Last news in Fakti
06 Януари, 2020 8470

Какво иска България


  • Ивица Дачич вицепремиер и министър на външните работи на Сърбия За какви вътрешни работи днес се говори в Европейския съюз. Там имате едни българи, които в Сърбия са само 0.26 на сто от населението ни. Толкова са българите в Сърбия. Но, България на всяка среща на Европейския съвет поставя въпроса за правата на българското национално малцинство?
  • Красимир Каракачанов вицепремиер и военен министър на България Става дума за правата на онези българи в териториите, които през 1919 г. Сърбия неправомерно окупира след Ньойския договор. На които забраняваше до 44-та година да се наричат българи, а след това ги тормозеше, мачкаше и принуждаваше да се изселват от родните им места. Българската държава няма да спре да защитава правото децата на нашите сънародници да учат с учебници на български език. Няма да отстъпи и на йота от изискванията за спазване на всички свободи и права, които се полагат на българското национално малцинство в съседна Сърбия.

    118 гласа
    13%
    87%
    788 гласа

Коментари

  • 1 ИВАН

    131 26 Отговор
    Ще чакаме на тоя толуп да ни защити българските интереси, те въздуха ни отровиха от лакомия и простотия, водата ... всичките ни политици са наведени и слушат само краварите какво ще изграчат
  • 2 Дедо Грую

    83 2 Отговор
    Сърбите, верни на своя цинизъм и наглост нямат граници. Па после ни били "братя" и искат съдействие от нас за това и онова. В интерес на истината сръбските земи са една малка планинска област на север от билото на Шар планина с 1 единствен гад Рашка, който е можел да бъде посетен само пеша или на кон и то. Тази тяхна "изконна" територия им е била дарена от Византия като на федерати, отцепили се от Хърватското кралство. Всички останали земи от днешна сърбия са окупирана, Българска територия. Дано продажните ни политици този път да бъдат на мястото си.

    Коментиран от #7

  • 3 агент08

    82 28 Отговор
    Тоя плондер е национален предател! Защитава чужди интереси против България!
  • 4 Jack Bauer

    28 35 Отговор
    Няма значение кой какви земи е владял преди 110 години. България е била с излаз на три морета, но ... преди. А и при сегашната световна глобализация в скоро време ще изчезнат границите между държавите. Ако говорим за права на българското малцинство, то в Германия, Канада или САЩ има повече българи отколкото в Сърбия, нещо за техните права!?

    Коментиран от #6

  • 5 Ал та фанах Атаопънах

    52 9 Отговор
    Сърбите са се доказали като "съюзници разбойници". България за да освободи Македония се изправя срещу Османската империя. А жалка Сърбия вместо да се бие с Австро-Унгария за Босна, решават нашите градове да опитат да вземат, но се оказало че ние сме истинската Велика сила, и срещу нас са дали най-много жертви в новата си история.
  • 6 dedo ti pras

    38 5 Отговор

    До коментар #4 от "Jack Bauer":

    никой няма да ти забрани дасе чувстваш българин в германия или сащ. само дето в сърбия не е същото , преди са ги клали и изселвали, сега само ги тормозят, докато накря се оказа че българските села вече са празни .

  • 7 Като обърка вятъра лошо

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "Дедо Грую":

    Всичко това е така , само дето сърбите за разлика от нас , явно успяват, по-рано да усетят на къде духа вятъра , и да се позиционират от правилната страна на победителите в световните войни и регионални конфликти. И между 1945 и 1947 добре ,че минахме между капките.

    Коментиран от #12

  • 8 64134354

    47 5 Отговор
    ...изолация за сърбия и македония ----- балкански примати
  • 9 ние

    24 3 Отговор
    Сърбите по някаква случайност са били на страната на победителите в световните войни.Това ги накара явно да си помислят,че хванали господ за шлифера и си позволиха да връзват сини каски със свински опашки,кланета в Сребреница,убийства на пленници,а да не говорим за отношението им към нашите сънародници и към нашата държава.
    Просто това човече възпроизвежда болните амбиции на сръбските върхушки от време оно.От онова време през което сме ги били като шкембе у дувар
    Те и затова в 21 век не знаят до къде са им границите.
  • 10 потребител

    61 1 Отговор
    Аз ако съм на Шкембето ще спра продажбата на всякакъв вид български паспорти за сърби и македонци!
  • 11 Бай Кольо

    26 0 Отговор
    А каво става с БЪЛГАРИТЕ в Македония.......
  • 12 Дедо Грую

    22 2 Отговор

    До коментар #7 от "Като обърка вятъра лошо":

    За жалост си много прав. Не случваме на политици, а сегашните са направо Оникални.И най - големите ни врагове не могат да ни навредят както тези, "наЩе" особено за последните 30г.

    Коментиран от #15

  • 13 lava

    17 13 Отговор
    Това което ще кажа няма да се хареса на мнозина, но в името на справедливостта, както ние хем се ядосваме, че етническите турци съхраняват своята идентичност в България, искат да говорят на турски и т.н., хем насърчаваме нашите в чужбина да правят същото. Ако казваме на турците "отивайте си там, където смятате, че ви е родината, но ако останете в България, трябва да сте българи и да предпочитате България пред Турция ", то трябва да кажем и за тези хора: ако се чувствате българи - приберете се тук, но ако решите да оставате там, интегрирайте се и си бъдете граждани на страната в която живеете. А да искаме да им се издават учебници на български и прочие си е чист двоен стандарт и голяма глупост.

    Коментиран от #17, #19

  • 14 Мунчо

    12 10 Отговор
    Шкембе войводата е договорил със Сърбия, правата на българите там да се премахнат, за да се държат в бедност, като народеца в България, за да може Същия този тулум сланинест да си прави пиарски акции, че се борил за правата на Българите от Западните покрайнини.

    Каракачанската мастия е за бой, докато отслабне.
  • 15 Стефан

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Дедо Грую":

    За жалост НЕ СИ ПРАВ, не става въпрос за никакъв вятър и откъде духа, и те БЯХА в СФЕРАТА на влияние на СССР, но ГЕНИАЛНИЯ Тито изигра Сталин и го играеше НЕЗАВИСИМ, тогава те ходеха да работят по света, а ние не, НО при първия по голям трус Югославия се РАЗПАДНА, а се разпадна защото бе създадена ИЗКУСТВЕНО от / великите сили / същото бе и със СССР , републики които се ненавиждаха, така че те затова ПЛАЧАТ сега, за МИНАЛИ години. Не съм чул някой наш евро депутат да е имал претенции към Сърбия и да е поставял въпроса на обсъждане, нашата болка е по на юг, така че този Дачич си го играе за рейтинг.
  • 16 чиче

    4 8 Отговор
    тези бьлгари трябва да дойдат в БѝЛГАРИЯ
  • 17 Петър Андонов

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "lava":

    Там,където си седят ,е България,макар и в момента да е окупирана от Сърбия. Вземем ли си ние с унгарците териториите,Сърбия ще стане 30-40000 кв.км,колкото й е и реалната площ. От 100 години сръбската държава провежда целенасочена варварска асимилационна политика спрямо българите в западните покрайнини. Не е случайно,че там ги държат най-бедни от цяла Сърбия . Защото доста от тях все още се наричат българи.
  • 18 мунчо

    38 1 Отговор
    ТАЯ НЕ Е КАТО ДА ПРОДАВАШ БЪЛГАРСКИ ПАСАПОРТИ РУСЕНЕЦО++++

  • 19 Tomorrow

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "lava":

    Не е същото за да се сравнява. Тук говорим за земи взети от България с българско население по силата на някакъв договор. Отделно за "турското" население, в голяма част е помахамеданчето насила българско население, на второ място територията на България преди турското нашествие е била населена с християни българи, така че останалите турци остават в изконна българска земя. Като заключение Турция е абсолютен нашественик в Европа с коренно различни ценности, обичай и религия. Като второ заключение, 21 век е и всеки може да си говори на какъвто език си иска, но без чуждо държавно вмешателство.
  • 20 мемо

    13 3 Отговор
    точно това правихте и вие през комунизма с турското малцинсто вкл и възродителния процес
  • 21 мемо

    33 0 Отговор
    да беше възкръснал Вълчан да види как ограбиха Бг и се пишат на патриоти разбира се не се отнася за патриотите а за Бойко и сие
  • 22 цачо

    26 0 Отговор
    Защо не ни върнат сърбите Западните покрайнини?
  • 23 Аззззз

    37 0 Отговор
    Домус Ефенди , защо не поискаш сърбите да върнат заграбените Български територии ? Минаха 100 години от военния договор .
  • 24 бай Постоль Войвода

    2 0 Отговор
    ДОБРЕ Е, ЧЕ СЕ ПОВДИГА ВЪПРОСА ЗА БЪЛГАРИТЕ ОТ ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ. НО НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ И БЪЛГАРИТЕ ОТ ПОМОРАВИЕТО.
    ПОМОРАВИЕТО - ТОВА Е ОБЛАСТТА ОТ БЪЛГАЛСКАТА ГРАНИЦА ДО РЕКА МОРАВА. ТАМ ОСВЕН ГРАДОВЕТЕ ЦАРИБРОД И БОСИЛЕГРАД ОТ ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ, ПОПАДАТ И ГРАДОВЕТЕ: ВРАНЯ, ЛЕСКОВЕЦ, ПИРОТ, БЕЛА ПАЛАНКА, НИШ, ЗАЙЧАР И БОР И ДРУГИ. ПОМОРАВИЕТО СЪЩО Е НАСЕЛЕНО С БЪЛГАРИ. ПОМОРОВИЕТО С БЪЛГАРСКИЯ ГРАД НИШ - ЦЕНТЪР НА БЪЛГАРСКОТО НИШКО ВЪСТАНИЕ ОТ 1844 Г СРЕЩУ ТУРЦИТЕ Е ОКУПИРАН ОТ СЪРБИТЕ ОЩЕ ПО ВРЕМЕТО НА РУСКО-ТУРСКАТА ВОЙНА ОТ 1877-1878Г. НО ТАМ, КАКТО И В ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ПОМОРАВИЕТО ЖИВЕЕ БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ. ТОВА НАСЕЛЕНИЕ СЪРБИТЕ ОЩЕ НЕ МОГАТ ДА ПРЕТОПЯТ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПОВЕЧЕ ОТ 120ГОДИНИ.
    НЕКА ДА ПОВДИГНЕМ НЕ САМО ВЪПРОСА ЗА БЪЛГАРИТЕ В ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ, НО НЕКА ДА ПОВДИГНЕМ ВЪПРОСА И ЗА БЪЛГАРИТЕ В ПОМОРАВИЕТО, ЗАГРАБЕНО ОТ СЪРБИТЕ.
  • 25 mercenary

    41 0 Отговор
    като видях сплесканата албанска кратуна на каракачанов веднага гласувах за дачич без да се колебая
  • 26 некой си

    11 0 Отговор
    хич не ми дреме за бълхария слушам си сръбската музика гледам си сръбската телевизия имам приятели у београда там момите най-лепше го жвакат куро

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта