14 Юни, 2019 10124

Кой народ воюва по-добре?


  • Анджей Дуда президент на Полша Поляците, за разлика от руснаците, са по-смели и способни да се борят до край, независимо от всичко.
  • Владимир Соловьов руски телевизионен водещ Странно сравнение от сериозен човек. В крайна сметка руският войник освободи прекрасно воюващите поляци от нацистите.

    130 гласа
    9%
    91%
    1204 гласа

Коментари

  • 1 Хисторик

    265 29 Отговор
    Полша пада за 30 дни завзете е от 3 дивизии на Райха, Русия е нападната от 400 дивизии и не може да бъде превзета 4 г. кой се бие по добре?

    Коментиран от #2, #5, #43

  • 2 СссереМ

    53 236 Отговор

    До коментар #1 от "Хисторик":

    За един застрелян германец падат десет руснака,за един застрелян поляк падат двама германци-къде сте тръгнали получовеци неграмотни?

    Коментиран от #6, #21, #35, #38, #54, #55, #56

  • 3 pepe le pew

    164 24 Отговор
    Ех полаци, полациии... колко бой сте яли само вие си знаете. Меки са ви китките за Русия. Ще минат през вас и няма и да забележат.
  • 4 Гост

    71 135 Отговор
    Много плитки :)

    Информативно само да кажем, че полша е нападната от Германия и СССР. Да се говори за освобождаване е доста смешно :)
    Колкото и нас са ни "освободили" толкова и поляците.

    Коментиран от #36, #44

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор

  • 6 Хисторик

    121 33 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Личи си кой се бил и кой е бягал! И не е важно как си спечел а кой е спечелил. Крадливо немско племе окраде Европа за да налее парите после в ФРГ и сега да ми се правят на най - мошната икономика в Европа! Целия им просперитет лижи на костите на 50 000 000 убийства от преди 75 г.!!! 90% от откраднатото през ВСВ от немците не е намерено и до днес!

    Коментиран от #22


  • 7 ак47

    140 18 Отговор
    е точно с Полша ли ще се сравнява великата червена армия, която благодарение на своята жертвоготовност е успяла да спре Наполеон и Хитлер, а и обсадата на Сталинград показват какви са мрът но не се предават. В наши дни пак са си такива бедни голи и боси ама като стане въпрос за Родината скачат, не като нас мрън мрън ни е сме с НАТО те ни пазят, ама трябва да купим едни изтребители за милярд и нещо.

    Коментиран от #19

  • 8 Социумът

    100 11 Отговор
    Глупава анкета ,генерираща омраза и конфликт.По-добре си оправете в България чалгарската кочина,а не само да пишете за този и онзи.Новините в другите страни на тема България се равняват на 0%.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор

  • 10 Каун

    13 72 Отговор
    Ма моля ви се, ако не бяха десантите в Италия и Нормандия още щеше да се води ВСВ. Ако не бяха сринали Дрезден,Кьолн, Виена, София още да имаше фашаги у нас. Най велики хамериканците и евреите от албиона.

    Коментиран от #14, #17

  • 11 782

    104 17 Отговор
    Объркали се три бебета, поляче, русначе и германче. И трите руси момченца и в родилното ги омешали. Родители им категорично отказали да вземат кое да е, защото нито немеца искал русначе нито обратното, още повече нокой не искал шибано поляче. Един човек казал, че знае кое кое и им посочил. Питали го как доволните родители. Той казал: "влязох при бебетата и казах Хайл Хитлер! Едното вдигна ръчица за поздрав, това е немчето. Другото стана в кошарката си започна да буйства да се бие- това е русначето. Полякът питал с притаен дъх, а моето, какво направи то??? То просто се насра, казал човека .....
  • 12 Гого

    88 14 Отговор
    Поляците са големи смелчаци!
    Като ги нападнаха нацистите и правителството им се изнесе чак във Великобритания и от там ръководеха СМЕЛО борбата! :)
    Немците обаче и при тази смелост ги прегазиха за няколко дни!
    Нацитата пък като видеха рашки и се насираха като вдигаха ръце и се одъпваха, готови за секс!
    Най-добрия пример е Паулус, който с неговата 6-та армия край Сталинград предпочете да се предаде, а не да се бие за Родината си!
    Немците бяха силни в избиването на невинни и невъоражени хора и с това допринесоха за многото жертви на руснаците!
    Жертвите на немците бяха по-малко, защото те просто се предаваха и предпочитаха да носят позора си до края на дните си!
  • 13 Niki

    36 62 Отговор
    Русия нападна Полша след като е почти завладяна от Германия. След това болшевиките избиват полския елит в катинската гора за да си отмъстят за поражението през 1920г, от маршал Пилсутски.
  • 14 666

    98 6 Отговор

    До коментар #10 от "Каун":

    Каун,десанта не е направен да помогнат на руснаците,ами от страх да не стане всичко червено,така или иначе руснаците си ги биеха

    Коментиран от #26

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор

  • 16 Действителността

    60 8 Отговор
    Правим сФирки на американците , и си мислим ,че всичко е ОК- из подслушан телефонен разговор между полски министър , и шефа на полската централна банка.
  • 17 Stoich

    53 10 Отговор

    До коментар #10 от "Каун":

    Явно ника ти не е напразно. Сигурно в главата ти има мозък, колкото в един каун /пъпеш/. На всеки е ясно, че с терористичните нападения над цивилно население и десанти нищо не са направили. Зимата на 1945, много след десантите няколко SS танкови девизии така са ги запукали в Ардените, че ако не е била Червената армия, сега чифутите щяхте да сте само един лош спомен от миналото.
  • 18 поиуътр

    13 53 Отговор
    Най големите слабаци са рушняците.Във всяка една битка и война дават нелепо количество жертви спрямо отсрещната страна.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор

  • 20 плевен

    50 4 Отговор
    В началото, естествено се посмях. После се замислих: това което е изръсил поляка/ние сме най-велики/, е задължително да бъде казано от всеки който иска кариера в политиката. Помислете колко високопарни думи се казват на всеки 6-ти май, за несъществуващата ни армия. И вижте колко нископоставен руснак е реагирал на изцепката. Големите не са му обърнали внимание.
  • 21 Хахото

    33 3 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Недей така бе човек, счупи ми тъпомера, сега трябва да купувам нов.
  • 22 Да ама не

    25 15 Отговор

    До коментар #6 от "Хисторик":

    Що приказваш глупости,след войната Германия е поставена на колене от плащането на репарации и изравнените и градове със земята,да смяташ ,че от заграбеното им е просперитета е смешно.Просперират защото управляващите мислят и действат в такава насока,а не като нашите,кой колко офшорки да има и с колко да си напълнят сметките в Швейцария
  • 23 Челеби

    44 5 Отговор
    За поляците винаги е имало един фундаментален проблем .... откъде ще минава Руско - Германската граница :)
  • 24 Ак 48

    26 6 Отговор

    До коментар #19 от "Стефан":

    Е кажи аргумент на противното кат си мнго умен. А ми да много по лесно е да даваш квалификации.Аман от такива промити мозаци скапани подлоги на сащ. Обзалагам се че си гласувал и за герб

    Коментиран от #49

  • 25 Консерватор

    10 45 Отговор
    Русия, никога не освобождава никой, само го е окупирала и поробвала. Глупаците, пребройте се, колко сте! Преброяването да започне сега.
  • 26 Николай

    15 33 Отговор

    До коментар #14 от "666":

    Подкрепям. Десанта в Нормандия е да спрат руснаците, иначе щяха да превземат цяла Европа. Такъв е бил планът на Сталин. Да предизвика война между Германия от една страна и Франция и Англия от друга и след това да нападне в гръб отслабената Германия и да превземе цяла Европа. Планът на Коминтерна също е бил такъв една държава и световен комунизъм. Обаче Хитлер е прозрял всичко и е извършил превантивен удар.
  • 27 Николай

    9 32 Отговор
    На Владимир Соловьов му се плаща да говори небивалици. Русия не освободи Европа от Хитлеризма, Русия окупира източна Европа, само Гърция не успя, там англичаните успяха да стъпят преди тях и да разгонят гръцките комунисти.

    Коментиран от #29

  • 28 гост

    7 30 Отговор
    поляци и руснаци се бият откак съществуват подобия на държавите им. Ммай руснаците през годините са яли май най много пердах от поляци. Сума полски крале са седяли начело на завладени руски княжества.

    Коментиран от #58

  • 29 GMP

    28 3 Отговор

    До коментар #27 от "Николай":

    Англичаните стъпиха в Гърция благодарение уговорката на тримата големи. Сталин, с оглед тази уговорка забрани да се помага на гръцките комунисти в съпротивата им срещу новите управленци.
  • 30 Фактолог

    19 6 Отговор
    Поляците, за разлика от руснаците, са наполовина германци – а за разлика от германците, са наполовина руснаци. Първо германеца тръгнал на Изток минава през полските територии, после руснака тръгнал на Запад, оставя спомени в същите ширини. Търси жената, казват францизи, те също носят на греманци и руснаци.
  • 31 факти

    9 28 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=0Mqnc5tb8wk
    СССР е бил съюзник на нацистка Германия, когато Германия напада Полша! Даже на 1ви май нацисти са марширували като приятели на червения площад! Тъй че комунчгите да мълчат! Да мълчат, че хем устата им е пълна, хем мирише, хам , ако си я отворят наистина ще ги гътнат. За последно. А заради тях и истинската Русия също ще се загуби.

    Коментиран от #37

  • 32 Немците

    18 16 Отговор
    Статистиката показва, че най-добре са воювали немците. Като съотношения численост на жива сила, победи, загуби и т.н. Но Русия има на своя страна численост и мощна военна индустрия. А САЩ, добър мениджмънт, военна индустрия, численост. Но немците са воювали най-добре.

    Коментиран от #33

  • 33 123

    28 9 Отговор

    До коментар #32 от "Немците":

    Воюващия Паулус се предаде за де не ги избият край Сталинград!
    И той ли е добре воюващ или просто предател!?
    За един приятел питам!
    Немците най-добре воюват с жени, деца и старция, защото ги горят без проблем, но като видят редовна Червена армия или партизани се насират, бягат или просто вдигат ръцете, за да не ги избият!
    Когато под воюване разбирате клецане, то жертвите са по-малки!
    А руснаците просто са клецали немците, защото онези се предаваха с цели армии! Да се предадеш не е воюване, а опит за спасяване на живот! :)
  • 34 КонТрол

    8 10 Отговор
    ТАСС е упълномощена да заяви. Стига с тия руснаци и РУСИЯ през ВСВ . Това си е СССР и КОМИНТЕРНА... нима СТАЛИН е РУСНАК
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор

  • 36 Иван

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Ти си изключение, теб не са те освободили, на твоя род са им го набили.
  • 37 Пешо

    18 3 Отговор

    До коментар #31 от "факти":

    Две години по-рано Полша подписва с Хитлер антисъветска спогодба, но... Така, че чети, учи, ограмоти се поне малко от малко и тогава коментирай.
  • 38 кобрети

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Извинявай...ама ти таистина ли си толкова МНОГО ПРОСТ ?????
  • 39 dedo wi pras

    6 12 Отговор
    е те тва е висша наглост . след като германия напада полша от едната страна съветския съюз я подхваща от другата. гемания и съветския съюз са били по това време съюзници и си поделят полша . а тая нагла ватенка твърди че са ги освободили......
  • 40 dsсса

    20 6 Отговор
    Всички знаем, че Хитлер е прегазил Полша за един ден. Гледам картата - Полша има повече от 100 километра широчина. А от най-близката точка на тогавашната полско-германска граница до Варшава са повече от 600 километра. Значи за един ден Вермахта ги е преминал и сменил властта във Варшава. С основно превозно средство - опел блитц. След войната имаше такива трофейни в България. Мой свяко караше такъв. На прав равен път с паваж пряко сили вдигаше 50 км/час. За да измине 600-те километра без никакво съпротивление по пътя са му трябвали 12 часа. С почивки по пътя - почивки на войниците, тоалетна, хапване, зареждане с гориво са му трябвали най-малко 14 - 15 часа. За да успеят в същия ден да превземат Варшава, значи не са получили никаква военна съпротива. Едни шипове да бяха слагали поляците през 20 километра, щяха да устоят два дена. Но не би!
  • 41 Баба Цола

    9 6 Отговор
    Ще прозвучи много грозно, но е само въпрос на време Полша отново да изчезне от картата за век-два. Я от Германия, я от Русия, я при подялба между двете. Така е било и така ще бъде отново...
  • 42 ОТ ЧИСТОТА

    14 0 Отговор
    Какво стана с разследването на сина на Борислав Сарафов- Заместник-главният прокурор по разследването и ръководител на Националната следствена служба, на председателя на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, на Елисавета Панова, съпругата на председателя на ВКС и на самия Лозан Панов, на Цецка цачева, Цветан Цветанов,зам.-министрите на спорта и на енергетиката Ваня Колева и Красимир Първанов идруги собственици на недвижими имоти и къщи за гости?
    Нещо като всяко чудо за три дни или повече.........
  • 43 PlimP

    13 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хисторик":

    виж са, прав си, но все пак руската зима не е като полската, пък и Русия е мааалко по-далеч и малко по-голяма от тъпата Полша, пък и релано поляците са долно племенце, а на надутия полски травестит бих му казал само едно име, а именно Дойран
  • 44 PlimP

    15 5 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    а на теб, колкото и да ти е неприатно, факт е, че ако не бяха руснаците, днес щеше да си турчин, ще говориш на турски и ще си мазен фес, факт е, че сме биле цяла държава, а лубимите ви западняци, заедно с тъпите ни съседи, които днес ни наричат брАто и винаги са ни го начуквали, са се събрали и са ни разделили като торта, изводът е, ако човек се обърне назад и мисли малко по-трезво, ще разбере че нямаме приятели, русите са най-малкто зло, което ни е сполитало, щото след Руско-Турската война са си вдигнали чукала и са си заминали и тогава са дошле добрите и състрадателни хора от западна Европа
  • 45 ДЖОКСИ

    0 8 Отговор
    ТАКА Е...
    ДА ЖИВЕЕ МАКЕДОНИЈА...

    Коментиран от #48

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор

  • 47 Македонците разбира се

    2 0 Отговор
    Този въпрос си има отговор така че поляци и руснаци да чакат...
  • 48 Маке бугарина

    5 0 Отговор

    До коментар #45 от "ДЖОКСИ":

    "Ке бегаме или ке се биеме?"
  • 49 Стефан

    4 5 Отговор

    До коментар #24 от "Ак 48":

    Ще ти отговоря, всеки народ и армия има победи и загуби, детско е да сравняваш армиите на Русия и Полша, но българския генерал Колев е победил руснаците в Добруджа, пленили сме 3 бойни знамена, НО НЕ СМЕ ПО СИЛНИ ОТ РУСИЯ, има битки и победи и загуби, няма връзка Наполеон с червената армия, говориш като апаратчик на партийно събрание, и не съм гласувал за ГЕРБ НИКОГА, защото съм костовист както обичат да казват журналиститутките на мадам В, боли ме фара и за САЩ и за Русия, НО СЕГА СМЕ СЪЮЗНИЦИ С НАТО съответно и със САЩ, и не забравяй че ДОНОСНИКА Гоце се подписа за приемането ни в ЕС и НАТО така че.

    Коментиран от #51

  • 50 товарищ

    7 4 Отговор
    Аз зная, че поляците са вдигнали бунт срещу немците, очаквайки Жуков да атакува и така да бъде освободена Полша. Но Сталин заповядал да се изчака. Така немците удавили в кръв въстанието и избили водачите. Тогава червената армия нахлула в Полша. Сещате ли се защо е лиро заповядано изчакването? Да бъде избит полският елит и да бъде направена Полша васал на СССР.
  • 51 Николай

    2 3 Отговор

    До коментар #49 от "Стефан":

    Не харесвам Костов, но изказването ти е точно.
  • 52 vasik atanasova

    1 4 Отговор
    дали руския войник ги освободи
    или изби полските интелектуалци в катинския лес

    Коментиран от #53

  • 53 ПетровДругарят Петров

    2 8 Отговор

    До коментар #52 от "vasik atanasova":

    Браво,знаеш! 22500полски офицери , интелектуалци и т.н.са избити от болшевиките в Катинската гора.Като добитък,плътно един до друг , по 5-6души,един зад друг, с 1 изстрел.Днешен болшевишки Китай по същия начин изпълнява смъртните присъди по стадионите.Света къде отиде , изродите болшевишки само кръв и унищожение сеят.

    Коментиран от #57

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор

  • 57 po-znaesht

    7 1 Отговор

    До коментар #53 от "ПетровДругарят Петров":

    Само това знаеш от историята,неграмотник!!Вярно са избити 22000 поляци в Катин,по германците избиват 6 милиона!!И затова тъпите поляци си обичат палачите-немци!!А знаеш ли, че Полша е била завладяна и разделена на 3 части поне 150-200 години от Швеция,Прусия и Русия!Колко още като вас ще ограмотявам в Университета!!
  • 58 po-znaesht

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    Май руснаците са яли пердах от поляците??Кой руски генерал смачка Варшавското въстание,докато Русия беше окупирала половин Полша?? Този генерал после участва в освобождението на България.Чети повече Неграмотник!!Ти си като чукчите,искаш да пишеш,не да четеш!!!
    О
    л
  • 59 Бай Шиле

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Стефан":

    Стефанчо,дете мило.Намери друг сайт за тъпотиите си.Нали плащането е еднакво.

    Коментиран от #62

  • 60 Журналя

    1 5 Отговор
    Много обичат Факти да лъскат руснаците, някакъв фетиш им е.
  • 61 Всъщност

    4 0 Отговор
    Да Германците прегазват Полша, няма две мнения. Що се отнася за германци - руснаци германците наистина взимат по 2ма руснаци, даже почти точно по двама за всеки убит германец, разгледайте данните за войната на източния фронт. Не знам що въобще за въпрос е това, разбира се, че руснаците има повече традиции и техника във воюването.

  • 62 Стефан

    2 4 Отговор

    До коментар #59 от "Бай Шиле":

    Това дете мило е на 62 години, но май ти вчера си станал мишка, а днес искаш да пробиеш чувала.
  • 63 Геро

    1 2 Отговор
    Русия не е освободила Полша.
    Този водещ не знае нищо за историята.
  • 64 antimediator

    1 6 Отговор
    За сведение на каскетите и чебурашките тук, може само да завиждате на поляците!
    Ако в България имаше повече хора ,които мислят като поляците отдавна да сме си подредили нещата.
    От Москва не сме видяли нищо добро , няма и да видим!
    Сега ще налеем няколко милиарда в Турския Паток за да могат да си продават газта и кога ще ги избие парите ?!
    А, ако сглупим да направим Белене и там ще затрием 10-20 милиарда , от което ще спечели само Москва.Затова е най-добре да ги държим на разстояние.
    Кой от европейските съседи на Русия флиртува с нея ?!
    Дердайте Матровци, праскайте простотии тук, цъкайте плюсове и минусчета, друго не ви остава.

    Коментиран от #65

  • 65 Истината

    4 0 Отговор

    До коментар #64 от "antimediator":

    Явно си турчин. Българите знаят, кой ги е освободил от турско робство.
  • 66 Минаващ от тук

    4 0 Отговор
    Нищо не знаете, обаче спорите. За сметка на саможертвата и на двата народа си мерите ушите. По-добре помислете, не дай Боже, тук ако стане нужда кой ще прояви храброст. Те старите българи, с които непрекъснато се бием в гърдите ги няма вече.
  • 67 чси

    3 0 Отговор
    Най-добрите войници са руснаци и немци,останалите са смешници!!!

    Коментиран от #69

  • 68 чси

    5 0 Отговор
    Един германски офицер си спомня как изглежда битката при Сталинград: "Врагът държи някои части от територията на завода "Червения Октомври". Основното гнездо на съпротива е Мартенският цех. Превземането на това съоръжение би означавало и падане на Сталинград. То беше бомбардирано от нашите самолети със седмици… Не остана недокоснато място тук… За три часа успяхме да се придвижим едва със 70 метра напред! Точно в този момент над цеха се появява червена ракета, а после и зелена. Това значи, че руснаците започват контраатака. … Не разбирам откъде руснаците черпят такава енергия. Това е първият път в тази война, когато се изправям пред задача, която не мога да изпълня. … Сега цехът е изцяло под контрола на руснаците…"
  • 69 Само 3

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "чси":

    Това е самата истина , за съжаление малоумният "фюрер" направи така , че двете най- военни нации да се бият една срещу друга , с милиони жертви , и реки от кръв , самоубивайки се , вместо сега двете да владеят света . Германската инженерна военна мисъл , и дисциплина , обединена с руската военна сила и мощ е равно на треперещи под завивките англосаксонски джендари . Има 3 нации в света родени войници -Германия , Русия , България.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта