Last news in Fakti
15 Август, 2019 7210

Приятна изненада или общи приказки


  • проф. Георги Близнашки бивш служебен премиер Концепцията на Гешев беше много приятна изненада и не навлиза в минното поле на политиката. Ако трябва да я характеризирам с две думи, те са реализъм и прагматизъм. Така си представям начина, по който трябва да се държи главният прокурор. Тази концепция стъпва на закона, а главният прокурор е човек на закона. Едни от най-добрите моменти в концепцията са свързани с това как да се стигне до изобличаване на хората, които се занимават с организирана престъпност, корупционни практики и др.
  • Емануил Йорданов бивш вътрешен министър Концепцията за работата на прокуратурата, предложена от кандидата за главен прокурор Иван Гешев, е противоречива. Документът е пълен с общи изрази и липсваща конкретика. Има неща, които откровено тревожат в нея. Има едно изречение, което е чист популизъм - за липсата на справедливост, която не можела да бъде оправдана дори с буквата на закона. Надявах се, че следващият главен прокурор ще бъде човек, който ще настоява за стриктно спазване на закона от страна на прокуратурата. За съжаление, такова нещо в концепцията не виждам.

    63 гласа
    7%
    93%
    736 гласа

Коментари

  • 1 Цъфти

    35 2 Отговор
    Нормален коментар-близ е лиз
  • 2 цвцв

    64 3 Отговор
    близнашки видяхмете като мин.председател за какво си присвой професорството като бобо генералството за нищо

    Коментиран от #4

  • 3 иван

    52 2 Отговор
    Близнишки му се ходи посланик или консул...
  • 4 Хахото

    21 11 Отговор

    До коментар #2 от "цвцв":

    Ами то и Мими го видяхме като министър на МВР.
  • 5 КУРнинов

    4 35 Отговор
    Малко е некоректно представен бившия вътрешен министър който в момента е адвокат на който му се плаща за да защитава престъпници! Като адвокат той има интерес от СЛАБ и подкупен прокурор който да решава съдебните спорове в интерес на клиентите му за което хонорарите му растат главоломно ! А решете вие сега след като говори в този стил Гешев слаб или силен главен прокурор ще е!

    Коментиран от #10

  • 6 ЕльоментА

    5 2 Отговор
    6оро6оидите ще умрат от мъка...

  • 7 егати

    33 1 Отговор
    Този дебелак Близнашки яко близане му хвърля ... винаги заема правилната поза според моментната ситуация
  • 8 коча

    2 13 Отговор
    КУРНЕЛА ли ни разболиа прасетата за да лапне кокала -----и да вземе власта -не вярвайте на КУРНЕЛА ..................
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор

  • 10 Стефан

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "КУРнинов":

    Ей пич, приличаш на Цвъко като вътрешен министър, погледни какво си написал, на него му се плаща да защитава престъпници, разбери го един път и завинаги, СЛЕД ПРОЦЕСА става ясно дали е престъпник или не, по твоята логика не трябва да има адвокати, направо като в СССР - виновен и разстрел.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 КУРнинов

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Стефан":

    ЕЙ пич погледнах какво съм написал и твърдя че е точно така т.е. адвокатът който и да е той е тънката връзка между подсъдимия и прокурора! Смея да твърдя че колкото по-оборотен е адвоката разбирай с колко повече прокурори се познава било то от университета било то от допирни точки в живота толкова по-висок му е хонорара толкова по-силен е -разбирай по-голям шанс да ти свърши работа! Всяка адвокатска кантора специализира в определен вид право отъпква пътека за решаване на делата със всички средства включително и плащане на прокурори и съдий така че да може да вземе парите на подсъдимия при оправдателна присъда а при някой дела исканите хонорари са стотици хиляди лева!

    Коментиран от #16

  • 12 КУРнинов

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Стефан":

    Не твърдя че не трябва да има адвокати но твърдя че не са те хората който трябва да коментират или избират главен прокурор!4897
  • 13 ОПАА

    7 0 Отговор
    БЛИЗАШКИ е прав......силно наведен напред, с подложена ръчичка...!!
  • 14 pepi52

    0 1 Отговор
    мими няма право изобщо да говори по въпроси в държавата видяхме го като вътрешен министър
  • 15 стигнахте и до мършата

    0 0 Отговор
    тия двамата отдавна са мъртви-какво ми ги навирате
  • 16 Николай

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "КУРнинов":

    Много правилно, всички са състуденти от СУ, на някои родителите преподават там право на други дядовците и бащите са съдии и прокурори или обратно младите са прокурори докато завържат връзки а бащите им са адвокати.
  • 17 Мнение

    1 0 Отговор
    Който не знае как изглежда лицето на корупцията и шуробаджанащината да погледне Близнашки. Да го наречеш професор е обидно за истинските професори в БГ, които за жалост са много малко. Никой не осъществява контрол как се присвояват научни степени в тая държава, никой не води статистика колко са. Като процент спрямо броя на населението по професори сме на първо място в света, а като научни откритя сме на последно. Дива корупция. Големия брой професори, доктори, доценти са огромна тежест на бюджета защото им дават по закон пожизнено към заплатите и пенсиите парична добавка равна на минимималната заплата. Възможно е тези хора да са по-вече 100хил. души. Представете си с колко може да се увеличат заплатите на работещите бедни ако се преразпределят парите на тези търтеи.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта