11 Август, 2019 7811

Всеки ли е невинен до доказване на противното


  • Марин Марковски адвокат Това не се е случвало досега – прокуратурата да изнесе публично доказателства, за да убеди обществото, че е права. Колегите от прокуратурата не са ми врагове, но направеното по това дело е много нередно и създава реална опасност да се убедят хората, че даден човек е виновен. Когато една авторитетна институция покаже и доказателства, това означава, че тя убеждава хората, че този човек е виновен. А по презумпция в Конституцията всеки е невинен до доказване на противното. Това действие на прокуратурата е нарушение на конституционните норми. Има опасност публичното изнасяне на доказателства да повлияе на съда.
  • Иван Гешев зам.-главен прокурор Уликите по делото за хакерската атака срещу НАП са публикувани с цел да няма спекулации. Информация се дава само с разрешение на наблюдаващия прокурор, както е постъпено в този случай. С цел – само и единствено – да не се използва това за инсинуации, въпреки че то се използва. Тази информация е давана, след като е представена в съда и след като съдът я е обсъдел и произнесъл. Така че процесуален проблем няма. А това, че на някой не му харесва истината – това не е проблем на Прокуратурата. Но Прокуратурата няма защо да мълчи, при положение че не е виновна. За какво сме виновни? За това, че арестувахме най-голямата група за телефонни измами и за един месец почти нямаше телефонни измами в страната? За това, че прибрахме половината мутри или хора, които не са пипани в целия Преход? За това ли трябва да се срамуваме?

    717 гласа
    82%
    18%
    150 гласа

Коментари

  • 1 Гнида

    85 15 Отговор
    В случая Марковски е прав .... Прокуратурата вдига ниското доверие в себе си по този начин ...

    Коментиран от #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор

  • 3 Същата PR схема 10 години

    57 6 Отговор
    Значи, прокуратурата е "по-високо" от Конституцията, така ли??? Другото - "...С цел – само и единствено – да не се използва това за инсинуации, въпреки че то се използва...", може да се сравни с "... ние му давахме урок, а той взе, че умря..."...
  • 4 Николай

    55 8 Отговор
    На прокуратурата, правителството, полицията и съда им трябват осъдени без значение дали са виновни. За това се манипулират доказателства и свидетели. По този начин замазват очите на обществото и се опитват да вдигат рейтинг в борбата срещу престъпността. Та по този повод да попитам защо доказано виновни и осъдени като братя Галеви и Илиян Въжаров бяха оставени от същите тези институции да избягат и да се укрият. Или, че няма нито едно разкрито убийство от периода 2000 до 2006 година когато изпотрепоха разни известни и неизвестни като Доктора, Илия Павлов, Емил Кюлев и много други.
  • 5 Майор Костов

    50 3 Отговор
    Кога ще изкарат доказателствата по делото Белнейски или за атентата в Бургас?
    А по въпроса за Мишо Бирата?

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор


  • 7 ред код

    48 6 Отговор
    Намирисва на фашизъм, на Гешевизъм 2 ... Гешев е един боклук, който е готов на всичко за да расте в кариерата. Стане ли главен прокурор, да му мислят всички които нямат сестра ... Ако искаме нов модел на диктатура, Борисов и Гешев са нашите хора
  • 8 ха ха

    26 6 Отговор

    До коментар #6 от "Уууу":

    Явно си много "умен" щом наричаш глупак юрист като Марковски
  • 9 анализатор

    43 4 Отговор

    До коментар #5 от "Майор Костов":

    Изнасят информация само където им изнася. На това му се вика манипулация на обществото, подвеждане, дори измама. Даже само заради това Гешев не може да бъде гл. прокурор
  • 10 Бай Иван

    14 25 Отговор
    Точно Марковски ли? Този който на всяко свое дело излиза по телевизиите да предстая клиентите си като жертви и показва доказателства да ги защитава.Провали се с Белнейски,Иванчева,Килърите и куп знакови дела.
  • 11 666

    31 3 Отговор
    тези неща не се решават от публиката,за това си има съд, изнасяне на доказателства извън съда е абсурдно и говори на какво дередже сме
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор

  • 13 Уууу

    9 30 Отговор

    До коментар #1 от "Гнида":

    А бе амсалаци, прокуратурата е държавата, марковски е частник печалбар, който допуска, а и много му се иска, съдията да жонглира с доказателелствата както му отърва. Щом нещо е Доказателство никой няма право да го отрича само защото няма присъда. Аман от шмекери като този, докато обикалят по телевизиите дотогава ще искаме публичност по делата с клиентите им.
  • 14 коча

    27 4 Отговор
    ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ СА МАФИОТИ И СА ПРОТИВ НАРОДА ГЛЕДАТ КОЙ ПЕЧЕЛИ И МУ ЗАБИВАТ НОЖА ТОВА Е РАЗРУХА ИЛИ ЧЕРНОГЛЕДСТВО В МРАКА АБЕ С ДВЕ ДУМИ ВЗИМАТ ТИ БИЗНЕСА И ТЕ ПРАВЯТ РОБ НЕЩАСТЕН И ГЛАДЕН ......................................
  • 15 коча

    15 8 Отговор
    ГЕШЕВ И ТВОЕТО ВРЕМЕ ЩЕ СВЪРШИ -НАБЛЮДАВАМЕ ТЕ ФАЙ
    - АТЕНЦИОНЕ
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор

  • 17 гост

    17 1 Отговор
    между 2000 и 2006г кай беше главен секретар на мвр

    Коментиран от #29

  • 18 453789

    4 11 Отговор
    Абе не ви ли е страх от африканската чума? Какво сте се изтъпанли тук да дрънкате глупости?
  • 19 Бесен

    24 5 Отговор
    Хах Гешеф(тов) използва делото за Пи Ар за да стане по-приемлив за масата. Интересно, ако са арестували телефонните измамници що само 1 месец е нямало измами ;) Помислете защо само Гешеф(тов) гледаме по телевизиите, а не главния Цацата! Препират му имиджа на тоя смещник, но и това правят по най-най-смешния начин!
  • 20 Паржо

    19 4 Отговор
    Гейшефта погази Конституцията; Гейшефта е престъпник; Гейшефта подслежи на ефтаназия.
  • 21 Алфа Ромео

    15 4 Отговор
    Страшни постановки и циркове се разиграват, за пореден път!!1
  • 22 Цар Вул

    8 8 Отговор
    Каква прокуратура?К,ви пет кинта?Защитници на престъпниците и протакане до второ пришествие!Да си спомним само Пловдивския т.н.
    доктор/убиец/ и неговата присъда!А сега няма и да я протестират!И то защото убитият е имал досие и е циганин!!К,во от това?ЧОВЕК Е!А после инсценировки за нападение,ножове,семейство,митинги,укрито оръжие и други изгъзици!!Всичко в нашата Бълхария е "ВИНОВЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА П РОТИВНОТО"!Затова сме и на този хал!!Да живее ПРОКУРАТУРАТА!!!ДО СЕГА С цаца-та,а сега с това мекотело ГЕШЕФ-ТА!!Корупция от горе до долу!!И най вече ГРОБ-арите начело с Тиквата!!!

    Коментиран от #26


  • 23 цвцв

    8 3 Отговор
    прокуратута режисира,а като иземваха техника от нарколабораторията за софия някои записва ли колко натовариха в камиона и колко в колите на товарачите
  • 24 димитър

    8 4 Отговор
    Безспорно има резултат от работата на прокуратурата.Посоката е вярна,но нека да видим какво ще каже съда.
  • 25 Ernesto Guevara

    10 4 Отговор
    Гешев е един примат милиционер и не разбира че законите са над всички.
  • 26 плевен

    9 1 Отговор

    До коментар #22 от "Цар Вул":

    Не ме грее нито Конституцията, нито Демокрацията, щом не зная дали в неделя ще намеря живи родителите си. Искам ред и престъпниците до стената.
  • 27 0009

    10 2 Отговор
    АКО ВСИЧКИ ИЗМАМНИЦИ МАФИОТИ И МУТРИ СА АРЕСТУВАНИ КОИ ЩЕ УПРАДЛЯВА.
  • 28 Светлоносец

    10 1 Отговор
    Няма да спра да го повтарям, процеса срещу Кристиан или управителя на ТАД е смяна на темата, ОСНОВНИЯ ПРОБЛЕМ Е РЪКОВОДСТВОТО НА НАП ДОПУСНАЛО ТОВА ДА СТАНЕ, В НАРУШЕНИЯ НА ЗАКОНИТЕ И РЕГЛАМЕНТИТЕ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ. Какво значение има кой е хакнал НАП, като нап няма елементарна защита на сърварите, не е извършвана проверка за трафик, не са следили Логфайливе, включително не намират за нужно да си прекъснат отпуската. Това е проблема, всичко което прави прокуратурата, ДАНС , министъра на финансите и ББ е да пази изпълнителния директор на НАП. За това има причина, а медиите се връзват на кукички за шарани.
  • 29 Патриот

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Да не е бил сикаджейската мутра, дето "поръча" Мишо Бирата?
  • 30 Гост

    0 0 Отговор
    Не смятам че публичното оповестяване на доказателства ще повлияе на обективността на присъдата... Напротив! Това би послужило за получаване на справедлива присъда и минимизира вероятността от корупционни практики в правосъдната система... А инак всеки е невинен до доказване на противното до трета инстанция.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта