна.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.
Назад към конфликта