Конфликт
30 Август, 2019 6469

Кой ще плати глобата на НАП?


 • Венцислав Караджов председател на Комисията за защита на личните данни В конкретения случай са взети предвид отговорното поведение на агенцията, начина, по който е извършена кражбата, както и действията на НАП преди да стане кражбата. НАП е трябвало да направи повече за превенция, отколкото е направено. Парите ще минат през КЗЛД, но отиват в държавния бюджет т.е. КЗЛД няма да получи нито стотинка от глобата. Санкцията не цели наказание, а по-добро поведение на Агенцията.
 • Корнелия Нинова лидер на БСП Зaceгнaтитe бългaри щe плaтят oт джoбa cи 5.1 млн. зa тoвa, чe дaннитe им cтaнaхa публични. Жeртвитe щe плaтят зa прecтъплeниeтo, извършeнo cпрямo тях. A прaвитeлcтвoтo прocтo щe прeхвърли cумaтa oт eднo пeрo нa бюджeтa в другo. Днec прeдceдaтeлят нa КЗЛД кaзa, чe тoвa нe билo нaкaзaниe, a прeвeнция. Cчитaйтe - нaкaзaни нямa дa имa, пoлитичecкa oтгoвoрнocт cъщo.

  49 гласа
  5%
  95%
  897 гласа

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 дрт прч

  90 0 Отговор
  ИНАЧЕ КАЗАНО "КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ, КЕРВАНА СИ ВЪРВИ"
 • 2 потребител на НАП услуга

  80 2 Отговор
  Кой? Ние! Хем нашите данни изтекоха, хем ние ще си платим за това. Но друго ми прави впечатление. Разходът не бил предвиден в бюджета им. Имали 200 млн. годишно за заплати!!! Ако заплатите им са по 20 х. годишно на човек, те трябва да са 10 х. служители или над 300 служители в област. Като съм ходил в НАП-овете на големите градове гледам, че няма повече от 200 човека. В по-малките са не повече от 50-100. Тогава излиза, че заплатите им са по 5 бона и то без да плащат осигуровки. Тях пак ние плащаме. Ами евала!
 • 3 Владо

  79 0 Отговор
  Някой захлеби предизборно с 5 милиона, а населението спи непробудно и изпълнява като роб. В нормалните държави, с нормални народи, повечето БГ- политици от последните 30г щяха да са по затворите, а на новите и през ум нямаше да им минава да ни правят ежедневно на маймуни. Щяха да са слуги на народа, каквито трябва да са по закон. Някъде из нета беше написано: "Народа спи, а някой краде........парите му, живота му, мечтите му." Аз бих добавил ".....И тези на децата ни." Лека нощ население.
 • 4 служител нап

  66 0 Отговор
  Трябва всички служители на нап дружно ...да съберат парите , от заплатите си , от спестявания и т.н. ВСЕ пак трябва да са лоялни къв своя работодател и да помогнат в трудния момент. ИНАЧЕ на Ч.С.И. и конфискация ... какт те правят самите !!!!

  Коментиран от #6

 • 5 Обективно

  66 0 Отговор
  Сега Горанов да си бръкне в джоба и да плати глобата , а ако няма парите да изтегли кредит. Да усети нагледно как живеят българския гражданин.
 • 6 Съгласен съм с тебе обаче.........

  58 0 Отговор

  До коментар #4 от "служител нап":

  По вероятно е да подпукат дребният бизнес за повече глоби.

  Коментиран от #7


 • 7 Стати

  50 0 Отговор

  До коментар #6 от "Съгласен съм с тебе обаче.........":

  Ами дребния бизнес да ги посрещне подобаващо със тоягите .
 • 8 Приятел

  50 0 Отговор
  За смех станАхте.Цял свят ви се смее!
 • 9 Behemoth

  35 0 Отговор
  Хихихи чи за изцепките на Цецо и Боку кой плати... Хаххаххх...ама и така трябва като няма акъл в деня на изборния ден после плащаш като поп....
 • 10 Bahti

  34 0 Отговор
  Проста Логика... Кой от нас ще се пенсионира? Нима циганите ще почнат да плащат? У лестък.
 • 11 гого

  33 0 Отговор
  Все едно в семеиството да се глобяват децата, а родителите да харчат парите.
 • 12 сноу

  34 0 Отговор
  Няма по-прост и загубен народ от българския ..Кой откъде се завърне и му мята паламарката ,набива му чепа и си му гледа сеира.Няма друг народ така баламурски да го литкат и плячкосват шепа хайдути и откровенни бандити и то толкова години.Е...сега вече накичени с костюмчета ,с очилца ,с по 5-6 тина бакалавърски тапии ,естественно купени на промоция.Безнадеждно изпосталял,изперкал и най-вече чукундурски народ.Тарикатите ще го смучат и цоцат, докато рухне и последната жалка останка от т.н.България ,и даже няма да има кой да затвори вратата.
 • 13 Свиленски

  23 5 Отговор
  Преди 22години мойте баба и дядо загубиха парите приготвени за два апартамента спестявани цял живот от тях за да устроят мен и сестра ми когато създадем семейства! Вместо за апартаменти парите не стигнаха дори да ги погребем защото се поболяха и поминаха от преживяното ! Парите им бяха унищожени от инфлацията а финансов министър бе проф. РУМЕН ГЕЧЕВ същия този който се зъби като камила покрай крушовската биволица и ни обещава социална политика !Еаз това няма как да го забравя а и няма да спирам да го разказвам до последния си дъх а на тези на които им липсва адреналин да им припомня че не са БКП-БСП тези които да му го вдигнат до безопасни нива!
 • 14 Този коментар е премахнат от модератор

 • 15 Дермидон Богоявленски

  20 1 Отговор
  Да се отвори наново о-в Белене и целия НАП там- 500 ли са 5000 ли са повече ли са - там. За охрана всички активни борци против комунизма- Корнела и всички милионери от ВС на БСП. Ако не стигнат може и прости комунисти.
 • 16 Фактолог

  15 0 Отговор
  Всичко (светът) е Пазар! ... А пазарът казва: Цената е резултатна величина от произведеното!! ... В случя имаме некачествено произведено (от НАП), но го оправдаваме с лошо потребление!!! ...
 • 17 гражданин

  26 0 Отговор
  Държавата глобява държавата. Кой е държавата? Нали трябва да са хората. Но хората са потърпевши. Тогава кой? В цял свят биха хвърчали глави - главите на тези, които са назначени да носят отговорност. Но в България отговорността на кого е? На държавата и значи ще глобяваме държавата, защото НАП означава Национална Агенция за Приходите. Добре де, ама нали тая държава се състои от хората, които са потърпевши. Нали на длъжностите в съответната държавна структура са назначени хора, които имат претенциите, че знаят как да изпълняват функционалните си задължения на държавни служители. Ами да глобяват не държавата, а служителите, които не знаят /или не им пука!/ как да си изпълняват задълженията. А останалия народ да го оставят на мира и да спрат да се подиграват с него.
 • 18 Перо

  12 0 Отговор
  Санкицята е лев и малко на засегнат селянин. Би трябвало да е в размера на вадене на нови документи по броя на засегнатите. Необходимо е ББ да обезглави НАП и да сложи свестни главатари.
 • 19 ТАДгруп

  1 8 Отговор
  Първо преди да мине процеса срещу ТАД, за глоба въобще не трябва да се говори. Според директива 2016/679 или GDPR - организацията трябва да положи грижи за защита на личните данни, да направи необходимите защити и практитки. Това че някой е хакнал по някакъв начин тяхната система, не значи че те не са положили усилия и не значи автоматично че са виновни (данните не са изтекли с тяхно съдействие) и ние реално не знаем каква точно е причината за изтичането (поне аз не знам). Т.е. ако се докаже че НАП са спазили необходимите практики, то тази глоба се налага неправомерно. Това изтичане става криминално деяние и единствен отговорник остава фирмата извършител. Така че преди да свърши процеса срещу тях е популизъм и абсолютно прибързване да се налагат глоби.

  Коментиран от #33

 • 20 От Пирдоп

  21 0 Отговор
  А премиики за Коледа ще има ли! За НАП говоря!
 • 21 Гол тупан

  10 2 Отговор
  Някой знае ли как може да се подаде съдебен иск срешу изтичане на лични данни и към кой съд българския или европейския?

  Коментиран от #25

 • 22 И не само

  13 1 Отговор
  Дори нашият регионален НАП най-нахално ми препоръчаха да повдигна съдебно дело, което те автоматично ще прехвърлят към хакерите! Излиза, че над 5 милиона ще съдят хакерите, или Михаля! Че за какво ни е НАП!
 • 23 данъкоплатец

  11 0 Отговор
  шефката даже не се прибра от отпуска..а трябваше веднага да подаде оставка..какво пък,може да е била на онзи круйзен кораб..на нудистите хомосексуалисти(в командировка)..затова вероятно не е можело да се прибере...нямало е как..!И са се размножили..по двама нападжии вече са на един данъкоплатец..включая и тези на круйзните корабо.."разузнавачит"е..!
 • 24 3933

  2 0 Отговор
  Аз и няколко приятели...ама като си намерим работа.
 • 25 Свиленски

  4 5 Отговор

  До коментар #21 от "Гол тупан":

  При Мая Манолова отиваш и подаваш иск тя ги събира събира и когато и потрябва подкрепа ги вади в някое тв. студио и си прави пиар с тях!

 • 26 яажя

  1 1 Отговор
  Литекс не е ЦСКА
 • 27 Разчеп

  2 3 Отговор
  Тази жена с комплексарщината и злобата,която я е обладала успя да раздели обществото,така,както никога досега.Времето и историята ще дадат необходимата присъда,но по обитателите на Факти си личи,че съм прав.Омраза и злоба.Стремеж към унижение и отрицание на всичко,което не харесваш.А,сега на минусите!
 • 28 боцмана

  4 0 Отговор
  Е , те такава държава нема , както обичат да казват шопите а и всички по света.
 • 29 Този коментар е премахнат от модератор

 • 30 Андрей Андреев

  3 1 Отговор
  Всички хора са толкова елементарни и необразовани... Когато чуят нещо скандално и интригантско лаят като кучета без да знаят защо!
 • 31 цар Крум

  3 0 Отговор
  най хубавият девиз на другаря Живков / от народа за народа /
 • 32 волен сидеров

  2 0 Отговор
  а така,тъй ни се пада,тупай бръшняният чувал докато пуска нещо дори и пепел...Терминал2 беж да бягаме ...без обратен билет.
 • 33 Как

  0 0 Отговор

  До коментар #19 от "ТАДгруп":

  успя да събереш толкова глупост на 15-тина реда?

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.
Назад към конфликта