Last news in Fakti
06 Октомври, 2019 4315

Има ли смисъл от протести?


  • Проф. Генчо Начев Директор на УМБАЛ "Св.Екатерина" Не подкрепям протестите, независимо на кого, по простата причина, че с протести не се постига нищо - само се запълват дупки, но не могат да се решат проблеми. Всеки може да протестира, това е част от демокрацията. българското здравеопазване няма реална представа за стойността на една медицинска услуга. докато това не стане, не може да се говори за адекватно заплащане.
  • Пламен Димитров Президент на КНСБ Cиндикaтитe нa здрaвнитe рaбoтници в КНCБ, c пoдкрeпaтa нa cъcлoвнитe oргaнизaции, oргaнизирaт митинг-шecтвиe нa 7 oктoмври в Coфия. Иcкaниятa са за увeличeниe нa зaплaтитe нa лeкaритe и мeдcecтритe - минимaлнa зaплaтa oт 900 лeвa зa мeдицинcки cecтри в oбщинcкитe бoлници; 950 лeвa зa мeдcecтритe в унивeрcитeтcкитe бoлници и cъoтвeтнo 1100 и 1200 лeвa нaчaлнa cтaртoвa зaплaтa зa млaдитe лeкaри.

    87 гласа
    20%
    80%
    337 гласа

Коментари

  • 1 Лора

    31 3 Отговор
    Обществени личности и двамата, уважавани от мен, тези искания са осъществими...на заслужил мед. кадър, да се дава заслуженото възнаграждение...!

    Коментиран от #4

  • 2 ЗВИСТНИЦИ БГ

    21 18 Отговор
    По резултата от анкетата излиза , че завистниците в България са основната част от народа-племе. Но иначе същите искат добро здравеопазване ! Само драскат по форумите срещу сегашната власт , но за действие - САКЪН ДА НЕ СТАВА И ДУМА! НЕ СМЕ НАРОД А МЪРША - КАЗАЛ ГО Е ВАЗОВ!
    ГНИЙТЕ В МАФИОТСКАТА СИ ДЪРЖАВА - ПЛЕМЕ НЕДОСТОЙНО! И пак гласувайте за своят НАСИЛНИК - ХАРЕСВА ВИ ДА ВИ Е ОТГОРЕ!!!

    Коментиран от #19

  • 3 Пример

    25 1 Отговор
    Да се вземе пример от държавите на Европейският съюз и САЩ.Стига с народни наши реформи.Съмнявам се от правилно решение да се вземе тук в родината.
  • 4 Гост 2

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Лора":

    По тази логика , увеличение назплатите би трябвало да има само на заслужилите учители , а не за всички както е сега . Освен това кой и по какви критерии ще определя кой е заслужил и кой не ?

    Коментиран от #8

  • 5 антрашпиц

    27 5 Отговор
    Господин проф Генчо Начев.Ти си типичен комунистически гербер.
  • 6 Еми нема начин

    25 3 Отговор
    да ги подкрепиш, професоре, ти нали правиш пачка. И то на гърба на другите.

  • 7 Професоре

    26 2 Отговор
    а твойто заплащане адекватно ли е? Стигат ли ти 30 000 лева на месец? АКо не, иди и то да протестираш.

    Коментиран от #14

  • 8 В едно стадо

    14 4 Отговор

    До коментар #4 от "Гост 2":

    Мърлявите и болни,, животни,, се отличават, това е критерия...! Във всяка област е така...! Лекар има много пациенти, защо-защото е хуманен, помага...! Мед. сестра, всички пациенти я приемат радушно, не защото е,, красива,..!Добрият учител, учениците му го уважават и обичат..! Критерии има колкото искаш...!

    Коментиран от #11

  • 9 Тъй тъй Лорче

    15 6 Отговор
    зер кво правят разните му там специализанти, сестри и секви други, ква работа вършат? На 900 лева да стоят и това е. А професорът на 30 000.

    Коментиран от #13, #16

  • 10 audi a8

    4 0 Отговор
    има разбира се ама трябва обединение
  • 11 Гост 2

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "В едно стадо":

    Дано не попадаш на такива , които да определят кой заслужава и кой не .
  • 12 Аааa

    12 2 Отговор
    Ако всеки получаваше според заслуженото , колко ли гладни щяха да бъдат нахранени и колко ли нахранени щяха да гладуват ?!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор

  • 14 Ушиков

    12 2 Отговор

    До коментар #7 от "Професоре":

    30000лв? Ти изкара професора провинциален инвазивен кардиолог. Доходът му не пада под 150000лв месечно!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор

  • 16 Ти си изрут

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Тъй тъй Лорче":

    Какво ще кажеш по темата...!
  • 17 Обективен

    12 2 Отговор
    Прав е професора,в тиквостан с протести не се постига нищо.Трябва бунт,революция,кръв по жълтите павета.Всичко друго е от пусто в празно.
  • 18 Реалист

    16 1 Отговор
    Не съм съгласен, че трябва да вземем пример от САЩ и европейските държави защото това означава рязко поскъпване на медицинските услуги което за българските условия е невъзможно. Не одобрявам и лекари милионери да ни дават акъл. Истината е че частните болници крадат като за последно и никнат като гъби. Трябва български изход от това положение. Профсъюзите са в абсолютна симбиоза са крадците на здравната система и са абсолютни популисти реагиращи когато общественото мнение стане нетърпимо.
  • 19 Йордан

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "ЗВИСТНИЦИ БГ":

    Вазов не е казал такова нещо!?
  • 20 соросоидни кърлежи

    7 1 Отговор
    нпо няма ли да подкрепят български мед.сестри ,доктори, или само имат време за талибанска имигрантска сган и преспъпни.Точно за това трябва за бъдат изпъдени с ритници тези продажници, заедно с техните хора от всички власти и медии..
  • 21 ПЕТКО Р. СЛАВЕЙКОВ

    10 1 Отговор
    НЕ СМЕ НАРОД

    Не сме народ, не сме народ, а мърша,
    хора, дето нищо не щат да вършат.
    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
    "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
    И не знаем, не можеме, не щеме
    да работим за себе си със време.
    Само знаем и можеме, и щеме
    един други злобно да се ядеме...
    Помежду си лихи, буйни, топорни,
    пред други сме тихи, мирни, покорни...
    Все нас тъпчат кой отдето завърне,
    щот сме туткун, щото не сме кадърни...
    Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
    а всякому мерамът е развала...

    Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
    пак ще кажа и с това ще да свърша.

    ПЕТКО Р. СЛАВЕЙКОВ
  • 22 доктор

    9 1 Отговор
    многоуважаеми проф.Начев защо всички мълчите и се правите на света вода ненапита.КЪДЕ БЯХТЕ В НАЧАЛОТО НА ШИБАНАТА/извинявам се за думата/реформа в здравеопазването.Нима незнаехте какво ще се получи.Аако незнаете да Ви кажа Тази реформа бе създадена не за хората или мед.персонал.Тази реформа бе създадена за да може да се краде в големи количества под формата на лечение.създадоха се частни болници за да се облагодетелстват шепа хора не за по добро здравеопазване.може ли да ви задам един глупав въпрос-може ли да закарам старата жигула на майстор за му кажа ето ти 500 лв искам за 5 дни да я направиш форд да речем. Ето това направихте с тази реформа.Заложихте предпоставките за всичко което се случи
  • 23 Винету

    6 0 Отговор
    Професор Начев е мултимилонер и за простите и бедни българи не му пука
  • 24 ВЕСКО

    3 5 Отговор
    БРЕЙ....ТЕ МНОГО БЕДНИ ТЕЗ СЕСТРИ!?....АМИ АЗ ЗНАЧИ СЪМ БОГАТИЯТ С МОЯТА ИНВАЛИДНА ПЕНСИЯ ОТ 185 ЛЕВА!?


    Новини
    Пари
    1100 – 1500 лева взимат медицинските сестри у нас
    До два дни болниците трябва да предоставят на Министерството на здравеопазването информация за увеличението на заплатите на персонала

    3 октомври 2019 14:3

    СПРАВКА...ПО КЛИНИЧНА ПЪТЕКА С НАПРАВЛЕНИЕ....КАТО ИЗПИСВАЛИ МАЙКА МИ ..ВЧЕРА И ПОИСКАЛИ ......ПО 20 ЛЕВА НА ДЕН ЗА ЛЕГЛО...!?...ПО 15 ЗА ХРАНА .........ХРАНАТА -ОТКАЗАЛА И ОТ ГЛАД ЗА 5 ДНИ СЕ САМОИЗЛЕКУВАЛА-НА 84 ГОД Е?

    В ЕДИН ТУРСКИ ХОТЕЛ Е ПО-ЕФТИНО ОТ ТУЙ......-ЗАТОВА СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ САМО ТАМ!.............В ИНДИЯ -800-МИЛИОНА Е БЕЗПЛАТНО...........ВКЛЮЧИТЕЛНО И ГОЛЕМИТЕ КАЗАНИ СЪС ХРАНА!

  • 25 вагнер

    1 0 Отговор
    рецептата е лобут и рязко се оправят нещата.
  • 26 Самата здравна система направи така..!

    4 0 Отговор
    Че лекарите да станат подкупни...!В София бяха най свестните лекари и сега има, но като чувам колеги от провинцията, какво говорят за тях, стана ми страшно...!
  • 27 Виктор

    2 0 Отговор
    От протестите да , от парадите не!
  • 28 977777777777777777

    6 1 Отговор
    КАК ЗА УЧИТЕЛИТЕ СЕ НАМЕРИХА СТОТИЦИ МИЛИОНИ И СЕ ВДИГАТ С ТОЧЕН И ЯСЕН ПРОЦЕНТ И ТО ВСЯКЯ ГОДИНА И ТО С ПО 20 ПРОЦЕНТА ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ РАБАТЯТ САМА ПОЛОВИН ГОДИНА И СОМО ДЕНИМ И НИКОГО СЪБОТА И НЕДЕЛЯ И НИКОГА НА ПРАЗНИК И ТО 6 ЧАСА ПО 35 МИНУТИ И ЗВЪНЕЦА БИЕ И ТОЛКОЗ.ЩО ЗА ГЕНОЦИД КЪМ БЕЛИТЕ МАНТИ АМА ТО КАК ДА СТАНЕ КАТО ОСНОВНАТА НА ЛЕКАРИТЕ Е 900 ЛЕВА.СРАМ И ПОЗОР.
  • 29 ГЕРБ Е ЛЪЖА

    2 0 Отговор
    ТИКВАТА СЕ ПРОИЗНЕСЕ НА МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА В СОФИЯ ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ СЕ ДАВАТ 8 ПРОЦЕНТА ОТ БВП - ТОВА НЕ Е ИСТИНА - СТАВА ДУМА САМО ЗА МАЛКО НАД 4 % ОТ БВП!
  • 30 ДОКО

    1 0 Отговор
    ЗАСТАВАМ ТВЪРДО ЗАД ИСКАНИЯТА НА ХОРАТА..МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ СА ОСНОВНОТО ЗВЕНО В ТЕРАПЕВТИЧНИЯТ ПРОЦЕС И ЗАПЛАЩАНЕТО ИМ ТРЯБВА ДА Е ДОСТОЙНО И ДОСТАТЪЧНО ВИСОКО..
  • 31 177777777777777777

    1 0 Отговор
    ПРОФЕСОРА ДА МЪЛЧИ.ОТДАВНА Е МИЛИОНЕР .ВЯРНО КЪДЪРЕН Е И ТО МНОГО.НО НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА КАРА ЕДНО ЦЯЛО РАБОТЕЩО ДО СКАПВАНЕ СЪСЛОВИЕ ДА ГЛАДУВА.
  • 32 ДО РЕ МИ

    1 0 Отговор
    БЕЗОБРАЗНО ЗАПЛАЩАНЕ .БЕЗОБРАЗНО НИСКО ОСТОЙНОСТЯВАНЕ НА ТРУДА НА ЛЕКАРИ И СЕСТРИ .РОБСКИ ИЗВЪНРЕДЕН ТРУД ПО 25 СТОТИНКИ НА ЧАС.ДОКОГА.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта